- Konu Sahibi burcumsu12
-
İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Bende öyle yapiyim dedim , mont alıyım kışlık, yazın daha ucuz olur dedim , dun baktım lcw de 700 tl
Kışın ne kadar olacak o mont çok merak ediyorum
nüfusu 200 bin olan ilde ayda 3 bin altında kreş yokYaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Hangi şehirde kreşe gidiyor en azından aylık kreş ücretini öğrenebilirsiniz. Ben aylık olarak çocuğa 6-7 bin harcanmasına, her kıyafetinin marka alınmasına, her istediği oyuncağın anında alınmasına karşıyım. O kadar parayı hastalık sağlık ya da çocuğun geleceği için her ay kenara altın alınıp konulsa çok daha mantıklı olur.
Bence abiden anne para istiyorBir de hanımefendi ikna olmuyor. İnsan yeğenine giden paradan neden rahatsız olur, neden hesap yapar bilmiyorum.
Burcumsu, madem abiniz kirada yengenizin ailesine de kira ödesin bence. Hep beraber ne kadar zorluk çekiyorlardır bunun bile farkında değilsiniz.Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diyeherkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
Sizin çocuğunuz yok diye biliyorum ben ama ....?Yaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Hangi şehirde kreşe gidiyor en azından aylık kreş ücretini öğrenebilirsiniz. Ben aylık olarak çocuğa 6-7 bin harcanmasına, her kıyafetinin marka alınmasına, her istediği oyuncağın anında alınmasına karşıyım. O kadar parayı hastalık sağlık ya da çocuğun geleceği için her ay kenara altın alınıp konulsa çok daha mantıklı olur.
Maaşı geçtiğini nerden biliyorsunuz onu anlamadım ? Evimize 25 bin ortalama giriyor aylık. Üç çocuk var 20 bin kadar kart kesimi oluyor her ay. Lüks yasamiyoruz özel okula kreşe giden çocuğum yok. Ama bebeğim var o çok masraflı. Buyuklerinde ayrı masrafı. Yani çocuk demek masraf demek. Asgari ücret alıp hem kira verip hem çocuk büyütmek aile desteği olmadan imkansız sadece makarna yese çocuk yine imkansız yani özellikle büyük şehirde. Küçük şehirleri bilemiyorum kira yol vs daha uygun olabilir yaşanabilir ama İstanbul'da özellikle imkansız. Çocuğa abiniz zaten 1500 veriyormuş. E kreş 3 bin olsa neden tüm yükü eski eş çeksin istiyorsunuz bende onu anlamadım. Abiniz 3 bin vererek sadece kreş masrafını karşılıyor anlamıyor musunuz. Geri kalan tüm yukumlulukte annede ne istiyorsunuz gerçekten anlamadim
Burcumsu istiyor bencede, bu kadar taktığına göreBence abiden anne para istiyor
Yok? Sorun nedir?Sizin çocuğunuz yok diye biliyorum ben ama ....?
Aklıma geldi biliyor musunBence abiden anne para istiyor
Bence abiden anne para istiyor
Siz gerçekten 6 bin liranın marka kıyafet ayakkabı ve her istenen oyuncakla anca mı masraf olabileceğini düşünüyorsunuz?Yaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Çocuğun olmadan atıp tutmanYok? Sorun nedir?
Vallaha onu da yazacaktım da evine 2 asgari ücret giren kadın o kadar parayı ne yapacak zaten diye yazmadımBurcumsu istiyor bencede, bu kadar taktığına göre
Hiç çocuğunuz olmadığı halde başkasının çocuğu hakkında "bir çocuğa aylık 6-7 bin masraf yapılmasına karşıyım ben" demenizde bir terslik yok mu sizce ?Yok? Sorun nedir?
Siz gerçekten 6 bin liranın marka kıyafet ayakkabı ve her istenen oyuncakla anca mı masraf olabileceğini düşünüyorsunuz?
Marka alsak zaten 1000 lira sadece ayakkabısına verilmiştir.
Kreş en en en uygunu 3000 liradır o da ne kadar kalitelidir tartışılır. Bir top kağıt olmuş 100 lira gıda fiyatlarına değinmiyorum bile.
Çocuğu bir fiziksel bir zihinsel etkinlikle kursa göndersen bile 1000 lirayı geçer. Sinema tiyatro kitap fiyatlarından haberiniz var mı? Ya da takviye vitaminlerden?
İnsani şartlarda bir çocuk yetiştirmek istiyorsak masrafı çok rahat 6 bin lira olur da geçer de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?