4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Sınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
hah işte kendi sorunu olan giderleri eski yengenize mal edemezsiniz adam kendisi kendisine zor yetiyor üstünden yükü atmak için size duygu sömürüsü yapıyor sizde eski yengenize bileniyorsunuz

tek başına adam geçinemiyorken çocuklu kadın geçinsin diyorsunuz gümrükçü çok iyi kazanr hemşirenin en az 2 katı kazanır ... abinizin hesap seceresini tutmak size mi düştü enteresan....

eşinizin ailesi sizin hesap kitap işinizi tutsa anneliğinizi çocuğunuza aldıklarınızı sorgulasa ne düşünürsünüz ayıp diye birşey var yahu

Sınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
Hani eşya taksidi ödüyordu? Sınır köyünde eşyalı ev bulmuş üstüne ne eşyası almış da taksit ödüyor? Bı de aylik 2000 taksit ödüyor demiştiniz.... abartı mı yaptınız anlamadım?

Son düzenleme:
81 vilayetin 60'ında 3000 liradan aşağı tüm gün çocuk baktıramaz Firuze hanım
anket açıp sorabilirsiniz...

kaldı ki kadın anne babasıyla birlik yaşıyormuş yani kira vermiyor fatura ödemiyor... hemşire olduğu için gece nöbeti olcak sabah diğer memurlardan erken gidecek mesela, kadının anne babası tüm bu saatleri tolere ediyor.
yoksa bekar anne bir hemşirenin çocuğuna kolay kolay kimse bakmaz zaten. kim uğraşacak onun nöbetiyle bayramıyla seyranıyla?
herkes öğretmen çocuğu bakıyor o fiyatlara.

yine 81 vilayetin rahat bir 65 70'inde 2 bin liradan en az 30'unda 3-4 bin liradan aşağı 2+1 ev de bulamayacağına göre, nerede yaşadığının çok çok bir önemi yok.

3 harfli marketler ve LCW da nerdeyse edirneden hakkariye aynı, sadece unlu mamülleri filan değişiyor.

Benim şuan çocuğum 21 aylik.
Yazın disaridaki aktivitelerin günlük 400 liraydı.
En makul yerler yemek artı oyun.
Sonra bez mama saymıyorum.
Sizin yeğen 4 yaşında.
Kreş kıyafet eğitici kitap yeme içme aktivite merkezleri 4000 felan rahat gider .
Ki bunlar ortalama asgari yerler.
Abinizle ablaniz boşanmış çocuğun manevî maddi yükü annede.
Abinizle aylık 3000 4000 verecek çok mu?
Bekar erkek olarak tekrardan evlenir abla
Yengeniz sürekli çocukla belki hayatı yarım kalacak.
Hala bin lira iki bin lira.
Geçiniz bunları.

Sizin yaptığınız da kul hakkı. Sakin bir insanim aşırı sinirlerim bozuldu bu konuda. 1.500 tl neyine yetmiyor diye düşünüyorsunuz, o sizin yeğeniniz ya hu. Bekarım demissiniz , benim bildiğim bekarken daha düşkün olunur yeğene. Abinizde para vermek istemiyorsa ayakkabi,giysi alışverişi yapsın içiniz rahat olsun madem geline güvenmiyorsanız. Ama sanmıyorum daha çok derdiniz daha fazla para aktarımı olmaması gibi gözüküyor çünkü öyle değilse çözümü basit para olarak vermez de ihtiyaç olarak harcar.
Kreş masraflarından , ayakkabı, giysi, yeme içme masraflarından haberiniz yok sanırım. Gelininiz fedakarlık yaparak ailesinin yanina taşınmış o da çocuğuyla ayrı eve cikabilirdi ama yetmiyorsa mantikli davranmış. Sizde abinizi yanınıza alın madem.
Son olarak henüz bekarsınız böyle üstten üstten büyük konuşmayın da biraz empati yapın.

bu abi gümrükçü değil miydi?
gümrük memuru olduğu için tayin isteyemez her yere demiyor muydunuz?

gümrük muhafaza memuru 2 tane kuzenim var
--e bende 200 tane kuzen olduğu için her meslek bulunur--

gümrük olan yerler bölgesine göre en trafiği kalabalık, lojmanlı (tamam bekar olduğu için lojman çıkmamış olabilir), bir kere asker-polis personeli zibil gibi olan yerler.

abiniz ormanda kule bekçisi, müdür sorumluluğunda köy öğretmeni mi, mi tek başına bir köyde kalsın? ne alaka?

onu da geçtim de gümrükçülerin maaşı iyi yavvv.
sanki asgari ücrete çalışıyor adam.

