4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Bir de hanımefendi ikna olmuyor. İnsan yeğenine giden paradan neden rahatsız olur, neden hesap yapar bilmiyorum.
onun derdi eski yengesi çünkü... hırsına çocuğu alet ediyor

İyi de adam tüm masraflarını bile karşılasa yeri var.
Çocuk baştan aşagı sorumluluk demek degil midir zaten ?
Ya hastalanır sen bakarsın.
Gece ateşi çıkar acile alır gider üstüne bir de saatlerce sıra beklersin
Özel hastanelere güç mü yeter ?
Eskiden götürürdüm şimdi imkansız.
Mecburen devletin aciline gidiyoruz.
Kızım geçen ay gece ateşlendi eşime dedim sen osura osura uyu gelsen de ne yapabileceksin ki ben götürürüm aldım kızımı arabayla götürdüm.
Eve 3.5 saat sonra dönük eşim uyuyordu
Yani anne olarak aldıgımız sorumluluk çok fazla.
Bak suan egzaması azmıs durumda yine fotografını çekip bana atıyor babasına degil !
O da biliyor tüm yük annede diye.
Eğitim sorumluluğu, okul araştırması, öğretmen araştırması hep bende mesela.
Bu bile büyük bir hizmet yahu.

Bunu yazdığım için bana kızacaksınız ama gerçekten elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin: siz diyorsunuz ki ex gelin hemşire ana babasıyla yaşıyor biraz da onlar baksın çocuğa. kadın zaten elinde çocukla tekrar ana baba evine dönmek zorunda kalmış, siz anlamıyorsunuz belki de bu bile fedakarlık. Evden bir kere çıktın mı aynı olmuyor derler ya, benim çocuğum yok şu an ama ana baba evinde uzun kalınca bile afakanlar basıyor kendi düzenimi arıyorum.
Sizin abiniz niye ana baba evine dönmeyip ayrı ev açtı? Hadi diyelim iş için. eşyalarının taksitlerini ödediğine göre, eşyalar yeni, tutumlu olması gereken abiniz spottan ikinci elden öğrenciden veya sizin evdeki eski eşyalardan toplama yapacaktı. Kendi rahatını çocuğun refahı üzerinde tutmayacaktı.

Valla bacım eşim de ben de öğretmeniz eşim müdr yardımcısı. 2 çocuk var. Biri kreşe başladı. Abisinin devamı saydılar da 2500 e kaydettik. İlkokula başlayan da devlet okuluna gidecek. Kiramız uygun.

Eşim müdür yardımcısı olduğu için ek dersi ful alıyor. Her gün de okul sonrası 6-8 özel dersi var pazarları da ful özel ders. Cumartesinin adı boş. Ya okulun ekstra işi çıkar ya derslerinden biri ertelenir falan velhasıl haftanın 6 günü sabah 8 akşam 8 çalışıyor adam.

Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
Sizi darlamıyorLAR. Sizi darlayan sadece abiniz. Yengeniz çocuğun babasından babalık yapmasını bekliyor. Ama abiniz hala kendi annesinin küçük çocuğu olduğu için gelip sizi darlıyor. Çünkü sıkıya gelemiyor küçük bey.

İyi de tatlım adam 1500 nafaka veriyormuş, 1500 TL o çocuğun karnını bile doyurmaz, nerde kreşi, kıyafeti, oyuncağı.... Faturaları toplasa borçlu çıkar

Yalnis anlasilmasin. Bana göre kres egitim kıyafet gibi seyler zaten 50/50 karsilanmali. Orda harcanan rakamlarda belli olur az cok. Benim verdigim örnekte mesela cocugun rahatsizliklari oldugu icin devamli babadan para istendi. Güya özel tedavi ve egitimler icin. Ama tüm o paralar cocuga harcamadi anne. O yüzden hersey konusulup bölüsülmesi lazim. 1500 lira gercekten az herseyi toplasan

valla onu siz düşünün

çalışıyorsanız tüm gün kreşler + servisiyle 3 bin olmuş o da yurdum kentlerinde istanbulda anca sultanbeylide vardır o fiyata.
anneniz bakmayacaksa sizin maaşınız 5.500 ile ne olur :
kreşi ödersiniz aylık 3 bin
kreşe başlayan çocuk ilk sene sürekli hasta olacağı için vitamin destek devletin ödemediği ilaç katkı payı ödersiniz aylık 300
kreşe başlarken 5-6 kat kreş pijaması ev ayakkabısı kirli çantası filan alırsınız , mont spor ayakkabı vs mecbur alacaksınız (büyük kuzenlerin eksileri giymeyecekse) aylık 500
eğer çocuğun hiç elinde tutup ekşam eve dönerken çay bitmiş peçete bitmiş alayım demeyceksiniz bilmem..çünkü çocukla markete girip ıvır zıvır oyuncak bir şey almadan çıkmak mümkün değil.
bu çocuğa hiç oyuncak, kitap, bisiklet bir şey almayacak msınız bilmem. yemek de makarna pirinç pilavı çorba yiyecekse belki. ama patatesin kilosu 12 lira, 4.5 litre yapı en son 165e aldım. hani sabah bir tek patates kızartsanız ayda 200 lira tutar...

ki anneniz baksa da kaç sene bakacak? çocuklar 10 yaşına da gelse yanına biri lazım...burada bu yaşı 15e kadar çıkartanlar var ben o kadar da değilcilerdenim.

