haklısın burdan çıkınca daha beter olacak bende farkındayım ama takımın hepsi çok güzel besleniyor, ben kafayı yedim sanki çok üzülüyorum.
ayyy canım benim ne kadar candan yazıp yorumlamışsın, çok teşekkür ederim inan 2 defa okudum sevgiyle
heleki "geceki yogurtlu makarnada makarnasini az yogurdunu bol yapabilirsin.
Aksamki menude tavugu bol diger malzemeleri az tutabilirsin. Yine ayrani bolca icebilirsin, hem tok da tutar." bu sözün çok çok aklıma yattı, çok harika bir yöntem ve yeme tarzı, işte bunu yaşamımın tamamında uygulamalıyım yani bu benim yeme içme prensibim olmalı gerçekten. Ayrıca karatayın iftar menülerine hiç bakmamıştım onuda mutlaka araştırayım hemen.
Bir de bence yapılan yanlışlardan biri de şuhaklısın burdan çıkınca daha beter olacak bende farkındayım ama takımın hepsi çok güzel besleniyor, ben kafayı yedim sanki çok üzülüyorum.
İftar vakti çorba iç ve kalk masadan 10/15 dk kendine bir meşgale bul. Beyin doyma hissini iletsin midene. Rahmetli babaannem çorbasını içer kalkar namazını kılar sonra masaya geri gelirdi. Tekrar oturduğunda aynı açlığı hissetmeyeceksin ve dengeleyerek devam edeceksin yemeye.BÜTÜN TAKIM ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE
Lütfen herkes okusun ve mümkümse bana fikir verin ben guruptan çıkayım mı, kalayım mı, kalsam nasıl yapayım ....
ah kaptanım 3 gündür oruçluyum o yüzden ne spor yapabildim ne akşam yemeklerinde kendimi tutabildim, dünden beri düşünüyorum acaba gruptan çıksam mı, nedir bu halim diye....
ne yapacağımı bilemiyorum, annem üst katımda oturuyor haftasonları hep o yemekler yapıp çağırıyor, haliyle anne yemekleri; pilavından etine patatesine tatlısına tuzlusuna herşey var... hepside çok lezzetli. bunların karşısında kendimi tutamıyorum, yoksa kendi evimdeyken yemeği kendim yapınca hiç sorunum yok, burdan çıksam da bu sefer iyice salıcam sanırım, çünkü şu durumda yesemde büyük bir pişmalık ve ben akşama menümü nasıl yazıcam üzüntüsü yaşıyorum, en azından 2 dilim tatlı yiyceğime 1 dilim yiyorum.
Bakın dünkü utanç menümü yazayım, dün utancımdan inanki paylaşamadım, listede eksik kalmiyim menümü paylaşmamış olmıyım amma inanınki çok utanıyorum.
Sabah sahurda: 1 tabak kıymalı makarna+ yoğurt
AKşam İftarda: 1 tabağın içinde pilav, tavuk, patates kızartması + ayran + bol salata + 1 dilim pudingli petibör bisküvili tatlı + çok az çekirdek + çay (işte annemin menüsü((
Spor ise : 2500 adım = 125 puan
Bu sabah : 2 yumurta + yarım dlim ekmek + 1 bardak süt.
Hepinizden çok özür diliyorum gerçekten dünkü yediklerim utanç tablosu
A Arrietty_sedulu @_Vera_ @rockandroll
Bir yakinim dediğin gibi yaparak ramazanda bir hayli kilo vermişti. Sahurda 1 kase yoğurt yiyip, üzerine bolca su içiyordu, bir nevi ayran. İftarda corba, salata, yoğurt ve et yiyordu.İftar vakti çorba iç ve kalk masadan 10/15 dk kendine bir meşgale bul. Beyin doyma hissini iletsin midene. Rahmetli babaannem çorbasını içer kalkar namazını kılar sonra masaya geri gelirdi. Tekrar oturduğunda aynı açlığı hissetmeyeceksin ve dengeleyerek devam edeceksin yemeye.
