Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

canim benim menulerime de bak,
ben tabagimi bol tutarim, gozum de doyar karnim da doyar, hic ac kaldim demedim diyete basladigimdan beri,
ama saatlerine cok dikkat ederim, bir de dengelemeye calisirim yukarida acikladigim sekilde,
yavas yavas veriyorum bakalim.

aynen amacimiz hayat boyu bizimle olacak sekilde beslenme duzenimizi oturtmak, yoksa bugun hizlica verdigin kilolari almasi da hic zor degil hepimiz deneyimlemisizdir diye dusunuyorum.

haklısın burdan çıkınca daha beter olacak bende farkındayım ama takımın hepsi çok güzel besleniyor, ben kafayı yedim sanki çok üzülüyorum.
Bir de bence yapılan yanlışlardan biri de şu
" ya hep ya hiç "
Bu çok kötü

Ayrıca kendini başkalarıyla kıyaslama kimi çok az yer gene de kilo veremez ,kimi diğerine göre fazla miktarda yer verir
Kimi yer veremez kimi de yemez ve verir
Bunlar kişiye özel durumlardır

Kendini tanı hangi yiyecekler kilo vermeni kolaylaştırıyor
Hangi yiyecekten ne kadar miktarda yemek seni olumlu ya da olumsuz etkiliyor
Bunlar için kendine en azından zaman ver hem de öyle 1 2 gün değil 1 2 ay süre ver arkamızdan atlı kovalamıyor
1 ayda 8 kilo versen ne olacak en 6 kilosunu geriye kısa zamanda alırsın

Amacın kalıcı kilo vermekse bunu zamana yaymayı da kabul etmelisin

Kilo verme işi, beslenme alışkanlıkları, besinlere vücudun verdiği tepki parmak izi gibidir bunları unutma

Ve moralini çok yüksek tut

İftar vakti çorba iç ve kalk masadan 10/15 dk kendine bir meşgale bul. Beyin doyma hissini iletsin midene. Rahmetli babaannem çorbasını içer kalkar namazını kılar sonra masaya geri gelirdi. Tekrar oturduğunda aynı açlığı hissetmeyeceksin ve dengeleyerek devam edeceksin yemeye.
Ben oruç tuttuğum zaman sahur hiç yapmam yada gece 1 gibi atıştırır yatarım. Çok aç olmadığım için yedirmez bana o saatte sahur yapmak. Yada sahur yemeden yarım saat önce ayran/ tarçınlı süt iç. Bunlarda tokluk hissi verecek. Ben sadece tarçınlı süt ve bol su ile niyetlendiğimi de bilirim. Sahurda çok yemen sana ertesi gün orucu daha rahat tutturmayacak bunu yaz aklının bir köşesine. Hatta tam tersi fazla yemek acıkmayı hızlandırır. Sahurda yediğin makarna bugün senin açlık hissini artıracak mesela.

Yeşil mercimek de ramazanda bol tükettiğim bir baklagildir. Bir uzman söylemişti tok tutar diye. Salatasını, yemeğini, çorbasını tüket bol bol. Hem proteindir kendisi yağ yakımına da faydası olur.

Daha önce ki ramazan aylarında kilo alırdım, bu bilinçle oruç tuttuğum zaman tam tersine 2-3 kg vererek bitiririm ramazanı.

Ben senin yerinde olsam iftar için kendime sağlıklı bir şeyler hazırlar anneme öyle giderim. Hiç değilse onun yaptıklarından sadece birer çatal tadar bırakırsın.

Bir yakinim dediğin gibi yaparak ramazanda bir hayli kilo vermişti. Sahurda 1 kase yoğurt yiyip, üzerine bolca su içiyordu, bir nevi ayran. İftarda corba, salata, yoğurt ve et yiyordu.

cocuklu bir kadin olarak large alacaksin mecbur ha ha, sakin ay ben s bedeni hedefliyorum deme
ama uzun gelirse kesiyorsun altindan, ben kesmistim
Haha tamponu super alıyorum bir de super xl var ama çok kalın geldi o rahatsız etti. Super tam bana göre ideal sızdırma yapmıyor. S almam kız ne ettin normal doğumdan sonra s mi kalır

