• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar fikir verin lutfen ozellikle nişanlı ve evliler

Merhaba 2 senedir nisanliyim nisanlimla 6 yillik gecmisimiz var beraber universitede okuduk ilk seneden beri sevgiliydik ve ilk sevgilimdi okul bitincede nisanlandik nisanlanmayi ben istemedim cunku ben kpss ye hazirlanacaktim fakat ailesi cok baski yaptilar okadar aceleye geldi ki yok istemiyorum desem nişanlim onu sevmedigimi dusunecekti oyuzden tamam dedim.Fakat 2 senedir çekmedik çile kalmadi ozellikle sinavada hazirlanirken onun stresi de maffetti beni hala nisanliyiz ama basta nisanliyken calisiyordu isten ayrildi 6 ay bekledi boste bu surecte annemler cok soylendi isini begenmiyorsa neden nisanlandi bide kendiler istediler en basta diye bunun disinda nisanda zaten cok gelip gitme olmadi farkli sehirlerdeyiz diye .Hepsini gectim etrafimdaki arkadaslarimda nisanli fakat kayinvalideleri ariyorlar surekli ailesiyle konusuyorlar en son annem kadina cikisti bu ne basta hevesle geldiniz kizi istediniz istahiniz mi sondu vs diye biraz sert konustu kadin sanki kendi hakliymis gibi dahada aramaz oldu nisanlimda biran once iyi bir yerde is bulup evlenelim derdinde oda bunlari umursamiyor soylesemde ne yapim ben ne diyim anneme diyor zaten ailesine acayip duskun surekli ben bisey soylesem kendi ailesinin dogrulariyla yorumluyor kadinda sessiz sessiz duruyor benle hic kavga etmiyor ama ne ariyor nede annemi ariyor kendimi iyice degersiz hissettim simdiye kadar bu davranislarinin hepsine katlandim ama ben ailemi birakip onlarin sehrine gidicem ben aileme hep gurbet olacam hep hasret cekicem ne icin diyorum bunlar hicbirzqman benim ailem gibi olmayacaklar on kez susup bir kez konussam yemedigim trip kalmiyor ailesinden bide nisanlimda aileci tek basima ne yapicam orda ne yapacagimi bilemiyorum annem basindan beri istemiyor sen yapamasssin bunlar sana gore degil diyor bugun yine kavga ettik nisanlimla bana 30 bin butcesinin oldugunu bunla dugun yapacagini soyledi allah askina 2 senedir nisanliyiz ne hediye birsey alindi nede altin taki vs getirildi 30 bin le kim dugun yapar hayir lüks hastasi degil ama ekonomi berbat hersey ateş pahası bide bana paragoz muamelesi yapiyor artik kendimi anlatamamaktan yoruldum deliler icinde kendini ifade etmeye calisan tek akilli gibiyim ve suanda hala kpss calisiyorum ama inanin sirf gecen sene bu yuzden kazanamadim her gun ailesinin davranislari ve nisanlimin bunlari gormemesi yuzunden kavga ediyorduk bu senede az kaldi sinava ama artik boguluyorum arkadaslar ne yapmaliyim nasil davranmaliyim benmi yanlis goruyorum Bu arada nisanlimin ailesi cok dinine duskun abdestli namazli nisanlimda oyle ama kayinvalidem sanki yaptiklariyla iyi bir insan degilmis gibi geliyor
Kısa süre içinde evlilik planı yoksa neden nişanlandınız? Yani ne gerek vardı. 2 sene nişanlılık süreci çok uzun .

Memur olsun parasını yiyelim gozuyle baktiklari için kopruyu gecmeyi bekliyorlar yani siz ataninca hem işte hem evde hem kayinvalide evinde calisacaksiniz, esinizin ailesi hep hakli siz haksiz olacaksiniz esiniz de sizi savunmak yerine kendisi de ezecek ustune maasiniza da el konacak
Ne gerek var bu kadar kendini ezdirmeye?
Ayrilin gitsin

İki tarafta birbirine uyumlu değil. Bu iş bence olmaz mutsuz olur iki tarafta net. Ama şunu demeden geçemeyeceğim sürekli aranmak vs hiç hoşlanmam. Bayramdan bayrama arıyorum ben nişanlımın ailesini onlarda öyle arar. Hoşlanmıyorum sürekli aranmaktan aramaktan buda karşı tarafa değer vermediğim anlamına gelmez telefonda konuşmayı sevmiyorum

Ayranı yok içmeye,tam o tipler yani. Nişanlanmayı istemedim kpss çalışacaktım demişsiniz. Nişanlanınca ders çalışılmıyor mu? 2 yıldır yapabilirdiniz bişeyler. Nişanı düğünü boşver sen işine gücüne bak önce.

