• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Millet simdi buna da normal der. Tabiki calisiyorsun takini da kendin alcaksin diye avukatlar yazar simdi.

Avukatım yazıyorum

Herşeyimizi biz aldık

Eşim ve ben

Boynuma takılan seti de salonu da evdeki mandaldan tarağa ne varsa da

Beklentin olmazsa huzurun olur

Aradan 4 yıl geçmiş unut bunu dert etmek için çok geç kendin alamıyorsan uzman yardımı al

Bana da 4 yıl sonra yeni bohça düzmek anlamsız geldi.

Bence eski içinize sinmeyen eşyaları çıkartın evden, kullanacağınız yenilerini alın, içiniz rahat etsin.

Aradan 4 yil gecmis ne aldiklarini nasi hatirliyosunuz.bizimkilerde herseyi az aldi hatta hic altinda almadilar ben istemedim.bende bazen keske yapmasaydim diyorum ama olan oldu artik.gecmisi dusunup uzulmeye gerek yok

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
amaaaan en iyisi olsa ne olcak, kendine değeri eşyalarlamı biçiyorsun..görümlük şeyler onlar, hatta çok süslü püslüler de kullanışlı olmuyor, öylece kalıyor, bir işede yaramıyor...küçük ayrıntılar bunlar takılıpta kendini mutsuz etme...genel tabloya bak, büyük sorunların yoksa, mutlu olmaya bak.

Her sey yerini istiyor, bunu anlarim ama 4 senedir bununla dertlenmeyi anlayamam.. Hani ciddi sorunlar olur, sonu gelmez, o zaman bunu bile takarsin kafana ama kendin soylemissin, kayinvalide ile aranizin cok iyi oldugunu.. Demek ki, incitecek, sogutacak seyler olmamis.. Arkadaslarinin ceyizleri yerine evindeki huzura bakip aglayabilirdin.. Şükretmelisin bence..

Bunca zaman sonra nerden aklınıza geldi. Eşinizle mutlu musunuz gerisi önemli değil

İşte bunlar işsiz derdi. Boş oturmaktan 4 yıl öncenin basit bir şeyine takarsın, sonra hergün ağlarsın filan... :)

Hayatta uğraşacak iş güç bulun, hobi yapın, kendinizi geliştirin, hayatınızın bir amacı olsun, boş yaşamayın. O zaman geçer.

Konu biraz komik olmuş. :) Bunları her yerde konuşmayın, arkanızdan çok gülerler, söyleyeyim.

adettir
Iyide kendiniz niye almadiniz??
Bornozu kv neden alsin hic anlamadim?
adettir. nisan bohcasinda kız tarafına götürülür. bana da kaynanamgil almıştı iyi bir markaydı. valla bende pek birşey görmedim ne altın ne para hiç birşey istemedim bende şimdi çok pişmanım.

kız ben unuttum kendim almayı aklıma bile gelmedi bana vazife değil ya ondan herhalde. onlar da getirmemiş. çerez neyin de yok. Allahtan ben kendim öylesine pasta ikramı yapacaktım. bi o yani :KK53:
Annem şok olmuştu ben kınamı alalım dediğimde, o kadar da değil getirirler demişti. Ben erkenden yoğdurdum omlar gelene kadar, bi geldiler sadece kuru pasta getirmişler, hepsi markalı pastanelerden alınmış kuru pasta ama kuru pasta getirene kadar hiç mi görmemiş duymamışlar dedi benim akrabalarım kına gelmediğini görünce...
Ben senden tedbirli çıkmışım desene... :)
Dilerim eşinle mutlusundur, saçma anılar olarak kalır bunlar...

2 taraftan baktım yazınıza bir taraftan alınan ceyizin derdi değil bu, durumları iyiyken ben iyi şeylere değecek insan değil mydm diye düşünüp degerszlstrldgnzi dusundgnz için aklnzdan cikmams, durumu kötü olsaydı 1 terlik bile yeterdi manasnda soyldgnzi tahmin ediyorum. Burda haklsnz ama kaynananz tarafndan şuan sevldgnizi iyi anlstgnzi soylyrsnz. Ben olsam kaynananza özel bir gününde güzel bir hediye alp annecgm seni çok sevdgmi aldgm hedydn anlamni degl de dusunmen oldgnu biliyrm. Aklımda hala bir soru var sen çok özenli bir insansn benim ceyz bohcami başkasi mı dizdi gibi sevimli bir ses tonu ile baş başa konsblrsn yanında kimse olmsn ama buna dikkt. Aldgn cevap seni 4 yıldır üzen bu degerszlk duygsndn alikoycktr. Çünkü şuan aranz iyi olsa da hala onlarn sammytne inanmyrsn gibi gelyr.
2. Taraftan da bizi ailmz yurt dışında okuttu egitmmz için cok masrf yaptı diye biz eşimle her şeyi dugunndn gelinlgnne çay kasgmza kadar kendmz aldk hediye almk isteynlere de her şeyi aldk dedik kimseden bişey kabl etmedk. Aile durumumz ikimznde işçi emeklsi yurt dışında simariklk olsn diye okumdk bu arada. Gelnkler orf adet tabi ki güzel ama en güzeli aile olck kisilrn beraber yapması

Elektrikli diş fırçası önemli. Daha ne istiyorsunuz:D insanlar bornozunu bi zahmet kendisi alsın ya

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Bence o zaman tepkini koyacaktin canim kendi arkadaslarima bile kizarim bu konuda.siz evleniyorsunuz yeni yuva kurmak baska bisey bayan olarak ellerinden geldigince iatediklerini yapmaları lazimdi.bu kadar bedavaya evlenmeyin (yanlis anlasilmasin osrag anlaminda degil) bazi seylerinde yapilmasi lazim kardesim yani eger yaptirmazsan erkek tarafina evlendiktem sonrada degerin olmuyor.maddi imkanları cercevesinde yaptircaktin icinde de kalmazdi

Millet konuyu bornoza takmis ya. bütün kuaför masraflafini gelin basini herseyi ben ödedim. Sanirim bunlar normal degil. Konu bornoza gittkm aman ya
Iyi de o zaman bunlara neden itiraz etmediniz?
Kuaförü ve pasta parasını ödemeniz normal değil bana göre.
Ama bunu o zaman eşinize söyleyip ödememeliydiniz ben niye ödüyorum demeliydiniz.
Burada hata sizde açıkçası hiç itiraz etmemissiniz ki damat tarafınında isine gelmiş cimriler demek ki.

Benzer şeyleri yaşadım ama sonradan yeri gelince herkese lafımı soktum esimide o zaman yapmadıklarına bin pişman ettim.

Millet olarak ben geldim, çok şükür işim gücüm vardı, annem de evini verdi içini de eşinle istediğimiz gibi dayadık döşedik(10senelik evliyim hala zevkime göre şeyler alıp kullanmadıklarımı dağıtıyorum) Eşimin teyzesinin biri koltuk takımımın bir kısmını diğeri ise halıyı düğün hediyesi olarak aldı. Onun dışında kimsenin bir iğnesi yoktur evimde. Ama mutluyum çok şükür. Ha söylemedim değil mi altınları da eşimle yaptık, düğün sonrası herşeyi sattık borç ödemeye. Düğünden hiçbir şey kalmadı, ama şu an kat be kat var çok şükür.
WOLFROG WOLFROG ne yapsam bende mi boşasam?

Ben şuan yoldan yazıyorum, babamın evine doğru gidiyorum da...

4 sene geçmiş şimdi eşine konuyu açsan hatuna rahat battı der. İçinde kalan ne varsa git al kendine.

Back