Zeynebın lıstesıne benzıyor bu hafta bende buna benzer beslenıyorum. Aksam bı bak bakalım menume kaptanım

köfteler kızartma değil , demi eşim;
ahh patlamış mısır da olmasaymış iyimiş
Fırında yaptım canım yaaa sorma o patlamıs mısır yuzunden sabıt cıktım sabah ama cumaya kadar eksı olucam emınım

graphicdesigner grupta kalıp kalmamak senin kararın canım.
Gıdalarını ayarlamak senin elinde. Sahurda kıymalı makarna yemek seni uzun süre tok tutmayacak aksine en kısa sürede açlık hissedeceksin. Protein ağırlıklı beslenirsen senin sağlığın için daha iyi olur. Karbonhidratlar çok güzel göz doyurur ama geçici çözüm sağlar vücuda
Anne yemeğini red etme ama ölçüsünü sen ayarla. Ben anneme gidince azar azar koyuyorum her şeyden diyetteyim diye söylüyorum ısrar etmiyor. Kendi tabağını kendin doldur en basit çözümü bu.
Tatli konusunda çok alternatif var sağlıklı yapılan. Benim kadar tatlı hastası yoktur. Önceden çayı kahveyi şekerli içerdim. Her gün pasta çikolata bisküviler ama kestim hepsini. Zor olmadi degil ama düzene giriyor. Şekersiz lifli atistirmaliklar var onunla ilk baştan tatlı ihtiyacını giderebilirsin. Sonra zaten onları bile istemiyor vücut.
Yediklerini bir kalori uygulaması yükle oraya yaz günlük tükettiğin kaloriyi gör kendine geleceksin o zaman. Rakamlar yüzüne tokat gibi çarpıyor adamın

ya bunu cok diyorlar da ben hayatta yapamam herhalde diye dusunuyorum.
kac saattir acsin, corba icip kalkmak babaannendeki gibi ciddi bir hayat tarzi ister.

bence en guzeli sabahtan aksam iftar menusunu saglikli ve dengeli olacak sekilde hazirlamak, corbasi salatasi proteini olan bir sofradan sonra atistirma yapmazsin zaten diye dusunuyorum.
Tabi cezbedici tatlilar falan zaten menude olmamasi lazim.

Fırında yaptım canım yaaa sorma o patlamıs mısır yuzunden sabıt cıktım sabah ama cumaya kadar eksı olucam emınım

Aslinda atistirmaliklar icinde patlamis misir en masumlarindan biri,
o yuzden bence cok uzulme.

tabi hic atistirmalik tuketmesek daha iyi de, tuketilecekse de bu tarz olsun.

Bir yakinim dediğin gibi yaparak ramazanda bir hayli kilo vermişti. Sahurda 1 kase yoğurt yiyip, üzerine bolca su içiyordu, bir nevi ayran. İftarda corba, salata, yoğurt ve et yiyordu.
ah süpermiş ALlahım o iradeyi bana nasibetsin inşallah bende bu dedikleriniz gibi yapacağım inşallah, yine hep birlikte düştüğüm yerden tutup kaldırdınız beni çok teşekkür ederim.
haklısın herşey benim elimde, küçük bir çocuk gibi mızmızlanmak, yada irademe hakim olup ne istediğimi hayata geçirecek şekilde düşmeden devam etmek, bende çikolata bağımlısıydım resmen ama sigara gibi böyle, çok şükür onu bıraktım, dediğin gibi uzun bir süreçti ama pes etmedim ve ben kazandım, vucudum şimdi çikolatayı kendisi istemiyor şükürler olsun.
benim en hayır diyemediğim makarna, şu makarnanın sağlıklısı yok mu, ölüyorum makarnaya ya şuan bunu kırmam lazım gerçekten.

