• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Kızımın kresi 3.600 tl , istanbulda da değilim ayrıca, 4 yaşında çocuk kreşe gitmek zorunda , oyuncağı, hafta sonu aktivitesi , giyeceği, yedikleri vs 6 bin şu devirde şu enflasyonla normal bir rakam
Lcw de bile cocuk montlari olmus 700 tl , Allah cocuk sahibi herkesin yardımcısı olsun

Oğlum o yaş grubunda. Steam atölyesine gidiyor aylık 300- yüzme dersi aylık 300. Her sene bot mont alıyorsun ortalama 1000 gidiyor. Ortalama tshirtler 70 TL. Günde üç dört tane değiştirse o da bir bütçe. Okul ücreti de aylık 3200. Yaz okuluna fa gönderseydim 4 bin de oydu yollayamadık.
Yemesi içmesi zaten çok. Organik yumurta yada serbest gezen yunurta alsa o da ortalama 3 TL adeti. Günde bir yumurta biraz peynir yesin, kefir içsin sağlıklı kuruyemiş atıştırsın bir parça da et yesin deseniz en az 100 zaren günlük mutfak harcaması.
E çocuk bu oyuncak istiyor. Oyun hamuru boyama kalemi gibi düzenli bitenler de büyük bir masraf kalemi

Ortalama marka fiyatı nedir Bilgin var mı ? Pazar malı T shirt bile lcw ürünlerinin outlet fiyatına satılıyor !
Kinetix diyor bayan olmus 200 250 tltl iki itane alacam kreste ve parkta giyinsin diye 400 tl gitti 2 3 ay omur var hemen yirtiliyor kinetix .kinetix resimi cekip atayim bayana 2ayda yırttı bu cocuk cinim yirtik ayakkabi ilemi dolassin hala anlamiyor devir o devir degil
Lcw mi diyorki iyi giyinmek herkesin hakki 😬😬😬

De factodan yaz basında cocuga kot şort aldım.
200 TL .

Konu sahibi 10, 20 TL zannediyor herhalde.
aynen öyle... birde kıyafetlere ben çok iyi bakan biriyim ama ne kadar bakarsam bakayım tekstilin eski kalitesi yok ben yıpratmıyor olmama rağmen ağzı gözü yamuluyor kıyafetlerin yıkanınca... yıpranmasın bir kaç sene daha giyebileyim diye daha iyisini almak zorunda kalıyoruz, yani ucuz olsun diye kalitesize kaçınca daha çok masraf çıkıyor , çocuk giyimde zaten en uygun olanı alıyoruz ki yırtılır lekelenir hızlı büyür aynı sene içinde küçük gelmeye başlar diye ,kızım o kadar hızlı boy attı ki yaşından büyük almama rağmen 1 seneyi dolduramadan kıyafetleri küçüldü... dediğin gibi bir şort 200 en az 4-5 parça birşeyler almak lazım fiyat ortada

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
işte aslında senin gibiler çocuk yapmamalı. çocuk yapıyorsunuz sonra ne de olsa rızkı veren allah, bomboş bir eğitim hayatıyla hobisi olmadan ortalama altı üniversite okuyacak sonra işsiz kaldım diye ağlayacak. hayat bu.

6 bin tl de hiçbir şey ayrıca. bekar evi açıp keyfine bakacağına çocuğuna ayırsın abiniz

Az bile diyorum..
6 yaşında oğlum 2 yaşında kızım var.
Sizin fiyatlardan haberiniz yok mu?
Et süt sebze meyve herşey herşey uçuk.
Marka olmayan şeyler bile pahalı.
Arkadaşları yaz tatili yapıp etkinliklere giderken çocuk neden tv başında yazı geçirsin.
Oğlum spora, satranca ve piyanoya gidiyor.
Bunlar sadece etkinlik masrafları.
Gıdası, kıyafeti, ayakkabısı, gezmesi, tatili.
Kısacası bitmeyen masrafları var.
Çocuğunuz olunca anlarsınız...

hakkıyla büyütmekten kasıt nedi
r? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?
Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor

Şöyle yapın çocuğu alıp bir ay siz bakın bakalım 6 bin tl yetiyor mu yetmiyor mu?
Anbiyotikli yarı sulu süt yoğurt gibi peynir yedirirseniz et diye makarnaya kemik suyu katarsaniz belki olur