Annen ne diyorsa onu yap bugüne kadar anneme ne kafa tuttumsa hepsi birebir cikti .. kps gir kazan .. birde atasözü.. sessiz atin ciftesi pek olur...
Aynisini yaşadım cok iyi anlıyorum sizi

Şimdi anneciyse evlenince de anneci oluyorlar ve size üçüncü kişi muamelesi yapıyorlar. Bence rahatsız olduğunuzu bildirin. Değişmiyorsa ayrılın.

Merhaba 2 senedir nisanliyim nisanlimla 6 yillik gecmisimiz var beraber universitede okuduk ilk seneden beri sevgiliydik ve ilk sevgilimdi okul bitincede nisanlandik nisanlanmayi ben istemedim cunku ben kpss ye hazirlanacaktim fakat ailesi cok baski yaptilar okadar aceleye geldi ki yok istemiyorum desem nişanlim onu sevmedigimi dusunecekti oyuzden tamam dedim.Fakat 2 senedir çekmedik çile kalmadi ozellikle sinavada hazirlanirken onun stresi de maffetti beni hala nisanliyiz ama basta nisanliyken calisiyordu isten ayrildi 6 ay bekledi boste bu surecte annemler cok soylendi isini begenmiyorsa neden nisanlandi bide kendiler istediler en basta diye bunun disinda nisanda zaten cok gelip gitme olmadi farkli sehirlerdeyiz diye .Hepsini gectim etrafimdaki arkadaslarimda nisanli fakat kayinvalideleri ariyorlar surekli ailesiyle konusuyorlar en son annem kadina cikisti bu ne basta hevesle geldiniz kizi istediniz istahiniz mi sondu vs diye biraz sert konustu kadin sanki kendi hakliymis gibi dahada aramaz oldu nisanlimda biran once iyi bir yerde is bulup evlenelim derdinde oda bunlari umursamiyor soylesemde ne yapim ben ne diyim anneme diyor zaten ailesine acayip duskun surekli ben bisey soylesem kendi ailesinin dogrulariyla yorumluyor kadinda sessiz sessiz duruyor benle hic kavga etmiyor ama ne ariyor nede annemi ariyor kendimi iyice degersiz hissettim simdiye kadar bu davranislarinin hepsine katlandim ama ben ailemi birakip onlarin sehrine gidicem ben aileme hep gurbet olacam hep hasret cekicem ne icin diyorum bunlar hicbirzqman benim ailem gibi olmayacaklar on kez susup bir kez konussam yemedigim trip kalmiyor ailesinden bide nisanlimda aileci tek basima ne yapicam orda ne yapacagimi bilemiyorum annem basindan beri istemiyor sen yapamasssin bunlar sana gore degil diyor bugun yine kavga ettik nisanlimla bana 30 bin butcesinin oldugunu bunla dugun yapacagini soyledi allah askina 2 senedir nisanliyiz ne hediye birsey alindi nede altin taki vs getirildi 30 bin le kim dugun yapar hayir lüks hastasi degil ama ekonomi berbat hersey ateş pahası bide bana paragoz muamelesi yapiyor artik kendimi anlatamamaktan yoruldum deliler icinde kendini ifade etmeye calisan tek akilli gibiyim ve suanda hala kpss calisiyorum ama inanin sirf gecen sene bu yuzden kazanamadim her gun ailesinin davranislari ve nisanlimin bunlari gormemesi yuzunden kavga ediyorduk bu senede az kaldi sinava ama artik boguluyorum arkadaslar ne yapmaliyim nasil davranmaliyim benmi yanlis goruyorum Bu arada nisanlimin ailesi cok dinine duskun abdestli namazli nisanlimda oyle ama kayinvalidem sanki yaptiklariyla iyi bir insan degilmis gibi geliyor
Size kısaca söyleyebilirimki anneci ve aileci biriyle olmaz. Kısa süre önce nişan atan biri olarak söylüyorum bende sizin gibiydim ailesi bana karşı önce çok hevesliydiler sonra bi geri çektiler kendilerini. Tanımanızın en net yolu benim gibi nişanlınızın şehrine gidip ev eşya bakıcaksanız birkaç gün evlerinde kalmanız herşey o kadar netleşiyorki. Ben istanbul'daydım o ankarada ablamla gittik dört gün kaldık her gün burnumdan geldi ve eski nişanlımın ailesine daha çok düşkün olduğunu görüp orada soğudum.

Yol yakinken U donusu yap cnm.. kendini bu kotuluklerden kurtar..yazik edersin kendine..

