4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

hakkıyla büyütmekten kasıt nedir? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?

Niye bu kadar sabitsiniz. Neden konu açtınız o zaman en iyisini biliyorsunuz zaten. Ben çocuklarıma LCW harici kıyafet almam lüks zaten yaşamıyoruz ama herşey çok pahalı. Çocuğunuz olsun o zaman anlarsınız standart hayatı

Eskiden bulgurla patatesle büyüyordu asgari ücretlilerin çocukları.

Şimdi o bile zor.

Yapmayın çocuk falan.

Az mı linç yedik bu forumda avokado, badem dediğimiz için.

Mesela ben yıllık 100 bin TL veremediğim için çocuğumu devlet okuluna vereceğim, ama iyi okul olması için evimi mecburen iyi yere taşıdım. Kiram bir anda x4 oldu. Aradaki 4500 TL çocuğun masrafı mı, değil ama çocuğum kaynaklı masraf. Çocuğum mülteci olmayan yerde, kalabalık olmayan sınıfta okusun ve sitede parkta vs daha izole yaşasın bedeli bu.

Çocuk bu, evden adım atınca bir çikolata bir süt alsan şanslıysan 10 TL. Aylık 300 TL sırf o. Sağlıklı sağlıksız konusu değil bu.

Et-balık-kıytırık market tavuğu bile 100 TL.
Peyniri yumurtası.
Kuruyemişi.
Kıyafeti.
Etkinliği.
Görüp istediği.
Oyuncağı.

Yetmesini düşünmek mucize.

haklısınız fakat aldığınız şeye göre değişir. Memursanız nike almasınız da kinetix alırsınız gibi.
Malesef gıdada bu dediğinizi yapamazsınız. Ya da sizin mantıkla et yerine makarna yesin di mi mesela??Zaten kimse ayda bir ayak numarası değişen çocuğa marka ayakkabı/kıyafet almıyordur bu devirde diye düşünüyorum. Biz zaten minimum şeylerden bahsediyoruz.

Bu forumda asgari ücretle ev alanlar vardı yahu.
Çok şükür yetiyor diyen de vardı 3 çocugu ile.
Hala anarız arada bir

Ankara'daysanız livayla konuşun bir de. İnternetten de bakabilirisiniz. Bu kadar uçuk değil.

4 yaşına 2 ay kalmış yeğenim var anadoluda küçük bir yerde kreşi (özel okul kreşi) 3 bin lira
belki daha uygun kreş vardır ama tam gün + servis alıp bırakıyor derken böyle. anne çalışırken tam gün olmayan yer olamıyor.

babaannesinin bahçe evi var (bir de küçük kardeşi var, ona babane -dede bakıyor) misal h.sonu bahçe evine gidiyor orada havuz yapıyorlar, bahcede oyalanıyor -demek istediğim şu AVMsi filan olmayan bir kent, çocuk etkinlik olarak okulda yapılanları, bahçe evini, köye tarlaya gitmeyi keçileri kuzuları ördekleri biliyor, giderlerse de otel tatili ekstra. şehirde havuz mavuz yok. tiyatro filan olursa da onlar uygun oluyor. çocukları dedeye götür getir filan işlerini tabii arabayla yapıyorrlar öyle yolu benzini filan zaten hesaplayamam.

neyse bu çocuk annesini markete sokup bi sürpriz yumurta bi minik oyuncak bir şey aldırmadan eve girmiyor. h. içi her gün bu neredeyse.
yemek seçiyor o yesin diye evde börek veya köfte yapılıyor- bunları yiyor çünkü. çocuklar bir de paket içecek çok içiyor maalesef (meyveli süt filan). yemek seçiyor diye kuruyemiş filan çok veriyorlar bari onu yesin diye.
marka giymez, olağan bir çocuktan fazla bir hastalığı ekstra bi sağlık masrafı yok. özele gitmiyorlar normal devlet hastanesinde doğdu. akülü arabasını bisikletini filan biz alırız.

kreş bu sene sanmam ki 4 binden az olsun, geçen sene 3 tü. o da senelik peşin veriyorlar diye.
günlük masrafı sanmıyorum ki 50 liradan az olsun. 30x 50 1500 yapar.
e üst baş, hastane ilaç, evde yapılan kitap boyama....hepsi masraf. daha benim aklıma gelmeyen neler var kim bilir. 6 binin içinde lüks bir şey olmaz kısacası. normal çocuk masrafı.