bir de sizin işiniz 6 deyince tık bitiyor mu? çünkü geç çıksanız mesaiye kalsanız gerektiğinde gidip taksiyle çocuğu alacaksınız, mesela. arabanız yoksa gece ateşlense yine taksi...gibi gibi.

asgari ücretle çocuk büyütenin annesi babası 10 sene toruna çalışmalı, başka türlü mümkün değil.

ki benim bildiklerim de öyle. asgari ücretli ama torunlara dede nine bakıyor
mutfağı tüm köyden geliyor
yakıtı filan babası koyuyor
ya da evini babası almış, eşyayı dizmiş evlendirmiş. kışın doğalgaza yetişemediği için babasının evine gidiyor. çünkü maaş sadece mutfağa gidiyor.

ben şu anda genç nesilde asgari ücret alıp çocuk yapan kimseyi kişisel olarak tanımıyorum.

Ben gecinemem diye ayri eve çıkamıyorum korkumdan 4 bin de asagi kira yok .ne kazanacam ne kresrw verecem ne kirasi ne faturası yemesi icmesi tek cocukla dahasi nafaka az suan baba evinde siginti gibiyiz bazen iyiyiz bazen kötü annem ne ypsa bana batiyor duzenimiz yok odamiz kucuk hersey ortak anlamiyor yengesini basina gelecek ki anlasin baska çözüm yok

Ya bi de zaten çocuğun bütün fiziki ve manevi yükü annede. Kadın elinde çocuğuyla tekrar baba evine yerleşmiş. Abinizin gece çocuğunun ateşi çıktığında çok mu haberi oluyor mesela? Ya da okulda neler öğreniyor? Bi ödevi olsa yardımcı olan abiniz mi?

Tüm yük ve sorumluluk zaten annenin üzerindeyken bir zahmet abiniz maddi yükün fazlasını karşılayıversin! Çünkü manevi olarak zaten yok!

Yaşadığı ile ilçeye göre kreş ücreti değişir. Bir arkadaşım var çocuğuna genellikle pahalı markalardan alır küçücük çocuğun benden çok masrafı vardır, bir arkadaşım da varlıklıdır ama çocuğuna lcw ya da kotondan kıyafet alır ayakkabıda markaya bakmaz onun gayet makuldü. Kişinin kendi tercihi ile ilgili.
Hangi şehirde kreşe gidiyor en azından aylık kreş ücretini öğrenebilirsiniz. Ben aylık olarak çocuğa 6-7 bin harcanmasına, her kıyafetinin marka alınmasına, her istediği oyuncağın anında alınmasına karşıyım. O kadar parayı hastalık sağlık ya da çocuğun geleceği için her ay kenara altın alınıp konulsa çok daha mantıklı olur.

Ben bikere bi masraf yaptım yüklü idi. babadan istedim birazda adam fatura istedi senin gibi baba olmaz olsun dedim gozune soktum faturayi iyike almışım fatura

Bu çok göreceli bir durum
Geçtiğimiz eğitim döneminde benim 9 yaşındaki kızımın aylık masrafı özel okul servis tenis kursu ve yine ücretli bir iki etkinlik sonucu 7 bin liraydi ki bunun içinde hani yeme içme vs yok onları hesaplamadim sahi birde diş problemi için özele gidildi vs extra olarak da maşallah diyeyim hızlı boy atıyor kıyafet masrafı ayakkabı masrafı vs vs ay anlatırken daraldim kız ne çokmuş
Ama mesela binada bir komşu var kızımla akran 3 çocuğu var özel okula gitmiyorlar herhangi bir kurs veya etkinliğe gitmiyorlar hastalık durumunda devlet Hastanesi'ne gidiyorlar eşi asgari ücret alıyor ev kira şimdi bir ona bir bana sorarsanız 9 yaşında çocuğun aylık masrafını sizce o ne der ben ne derim ?

Ben daha okulu düşünmek istemiyrim el ela lale ele

Görümce hanım, gelininiz çok haklı. Kreşe giden bir çocuğun ayda 6000 masrafı olması çok normal. E bunun ayakkabısı, etkinliği, aktivitesi, gezmesi tozması, kreş ve giyim masrafları, yemesi içmesi ve servisi, hastalığı, ilacı, sporu var. Abinizin 1500 verip kenara çekilmesini mi istiyorsunuz? O sizin de yeğeniniz olmuyor mu? Biraz kendilerinden kısıp çocuğa harcamasınlar mı? Size ne oluyor onu anlamadım. Abiniz çocuğuna harcamayıp size mi harcayacak?

Evet yengeniz çalışmasaydı kreş masrafı olmazdı belki de çocuğun masrafı düşerdi ama bu sefer de yengenize nafaka vermek zorunda kalırdı abiniz. Aslında gayet maaşları karşılıyor tutarlar. Eve çift maaş geliyorsa çocuğa 6000 masraf yapabilen aileler var bir memur ve hemşire olarak. Bunu anlamak bu kadar zor değil, boşanıp bekar evi kurup çocuğa 1500 verir geçerim demek de o kadar kolay olmamalı. Evli olsalardı 1500 yetecek miydi? 1500 ü hafta sonu gezmelerinde harcıyoruz artık. Üstüne birde hemşirelik yapıp çocuk sorumluluğu ile ilgileniyor sırf buna verilir 3000.

Sizin çocuğun aylık masrafı nedir ortalama olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…