Hayır eşyalı evde değil. Bir hanımefendi eşyalı ev tutsun demiş. Ben de sınır yerlerinde eşyalı ev mi var dedim

Ben bikere bi masraf yaptım yüklü idi. babadan istedim birazda adam fatura istedi senin gibi baba olmaz olsun dedim gozune soktum faturayi iyike almışım fatura

Dedigim gibi: Herkes sizin gibi o parayi gercekten cocuga harcasa problem yok. Ama alip cocuktan baska herseye harciyorlar. Ve ortada yüklü miktar söz konusu ise kadinlar da fatura istesin. Nasil annelerin haklari korunmak zorundaysa erkeklerin de korunmali

Hamileyim, Gelirimizin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu söyleyeceğim sadece, buna rağmen eşimle sık sık çocuğumuza maddi olarak sınır çizmemiz gerektiği, her istediğini her an almayacağımız, marka kıyafet konusunda sınır koyacağımız konusunda mutabıkız. Hatta yakınımda iyi durumda kanguru bebek arabası vs olsa yakınımdan almaktan gocunmazdım. Ama çocuk söz konusuysa kısamayacağınız şeyler var. Aslında bence bu şeyler insani yasamanın parçası ve yetişkinlerden de kısılmamalı ama ne yazık ki ülke ekonomisinde yetişkinlerin isteklerini geçtik ne yazık ki.
Bir çocuğun haftada 1 balık yemesi, günlük ceviz fındık badem ve meyve atıştırması, kitap veya eğitici oyuncağı olması, sosyalleşmesi için oyun grubuna gitmesi lüks değil anne babanın çocuğa sunmak zorunda olduğu koşullar bence. Her çocuk besinine ve zihinsel gelişimine para harcanmasını hak ediyor. Bu kısılabilir bişey değil. Kıyafet en kolayı onu kısarsınız. Çocuk sık sık hasta olur gecesi gündüzü yoktur, gece vaktiyse taksi tutup hastaneye götürmek zorunda kalırsınız. İlacın vitamin desteğinin fiyatı ortada

Hayır eşyalı evde değil. Bir hanımefendi eşyalı ev tutsun demiş. Ben de sınır yerlerinde eşyalı ev mi var dedim
valla kardeşim suriye sınırına 0 yerde benim
asıl asker polis öğretmen genelde ilk görev yerleri orası olduğu için, dandik eşya alıp, tüm eşyayı bırakıp geliyorlar- dı en azından şimdiye kadar.

ev sahibi eşyalı vermiyor öyle apart yok da
oradan çıkan eşyasını verip çıkıyr
tayin olsa kardşeim de aynısını ypacak

mardinden kayseriye bir arkadaşa tüm ev 17 bin istemiş nakliyeci bugün. düşünüyor o da ne yapacağını şu an.

Bu yüzden bilinçli insanlar enine boyuna düşünmeden çocuk sahibi olmuyor. Bilinçsizce oluyorsa da çocuğun her şeyinden kısarak yaşamak zorunda kalınıyor muhtemelen. Siz de yeğeninizin beslenmesinden vs. kısılmasını istiyorsunuz sanırım.

