- Konu Sahibi burcumsu12
-
kreş parası içinde sadece 2500 kreştir bunun etkinliği kıyafeti beslenmesi de var daha fazla bile tutar sineması hastalığı vs... inanmıyor marka almasın diyor6binin içinde kreş parası var mı yok mu?
Ağabey de memurmuş aslında ailesinin olduğu yere tayin alabilirdi nedense istememiş.Öyle cocuklu boşanip bekar evi acip rahat rahat yaşamak yok. Kadin bilmiyor mu kendine ev acip bekar gibi yaşamayi?
Aile evinde cocuk buyutmeye calisiyor haksizlik yok mu bunda zaten? Yapacak bir şey yok kendinden kisacak verecek cocuga.
1500 lira cok az benim kedimin aylik sadece kuru mamasi 500lira. Yaş mamalarini, vitaminlerini katsam 1000 liraya yaklaşik bir hesap cikartirim size. Cocuk kedi gibi degil okulu, kiyafeti, kreşi, kirtasiyesi var. Yaparken dusuncekti.
tabii canım haklısınız hatta bence adama para bile vermeli sayende bu çocuğu doğurdum anne oldum diyehemşireymiş maaşi da var. neden para istiyormuş..
Ağabey de memurmuş aslında ailesinin olduğu yere tayin alabilirdi nedense istememiş.
Al birtane daha niye istemesin bu çocuk ortak değil mi velayeti alınca beyefendi elini nafaka dışında cebine atmasın mi kadın nafaka ya göre çocuk mu büyütsün evli olsalardı çocuk nasıl buyuyecekti olmayacak mıydı bu masraflarhemşireymiş maaşi da var. neden para istiyormuş..
Yani bu cevabı çok zor bir soru değil bence. Benim de çocuğum yok ama küçük bir araştırma ve gözlem ile bir çocuk yetiştirmenin ne kadar masraflı olduğunu anlayabiliyorum.Büyük konuşmuyorum fakat bir çocuğun 6 bin aylık masrafı bana uçuk geliyor ve ben de annelere danışıyorım
İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .Siz ne istiyorsunuz ben anlamadım. Sormussunuz insanlar cevaplamış. Yanlız abinizi tebrik ettim boşandıktan sonra çoğu erkek cocuktanda boşanıyor çünkü. Sorumluluğunu bırakmamış. Sizin bakış açınızı gordukten sonra sizden annenizden para koparmasina bile hak verdim yani iyi yapıyor
ironi olmasını umuyorumhemşireymiş maaşi da var. neden para istiyormuş..
2-3 katı oluyor kışın ,o yüzden ben kendimi bildim bileli hep kışlıkları yazın, yazlıkları da kışın alırım hiç sezon ürünü giyinmemiş olduğum buradan ortaya çıkıyor allahtan klasik bir insanım da hangi devirde ne giysem oluyor oradan kurtarıyorum
neden bimden alıyorsun ineği olan bir komşu bulacaksın ondan süt isteyeceksin başka komşudan 1 kaşık yoğurt isteyeceksin kendin mayalayacaksın bim marka !!! daha ucuzu varken neden bim olsunAy dur bim ve a101 temalı liste atayım da inansın madem
yumurta 15'li 26 tl idi en son. Ayda 90 adet yumurta yüketiyoruz bu da 234 lira ediyor.
3 kova da yogurt yiyoruz 1 ayda 3 kg'lik olanlardan yogurtsuz masa olmaz biz de. Ayran da çok içer eşim 41 tl den etti sana 123 tl.
Her hafta bir kalıp beyaz peynir yeriz, yumuşak ezine kalıbına en son pazarda 69 tl verdim etti mi sana 276 tl
Ekmek günde 3 tane tüketiyoruz ekmeksiz durmaz baba kız çünkü aylık etti mi sana 450 tl.
Süt haftalık 2 paket alırım 80 tl.