Ben oruç tuttuğum zaman sahur hiç yapmam yada gece 1 gibi atıştırır yatarım. Çok aç olmadığım için yedirmez bana o saatte sahur yapmak. Yada sahur yemeden yarım saat önce ayran/ tarçınlı süt iç. Bunlarda tokluk hissi verecek. Ben sadece tarçınlı süt ve bol su ile niyetlendiğimi de bilirim. Sahurda çok yemen sana ertesi gün orucu daha rahat tutturmayacak bunu yaz aklının bir köşesine. Hatta tam tersi fazla yemek acıkmayı hızlandırır. Sahurda yediğin makarna bugün senin açlık hissini artıracak mesela.
Yeşil mercimek de ramazanda bol tükettiğim bir baklagildir. Bir uzman söylemişti tok tutar diye. Salatasını, yemeğini, çorbasını tüket bol bol. Hem proteindir kendisi yağ yakımına da faydası olur.
Daha önce ki ramazan aylarında kilo alırdım, bu bilinçle oruç tuttuğum zaman tam tersine 2-3 kg vererek bitiririm ramazanı.
Ben senin yerinde olsam iftar için kendime sağlıklı bir şeyler hazırlar anneme öyle giderim. Hiç değilse onun yaptıklarından sadece birer çatal tadar bırakırsın.
Haha tamponu super alıyorum bir de super xl var ama çok kalın geldi o rahatsız etti. Super tam bana göre ideal sızdırma yapmıyor. S almam kız ne ettincocuklu bir kadin olarak large alacaksin mecbur ha ha, sakin ay ben s bedeni hedefliyorum deme
ama uzun gelirse kesiyorsun altindan, ben kesmistim
Zeynebın lıstesıne benzıyor bu hafta bende buna benzer beslenıyorum. Aksam bı bak bakalım menume kaptanımBESLENME PROGRAMI
KALVALTIDAN ÖNCE: UYANINCA 2 BARDAK ILIK SUYA YARIM LİMON +3 DAL NANE +3 DAL MAYDANOZ+3 DAL DERE OTU VE 1 ADET SALATALIK İLE BERABER YA BLENDIRDA BIZLATIN YADA AYRI AYRI TUKETIN. TÜKET.5-10DK SONRA 1-2 KAYISI(KURU KAYISIDA OLABİLİR.)YA DA ERİK TÜKETEBİLİRSİNİZ.
SABAH(10.00):ÇAY (ŞEKERSİZ)
1 DİLİM PEYNİR(NORMAL STANDARTLARDA)
2 YUMURTA BEYAZI
MEVSİMLİK SEBZE SÖĞÜŞ(İSTENİLDİĞİ KADAR)
5-6 ADET ZEYTİN
KUŞLUK(13:00-13:30): 2 ADET ORTA BOY KABAK+3 ADET BİBER (TOST MAKINESINDE VEYA YAGLI KAGIT UZERINE YAGSIZ SEKILDE KIZARTIN UZERİNE 3 KAŞIK YOĞURT+ 1 DİLİM EKMEK
İKİNDİ(15:30-16:00): 1 FİNCAN YEŞİL ÇAY +1 KAYISI+1 HURMA
AKŞAM(18:00-19:00): 1 KASE ÇORBA
1 K SE YOĞURT(2YK)
6 YEMEK KAŞIĞI ETLİ SEBZE YEMEĞİ(ET AYRI 1 KÖFTE KADAR DA TÜKETİLEBİLİR)
YAĞSIZ SALATA(LİMON SİRKE İLAVESİ)
GECE SON ARA ÖGÜN (20:30):1 PORSİYON MEYVE +1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT( 1/2 Ç.K. TOZ TARÇIN +ZERDEÇAL)
Fırında yaptım canım yaaa sorma o patlamıs mısır yuzunden sabıt cıktım sabah ama cumaya kadar eksı olucam emınımköfteler kızartma değil , demi eşim;
ahh patlamış mısır da olmasaymış iyimiş
Yeni haftanın yemek listesini yaptım, bu hafta çocuklarla genelde yalnız olacağım, eşim de bu hafta oldukça meşgul, şimdiden organize olmam gerekiyor.
İftar vakti çorba iç ve kalk masadan 10/15 dk kendine bir meşgale bul. Beyin doyma hissini iletsin midene. Rahmetli babaannem çorbasını içer kalkar namazını kılar sonra masaya geri gelirdi. Tekrar oturduğunda aynı açlığı hissetmeyeceksin ve dengeleyerek devam edeceksin yemeye.
