• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Valla erkek tarafinin alacagi yapacagi şeyi sen yapmissin, kiz tarafinin yapacagi alacagi seyi de onlardan beklemissin. Ödeşmiş oldunuz..

Ben bohça sandık meselesini saçma buluyorum . Kendi istediğimi kendim alırım. Makyaj malzememi başkası kafasına göre alsa istemem . Kullanmayacağım şeylere neden para verilsin ki.
Velhasıl nişan gelin bohçam olmadı.
Ama biz istemediğimiz halde yine de damat bohçası yaptık. Belki onların adetinde vardır diye. Gittim en iyisinden aldım herşeyin.
Nişan yapmadım çünkü gereksiz buluyorum. Nişan düğün pastam olmadı. Yaz Düğünüydü. kurabiye, dilim dondurma , tatlı, meşrubat dağıttılar ona ben karar vermedim onlar düşünmüş
Bu arada çeyizimde bornoz takımım vardı bir iki denedim kullanamadık . Peştemal rahatlığı Yok bornozda . Kendi Ailemin yaptığı çeyizleri saklıyorum hatıra olarak ama pekçoğunu kullanmıyorum yer kaplıyor bazanın altında. Keşke zahmetine girmeselermiş .
Ailelerden beklentiye bana saçma geliyor . Biz herşeyimizi beraber yaptık . Yine beraber yapıyoruz. Gerekli-gereksiz gelenekleri ‘neden benim olmadı’ diye kafanıza takıp dert etmeyin kendinize .

Beni de çarşıya falan çıkarmadılar, iki lif koymuş, bir çorap ve bedenimden 2 beden küçük 2 kilot. Ben onlara kaç binlik bohça yaptım. 7 kişiye birden nevresim takımından pijama takımına kadar koyduk. Ki bohça istemedim ama adet biz isteriz dediler. Bornoz vs hep kendim aldım ama, çeyizime dair ne varsa kendim aldım. Onun sadece getirdiği bir bohçaydı onu da öylece okuldaki hadememize verdim. Hiç biri kullanacağım şeyler değildi. Boşver yaa, ben bana uzak dursunlar da başka bir şey istemem.
Bacim onlar yapmam diyor sen kalkip 7 sülalesine bohca yapiyorsun bu nedir ya neden kendinizi bu kadar basitlestiriyorsunuz sen de yapmasaydin bi tek damada yapsaydin. Ahh su kaynana milleti...

:spor:
Yüksek lisans mezunu, devlet memuru ama çeyiz bekleyenlerdenim bende (bir arkadaşa atfen yazıldı) sorun çul çaput değil sorun değer gördüğünün sana hissettirilmesinde. İnsan evlenirkende bunu göremeyecekse elbet gönül koyuyor. Eşim bi akrabasının yurtdışından getirdiği parfümü bitmesin diye damla damla kullandığını bittiğinde üzüldüğünü söylemiştide nişan bohçasına onu almıştım haberi bile yoktu. Kayınvalide benim parfüme verdigimin iki katıyla nişan alisverisimi bitirdi sonrada evimize geldiginde cebinden para çıktı diye sofrada yüzü yerleri süpürdü. Düğünden 15 gün sonra bayram geliyordu. Bir tane bayram için kıyafet alın dediler ki alınır bizde görümcem ya nisan kıyafeti yada bayramlık dedi. Ben daha sevgiliyken doğum günü sevgililer günü derken esimin dolabını yenilemiştim. Şimdi de görüşmüyorum bir kez gitmedim görümceme evlendim evleneli. Alabilecek param var evet ama çul çaput yüzünden pazarlık edilecek yada surat asılacak insan değilim kendileri etti kendileri buldu. Bende görümceyim nişan alisverisinde kışlık giyeceği kabanına kadar ben aldım gelinimizin 6 ay sonrasında bayramda birlikte ilk bayramımız diye hediye aldım. Oda bana aynı şekilde su an kardeşten farkımız yok, ufak görünen ama önemli seyler bunlar bence
Beni anladigin icin tesekkür ederim. Konu cul caput degil. Verilen deger. Bunu anladiginiza sevindim:spor: . bende esimle ayni sektörde calisiyorum. Biz Belcikada yasiyoruz. Maddi durumumuz Allaha sükür iyi. Konu zaten o degil. Diger yorumlarda da yazdim ve acikladim. Anlayanda anladi.Bizimde gelinimiz var. bende onunla senin gelinizle oldugunuz gibiyim. Dert ortagim
cok iyi arkadasim diyebilirim. Cok seviyorum. Haaa KV i cok severim cok da anlasirim insanligina bisey diyemem. Ama sadece bu nu merak ettim diye sordum.