Bakın üşenmedim ve internette bir diyetisyenin okul çağındaki çocuklar için hazırladığı örnek beslenme listesi üzerinden ve sanal bir marketteki en ucuz fiyatlar üzerinden bir hesap yaptım;

Kahvaltı
1 su bardağı süt - 4 TL
1 yumurta - 2 TL (organik vs değil)
1 dilim peynir - 4,5 TL
2-3 tatlı kaşığı bal/reçel - 10 TL (hakiki bal vs. değil)
Sebze söğüş - 8 TL (salatalık- domates)

Ara öğün
Meyve - 5 tl (ortalama bir fiyat belirlemeye çalıştım. şu an sözkonusu marketteki en uygun meyve şeftali ve kilosu 10 TL. Onu sayarsak tanesi 2,5 liraya falan gelir. Ama her gün aynı meyveyi yiyemez ki.)

Öğle
1-2 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ( en uygun kıymadan iki köfte düşünsek 20 TL, tekli en ucuz ton balığı 10 TL )
1 kase yoğurt/ayran - 4 TL
Sebze yemeği -10 TL (en ucuz kabak vs gibi sebzeyi düşünürsek)

İkindi
Meyve - 5 TL
1 dilim kek - 5 TL (üstelik ev yapımı bile değil, paketli gıdayı temel aldım)

Akşam
Çorba - 10 TL
Etli sebze yemeği- 20 TL
Yoğurt/ayran -4 TL
Salata: 15 TL (sadece iki üç malzemeden bahsediyorum)

Gece
1 bardak süt - 4 TL

Bakın, hiç biri de öyle organik vs değil. En düşük kalite gıdaları esas aldım, en ucuz meyve sebzelerin yedirildiğini varsaydım. Üstelik anneler kesin itiraz eder, çünkü porsiyon vs. hesaplarından da anlamıyorum. Ekmek, makarna, pilav, yağ pişirme maliyetini de tam olarak dahil edemedim. Bir avuç kuruyemiş eklesek o da size en az 20 TL.

Günlük 150-160 TL eder. Aylık 4,500 TL sadece beslenmeye gider.

Tabi daha kaliteli, organik gıdalar alınırsa farklı, çocuk sadece ekmek/makarna ile beslenirse farklı olacaktır.

Not: Beslenme tavsiyesi değildir. Aşağı yukarı bir hesap yapmaya çalıştım. Anneler hatalarımı düzeltebilir.

Birde şöyle düşün. Adam annesinin yanına bile gitmemiş. Kiraya çıkmış oh keyfe bak. Kadın çocuğu alıp kendi annesinin yanına sığınmış. Küçücük bir odada beraber yaşıyorlar. Peki bunu faturası ne olacak?

Şu boşanmalarda genellikle erkeklere haksızlık olmuyor ki zTen haklarını koruyalım. Zaten yüklü bir meblağ ihtiyaç olduğunda gitsin kendi halletsin uğraşsın o zaman. Kendisi yapsın ödemesini.

Çocuğun sağlıklı yetişmesini istiyorsanız oturup kendiniz de hesap yapabilirsiniz.
Çiğ süt fiyatı ( yoğurt yapmak için)
Peynir
Yumurta
Balık
Et
Aylık kreş ödemesi
Kıyafet ( büyük çocuklar sürekli yırtar)
Kitap ( okul için değil)
Oyuncaklar, etkinlik malzemeleri
Sağlık giderleri
.
.
.
.
.
Bu liste uzar gider. 4 yaşında bir çocuğun bir yetiskinden tek farkı arkadaşlarıyla kafeye gidememesidir. Oğlum 3 yaşında. Onun sağlıklı ve yeterli beslenmesi için her ay eksideyiz. Kendimize aldığımız yumurta ayrı ona ayrı. Çünkü sağlıklı gıda maalesef ki lüks ama çocukların beyin gelişimi için her şeyden kendi yememizden giymemizfen kısıp onun beslenmesine eğitimine harcıyoruz.

Ayrıca unutmayın ki o sizin yegeniniz

Bu anne hemsire 3000 lira istiyor bumu yuklu .annesinin yaninda lukse harcamaz eski topraklar parayi tutmayi sever iki harcasa laf ederler. ben iki kere bise alsam cocuga oyumcak vs babam ne harciyon diye laf eder kafeye falan gidemiyorum bunlar eski toprak bosanmissin ne işin var diyorlar kadin neler çekiyor nerden bileceksiniz . Tamam silikon vs konularida okuduk ama istedigi makul rakam yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…