Ankara'daysanız livayla konuşun bir de. İnternetten de bakabilirisiniz. Bu kadar uçuk değil.
pastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarını pasta mı alıyoruz pastaneye ortak mı oluyoruz belli değil

Bursadayım ama saolun dusunmenız yeterBurda da 55-60 tl dılımı normalde 10 kısılık olsa 600 e denk gelıyor ama esım nerden buldu da sordu onu hıc bılmıyorm

Biz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor

Biz büyükler olarak da bu minumum harcamalara sahibiz. Ama sizin abarttığınız kadar tutmuyor
aylık mutfak gideriniz ne ? ikinizde çalışıyorsunuz evde bile yoksunuz sadece haftasonu ve akşam yemekleri için aylık mutfak gideriniz ne
çocuk olunca o ek gıdaya geçene kadar mamalar
ek gıdadan sonra x 2 olacak çünkü çocuk sürekli acıkacak ve evde hep yiyen acıkan bir çocuk olacak

siz 1 ayakkabıyı 3 sene giyersiniz 4 yaşındaki çocuk 1 ayakkabıyı 4 ay giyebilir kendinizle kıyaslamanız çok komik
ne iş yapıyorsunuz siz umarum hesap kitap muhasebe işi falan değildir

pastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarını pasta mı alıyoruz pastaneye ortak mı oluyoruz belli değil
Evde cocukla yap,workshop parası da cepte Ortalık artık bıraz batar ama yapcak bısey yok.Etkinliğe de ayrı para veremeycegiz gfklfgkgfk

Bursadayım ama saolun dusunmenız yeterBurda da 55-60 tl dılımı normalde 10 kısılık olsa 600 e denk gelıyor ama esım nerden buldu da sordu onu hıc bılmıyorm

Burcu hanım size hemen bir hesap yapıyorum kırmızı etin kilosu 200 TL kıyma 180 TL ikisini alsın 380 TL kendisi ve ailesi yemesin iyi marka bir şut alsın günlük 20 tl 30 gün 600 TL 3000 kreş 500 servis çerez alayım desin karışık fındık badem fıstık 500 TL iki kilosu ee eve gelirken elimde bir çikolata alayım 300 de o şimdi siz toplayın bir zahmet bunun içinde vitamini hastanesi kıyafeti gezmesi yok

Sizin karın doyurmakla beslenmenin ayrımını yapamıyorsunuz.
Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diye herkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz

Kızım 4 yasinda siradan bir krese gidiyor mahalle arasinda aylik ucreti 4bin bunun dusunda her hafta okuldan ekstra gezisi susu busu para isteniyor bunun dışında yeme içme giyinme masrafları var ektradab kurs masrafi var bu saydıklarımin içinde sadece kursu cikarabilirsiniz diğerleri zaruri. 4 yas çocuğun ortalama masrafı aylik 5000 6000 tl tutar.

Ben kendi hikayemi vereyim ben liseye kadar hep yirtik ayakkabi ile gittim ya ne hikmetse ayakkabim hep yirtiliyordu bas parmaktan anlamiyordim babam artik biktik ayakkabi almaktan derdi basparmagimi iceri ceke ceke giderdim icimdeki yarayi sen düşün böyle iyi giyimli insanlar arasinda degiliz ama heo bitarafim eksikti ayakkabidan sonra çalıştım
kendi hayatım oldu kazandim bile annem tam 25 30 cift ayakkabi saydi bikere dolabimda onu almaktan usanmiyordim bi tanidigmin elbise dolabi tasiyordi etiketli ürün okdr coktu yani .simdi bizim ufaklik bana benziyor ayakkabi yirtiliyor ayaginda 5 dk durmuyor top park toprak düşme yikama derken deforme oluyor cocugu iyi giyindirmek sucmu yani yirtik mi dolassin yengem kucikleri saklamista evde onlari giyiyor ev kıyafeti ayri park ayri kireste ayri giyinmek zorunda kreste giydigimi evde giyemez cabuk deforme oluyor yani örnek cok devir eski degil

Ben de diyorum ki siz öyle zannedin.
Siz karın doyurmayı beslenmek zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.

Mesela haftada kaç gün balık yiyorsunuz ?

burcu hanım küçük hesaplar peşinde 380 tl lik kıymanın hepsini çocuk mu yiyor diye düşünüyor çocuk kaç kaşık yiyorsa abim sadece onun parasını versin haftada 1 kere 1 -2 yemek kaşığı etin parasıyla hesap yapıyor o şekilde hesap yapınca burcu hanımın hesabı tutuyor mesela makarna 4-5 yemek kaşığı falan öyle hesap edersek yani sadece çocuk ölmeyecek kadar yerse sıkıntı yok ondan sonrası lüks onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…