4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

3 çocuklu değilim ama şimdi bir gerçek var: çocuğunuza olması gerektiği gibi süt, balık, et, ceviz, meyve yedirebilirsiniz veya kuru ekmeği kemirir haftada 3-5 gün makarna yer bunların maliyeti aynı değil. 3 çocuğu olan muhtemelen ev hanımıdır çocuğu kreşe yollamıyordur bakıcı tutmuyordur , ki bence anne ev hanımı bile olsa kreş çocuğun erken dönem gelişimi için önemli, büyük çocuğun küçülen giysi, ayakkabı ve araç gereciyle ufak çocukları büyütüyordur.
O yüzden burda herkes diyor durumunuz yoksa çocuğu erteleyin diye. Kuzeniniz 750 ödüyorsa muhtemelen maaşı çok azdır, keşke mahkeme daha çok bedel öngörseydi ama belki adamın maaşının belli bir yüzdesi üzerinde karar veremiyordur.

Evet doğru söylüyorsunuz çocuğu tek başına yapmış çünkü hemşire hanım ne haddine para istemek(!) üstüne para vermeli ex kocasına..
aslında çocuğu ortak olsa 6 binmiş 3 bin kocasi 3 bin eşi yönetse böle böle gider diye düşünüyorum 6 bin demiş..

Ya ne değişik bir soru. İnsan şöyle sorular sormalı ben yengemin yerinde olsam ne yapardım? Babam benim için harcadığı parayi oturur hesaplar miydi?

Ayrıca biz desek ki 10000 (ki geçebilir bile, harcamaya bağlı) üstünü tamamlayacak misiniZ?

insanlar çift olarak çalışınca ucu ucuna yetirmeye çalışıyorlar. ayrıca çocuk olunca insan sınırları zorluyor. ama siz buna da ikna olmazsınız en iyisi bir tane çocuk yapın ozaman çok net anlaşılır

Yok üstünü bizden isteyecek çünkü biz abartıyormuşuz

Sevişip çocuk yaparken sorun yok, masrafa gelince anne yapsın. Zaten kadın Hz. Meryem di tek başına yapti. Kreşe giden bir çocuk beş altı bin lira çok değil. Zaten yarısı kreş parası. Kreşin de gezmesi tozmasi, etkinlikleri için ayrı para istenme ihtimali yüksek.

tek çocuk olunca insan daha bir özenliyor. Abimiz sizden para istemesin diye küçük çocukla ve annesi ile uğraşmayın lütfen. Bir zahmet abimiz masraflarını azaltsın.

Evet bu konuda sana katılıyorum, rakamlar maaşı tutmuyor. Bu konu beni de tatmin etmiyor....Tek çocukla nasıl geçiniyoruz anlatsam da anlamayacağını anladığım için ben de cevapları bekliyorum...

Dedigim gibi ucu ucuna yaşıyoruz artan yok diye inanmıyorsunuz :)
hatta biz bile nasıl yetirdigimizi sorgulamaya başladık senin gibi :)
saaıffhjkfhaf

Bi abim yengm memur tek cocuk ozele girmiyor ekders vs var iyi giyiniyor yegen ergen diye .kredi var cuzi miktar . Ama yengem yetmiyor diyor annem kendini yerlere atiyor

O zaman sıkıntı yok..bu durumda yalnız yaşayan abinizin masrafları da o kadar yoktur zaten..rahatlıkla öder çocuğunun masrafını

Evet eşim de ben de öğretmeniz. Yetmediği için eşim özel ders vermek için büro tuttu. Yedi gün çalışıyor adam kışları

gerçekten öyle güzel yazmışsınız ki çok doğru hz meryem sanki ...

Yorumların hepsini okumadım.

Anadoluda bir büyükşehirdeyiz kreş fiyatları ortalama 4000.

Çocuğu ayda 1 gün bir spor dersine kaydetse rahat 500.

Ayda 1 kez sinema tiyatro kitap vs gibi harcamaları olsa dışarıda yemek yedirse oyun oynatsa bi 500 ün daha kapısı.

Çocuk hastalansa özel hastaneye götürse 500 liradan aşağı çıkamaz.

Giymesi, sağlıklı beslenmesi, gezmesi, tozması 4 yaşında kreşe giden ortalama şekilde yaşayan bir çocuğun aylık masrafı 6bin lira olur.

Çoğu bitmiş evlilik bu yüzden devam ediyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…