benim oğluma da kvdem bakıyor aynı sizinkiyle 2011 ağustos bende anaokuluna yazdıracağım onu yarın hem gitmek istiyor hem korkuyor nasıl olacak bende bilmiyorum bakalım göreceğiz...
Devletinkilerin kayitlari basladimi
Benim oglumda 2011 mart dogumlu bu sene gondermeyi bende istiyorum devlet mi ozel mi karar veremedim ozellerin kres gibi olanlarin fiyat araligini bilen varmi
tabi her okul farklı alıyor ücretibenim gönderecegim devlet anaokulu aylık 100 tl yemekte veriliyor
2010 eylul dogumlu kizim 2 yil yarim gun olarak devlet okuluna gitti.
suan bana ana okulu ogrermeni arkadaslar kizacaklardir biliyorum. 2 yilda 3 farkli ogretmen egitim verdi 1 tanesi disinda cok uzgunum ama ogretmenliginin hakkini veren olmadi. Siniflar kalabalik 20-25 ogrenci var boyle olunca yetisemediklerini dusunuyorum. Hatta ilk ogretmeni cok zeki cocuklar var sinifta hani ilgilenilse hakkaten basarili olabilecekler ama yetisemiyoruz hergun 1 soru sorsalar 4 saatlik egitimde 25 soru ediyor hic cevaplayamiyorum. Boyle kalabalik olunca cocuklari yuksege cikaramiyoruz tam tersi koreltiyoruz demisti.
Devlet okulunuda tercih etme sebebim ogrt. Univ mezunu oldugu icindi.
kendine güveni tam olan çocuklar aslında sorun yaşamıyor. benim oğlum öyleydi ben şükür bir sorun yaşamadım. aslında benim oğlum için iyi olmuştu. yemek dğzeninden tutta uyku saatine kadar. resim yapmakan nefret eden çocuk şimdi resim yapmayı seviyor, paylaşıyor. benim oğlum 2010 doğumlu ve tam 4 olmadan başlatmıştım. her konuda okul iyi oluyor.umarım sizde faydasını görürsünüz...öncelikle merhaba;
anaokulu hakkında bilgi almak istiyorum konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum.
4 yaşında oglum var 2011 dogumlu agustosta 4 yaş olacak.
Ben çalışıyorum ogluma annem bakıyor.(anneanne)
Geçtiğimiz hafta devlet anaokuluna kayıt yaptırdım.
Yani tam 48 aylık oluyor okullar açıldıgında yaşı tutuyor.
Oglum aktif bir çocuk okula gitmeyi çok istiyor.
Aslında bende öyle ama yine de yapabilecek mi diye düşünüyorum.
4 yasında anaokuluna gönderen arkadaşlardan yaşadıkları deneyimlerle ilgili tavsiyeler almak istiyorum.varsa karşılaştıgınız sorunlar,çocugunuzun geçirdiği uyum süreci vb...
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
Bizim Oğlanın okuluyla aynı Özellikler. Peki ne kadar Ücret veriyorsunuz? İstanbul'da mısınız?Oğlum özel anaokuluna gidiyor
Öğretmenler üniversite mezunu 2. Öğretmenler önlisans mezunu
Resim öğretmeni müzik öğretmeni İngilizce öğretmenleri branşlarında öğretmenlik mezunu
Okulda en yeni çalışan 4 yıllık o da temizlikçi teyze
Ama maliyetli tabii ki devlet okuluna göre
Sabah 8 akşam 6 diye talep yüksek
İlkokulların ya da ortaokulların içinde bir sınıf gibi değil de ayrı bir binada sadece anaokulu olarak kuruluyorlar... İmkanlar fazla o yüzden... Onlarda devlet okulu... Sadece ana sınıfı öğrencileri olduğundan yaş gurubuna göre sınıflar oluyor... Satranç vb ek ders imkanları oluyor... Yaklaşık aynı fiyata daha kaliteli eğitim veriyorlar yani..Bağımsız derken özel mi?
Onun için daha iyi olur ilk sene sonra normal ana sınıfına verebilirsin#bukrem benim göndereceğim de öyle.yemek falan veriliyor.aylık belli bir aidatı var...
İlk öğretimin içinde bulunan ana sınıflarında aylık ücret yok amaİlkokulların ya da ortaokulların içinde bir sınıf gibi değil de ayrı bir binada sadece anaokulu olarak kuruluyorlar... İmkanlar fazla o yüzden... Onlarda devlet okulu... Sadece ana sınıfı öğrencileri olduğundan yaş gurubuna göre sınıflar oluyor... Satranç vb ek ders imkanları oluyor... Yaklaşık aynı fiyata daha kaliteli eğitim veriyorlar yani..
Hangi okul acaba merak ettim. Emin misiniz? Biz alıyoruz... Bu ücretler hakkında geçen senenin yazısı. Tüm okullar almak zorunda, en azından İstanbuldaİlk öğretimin içinde bulunan ana sınıflarında aylık ücret yok ama
Bizim Oğlanın okuluyla aynı Özellikler. Peki ne kadar Ücret veriyorsunuz? İstanbul'da mısınız?
bukrem sanırım bu konularda bilgin var..bende bugün bir bağımsız anaokuluna gittim tam gün için(sabah 8 akşam 16.30)300tl istediler ön kayıt formu doldurduk...bilemiyorum nasıl olur ...öğretmenler devlet memuru statüsündeymiş...yemek var dediler ama kaç öğün bilmiyorum...normalmi?ayrıca kızım ekim 2012 doğumlu yani şuan 33 aylık ... çokmu erken acaba...Bağımsız anaokuluna vermenizi öneririm
2 yıl gideceği için ikinci yılda normal bir anaokuluna verirsiniz
bağımsızlar daha kreş ortamı gibi oluyor
Anladım. Ben İstanbul'da 800 tl veriyorum. Kırtasiye ve geziler Hariç bizim de. Üç aşağı beş yukarı aynı hepsi.İstanbul'da değilim
Seneye 1000 TL olacak; eski öğrenci indirimi ile 3. senesi olacak zira; 1020 TL toplam galiba; buna ek olarak kırtasiye parası var Eylül'de
Modern dans, bale, piyano , plates gibi dersler için de ayrıca aylık ücret alıyorlar
Tiyatro vs paralarını saymıyorum; o etkinliği bu etkinliği
Benim söylediğim ilk okul içinde ki ana sınıfıHangi okul acaba merak ettim. Emin misiniz? Biz alıyoruz... Bu ücretler hakkında geçen senenin yazısı. Tüm okullar almak zorunda, en azından İstanbulda
http://istanbul.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/22123612_evrak2979086885442983114.pdf
Oğlumu gönderdiğim için var benim de veli olarak yanibukrem sanırım bu konularda bilgin var..bende bugün bir bağımsız anaokuluna gittim tam gün için(sabah 8 akşam 16.30)300tl istediler ön kayıt formu doldurduk...bilemiyorum nasıl olur ...öğretmenler devlet memuru statüsündeymiş...yemek var dediler ama kaç öğün bilmiyorum...normalmi?ayrıca kızım ekim 2012 doğumlu yani şuan 33 aylık ... çokmu erken acaba...