üzme be kendini, benim de istediğim hiç bişey olmadı.. ben karşı tarafla alışverişe gidip minimum eşyayla günü kapattım 1 hafta sonra annemle çıkıp a dan z ye herşeyimi aldım. kv bornoz takımı koymuştu ama daha kullanmadım. ben kendime herşeyin en iyisini aldım zaten.. böyle düşün

Çeyiz değil anladığım kadarıyla bohça. Nişan bohçası olur bizde ya da düğün. Bana sağolsunlar çok güzel bir şekilde getirdiler. Ama bu hediyedir. Karşı taraf adetleri bilmiyorsa sorup öğrenebilirdi. Eşim bana sordu internette var dedim kafalarına göre aldılar resim atıp Hangisini alalım diye sordular. Yöreye ve kişiye göre değişiyor. Benim kendi çeyizim çoktu. Bi de nişan için sandık getirdiler şu an çok gereksiz geliyor. Sizin 4 yıl olmuş benim 2 yıl oldu. O sandıkların kapladığı yer bence çok gereksiz . Aile biraz özensiz davranmış ama siz önceden söylemediyseniz aileye kızmayın bence içinize dert olmasın. Önceden konuşulması gereken şeyler çünkü

evet maddi durumlari cok iyi ama cimri fazlasiyla. Allahdan esim cimri degil. Bencede esimin sucu yok. Bazi yorumlari okuyorum ya gercekden adetlerimizi bilmiyorlar yada esime suc atma dertlerindeler. Adetleru cok iyi biliyor KV canin. Liflere kadar doldurduysa bir alisvere cikalim diyebilirdi. Madem terlik almissin ayak numarami sor. Hic olmadi direk cöpe bastim zaten.
Kvden kime hayir gelir ki bos verin onu. Onemli olan esiniz o iyi olsun yeter.

Duruma bakılırsa bohça zamanı istememis net olarak belirtmemişsiniz ama içinizde kalmış, ayrıca iki lafinizdan birisi annem herşeyi yaptı bunu bu şekilde göze sokarcasina tekrar tekrar söylemişsiniz.
Aile özellikle de anneniz ben herşeyi yaptım ben neler neler yaptım onların yaptığına bak vs bbo bol sitemde bulunmuştur da sonuç bunu sık dutdugunuz içinde su pismanlipi yaşıyorsunuZ.
Değer mi bence değmez dışarıya kulaklarınızi tikayin.
Ayrıca çul caput için ne dert etmeye ne de kalp kırmaya degmez:KK76:

Birde bu bohça işi adet yerini bulsun da, diye yapılıyor zoraki anxaa bu kadar olur, ozense istekli hevesli olsa başka olur ki sizde farkındasın iz iste

Gercekten Belcika'da mi yasiyorsunuz??? Afyon Emirdag'li misiniz yoksa? Ben birtek onlarda gordum bu bohca cilginligini yakin cevremde. Onun haricinde benim ablam kardeslerim abim evlendi biz bohca mohca yapmadik. O kadar sacma ki. Bazi adetlerin azalarak bitmesi gerek artik. Ama avrupada yasayip boyle bir bakus acisina sahip olmaniza sasirdim. Okuyup etmissiniz. Vizyon sahibi olmaliydiniz.

Gelin basi, gelin makyaji, bohca of insanin ici daralıyor. Belediyeye gidip imzayi cakip çıkicam birgun evlenirsem. Ben bu islerle hic ugrasamam.

Geçmiş bitmiş böyle para pul yüzünden kendini doldurup durma

Senin değerini pılı pırtı göstermez, önemli olan sana bugün nasıl davrandıklarıdır

4 sene geçmiş aradan sen hala terlik ayağıma göre değildi diyorsun

Bu kadar basit mi yaşıyorsun gerçekten? Hayatı gelin evi programı mı sanıyorsun?

Kendine yazık otur kitap oku kursa git, kendine iyi davran böyle ufak tefek şeylerle ömür geçmez

icinde kalan cicili bicili seyler ise, simdi her seyin alasi var, git al begen susle, kendine hediye et, esine hediye et.

baska da bir sorun yok zaten yazdigina gore.