Ben oruç tuttuğum zaman sahur hiç yapmam yada gece 1 gibi atıştırır yatarım. Çok aç olmadığım için yedirmez bana o saatte sahur yapmak. Yada sahur yemeden yarım saat önce ayran/ tarçınlı süt iç. Bunlarda tokluk hissi verecek. Ben sadece tarçınlı süt ve bol su ile niyetlendiğimi de bilirim. Sahurda çok yemen sana ertesi gün orucu daha rahat tutturmayacak bunu yaz aklının bir köşesine. Hatta tam tersi fazla yemek acıkmayı hızlandırır. Sahurda yediğin makarna bugün senin açlık hissini artıracak mesela.
Yeşil mercimek de ramazanda bol tükettiğim bir baklagildir. Bir uzman söylemişti tok tutar diye. Salatasını, yemeğini, çorbasını tüket bol bol. Hem proteindir kendisi yağ yakımına da faydası olur.
Daha önce ki ramazan aylarında kilo alırdım, bu bilinçle oruç tuttuğum zaman tam tersine 2-3 kg vererek bitiririm ramazanı.
Ben senin yerinde olsam iftar için kendime sağlıklı bir şeyler hazırlar anneme öyle giderim. Hiç değilse onun yaptıklarından sadece birer çatal tadar bırakırsın.
Fırında yaptım canım yaaa sorma o patlamıs mısır yuzunden sabıt cıktım sabah ama cumaya kadar eksı olucam emınım
ah süpermiş ALlahım o iradeyi bana nasibetsin inşallah bende bu dedikleriniz gibi yapacağım inşallah, yine hep birlikte düştüğüm yerden tutup kaldırdınız beni çok teşekkür ederim.Bir yakinim dediğin gibi yaparak ramazanda bir hayli kilo vermişti. Sahurda 1 kase yoğurt yiyip, üzerine bolca su içiyordu, bir nevi ayran. İftarda corba, salata, yoğurt ve et yiyordu.
haklısın herşey benim elimde, küçük bir çocuk gibi mızmızlanmak, yada irademe hakim olup ne istediğimi hayata geçirecek şekilde düşmeden devam etmek, bende çikolata bağımlısıydım resmen ama sigara gibi böyle, çok şükür onu bıraktım, dediğin gibi uzun bir süreçti ama pes etmedim ve ben kazandım, vucudum şimdi çikolatayı kendisi istemiyor şükürler olsun.graphicdesigner grupta kalıp kalmamak senin kararın canım.
Gıdalarını ayarlamak senin elinde. Sahurda kıymalı makarna yemek seni uzun süre tok tutmayacak aksine en kısa sürede açlık hissedeceksin. Protein ağırlıklı beslenirsen senin sağlığın için daha iyi olur. Karbonhidratlar çok güzel göz doyurur ama geçici çözüm sağlar vücuda
Anne yemeğini red etme ama ölçüsünü sen ayarla. Ben anneme gidince azar azar koyuyorum her şeyden diyetteyim diye söylüyorum ısrar etmiyor. Kendi tabağını kendin doldur en basit çözümü bu.
Tatli konusunda çok alternatif var sağlıklı yapılan. Benim kadar tatlı hastası yoktur. Önceden çayı kahveyi şekerli içerdim. Her gün pasta çikolata bisküviler ama kestim hepsini. Zor olmadi degil ama düzene giriyor. Şekersiz lifli atistirmaliklar var onunla ilk baştan tatlı ihtiyacını giderebilirsin. Sonra zaten onları bile istemiyor vücut.
