4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Maaşı geçtiğini nerden biliyorsunuz onu anlamadım ? Evimize 25 bin ortalama giriyor aylık. Üç çocuk var 20 bin kadar kart kesimi oluyor her ay. Lüks yasamiyoruz özel okula kreşe giden çocuğum yok. Ama bebeğim var o çok masraflı. Buyuklerinde ayrı masrafı. Yani çocuk demek masraf demek. Asgari ücret alıp hem kira verip hem çocuk büyütmek aile desteği olmadan imkansız sadece makarna yese çocuk yine imkansız yani özellikle büyük şehirde. Küçük şehirleri bilemiyorum kira yol vs daha uygun olabilir yaşanabilir ama İstanbul'da özellikle imkansız. Çocuğa abiniz zaten 1500 veriyormuş. E kreş 3 bin olsa neden tüm yükü eski eş çeksin istiyorsunuz bende onu anlamadım. Abiniz 3 bin vererek sadece kreş masrafını karşılıyor anlamıyor musunuz. Geri kalan tüm yukumlulukte annede ne istiyorsunuz gerçekten anlamadim

Bende öyle yapiyim dedim , mont alıyım kışlık, yazın daha ucuz olur dedim , dun baktım lcw de 700 tl
Kışın ne kadar olacak o mont çok merak ediyorum

Biz de ablamla beraber yeğenlerim için baktık.
Bot , mont falan. Yazın daha uygun olur alalım dedik. Ama fiyatlar ne öyle. Çok yüksek. Kışın ne kadar artacak kim bilir.

nüfusu 200 bin olan ilde ayda 3 bin altında kreş yok
olan da tam gün değil
tam gün olup servisle zaten 1-2 yer oluyor onlar da memurlar mecbur verecek diye fiyatları sabitliyor

o da geçen sene fiyatı
bu sene 4 bin olur sanırım
siz 6-7 bin liraya ne markası hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama düz LCW defacto vs giyen çocuk bizdekiler, küçük de büyüğün kıyafetleri giyiyor zaten . (yaş farkı az) 6-7 bin lira inanın, dümdüz özel sigortası özel masrafı Allah korusun bakım ihtiyacı olmayan, biri kreşe gidip birine dede nine bakan dümdüz çocuk masrafı. kurs murs hiç yok.

ben tatilin, akülü arabanın filan masrafını zaten katmıyorum.

Burcumsu, madem abiniz kirada yengenizin ailesine de kira ödesin bence. Hep beraber ne kadar zorluk çekiyorlardır bunun bile farkında değilsiniz.

Sizin çocuğunuz yok diye biliyorum ben ama ....?

4 kişilik ailenin yoksulluk siniri 22bin civari hesaplandi en son.

Konu sahibi ve eşi asgari ücretli çalışıyormuş, biz çocuk büyütemeyecek miyiz o zaman gibi bir şey sormuş bir mesajında.
Bu dar gelirli romantizmine hastayım gerçekten. Konu beni durduk yere gerdi, sinirlendim. Siz de çocuk büyütürsünüz elbet. Alırsınız yazlık kışlık üç tane takım, yıkar yıkar giydirirsiniz. Çocuğu eve en yakın okula gönderirir, hiçbir şeyi sorgulamazsınız. Sınıf öğretmeniniz senede üç kitap ister onları alırsınız kültürel faaliyetler de tamamlanmış olur. Bir şekilde de iyi kötü bir tablet aldınız mı çocukla ilgili tüm sorumluluklarınız tamamlanmış olur.
Yalnız size kötü bir haberim var, burda dar gelirlinin giyim markası olarak yazılan lcw, koton gibi markalarda üç tane çocuk külodu 60 , bir tane kışlık sweat 150 lira. Tek şortu defactodan 120 liraya aldım geçen hafta.

Siz gerçekten 6 bin liranın marka kıyafet ayakkabı ve her istenen oyuncakla anca mı masraf olabileceğini düşünüyorsunuz?

Marka alsak zaten 1000 lira sadece ayakkabısına verilmiştir.

Kreş en en en uygunu 3000 liradır o da ne kadar kalitelidir tartışılır. Bir top kağıt olmuş 100 lira gıda fiyatlarına değinmiyorum bile.

Çocuğu bir fiziksel bir zihinsel etkinlikle kursa göndersen bile 1000 lirayı geçer. Sinema tiyatro kitap fiyatlarından haberiniz var mı? Ya da takviye vitaminlerden?

İnsani şartlarda bir çocuk yetiştirmek istiyorsak masrafı çok rahat 6 bin lira olur da geçer de.

aile oğluna oğlum sana rahat mı batıyor demiyor dikkat ettiyseniz , eşyalı bekar evi tutabilir yanına ev arkadaşı alabilirdi adam, ama yoook olur mu adam kendi keyfinden asla feragat etmez gelin hakkı olandan feragat etsin oğluşlarının rahatı bozulmasın.
evlilikleri boyunca geline diş geçirmiş aile ,kendi yoğurdum ekşi de diyemiyor oğullarının sorumsuz olduğunu pek ala biliyorlar ama bir günah keçisi lazım, ne diyecekler ele güne, biz herşeye karışırız oğlumuzda sorumluluktan kaçan rahatına düşkün adam, dengeyi de kurmayı beceremedi diyemeyeceklerine göre en kolayı geline suç atmak ,onun üstüne bırakmak tüm yükü... zaten böyle olmasalardı bu evlilik devam ederdi bu evlilik devam etseydi bu kadar masraf da olmayacaktı ayrı ayrı evlerde yemek pişmeyecekti mesela... çocuk her baba özlemi çektiğinde onun gönlünü almak dikkatini dağıtmak için ekstra oyuncaklara eğlence alanlarına gerek kalmayacaktı mesela :) keşke herkes yerini bilse kimse kimsenin işine burnunu sokmasa, birde bizlere bile inanmayan aşırı kuşkucu aşırı süpheli bir görümceyle akraba olmak ne zor olmuştur ... kadının herşeyine kulp bulunmuş belli. kadınlar hep abartır dedi konu sahibi bir yerde kişi kendinden bilir işi mi desek buna ? ne desek bilemedim

Nafaka artırım davası açsın o halde, keyfe keder bırakmasın.. Asgari ücretle çalışan aileler çocuklarına hiç bakamıyor mantığı çıkıyor burada. Ve hâlâ ailenin nerede yaşadığını bilmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…