- 29 Mayıs 2021
- 2.884
- 5.604
- 108
- 39
- Konu Sahibi burcumsu12
-
3 çocuklu değilim ama şimdi bir gerçek var: çocuğunuza olması gerektiği gibi süt, balık, et, ceviz, meyve yedirebilirsiniz veya kuru ekmeği kemirir haftada 3-5 gün makarna yer bunların maliyeti aynı değil. 3 çocuğu olan muhtemelen ev hanımıdır çocuğu kreşe yollamıyordur bakıcı tutmuyordur , ki bence anne ev hanımı bile olsa kreş çocuğun erken dönem gelişimi için önemli, büyük çocuğun küçülen giysi, ayakkabı ve araç gereciyle ufak çocukları büyütüyordur.Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
aslında çocuğu ortak olsa 6 binmiş 3 bin kocasi 3 bin eşi yönetse böle böle gider diye düşünüyorum 6 bin demiş..Evet doğru söylüyorsunuz çocuğu tek başına yapmış çünkü hemşire hanım ne haddine para istemek(!) üstüne para vermeli ex kocasına..
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Maasi iyidir ozaman how much money abiGümrükte çaşılıyor kadrosu gereği sadece sınır bölgelerinde çalışabilir
insanlar çift olarak çalışınca ucu ucuna yetirmeye çalışıyorlar. ayrıca çocuk olunca insan sınırları zorluyor. ama siz buna da ikna olmazsınız en iyisi bir tane çocuk yapın ozaman çok net anlaşılırİstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Yok üstünü bizden isteyecek çünkü biz abartıyormuşuzYa ne değişik bir soru. İnsan şöyle sorular sormalı ben yengemin yerinde olsam ne yapardım? Babam benim için harcadığı parayi oturur hesaplar miydi?
Ayrıca biz desek ki 10000 (ki geçebilir bile, harcamaya bağlı) üstünü tamamlayacak misiniZ?
Evet bu konuda sana katılıyorum, rakamlar maaşı tutmuyor. Bu konu beni de tatmin etmiyor....Tek çocukla nasıl geçiniyoruz anlatsam da anlamayacağını anladığım için ben de cevapları bekliyorum...İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Benimki de bu yıl başlayacak korkuyorummm2500-3000 liraya kreş kaldı mi yaaa.Ben kızım için araştırdım yıllık(9 ay) 55-60 binim civarı
O zaman sıkıntı yok..bu durumda yalnız yaşayan abinizin masrafları da o kadar yoktur zaten..rahatlıkla öder çocuğunun masrafınıHayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diyeherkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
Evet eşim de ben de öğretmeniz. Yetmediği için eşim özel ders vermek için büro tuttu. Yedi gün çalışıyor adam kışlarıİstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
gerçekten öyle güzel yazmışsınız ki çok doğru hz meryem sanki ...Sevişip çocuk yaparken sorun yok, masrafa gelince anne yapsın. Zaten kadın Hz. Meryem di tek başına yapti. Kreşe giden bir çocuk beş altı bin lira çok değil. Zaten yarısı kreş parası. Kreşin de gezmesi tozmasi, etkinlikleri için ayrı para istenme ihtimali yüksek.
tek çocuk olunca insan daha bir özenliyor. Abimiz sizden para istemesin diye küçük çocukla ve annesi ile uğraşmayın lütfen. Bir zahmet abimiz masraflarını azaltsın.
Aynı ben gecem gunduzume karışmış durumda eve nerdeyse hiç destek olamıyorum ve inanın asgari bir harcama yapmaya çalışıyorumEvet eşim de ben de öğretmeniz. Yetmediği için eşim özel ders vermek için büro tuttu. Yedi gün çalışıyor adam kışları
Çoğu bitmiş evlilik bu yüzden devam ediyor zatenşu ekonomik krizde çocuk varsa boşanmamak en temizi vallamemur maaşı tek başına artı çocukla hiçbir şeye yetmez. asgari ücretten falan bahsetmiyorum bile. Allah kimsenin yuvasını bozmasın hele şu ortamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?