burda 10 numara bir söz söyledin abla , bi veriyorum 8 kilo oh süper, verince bi salıyorum alıyorum 10 kg. artık yaşımızda ilerliyor vucut bunu kabul etmeyecek bir hastalık çıkaracak ALlah korusun. moral çok önemli ve bugün sizin sayenizde yükseldi iyiki varsınız .
Allah rahmet eylesin helal olsun ne güzel bir uygulama yapmış, bende öyle yapayım bunu çok iyi dedin, çorba bile içmiyorum ki ben yemeklere yer kalsın diye karnımda, şu zekamın kıtlığına bakarmısınız :) bne bu babaanne tekniğini uygulayacağım inşallah, namazdan sonrada ona dua ederim bak nerden nereye...
tarçını hayatıma pek katmış değilim herkes bangır bangır tarçın derken benim idraklerim kapanmış sanki, tarçın kavanozunuda dolaptan çıkarayım da gözümün önünde dursun, bi fikirde süper.
dediğin gibi sahurda nekadar çok heleki makarna pilav yersem okadar ertesi gün acayip acıkıyorum. o yüzden yumurta ve süt benim en idealim onu kesin biliyorum yani.
yeşil mercimek olayını ilk defa duydum mutlaka uygulayacağım.
çok çok çok teşekkür ederim harika şeyler yazmışsın inşallah uygulayacağım hepsini. iyiki varsın.

Benim yöntem omed diye geçiyormuş ismini A Arrietty_ den öğrendim. İftar zaten geç oluyor ya yedirmiyor sahurda. İlk zamanlar yiyemediğim için süt/ ayran vs yapmıştım sahurda. Sonra baktım ilk kez bir ramazandan kilo vererek çıktım devam ettirdim sonrasında.

Anneler yakın olunca birde gün boyu açlık evet zor bırakıp kalkmak. Ben diğer tabağa geçmeden oyalanırım biraz. Kalkar çay koyarım, diğer yemekleri servis ederim beynim algılayana kadar , ocak silmişliğim bile var.

Babaannem önce karnını doyurursa namazı gecikecek, günaha girecek diye düşünürdü. Annemde her sofrada "yahu otur karnını doyur oruç tutup iftar yapmak da ibadet" derdi. :)) Zayıflama bilinci ile değil aslında ama doğru bir şey yapıyormuş. Nur içinde yatsın, kadıncağızın dua alacağı varmış bugün graphicdesigner

evet bende hayatım boyunca ramazandan hiç kilo verip çıkmadım, o yüzden ilgilmi çekti, hemde r ayşegül çoruhlunun önerisi bir sistemmiş o yüzden o doktoru çok severim inanırım ona. bakın linkini buldum açıklıyor orda neye iyi gelir filan diye

omad cok zor ya,
ben bir donem warrior diyeti yapmistim
(onda da 20 saat aclik, 4 saatlik yeme araligi var, dolayisiyla 1 ana ogun 1 ara ogun seklinde yapabiliyorsun)
onda bile asabiyetim artiyordu.
simdi 16-18 saatlik if yapiyorum.

kilo vermem yavasladiginda tekrardan bir warrior deneyebilirim, (hem ismi de cok havali )
sen omad yap bakalim nasil gececek, paylasirsin.

omad oruçlu iken bence kolay uygulanır, zaten başka şansın yok açsın, sahurda da insan zaten zorla yiyor, ayran su için yatılabilir ben kesin uygularım ben bunu tuttum hatta bayıldım, akşam yemek öğünü de 1 saat içinde ne yiyebilirsen serbest, zaten 10 dk da şişeriz, midemde yer açılsın diye beklerken de 1 saatlik süre dolmuş olur :)))
bu arada gerçekten warrior çok havalı bir diyet ismi, aynı bizim kaptanın bulup yaptığı değişik havalı spor isimleri gibi :)

bugun aralarimi vs yaptim, kaldi aksam yemegim sadece.

11.00
2 tane kayisi, 2 saat ilik suda beklediler

11.45
2 kucuk ekmek acukali
tahmini 1 yumurtali, az sutlu, bol baharatli omlet

14.00
1 hurma
1 mini kase kuruyemis

A Arrietty_ bilgisayar basinda calisan birine gore de fena adimlamadim, 7 bindeyim. kapatana kadar 8 bin yapsam, aksam yemeginden sonraya 12 bincik kaliyor

Bir harika ekside burda
Çok teşekkür ederim kaptanım ve eşim @Serina08

Canım, arkadaşlar yazmışlar güzel güzel. Ben tekrar yazmayayim ama tek bir sey söyleyeceğim: Burayı kesinlikle BIRAKMA. Biz birbirimize iyi geliyoruz. Motive ediyoruz. Motive oluyoruz aynı zamanda da.. Gitme sakın bir yere. Hiç birimiz gitmeyelim ❤❤❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…