- Konu Sahibi burcumsu12
-
hah işte kendi sorunu olan giderleri eski yengenize mal edemezsiniz adam kendisi kendisine zor yetiyor üstünden yükü atmak için size duygu sömürüsü yapıyor sizde eski yengenize bileniyorsunuzSınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
Hani eşya taksidi ödüyordu? Sınır köyünde eşyalı ev bulmuş üstüne ne eşyası almış da taksit ödüyor? Bı de aylik 2000 taksit ödüyor demiştiniz.... abartı mı yaptınız anlamadım?Sınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
81 vilayetin 60'ında 3000 liradan aşağı tüm gün çocuk baktıramaz Firuze hanımNafaka artırım davası açsın o halde, keyfe keder bırakmasın.. Asgari ücretle çalışan aileler çocuklarına hiç bakamıyor mantığı çıkıyor burada. Ve hâlâ ailenin nerede yaşadığını bilmiyoruz.
Yaw hele bi dogurda seni gorelim bakalim ne yapıyorsunSınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
Sizin yaptığınız da kul hakkı. Sakin bir insanim aşırı sinirlerim bozuldu bu konuda. 1.500 tl neyine yetmiyor diye düşünüyorsunuz, o sizin yeğeniniz ya hu. Bekarım demissiniz , benim bildiğim bekarken daha düşkün olunur yeğene. Abinizde para vermek istemiyorsa ayakkabi,giysi alışverişi yapsın içiniz rahat olsun madem geline güvenmiyorsanız. Ama sanmıyorum daha çok derdiniz daha fazla para aktarımı olmaması gibi gözüküyor çünkü öyle değilse çözümü basit para olarak vermez de ihtiyaç olarak harcar.İçtenlikle yorum yapan herkese teşekkür ederim fakat buradaki bazı insanların kötü niyetli yorumlar yaptığını düşünüyorum. Beni veya annemi tanımadan kendileri para istiyorlardır tarzı laf etmeler kul hakkına girer bunu unutmayın
bu abi gümrükçü değil miydi?Sınır köylerinde zaten eşyalı ev var. Bilmeden çok rahat yorumlar yapıyorsunuz. Ev arkadaşına gelince de çalışma arkadaşları zaten evli. Facebooktan mı bulsun
Kötü bakan kötü görür.istediğini söyleyen istemediğini işitir . dışardan bakınca aynen öyle görünüyorsunuz belkide bu konudan bir ders çıkarırsınız
Hayır eşyalı evde değil. Bir hanımefendi eşyalı ev tutsun demiş. Ben de sınır yerlerinde eşyalı ev mi var dedimHani eşya taksidi ödüyordu? Sinir köyünde eşyalı ev bulmuş üstüne ne eşyası almış da taksit ödüyor? Bı de aylik 2000 taksit ödüyor demiştiniz.... abartı mı yaptınız anlamadım?
Ben bikere bi masraf yaptım yüklü idi. babadan istedim birazda adam fatura istedi senin gibi baba olmaz olsun dedim gozune soktum faturayi iyike almışım fatura
Hamileyim, Gelirimizin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu söyleyeceğim sadece, buna rağmen eşimle sık sık çocuğumuza maddi olarak sınır çizmemiz gerektiği, her istediğini her an almayacağımız, marka kıyafet konusunda sınır koyacağımız konusunda mutabıkız. Hatta yakınımda iyi durumda kanguru bebek arabası vs olsa yakınımdan almaktan gocunmazdım. Ama çocuk söz konusuysa kısamayacağınız şeyler var. Aslında bence bu şeyler insani yasamanın parçası ve yetişkinlerden de kısılmamalı ama ne yazık ki ülke ekonomisinde yetişkinlerin isteklerini geçtik ne yazık ki.Yaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Hangi şehirde kreşe gidiyor en azından aylık kreş ücretini öğrenebilirsiniz. Ben aylık olarak çocuğa 6-7 bin harcanmasına, her kıyafetinin marka alınmasına, her istediği oyuncağın anında alınmasına karşıyım. O kadar parayı hastalık sağlık ya da çocuğun geleceği için her ay kenara altın alınıp konulsa çok daha mantıklı olur.
valla kardeşim suriye sınırına 0 yerde benimHayır eşyalı evde değil. Bir hanımefendi eşyalı ev tutsun demiş. Ben de sınır yerlerinde eşyalı ev mi var dedim
Bu yüzden bilinçli insanlar enine boyuna düşünmeden çocuk sahibi olmuyor. Bilinçsizce oluyorsa da çocuğun her şeyinden kısarak yaşamak zorunda kalınıyor muhtemelen. Siz de yeğeninizin beslenmesinden vs. kısılmasını istiyorsunuz sanırım.Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Birde şöyle düşün. Adam annesinin yanına bile gitmemiş. Kiraya çıkmış oh keyfe bak. Kadın çocuğu alıp kendi annesinin yanına sığınmış. Küçücük bir odada beraber yaşıyorlar. Peki bunu faturası ne olacak?Dedigim gibi: Herkes sizin gibi o parayi gercekten cocuga harcasa problem yok. Ama alip cocuktan baska herseye harciyorlar. Ve ortada yüklü miktar söz konusu ise kadinlar da fatura istesin. Nasil annelerin haklari korunmak zorundaysa erkeklerin de korunmali
Çocuğun sağlıklı yetişmesini istiyorsanız oturup kendiniz de hesap yapabilirsiniz.Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Bu anne hemsire 3000 lira istiyor bumu yuklu .annesinin yaninda lukse harcamaz eski topraklar parayi tutmayi sever iki harcasa laf ederler. ben iki kere bise alsam cocuga oyumcak vs babam ne harciyon diye laf eder kafeye falan gidemiyorum bunlar eski toprak bosanmissin ne işin var diyorlar kadin neler çekiyor nerden bileceksiniz . Tamam silikon vs konularida okuduk ama istedigi makul rakam yaniDedigim gibi: Herkes sizin gibi o parayi gercekten cocuga harcasa problem yok. Ama alip cocuktan baska herseye harciyorlar. Ve ortada yüklü miktar söz konusu ise kadinlar da fatura istesin. Nasil annelerin haklari korunmak zorundaysa erkeklerin de korunmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?