Kinetix diyor bayan olmus 200 250 tltl iki itane alacam kreste ve parkta giyinsin diye 400 tl gitti 2 3 ay omur var hemen yirtiliyor kinetix .kinetix resimi cekip atayim bayana 2ayda yırttı bu cocuk cinim yirtik ayakkabi ilemi dolassin hala anlamiyor devir o devir degil
Lcw mi diyorki iyi giyinmek herkesin hakki 😬😬😬
Evet kinetik öyle maalesef ama fiyatında sözde en makulü …. Ahhhh lcw de dandik pijamaya 120 verdim yahu 😢

Ama başta yazmış kastı şu dedesinin evinde yaşıyor onlarda el atsın çocuk 3 bine birsin 😜 ulan kıçı kırık oyuncak pazar işi kamyon 200₺ 😡

Biz ailece lcwdan giyiniyoruz ha orası da artık çok pahalı.
Eşime gömlek baktım 250 tl idi.
Daha ucuz bir şey kalmadı.
Kızıma mezuniyet için basit bir elbise aldım.
379 tl idi.
Al işte :)
pazarda bile fiyatlar uçmuş lcw den defaktodan daha pahalı olduğunu gördüm bazı ürünlerin gittim defaktodan aldım tshirtleri ... 250 ye iyi bulmuşsun kışlıkları ben yazın alıyorum daha uyguna gelsin diye yine de pahalı...

hakkıyla büyütmekten kasıt nedir? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?
Hala marka diyor yaaaa.....bacım sokakta satılan yarısı şarbonlu yarısı sulu pis sokak sütünün bile kilosu 10 lira olmuş...ne markasından bahsediyosun sen?

aynen öyle... birde kıyafetlere ben çok iyi bakan biriyim ama ne kadar bakarsam bakayım tekstilin eski kalitesi yok ben yıpratmıyor olmama rağmen ağzı gözü yamuluyor kıyafetlerin yıkanınca... yıpranmasın bir kaç sene daha giyebileyim diye daha iyisini almak zorunda kalıyoruz, yani ucuz olsun diye kalitesize kaçınca daha çok masraf çıkıyor , çocuk giyimde zaten en uygun olanı alıyoruz ki yırtılır lekelenir hızlı büyür aynı sene içinde küçük gelmeye başlar diye ,kızım o kadar hızlı boy attı ki yaşından büyük almama rağmen 1 seneyi dolduramadan kıyafetleri küçüldü... dediğin gibi bir şort 200 en az 4-5 parça birşeyler almak lazım fiyat ortada
Aynen öyle .
Lc de bile en ucuz tişört 100 TL o da en ucuzu.
Çocuklarda çabuk büyüyor , bu sene alınan seneye olmuyor. Ben geçen yıl bot almıştım baktım bu yıl olmayacak mesela yeniden almak zorundayım.

Sezon sonunda indirimlerden seneye giyeceklerini almayı düşünüyorum bu yıl.

Kızım 14 senelik yaşantısında sadece 4 defa tatile gitmiştir.
Digerleri günübirlik gidip dönmelerden ibaret.
Tatil bile lüks artık.
Çadır aldık kamp yaparız diye ona bile vaktimiz yok.
İzinlerimiz birbirine uyumlu değil.
Çocuk eglence istiyor.
Sinemaya önceden her hafta 2 defa giderdik şimdi ayda 1 gider olduk.
Her hafta sonu Şile Ağva gezer dururduk.
Şimdi yeminle diyorum bırak Ağva'yı daha yakın olan Şile'ye gittigim yoktur.
Benzin parası gidiş gelip yemek derken hesapladık en az 750 tl.
Nasıl gidelim ?

Ayrıca kadının ailesi kızları ve torunlarıyla yaşıyor yaşamak zorunda olmadıkları hâlde. Ona göre masrafları oluyordur hayatlarını da sona göre düzenliyorlardır. Hep kadının ailesi verici oluyor, torunlara sahip çıkıyor bir şekilde. Babaanneler, dedeler de bir el atabilirler konuya. Eski gelin çok harcıyor demek yerine. 🥴

Şimdi şöyle elime bir sopa alıp , boşandı ya bu çocuğa yapılmayacak masraflar yapıyor bu kadar harcaması olur mu ya diyenlerin ağzına sagli sollu yapıştırmak geçiyor , boşandık diye annemiz çocuğumuza bakmak zorunda mı dul kadınız diye çocuğumuzu bır parka bir müzeye götürmeyelim mi , ne yani sizin abiniz gibi erkekler bir yerlerini büyütsün diye biz kredi kartları ekstreleri ile bogulalim mi ,çocuk hasta olunca devletten sıra bulucaz diye on kişi telefona mi sarılalım nesiniz ya siz kimsiniz , vermeyin abiniz de o çocuğu nasıl yaptıysa öyle de verecek parasını offf surdan avaz avaz bagirasim geldi

Back
X