- Konu Sahibi burcumsu12
gerçekten öyle güzel yazmışsınız ki çok doğru hz meryem sanki ...
Bir de hanımefendi ikna olmuyor. İnsan yeğenine giden paradan neden rahatsız olur, neden hesap yapar bilmiyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gerçekten öyle güzel yazmışsınız ki çok doğru hz meryem sanki ...
Aman sende marka alma o zaman bak nasıl yeterEvet eşim de ben de öğretmeniz. Yetmediği için eşim özel ders vermek için büro tuttu. Yedi gün çalışıyor adam kışları
onun derdi eski yengesi çünkü... hırsına çocuğu alet ediyorBir de hanımefendi ikna olmuyor. İnsan yeğenine giden paradan neden rahatsız olur, neden hesap yapar bilmiyorum.
Bunu yazdığım için bana kızacaksınız ama gerçekten elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin: siz diyorsunuz ki ex gelin hemşire ana babasıyla yaşıyor biraz da onlar baksın çocuğa. kadın zaten elinde çocukla tekrar ana baba evine dönmek zorunda kalmış, siz anlamıyorsunuz belki de bu bile fedakarlık. Evden bir kere çıktın mı aynı olmuyor derler ya, benim çocuğum yok şu an ama ana baba evinde uzun kalınca bile afakanlar basıyor kendi düzenimi arıyorum.Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm.
onun derdi eski yengesi çünkü... hırsına çocuğu alet ediyor![]()
Valla bacım eşim de ben de öğretmeniz eşim müdr yardımcısı. 2 çocuk var. Biri kreşe başladı. Abisinin devamı saydılar da 2500 e kaydettik. İlkokula başlayan da devlet okuluna gidecek. Kiramız uygun.İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Kendi cocugu oldugunda isten cikacak ve 5000 lirayla survivor hayatta kalma oyunu oynayacak ama haberi yok.onun derdi eski yengesi çünkü... hırsına çocuğu alet ediyor![]()
Sizi darlamıyorLAR. Sizi darlayan sadece abiniz. Yengeniz çocuğun babasından babalık yapmasını bekliyor. Ama abiniz hala kendi annesinin küçük çocuğu olduğu için gelip sizi darlıyor. Çünkü sıkıya gelemiyor küçük bey.Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
İyi de tatlım adam 1500 nafaka veriyormuş, 1500 TL o çocuğun karnını bile doyurmaz, nerde kreşi, kıyafeti, oyuncağı.... Faturaları toplasa borçlu çıkar
valla onu siz düşününArkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Ben gecinemem diye ayri eve çıkamıyorum korkumdan 4 bin de asagi kira yok .ne kazanacam ne kresrw verecem ne kirasi ne faturası yemesi icmesi tek cocukla dahasi nafaka az suan baba evinde siginti gibiyiz bazen iyiyiz bazen kötü annem ne ypsa bana batiyor duzenimiz yok odamiz kucuk hersey ortak anlamiyor yengesini basina gelecek ki anlasin baska çözüm yokBunu yazdığım için bana kızacaksınız ama gerçekten elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin: siz diyorsunuz ki ex gelin hemşire ana babasıyla yaşıyor biraz da onlar baksın çocuğa. kadın zaten elinde çocukla tekrar ana baba evine dönmek zorunda kalmış, siz anlamıyorsunuz belki de bu bile fedakarlık. Evden bir kere çıktın mı aynı olmuyor derler ya, benim çocuğum yok şu an ama ana baba evinde uzun kalınca bile afakanlar basıyor kendi düzenimi arıyorum.
Sizin abiniz niye ana baba evine dönmeyip ayrı ev açtı? Hadi diyelim iş için. eşyalarının taksitlerini ödediğine göre, eşyalar yeni, tutumlu olması gereken abiniz spottan ikinci elden öğrenciden veya sizin evdeki eski eşyalardan toplama yapacaktı. Kendi rahatını çocuğun refahı üzerinde tutmayacaktı.
Ben bikere bi masraf yaptım yüklü idi. babadan istedim birazda adam fatura istedi senin gibi baba olmaz olsun dedim gozune soktum faturayi iyike almışım faturaYalnis anlasilmasin. Bana göre kres egitim kıyafet gibi seyler zaten 50/50 karsilanmali. Orda harcanan rakamlarda belli olur az cok. Benim verdigim örnekte mesela cocugun rahatsizliklari oldugu icin devamli babadan para istendi. Güya özel tedavi ve egitimler icin. Ama tüm o paralar cocuga harcamadi anne. O yüzden hersey konusulup bölüsülmesi lazim. 1500 lira gercekten az herseyi toplasan
Ben daha okulu düşünmek istemiyrim el ela lale eleYa bi de zaten çocuğun bütün fiziki ve manevi yükü annede. Kadın elinde çocuğuyla tekrar baba evine yerleşmiş. Abinizin gece çocuğunun ateşi çıktığında çok mu haberi oluyor mesela? Ya da okulda neler öğreniyor? Bi ödevi olsa yardımcı olan abiniz mi?
Tüm yük ve sorumluluk zaten annenin üzerindeyken bir zahmet abiniz maddi yükün fazlasını karşılayıversin! Çünkü manevi olarak zaten yok!
Görümce hanım, gelininiz çok haklı. Kreşe giden bir çocuğun ayda 6000 masrafı olması çok normal. E bunun ayakkabısı, etkinliği, aktivitesi, gezmesi tozması, kreş ve giyim masrafları, yemesi içmesi ve servisi, hastalığı, ilacı, sporu var. Abinizin 1500 verip kenara çekilmesini mi istiyorsunuz? O sizin de yeğeniniz olmuyor mu? Biraz kendilerinden kısıp çocuğa harcamasınlar mı? Size ne oluyor onu anlamadım. Abiniz çocuğuna harcamayıp size mi harcayacak?İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Sizin çocuğun aylık masrafı nedir ortalama olarak?Yaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Hangi şehirde kreşe gidiyor en azından aylık kreş ücretini öğrenebilirsiniz. Ben aylık olarak çocuğa 6-7 bin harcanmasına, her kıyafetinin marka alınmasına, her istediği oyuncağın anında alınmasına karşıyım. O kadar parayı hastalık sağlık ya da çocuğun geleceği için her ay kenara altın alınıp konulsa çok daha mantıklı olur.