• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar niye 😁😁 herkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
Yapmaz mı ?
Üç kişilik aileyiz mutfak masrafımız 7000 tl civarı.
O da tek ögün yemek yeniyor evde.
Ha bir de sabah kahvaltısı o da en hızlısından aparatif.
Malum işe gidiyoruz

Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diye 😁😁 herkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
Valla bence siz kesinlikle gözünüzü kulağınızı kapatiyorsunuz günde bir yumurta bir süt 100 gram et (protein) bir kase çerez bir tabak salata bir tabak meyve yese en az mutfak masrafı 1500 TL

Öyle cocuklu boşanip bekar evi acip rahat rahat yaşamak yok. Kadin bilmiyor mu kendine ev acip bekar gibi yaşamayi?
Aile evinde cocuk buyutmeye calisiyor haksizlik yok mu bunda zaten? Yapacak bir şey yok kendinden kisacak verecek cocuga.
1500 lira cok az benim kedimin aylik sadece kuru mamasi 500lira. Yaş mamalarini, vitaminlerini katsam 1000 liraya yaklaşik bir hesap cikartirim size. Cocuk kedi gibi degil okulu, kiyafeti, kreşi, kirtasiyesi var. Yaparken dusuncekti. 🤷

Evet kinetik öyle maalesef ama fiyatında sözde en makulü …. Ahhhh lcw de dandik pijamaya 120 verdim yahu 😢

Ama başta yazmış kastı şu dedesinin evinde yaşıyor onlarda el atsın çocuk 3 bine birsin 😜 ulan kıçı kırık oyuncak pazar işi kamyon 200₺ 😡
Geçen sene marketten plastik dinozor aldım 30 TL idi. Bu sene 120 dediler. Allah’ın düz dandik plastik özelliksiz dinozoru ya. 100 liraya bile oyuncak bulamıyoruz artık

burcu hanım küçük hesaplar peşinde 380 tl lik kıymanın hepsini çocuk mu yiyor diye düşünüyor çocuk kaç kaşık yiyorsa abim sadece onun parasını versin haftada 1 kere 1 -2 yemek kaşığı etin parasıyla hesap yapıyor o şekilde hesap yapınca burcu hanımın hesabı tutuyor mesela makarna 4-5 yemek kaşığı falan öyle hesap edersek yani sadece çocuk ölmeyecek kadar yerse sıkıntı yok ondan sonrası lüks onun için :KK70:
Ayni sekilde o zaman burcu hanim cok sevdigi bi tanecik yigeninin ananede kaldigi evde odemesi gereken kira payini kullandigi elektrik su dogalgazin payini kirdigi esyalarin giderini de hesaplayip yarisini abicigine fatura etmesi lazim. :deli::deli::deli:

Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diye 😁😁 herkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz

Siz ne istiyorsunuz ben anlamadım. Sormussunuz insanlar cevaplamış. Yanlız abinizi tebrik ettim boşandıktan sonra çoğu erkek cocuktanda boşanıyor çünkü. Sorumluluğunu bırakmamış. Sizin bakış açınızı gordukten sonra sizden annenizden para koparmasina bile hak verdim yani iyi yapıyor 🤣

Aynen öyle .
Lc de bile en ucuz tişört 100 TL o da en ucuzu.
Çocuklarda çabuk büyüyor , bu sene alınan seneye olmuyor. Ben geçen yıl bot almıştım baktım bu yıl olmayacak mesela yeniden almak zorundayım.

Sezon sonunda indirimlerden seneye giyeceklerini almayı düşünüyorum bu yıl.

Bende öyle yapiyim dedim , mont alıyım kışlık, yazın daha ucuz olur dedim , dun baktım lcw de 700 tl 🤣
Kışın ne kadar olacak o mont çok merak ediyorum

konu sahibinin sadece makarna yediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam
Yeterli beslenemedigi için beslenme hesabı bile yapamayan insanların bu yüzden yeterli beslenememeye devam etmesi ve üredikce mutlu olması....nerden baksan korkunç bir paradoxun içindeyiz

Bende öyle yapiyim dedim , mont alıyım kışlık, yazın daha ucuz olur dedim , dun baktım lcw de 700 tl 🤣
Kışın ne kadar olacak o mont çok merak ediyorum
2-3 katı oluyor kışın ,o yüzden ben kendimi bildim bileli hep kışlıkları yazın, yazlıkları da kışın alırım hiç sezon ürünü giyinmemiş olduğum buradan ortaya çıkıyor allahtan klasik bir insanım da hangi devirde ne giysem oluyor oradan kurtarıyorum :D

konu sahibi diyor ki yengem çalışsın çocuğa annesi baksın, iki istiyorsa bir alsın az masraf temiz iş çocuk büyüsün gitsin

ama malesef o iş öyle dönmüyor. iyi bir hayat sunmak istiyorsanız eller cebe girecek malesef
kreşe 4500 tl veriyorum. bununla bitmiyor kırtasiye masrafı var, kıyafeti var oyuncağı var ayakkabısı var yazı var kışı var... daha neler var. bütün bu saydıklarımda bol kepçeden alma değil aylık ihtiyaç dahilinde.
ay ortasında gezmeleri faliyetleri var. eve giderken canının çektikleri var, çocuk babadan uzak ama hissetmesin diye dışarıda geçirilen sosyal zaman var... yani daha bin tane şey sayabilirim.

fakat bunların hiç biri sizin üzerinize vazife değil. abiniz madem çocuk sahibi olmuş sorumluluğunun altına girecek.

Ay dur bim ve a101 temalı liste atayım da inansın madem
yumurta 15'li 26 tl idi en son. Ayda 90 adet yumurta yüketiyoruz bu da 234 lira ediyor.
3 kova da yogurt yiyoruz 1 ayda 3 kg'lik olanlardan yogurtsuz masa olmaz biz de. Ayran da çok içer eşim 41 tl den etti sana 123 tl.
Her hafta bir kalıp beyaz peynir yeriz, yumuşak ezine kalıbına en son pazarda 69 tl verdim etti mi sana 276 tl
Ekmek günde 3 tane tüketiyoruz ekmeksiz durmaz baba kız , aylık etti mi sana 450 tl.
Süt haftalık 2 paket alırım 80 tl.
Pazara girdiğimde her hafta 200 tl den aşagı çıkmam meyve çok severiz en az 2 çeşit meyve ve salata malzemesi ile sogan patates alırım ha bir de 2 seferlik pişirmek için sebze çeşidi. aylık etti mi 800 tl. ha o da kilo kilo degil yarımşar kilo :)
Daha market masrafı hariç bak.
Dedigim gibi hafta sonu hariç evde öylesine aparatif bir kahvaltı ve akşam yemeği için fiks aldıklarım ve asla eksik olmayan menü bu.

Back
X