Size kısaca söyleyebilirimki anneci ve aileci biriyle olmaz. Kısa süre önce nişan atan biri olarak söylüyorum bende sizin gibiydim ailesi bana karşı önce çok hevesliydiler sonra bi geri çektiler kendilerini. Tanımanızın en net yolu benim gibi nişanlınızın şehrine gidip ev eşya bakıcaksanız birkaç gün evlerinde kalmanız herşey o kadar netleşiyorki. Ben istanbul'daydım o ankarada ablamla gittik dört gün kaldık her gün burnumdan geldi ve eski nişanlımın ailesine daha çok düşkün olduğunu görüp orada soğudum.
Ayni seyleri bende yasadim ilk evliligimde.. kendime o kadar kiziyorumki.. halbuki gidip gordum.. ordada kaldik bir kac gun.. ne kadar kotu insan olduklarini goz gore gore belli ettiler.. tam nisan atacaktim buyukler girdi devreye.. keske atsaydim.. hatta o yuzugu suratina firlatsaydim.. evlendikten sonra dahada kotu seyler yasattilar bana.. sonuc BOSANMA

Ayni seyleri bende yasadim ilk evliligimde.. kendime o kadar kiziyorumki.. halbuki gidip gordum.. ordada kaldik bir kac gun.. ne kadar kotu insan olduklarini goz gore gore belli ettiler.. tam nisan atacaktim buyukler girdi devreye.. keske atsaydim.. hatta o yuzugu suratina firlatsaydim.. evlendikten sonra dahada kotu seyler yasattilar bana.. sonuc BOSANMA
Bende yüzük atmasaydım sonuç boşanma olucaktı üzerine bide eski nişanlım hijyen konusunda sıfırdı annesine düşkün düşününce bile midem bulanıyor. 🤢 bazem bazı şeylere engel olamıyoruz sonuçta boşanmışsınız benimde dört yılım bir hiç uğruna gitti ne diyeyim aşktan sevgiden soğudum 😔

Yol yakinken vazgec. Icin rahat degilse belli ki birseyler yanlis.
Bosanmak daha zor. Mahkemeler, avukatlar, taniklar, dilekceler...
Bir de nasil baslarsa oyle gider. Evlenince duzelmeyecekler yani. Hep boyle uzak olacaklar ama bu tipler bir de senden gelmeni gitmeni, is tutmani beklerler.

Anneler genelde haklı çıkar. Nişanlına açıkça kafandaki herşeyi sor, iletişim çok önemli. Baktın mantıklı cevaplar veremiyor, ayrıl. Kendine de “ben bunu mu istiyorum?”, “Bu evlilikte ilerde mutlu olabilir miyim?” diye sor. Bu soruların cevaplarını, nişanlının sorularına cevaplarını ölç tart ve bir karar ver. Uzun ilişki bitirmek zordur, çok iyi biliyorum ama bazen gereklidir de.

Daha şimdiden ve uzaktayken ailesi yüzünden kavga etmeye başlamışsınız sonrasını düşünemiyorum.

Ben bu tarz konularda karşı tarafı suçlamıyorum.
Bakın aileyi görmüş ve tanımışsınız.
Hem maddi hem de davranış olarak sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek özellikte değillermiş.
Size uygun olmamaları onları kötü insan yapmaz.

Şimdi sizin önünüzde iki seçenek var.

1. Kabul edip , yakınmadan yola devam etmek.
2. Kabul etmeyip, yol yakınken geri dönmek.

Siz zorla bu insanları olmadıkları bir şeye dönüştürmek istiyorsunuz.
Böyle bir seçenek yok.
İstediğiniz kadar nişanlınıza şikayet edin, isterseniz on yıl nişanlı kalın hiç bir şey değişmeyecek.
Onlar size hep böyle davranacaklar.
Demek ki hem paraları hem görgüleri eksik.

İlla ki yola devam edecekseniz de bilin ki ilerde mutsuz olduğunuzda suç eşte ya da ailesinde olmayacak. Göz göre evlendiğiniz için suç sadece sizde olacak.

Bu forumda buna benzer çok konu okuyoruz. Hep karşı taraf suçlanıyor ama bu topu taca atmaktan başka bir şey değil.