Yediklerini bir kalori uygulaması yükle oraya yaz günlük tükettiğin kaloriyi gör kendine geleceksin o zaman. Rakamlar yüzüne tokat gibi çarpıyor adamın
burda 10 numara bir söz söyledin abla , bi veriyorum 8 kilo oh süper, verince bi salıyorum alıyorum 10 kg. artık yaşımızda ilerliyor vucut bunu kabul etmeyecek bir hastalık çıkaracak ALlah korusun. moral çok önemli ve bugün sizin sayenizde yükseldi iyiki varsınız .Bir de bence yapılan yanlışlardan biri de şu
" ya hep ya hiç "
Bu çok kötü
Ayrıca kendini başkalarıyla kıyaslama kimi çok az yer gene de kilo veremez ,kimi diğerine göre fazla miktarda yer verir
Kimi yer veremez kimi de yemez ve verir
Bunlar kişiye özel durumlardır
Kendini tanı hangi yiyecekler kilo vermeni kolaylaştırıyor
Hangi yiyecekten ne kadar miktarda yemek seni olumlu ya da olumsuz etkiliyor
Bunlar için kendine en azından zaman ver hem de öyle 1 2 gün değil 1 2 ay süre ver arkamızdan atlı kovalamıyor
1 ayda 8 kilo versen ne olacak en 6 kilosunu geriye kısa zamanda alırsın
Amacın kalıcı kilo vermekse bunu zamana yaymayı da kabul etmelisin
Kilo verme işi, beslenme alışkanlıkları, besinlere vücudun verdiği tepki parmak izi gibidir bunları unutma
Ve moralini çok yüksek tut
Allah rahmet eylesin helal olsun ne güzel bir uygulama yapmış, bende öyle yapayım bunu çok iyi dedin, çorba bile içmiyorum ki ben yemeklere yer kalsın diye karnımda, şu zekamın kıtlığına bakarmısınız :) bne bu babaanne tekniğini uygulayacağım inşallah, namazdan sonrada ona dua ederim bak nerden nereye...İftar vakti çorba iç ve kalk masadan 10/15 dk kendine bir meşgale bul. Beyin doyma hissini iletsin midene. Rahmetli babaannem çorbasını içer kalkar namazını kılar sonra masaya geri gelirdi. Tekrar oturduğunda aynı açlığı hissetmeyeceksin ve dengeleyerek devam edeceksin yemeye.
Benim yöntem omed diye geçiyormuş ismini A Arrietty_ den öğrendim. İftar zaten geç oluyor ya yedirmiyor sahurda. İlk zamanlar yiyemediğim için süt/ ayran vs yapmıştım sahurda. Sonra baktım ilk kez bir ramazandan kilo vererek çıktım devam ettirdim sonrasında.Bir yakinim dediğin gibi yaparak ramazanda bir hayli kilo vermişti. Sahurda 1 kase yoğurt yiyip, üzerine bolca su içiyordu, bir nevi ayran. İftarda corba, salata, yoğurt ve et yiyordu.
Anneler yakın olunca birde gün boyu açlık evet zor bırakıp kalkmak. Ben diğer tabağa geçmeden oyalanırım biraz. Kalkar çay koyarım, diğer yemekleri servis ederim beynim algılayana kadar , ocak silmişliğim bile var.ya bunu cok diyorlar da ben hayatta yapamam herhalde diye dusunuyorum.
kac saattir acsin, corba icip kalkmak babaannendeki gibi ciddi bir hayat tarzi ister.
bence en guzeli sabahtan aksam iftar menusunu saglikli ve dengeli olacak sekilde hazirlamak, corbasi salatasi proteini olan bir sofradan sonra atistirma yapmazsin zaten diye dusunuyorum.
Tabi cezbedici tatlilar falan zaten menude olmamasi lazim.
Babaannem önce karnını doyurursa namazı gecikecek, günaha girecek diye düşünürdü. Annemde her sofrada "yahu otur karnını doyur oruç tutup iftar yapmak da ibadet" derdi. :)) Zayıflama bilinci ile değil aslında ama doğru bir şey yapıyormuş. Nur içinde yatsın, kadıncağızın dua alacağı varmış bugünAllah rahmet eylesin helal olsun ne güzel bir uygulama yapmış, bende öyle yapayım bunu çok iyi dedin, çorba bile içmiyorum ki ben yemeklere yer kalsın diye karnımda, şu zekamın kıtlığına bakarmısınız :) bne bu babaanne tekniğini uygulayacağım inşallah, namazdan sonrada ona dua ederim bak nerden nereye...
tarçını hayatıma pek katmış değilim herkes bangır bangır tarçın derken benim idraklerim kapanmış sanki, tarçın kavanozunuda dolaptan çıkarayım da gözümün önünde dursun, bi fikirde süper.
dediğin gibi sahurda nekadar çok heleki makarna pilav yersem okadar ertesi gün acayip acıkıyorum. o yüzden yumurta ve süt benim en idealim onu kesin biliyorum yani.
yeşil mercimek olayını ilk defa duydum mutlaka uygulayacağım.