Pazara girdiğimde her hafta 200 tl den aşagı çıkmam meyve çok severiz en az 2 çeşit meyve ve salata malzemesi ile sogan patates alırım ha bir de 2 seferlik pişirmek için sebze çeşidi. aylık etti mi 800 tl.
Daha market masrafı hariç bak.
Dedigim gibi hafta sonu hariç evde bir öylesine aparatif bir kahvaltı ve akşam yemeği için fiks aldıklarım ve asla eksik olmayan menü bu.
Ve ex görümce buna fazla diyor.. şaka gibi..6 bin değil.
1500 nafaka veriyormuş , ex yenge yetmediği için biraz daha istiyormuş .
Toplamda 3 bin falan işte , içinde kreş de var.
Eyvahhhhh .
O kadar ucmus mu ?
Toptan alıp kredi kartına taksit yaptırırım artık ne yapayım
tabi yahu çocuk bu etle de karnı doyar ekmeklede, az para gitsin yeterkikreş parası içinde sadece 2500 kreştir bunun etkinliği kıyafeti beslenmesi de var daha fazla bile tutar sineması hastalığı vs... inanmıyor marka almasın diyor
Bu yazıyi cocugumun babasına gondermeyi ahh ne kadar isterdimmm içimi okudunuzÖyle cocuklu boşanip bekar evi acip rahat rahat yaşamak yok. Kadin bilmiyor mu kendine ev acip bekar gibi yaşamayi?
Aile evinde cocuk buyutmeye calisiyor haksizlik yok mu bunda zaten? Yapacak bir şey yok kendinden kisacak verecek cocuga.
1500 lira cok az benim kedimin aylik sadece kuru mamasi 500lira. Yaş mamalarini, vitaminlerini katsam 1000 liraya yaklaşik bir hesap cikartirim size. Cocuk kedi gibi degil okulu, kiyafeti, kreşi, kirtasiyesi var. Yaparken dusuncekti.
6 bin değil.
1500 nafaka veriyormuş , ex yenge yetmediği için biraz daha istiyormuş .
Toplamda 3 bin falan işte , içinde kreş de var.
Yok canım ex yenge altı bin masrafı oluyor herşey dahil ortalama demiş bizim gorumcede var mıdır yaa o kadarasrafi abartıyor demiş biz kalem kalem yazdık hala inanamadi bu masrafa
kreş parası içinde sadece 2500 kreştir bunun etkinliği kıyafeti beslenmesi de var daha fazla bile tutar sineması hastalığı vs... inanmıyor marka almasın diyor
insanların maaşları kendilerine yetiyor mu ki hesap tutsun herkesin kredi borcu var kartlar sonuna kadar dolu ?İstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
Evet doğru söylüyorsunuz çocuğu tek başına yapmış çünkü hemşire hanım ne haddine para istemek(!) üstüne para vermeli ex kocasına..hemşireymiş maaşi da var. neden para istiyormuş..
Gümrükte çaşılıyor kadrosu gereği sadece sınır bölgelerinde çalışabilirAğabey de memurmuş aslında ailesinin olduğu yere tayin alabilirdi nedense istememiş.
yorumlari i okumadan yazdim... sonradan anladim . istemesi normal.Al birtane daha niye istemesin bu çocuk ortak değil mi velayeti alınca beyefendi elini nafaka dışında cebine atmasın mi kadın nafaka ya göre çocuk mu büyütsün evli olsalardı çocuk nasıl buyuyecekti olmayacak mıydı bu masraflar
Öğretmenim 10.000 TL maaş alıyorum ayda 5.000 özel ders alıyorum ört 1500 ek ders alıyorum ailemle yasiyorum kira odemiyorum tatmin oldunuz muİstediğim şu idi normal standartlarda yaşayan çocuklu memur ailelerin çocukları için aylık ne kadar masraf yaptıklarını öğrenmek. Ama gelen cevaplar beni şu açıdan tatmin etmedi verilen rakamlar maaşı tıtmuyor. Bu kadar masraf yaptıklarını iddia ediyorlar ama maaşı geçiyor bunun kirası kendi giderleri vs var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?