4 yaş anneleri anaokulu hakk.. bakar mısınız..?

Kesinlikle gitmeli. İlk başlarda ağlayacak, öğretmenin birden koparmasına izin vermeyin. Güven duyana kadar anneanne beklesin :) evde verilemeyecek eğitimler alacak. İlk haftalar sık hasta olacak, ama bu bağışıklık sistemini güçlendirecek. Her istediğinde okuldan almayın, sizi kullanır. 4 yaş anaokulu için çok uygun bence. Sosyalleşecek, hemde derdini anlatabilir kolaylıkla :) başlama süreci biraz zor ama değecek emin olun :) şimdiden kolay gelsin :)

Bizimkiler özel anaokulunda değiştirmiyor alıştıkları ortam diyor öğretmenin etkinlikleri bile değişti ama iki yıl aynı kukla bile gelmedi

Devlet okulunda sistem farklı olabilir 5 yaş grubuna farklı 6 yaşa farklı birisi gelebilir sorarsınız tabii bir de tayin vs durumu var

teşekkür ederim konuya hakim birinden olumlu bir yorum almak çok güzel :)

benim oglum da sosyal bir çouk.arakadaşlarıyla çevresiyle iletişimi oldukça iyi.umarım faydasını görürüz:)

İlk öğretimin içinde bulunan ana sınıflarında aylık ücret yok ama

benim yazdırdığım okul da ilkögretimin içinde ama aylık ücret alıyorlar kayıt ücreti+her ay belli bir ücret.

okulla aynı sabahçı yada öglenci oluyor isteginize göre yemekde veriliyor..

benimbildiğim devlet okullarının içerisinde olan kendilerine ait anaokullları var.saatleri ve sistemleri okulla aynı ve hepsi de ücret alıyor.sizin söylediğiniz okulları araştıracağım.

umarım çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

Merhaba ben anaokulu öğretmeniyim özel okullarda sınıflar yaşa göre ayrı oldugundan sıkıntı olmuyor ...fakat devlette kendisinden 1 veya 2yaş büyük çocuklarla olacak..ister istemez sosyal duygusal ,motor becerilerinde özelliklede küçük kas becerilerinde zorlanabilir.bu sene bende oğlumu devletin okuluna verdim oğlumdan küçük olanlarda genelde şu sıkıntılarla karşılaşıldı : hep oyun olarak görme (çünkü ister istemez yaş gereği oyun cocukları ve adı üstünde okula hazırlık sınıfında sürekli kitap çalışması yapıcaklar bu çocugu soğutabilir),diğer bir sorun arkadslarıyla olan durumu...ama bunun yanında sizin gibi verenler tabiki olucaktır ...çocuk için evde olmaktansa anaokuluna gitmesi hem sosyalleşmesi açısından hemde okula hazırlaması açısından çok iyidir...size ve cocugunuza başarılar dilerim

öncelikle çok çok teşekkür ederim ilginize....
konuyu açmamdaki amaç da buydu ne gibi sorunlar yaşayabileceğimi ögrenmek.
iyi bir yön verdiniz bana.
bende bu konuya takılmıştım ama yaş konusunda sıkıntı yaşayacagımı düşünmüyorum.
çünkü 4 yaş gurubuna yazdırdım
benim yazdırdığım anaokulunda 4 yas gruba birde 4+ yaş grubu var yani iki sınıf şeklinde kayıt alıyorlardı.
4 yaşındaki bir çocukla 5 yaşındaki bir çocuk tamam anlaşabilir ama sizinde söylediğiniz gibi benim oglum herseyi su an oyun zannediyor ki,yaşının gereği bu normal bir durum.
kendi yaşıtlarıyla olacak.ama tabii çocuklar arasında ay bile fark ediyor :)

Evet ay bile farkediyor ama yinede sınıfın ayrı olması çok iyi olmuş ...4yas etkinlikleri daha cok oyun agırlıklıdır ama yavastanda okula hazırlık için çalışmalara başlanır.bence içiniz rahat olsun .bizim öğretmenlerimiz bize hep şunu söylerdi "3 yaşından sonra çocugunuza verebileceğiniz hiçbirşey yok bu yüzden çocuklar 3yasından sonra anaokuluna mutlaka verilmeli yaşıtlarıyla sosyalleşmelidir" siz gec bile kalmışsınız ama inanın çok iyi gelicek oğlunuza hele aktif bir çocuksa

evet oldukça aktif
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..
bende iyi geleceğini düşünüyorum :)

5 yaşında büyük kızım. 39 aylıkken başladı ana okuluna. Devlet okulu deneyimim yok. İlk sene 3 yaş grubundaydı. İlk 6 ay doğumlular ve ikinci 6 ay doğumlular olarak iki sınıfa ayrılmışlardı. Her iki senede tam gün gitti. Biz çok faydasını gördük. Geçen senede 4 yaş grubundaydı geçen sene sınıfları 16 kişiydi ve yine ilk 6 ay ve ikinci 6 ay olarak ayrılmışlardı.Geçtiğimiz sene daha da rahat ettik zaten alıştığı arkadaşları vardı çoğunlukla. İlk defa 4 yaşta başlayan çocuklar geçen senenin başında zorlandı biraz. Bu sene okul değiştiriyoruz. İlk okula devam edeceği okulun ana sınıfına gidecek. Hatta eski okulundan iki arkadaşı da aynı okulda olacak.Ben 3 yaş itibariyle ev yerine okulda olmalarının çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Küçük kızım bu sene 25 aylık olacak onu bir sonraki sene vermeyi düşünüyorum.

burasıda devletin ama ilkokulla aynı bahçede değil arada 2 3 km mesafe var....bağımsız anaokulu imiş...uyku odalar vardı onu gördüm yemekhane de vardı...kendi aşçılarıda varmış.taze sebze ve et pişiyor dedi müdür bey...devlet okulundan fiyat aldım....

Canım devlet okulunda yaş gurubu yok 4-6 yaş bir aradalar malesef yani oğlum bu senede anasınıfına gidecek ilk kez gidenlerle bir arada olcak aynı etkinlikleri yapıcak civar okullarda aynı başka sistem yok Öğretmenin tayini belli değildi kayıt için pazartesi gidicem ozaman Öğrenicem gittimi kaldımı
Körşeytan ver 1.sınıfa diyor

benimbildiğim devlet okullarının içerisinde olan kendilerine ait anaokullları var.saatleri ve sistemleri okulla aynı ve hepsi de ücret alıyor.sizin söylediğiniz okulları araştıracağım.
benim gittiğim bağımsız anaokuluymuş...ayrı bir bina epey uzak birbirine...aylık 300tl...diğer masraflar hariç

benim yazdırdığım okulda devlet okulu ama 2 gurup yapmışlar küçükler sınıfı ve diğerleri olarak
yani 4 yas grubu birsınıfta
+4 yaş diğer sınıfta geçen senede öyleyapmışlar ki bence çok mantıklı :)

Evet çok güzel bi sistem ama bizim okulda ve civar okullarda yok bu sistem
Istanbuldayız biz siz nerdesiniz?

çouk kaç yaşında senin.
geçen sene gönderdiysen iki sene üst üste sıkılabiir eger yapabileceğini düşünüyorsan bence başlat ilkokula

benim eltimin oglu 4 yasında anaokuluna gitti (tabii mart dogumlu oldugu için okullar açıldıgında 4buçuktu)

5 buçukta da ilkokula gitti...

hiç de zorlanmadı.

ama tabii herkes için farklı olabileceği göz ardı edilmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…