- Konu Sahibi burcumsu12
-
hakkıyla büyütmekten kasıt nedir? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?
Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Malesef gıdada bu dediğinizi yapamazsınız. Ya da sizin mantıkla et yerine makarna yesin di mi mesela??Zaten kimse ayda bir ayak numarası değişen çocuğa marka ayakkabı/kıyafet almıyordur bu devirde diye düşünüyorum. Biz zaten minimum şeylerden bahsediyoruz.haklısınız fakat aldığınız şeye göre değişir. Memursanız nike almasınız da kinetix alırsınız gibi.
Bu forumda asgari ücretle ev alanlar vardı yahu.Eskiden bulgurla patatesle büyüyordu asgari ücretlilerin çocukları.
Şimdi o bile zor.
Yapmayın çocuk falan.
Az mı linç yedik bu forumda avokado, badem dediğimiz için.
Mesela ben yıllık 100 bin TL veremediğim için çocuğumu devlet okuluna vereceğim, ama iyi okul olması için evimi mecburen iyi yere taşıdım. Kiram bir anda x4 oldu. Aradaki 4500 TL çocuğun masrafı mı, değil ama çocuğum kaynaklı masraf. Çocuğum mülteci olmayan yerde, kalabalık olmayan sınıfta okusun ve sitede parkta vs daha izole yaşasın bedeli bu.
Çocuk bu, evden adım atınca bir çikolata bir süt alsan şanslıysan 10 TL. Aylık 300 TL sırf o. Sağlıklı sağlıksız konusu değil bu.
Et-balık-kıytırık market tavuğu bile 100 TL.
Peyniri yumurtası.
Kuruyemişi.
Kıyafeti.
Etkinliği.
Görüp istediği.
Oyuncağı.
Yetmesini düşünmek mucize.
Ankara'daysanız livayla konuşun bir de. İnternetten de bakabilirisiniz. Bu kadar uçuk değil.Benım kızımın bu ay sonu dogumgunu var,mıkımouse pasta ıstıyor.Duzgun bı pastanede esım sormus 2500 tl demısler.Adam sok olmus,sormadım bıle kac kısılık dıye dedı.Dugun pastası değil sonucta olsun olsun 20 kısılık olsn yanı.Alıp koycaz onune bı teklı mıkı mouse pasta.
4 yaşına 2 ay kalmış yeğenim var anadoluda küçük bir yerde kreşi (özel okul kreşi) 3 bin liraAbim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
pastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarınıAnkara'daysanız livayla konuşun bir de. İnternetten de bakabilirisiniz. Bu kadar uçuk değil.
Bursadayım ama saolun dusunmenız yeterAnkara'daysanız livayla konuşun bir de. İnternetten de bakabilirisiniz. Bu kadar uçuk değil.
Biz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyorMalesef gıdada bu dediğinizi yapamazsınız. Ya da sizin mantıkla et yerine makarna yesin di mi mesela??Zaten kimse ayda bir ayak numarası değişen çocuğa marka ayakkabı/kıyafet almıyordur bu devirde diye düşünüyorum. Biz zaten minimum şeylerden bahsediyoruz.
Biz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor
aylık mutfak gideriniz ne ? ikinizde çalışıyorsunuz evde bile yoksunuz sadece haftasonu ve akşam yemekleri için aylık mutfak gideriniz neBiz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor
Bence biz sizinle çocuğunuz olduğunda konuşalım, yok çünkü asla anlamıyorsunuz.Biz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor
Evde cocukla yap,workshop parası da ceptepastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarınıpasta mı alıyoruz pastaneye ortak mı oluyoruz belli değil
Bursadayım ama saolun dusunmenız yeterBurda da 55-60 tl dılımı normalde 10 kısılık olsa 600 e denk gelıyor ama esım nerden buldu da sordu onu hıc bılmıyorm
Burcu hanım size hemen bir hesap yapıyorum kırmızı etin kilosu 200 TL kıyma 180 TL ikisini alsın 380 TL kendisi ve ailesi yemesin iyi marka bir şut alsın günlük 20 tl 30 gün 600 TL 3000 kreş 500 servis çerez alayım desin karışık fındık badem fıstık 500 TL iki kilosu ee eve gelirken elimde bir çikolata alayım 300 de o şimdi siz toplayın bir zahmet bunun içinde vitamini hastanesi kıyafeti gezmesi yokBiz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor
Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diyeSizin karın doyurmakla beslenmenin ayrımını yapamıyorsunuz.
Ben de diyorum ki siz öyle zannedin.Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar niyeherkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
burcu hanım küçük hesaplar peşinde 380 tl lik kıymanın hepsini çocuk mu yiyor diye düşünüyor çocuk kaç kaşık yiyorsa abim sadece onun parasını versin haftada 1 kere 1 -2 yemek kaşığı etin parasıyla hesap yapıyor o şekilde hesap yapınca burcu hanımın hesabı tutuyor mesela makarna 4-5 yemek kaşığı falan öyle hesap edersek yani sadece çocuk ölmeyecek kadar yerse sıkıntı yok ondan sonrası lüks onun içinBurcu hanım size hemen bir hesap yapıyorum kırmızı etin kilosu 200 TL kıyma 180 TL ikisini alsın 380 TL kendisi ve ailesi yemesin iyi marka bir şut alsın günlük 20 tl 30 gün 600 TL 3000 kreş 500 servis çerez alayım desin karışık fındık badem fıstık 500 TL iki kilosu ee eve gelirken elimde bir çikolata alayım 300 de o şimdi siz toplayın bir zahmet bunun içinde vitamini hastanesi kıyafeti gezmesi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?