Duruma bakılırsa bohça zamanı istememis net olarak belirtmemişsiniz ama içinizde kalmış, ayrıca iki lafinizdan birisi annem herşeyi yaptı bunu bu şekilde göze sokarcasina tekrar tekrar söylemişsiniz.
Aile özellikle de anneniz ben herşeyi yaptım ben neler neler yaptım onların yaptığına bak vs bbo bol sitemde bulunmuştur da sonuç bunu sık dutdugunuz içinde su pismanlipi yaşıyorsunuZ.
Değer mi bence değmez dışarıya kulaklarınızi tikayin.
Ayrıca çul caput için ne dert etmeye ne de kalp kırmaya degmez:KK76:
Annem asla öyle bir insan degil. Yapilan seyleri hic birzaman demedi. bu sizinle paylastigim konuyu anneme dersem gülmekden bayilir belkide. Asla karsi tarafa kötü laf demez demedi de. Buyüzden sizinle paylastim. Annem yapilan seyleri ne söyler nede basa kalkar. Ben hafta sonlari iki annemle sinemaya gider veya yemege cikariz. Yani ortada kötü anlasilmamazlik falan yok. ücümüz gayet iyiyiz. Sadece bu konu takilmisti ve sizlere paylasmak istedim.

Gercekten Belcika'da mi yasiyorsunuz??? Afyon Emirdag'li misiniz yoksa? Ben birtek onlarda gordum bu bohca cilginligini yakin cevremde. Onun haricinde benim ablam kardeslerim abim evlendi biz bohca mohca yapmadik. O kadar sacma ki. Bazi adetlerin azalarak bitmesi gerek artik. Ama avrupada yasayip boyle bir bakus acisina sahip olmaniza sasirdim. Okuyup etmissiniz. Vizyon sahibi olmaliydiniz.

Gelin basi, gelin makyaji, bohca of insanin ici daralıyor. Belediyeye gidip imzayi cakip çıkicam birgun evlenirsem. Ben bu islerle hic ugrasamam.
Evet sende haklisiniz. Türkiyede evlenmeden bile birlikde yasayanlari da biliyoruz. Ayri eve cikanlari da görüyoruz. Uni uni okucam diyipde sehir disina cikanlari da görüyoruz. Bende uni okudum ama baba evimden okudum. Sende haklisin biz avrupalilar geride kalmisiz

Siz o annenin kızısiniz o yetirtirdi evet düşünce farkı olabilir ama inanın evlikevte en değersiz önemsiz teferruat ve angarya bana göre,
Genelde anneler takar dert eder bu bohca konularini. O zaman ben size sorayım sizin degeriniz bohcada ki çul çaput ile mi belirlenecek, sizin nasibinizde bu varmis.
Benim evimde gereksiz gelen hediye olsun başka şey olsun o kadar fazla ki, bornoz takimi ütü nevresim çay takımı fincan takımı avize vs daha sayamadığım çok şey ve benim zevkim değil keşke onlar gelmeseydi zevkime göre beğenip kendim alsaydım. Şimdi atıp yenisini alin diyen olur neden atıp israf edeyim eskiyene kadar kullanirim. Ama benim değerim bu mu demem benim değerimi eşya belirlemez belirlememeli de

Evet sende haklisiniz. Türkiyede evlenmeden bile birlikde yasayanlari da biliyoruz. Ayri eve cikanlari da görüyoruz. Uni uni okucam diyipde sehir disina cikanlari da görüyoruz. Bende uni okudum ama baba evimden okudum. Sende haklisin biz avrupalilar geride kalmisiz

Evet sende haklisiniz? Harika yaa!!
Eee ben okudum üniversiteyi şehir disinda nolmuş yani sen baba evinde okudun cok iyisin ben neyim?

Asla anneme demem. Ya tokat yerim bu yasta. Yada gülmekden bayilir. Annem farklu bir insan. KV de öyle. Bak cok severim kendisini. Istem cikip bile yanina ucarim. Öyle yani. Sadece cevremde gördüklerimi söyleyim. Annem mesela gelinimizle nisan alisverisine cikcak. Hatda uykunu iyi al kizim,uzun sürebilir dedi. Esimin kuzenlerine yapilanlar. Ariyorlar birlikde cikiyorlar. istedikleri begendikleri seyleri aliyorlar. Tabiki zevksiz seyler alincaksa hic alinmasin. Bosuna kalabalik. Demek istedigim birlikde cikipda alabilirdik. Ben begenirdim o alirdi. Zaten öyle olmus olsa gidip herseyin en pahalisini yine almazdim. Ama demek istedigim farkli iste.

Bana nişan düğün kina isteme dahil bir çeyrek bile takilmadi senin le kiyaslarsak ben öleyim o zaman :)
Birde böyle bak canim yın sana yapilmiş birşeyler....

Back