- Konu Sahibi burcumsu12
İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Maaşı geçtiğini nerden biliyorsunuz onu anlamadım ? Evimize 25 bin ortalama giriyor aylık. Üç çocuk var 20 bin kadar kart kesimi oluyor her ay. Lüks yasamiyoruz özel okula kreşe giden çocuğum yok. Ama bebeğim var o çok masraflı. Buyuklerinde ayrı masrafı. Yani çocuk demek masraf demek. Asgari ücret alıp hem kira verip hem çocuk büyütmek aile desteği olmadan imkansız sadece makarna yese çocuk yine imkansız yani özellikle büyük şehirde. Küçük şehirleri bilemiyorum kira yol vs daha uygun olabilir yaşanabilir ama İstanbul'da özellikle imkansız. Çocuğa abiniz zaten 1500 veriyormuş. E kreş 3 bin olsa neden tüm yükü eski eş çeksin istiyorsunuz bende onu anlamadım. Abiniz 3 bin vererek sadece kreş masrafını karşılıyor anlamıyor musunuz. Geri kalan tüm yukumlulukte annede ne istiyorsunuz gerçekten anlamadim