Annenizi dinleyin. Anneler eş seçimi konusunda gerçekten doğru mu yanlış mı hissederler.

okqdar zor bir dönemeçteyim ki inan hep kendini haklı bulan bir insan ailen sunu yapti diyince her seferinde bana yanlis anlamissindir diyor ailen soyle diyince haklisin dedigini duymadim hiç hep sen abartıyorsun sen siylesin sen boylesin ama suanda bugunki tartismayi bile kaldiramadim ders calisamadim bide suanda ayrilmak kaldiramayabilirim sinavdan sonra kesinlikle konuşucam sadece koktugum sey acaba yanlis mi yapiyorum bitirirsem daha kotu biriyle birlikte olurmuyum acaba yanliş mi konusuyorum hakkinami giriyorum abartiyormuyum ama beni ruh hastasi etti kendimi taniyamiyorum artik ben onun yuzunden ve ailesine kotu seyler soyledikce benden uzaklasip annesine yaklasiyor

Nişanlınızın 30 bin lirayla evlenebileceğini sanması dışında ne gibi bir sorununuz var anlamadım ben.
Ailesine ne hakla kötü şeyler söylüyorsunuz ki?
"Bana şöyle bir kötülük ettiler" diye somut bir şey de yazmamışsınız konuda. Ortada sizin beklentilerinizin karşılanmaması dışında bir sorun yok gibi duruyor. Ailesiyle ilgili kötü konuşursanız cevabını alırsınız yani ne bekliyordunuz ki?

Annesi durup dururken neden arasın sizi, annenizi? Kadının işi gücü vardır, telefonla konuşmayı sevmiyordur vs bir sürü sebep olabilir yani. Nişanladınız diye ailecek peşinizde gezmeleri gerekmiyor.

Sizin beklentiniz gelinin ve ailesinin sürekli arandığı, pohpohlandığı, hediyeler, bayramlıklar alındığı bir nişanlılıktı sanırım.
Nişanlınız ve ailesiyle uyumlu değilsiniz belli ki.
Ya beklentilerinizden vazgeçeceksiniz ya da bu kişiyle evlenmeyeceksiniz.

Önce iş güç durumlarını ayarlayın sonra bakarsınız.
Yani işsiz olsam, nişanlım işsiz olsa anasının ne yaptığından ya da neden aramadığından daha önemli endişelerim olurdu.
Hem 2 sene nişanlı mı kalınır? Cılkı çıkar.

Birilerini anlatırken ‘abdestli, namazlı’ diye tarif edilmesine hasta oluyorum. Sanki bana kılıyor namazını. En fazla ayağı kokmaz yani günde beş kere abdest alan insanın, onun dışında kimseye bir etkisi yok, herkesin kendi ibadeti.
Gördüğünüz üzere bu abdestli insanlardan size bir fayda yok, direnmemeniz hayrınıza olur.

Ne aileler birbirine uygun, ne siz birbirinize uygunsunuz. Evlenirseniz mutsuzluk gorunuyor acik acik. Ben olsam koşarak uzaklasirdim, nisanlinizin aile duskunlugu bile tek basina bitirmeye neden zaten.

Ama şu arama meselesine ben uyuz oluyorum. Bizde de nişan oldu diye zirt pirt birileri aranmak zorunda değil mesela. Ben tek cocugum ama abim olsa annem gelini filan aramazdi yani.
Benim kaynanam da 7 senedir alişamadi "niye aramiyorsun, annen niye aramiyor" diyip duruyor, onlarda da kucukler ararmiş, bizden telefon bekliyor. :) Hala o sordukca ben daha cok aramiyorum daha dogrusu ozel bir sey yoksa hic aramiyorum.
Mecbur mu insanlar yahu? Arayinca noluyor? Bu kadar buyuk bekletileriniz varsa kendinizle birebir ayni aile yapisinda insanlari seçin, bir sizde yok kultur denen şey, herkes size uyacak değil.
Öyle demeyin lütfen. Allah göstermesin boşanırsaniz, anne babasını didisini aramamaniz size suç olarak atfediliyor... Bende sizin gibi düşünüyorum özel günler dışında kimse kimseyi aramak zorunda değil...haa karsindaki insanlar iyi olur sana iyi davranırsa, belki içinden gelir sık sık ararsin... Yani birini aldın diye mahalleyi de almış sayilmamaliyiz.

Öyle demeyin lütfen. Allah göstermesin boşanırsaniz, anne babasını didisini aramamaniz size suç olarak atfediliyor... Bende sizin gibi düşünüyorum özel günler dışında kimse kimseyi aramak zorunda değil...haa karsindaki insanlar iyi olur sana iyi davranırsa, belki içinden gelir sık sık ararsin... Yani birini aldın diye mahalleyi de almış sayilmamaliyiz.

Boşanirken karsi tarafin anne babasini aramamak kusur ve suç mu sayiliyormuş hukuken? İlk defa boyle şey duyuyorum.

Avukat varsa yazsin. 😁

Back