Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
valla onu siz düşünün
çalışıyorsanız tüm gün kreşler + servisiyle 3 bin olmuş o da yurdum kentlerinde istanbulda anca sultanbeylide vardır o fiyata.
anneniz bakmayacaksa sizin maaşınız 5.500 ile ne olur :
kreşi ödersiniz aylık 3 bin
kreşe başlayan çocuk ilk sene sürekli hasta olacağı için vitamin destek devletin ödemediği ilaç katkı payı ödersiniz aylık 300
kreşe başlarken 5-6 kat kreş pijaması ev ayakkabısı kirli çantası filan alırsınız , mont spor ayakkabı vs mecbur alacaksınız (büyük kuzenlerin eksileri giymeyecekse) aylık 500
eğer çocuğun hiç elinde tutup ekşam eve dönerken çay bitmiş peçete bitmiş alayım demeyceksiniz bilmem..çünkü çocukla markete girip ıvır zıvır oyuncak bir şey almadan çıkmak mümkün değil.
bu çocuğa hiç oyuncak, kitap, bisiklet bir şey almayacak msınız bilmem. yemek de makarna pirinç pilavı çorba yiyecekse belki. ama patatesin kilosu 12 lira, 4.5 litre yapı en son 165e aldım. hani sabah bir tek patates kızartsanız ayda 200 lira tutar...
ki anneniz baksa da kaç sene bakacak? çocuklar 10 yaşına da gelse yanına biri lazım...burada bu yaşı 15e kadar çıkartanlar var ben o kadar da değilcilerdenim.
bir de sizin işiniz 6 deyince tık bitiyor mu? çünkü geç çıksanız mesaiye kalsanız gerektiğinde gidip taksiyle çocuğu alacaksınız, mesela. arabanız yoksa gece ateşlense yine taksi...gibi gibi.
asgari ücretle çocuk büyütenin annesi babası 10 sene toruna çalışmalı, başka türlü mümkün değil.
ki benim bildiklerim de öyle. asgari ücretli ama torunlara dede nine bakıyor
mutfağı tüm köyden geliyor
yakıtı filan babası koyuyor
ya da evini babası almış, eşyayı dizmiş evlendirmiş. kışın doğalgaza yetişemediği için babasının evine gidiyor. çünkü maaş sadece mutfağa gidiyor.
ben şu anda genç nesilde asgari ücret alıp çocuk yapan kimseyi kişisel olarak tanımıyorum.