çok çok çok teşekkür ederim harika şeyler yazmışsın inşallah uygulayacağım hepsini. iyiki varsın.
evet bende hayatım boyunca ramazandan hiç kilo verip çıkmadım, o yüzden ilgilmi çekti, hemde r ayşegül çoruhlunun önerisi bir sistemmiş o yüzden o doktoru çok severim inanırım ona. bakın linkini buldum açıklıyor orda neye iyi gelir filan diye
evet bende hayatım boyunca ramazandan hiç kilo verip çıkmadım, o yüzden ilgilmi çekti, hemde r ayşegül çoruhlunun önerisi bir sistemmiş o yüzden o doktoru çok severim inanırım ona. bakın linkini buldum açıklıyor orda neye iyi gelir filan diye
Dr. Aysegul Coruhlu » OMAD diyeti: Günde 1 Öğün
Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in, günde tek öğün yediğini beyan etmesinden beri OMAD diyeti olarak yeni bir kavram hayatımıza girdi. OMAD:One Meal a Day , yani günde tek öğün yemek yemek demek.www.aysegulcoruhlu.com
omad oruçlu iken bence kolay uygulanır, zaten başka şansın yok açsın, sahurda da insan zaten zorla yiyor, ayran su için yatılabilir ben kesin uygularım ben bunu tuttum hatta bayıldım, akşam yemek öğünü de 1 saat içinde ne yiyebilirsen serbest, zaten 10 dk da şişeriz, midemde yer açılsın diye beklerken de 1 saatlik süre dolmuş olur :)))omad cok zor ya,
ben bir donem warrior diyeti yapmistim
(onda da 20 saat aclik, 4 saatlik yeme araligi var, dolayisiyla 1 ana ogun 1 ara ogun seklinde yapabiliyorsun)
onda bile asabiyetim artiyordu.
simdi 16-18 saatlik if yapiyorum.
kilo vermem yavasladiginda tekrardan bir warrior deneyebilirim, (hem ismi de cok havali)
sen omad yap bakalim nasil gececek, paylasirsin.
Çok teşekkür ederim kaptanım ve eşim @Serina08Bir harika ekside burda
Canım, arkadaşlar yazmışlar güzel güzel. Ben tekrar yazmayayim ama tek bir sey söyleyeceğim: Burayı kesinlikle BIRAKMA. Biz birbirimize iyi geliyoruz. Motive ediyoruz. Motive oluyoruz aynı zamanda da.. Gitme sakın bir yere. Hiç birimiz gitmeyelim ❤❤❤BÜTÜN TAKIM ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE
Lütfen herkes okusun ve mümkümse bana fikir verin ben guruptan çıkayım mı, kalayım mı, kalsam nasıl yapayım ....
ah kaptanım 3 gündür oruçluyum o yüzden ne spor yapabildim ne akşam yemeklerinde kendimi tutabildim, dünden beri düşünüyorum acaba gruptan çıksam mı, nedir bu halim diye....
ne yapacağımı bilemiyorum, annem üst katımda oturuyor haftasonları hep o yemekler yapıp çağırıyor, haliyle anne yemekleri; pilavından etine patatesine tatlısına tuzlusuna herşey var... hepside çok lezzetli. bunların karşısında kendimi tutamıyorum, yoksa kendi evimdeyken yemeği kendim yapınca hiç sorunum yok, burdan çıksam da bu sefer iyice salıcam sanırım, çünkü şu durumda yesemde büyük bir pişmalık ve ben akşama menümü nasıl yazıcam üzüntüsü yaşıyorum, en azından 2 dilim tatlı yiyceğime 1 dilim yiyorum.
Bakın dünkü utanç menümü yazayım, dün utancımdan inanki paylaşamadım, listede eksik kalmiyim menümü paylaşmamış olmıyım amma inanınki çok utanıyorum.
Sabah sahurda: 1 tabak kıymalı makarna+ yoğurt
AKşam İftarda: 1 tabağın içinde pilav, tavuk, patates kızartması + ayran + bol salata + 1 dilim pudingli petibör bisküvili tatlı + çok az çekirdek + çay (işte annemin menüsü((
Spor ise : 2500 adım = 125 puan
Bu sabah : 2 yumurta + yarım dlim ekmek + 1 bardak süt.
Hepinizden çok özür diliyorum gerçekten dünkü yediklerim utanç tablosu
A Arrietty_sedulu @_Vera_ @rockandroll