• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Kusura bakma ama sensin gibi ınsanlar bana aşırı ıtıcı gelıyor. Nolmus yani onemlı olan kocanla mutluluğun evındeki huzurun. Guzel olmamış olabilir can sagolsun. Ama hala ağlıyorum nedir. Doktora git bence

İyiki gözünüz para pul altında değil.
Ben sizin gibi kadınları görünce üzülüyorum.
Bir şeyi istiyorsanız niye başkasından bekliyorsunuz?
Başkaları yapmıyor diye neden kızıyorsunuz?
Siz kendiniz için bir şey yapmıyorken elalemden beklemenin neresi normal?

Sirkelenin ya şu yazdıklarınızı bir okuyun. Hayatınızı zehir etmeye değer mi?

Okumadıysanız okuyun, çalışmıyorsanız çalışın.

Kolye mi istiyorsunuz alın. Gidin en güzel bornozu terliği alın giyin.

Çeyiz sandığımı? 3,4 tane alın üst üste koyun isterseniz.

düzeltme yapmam gerek. sandigimi ceyizimi annem dört dörtlük hazirladi. Konu erkek tarafindan gelen BOHCA ve gelin alisverisi ve Nisan bohcasi! Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi insan aliyorsa beni arar ayak numarmi ögrenir. Bunlar ufak seyler.
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Gelin sacimi makyajimi da kendim ödedim. Gelin cicegimi de ben aldim.Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum kendisini.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
4 yıllık evliymişsiniz şaka mı yapıyorsunuz:) gidin alısveris yapın biraz kendinize gelirsiniz. Bohca falan hikaye huzurunuz yerinizde olsun ne güzel kvyide seviyomussunuz.. e daha ne

araniz iyiyse takilmayin ya, huy iste cimri

belki onun elinin en bol hali budur, ne kadar guzel yaptim diye dusunuyodur

bizim iki taraf da adetlere gore yapmak istedi. esimle biz de bisey demedik tamam dedik

benim kaynana beni istemedigi icin soyleyip rica ettigimiz halde hic bir adetimizi yapmadi, ortaligi karistirip ara bozmak icin de hep yalan soyledi iftira atti...

nisan bohcasi onemli diye biz de soyledik ama sana gelenden beterdi emin ol, bide gerinerek cok guzel diye ortada gezdi

eskiden uzulurdum artık amaaaannnn diyorum. sizin kaynana en azindan seviyomus, benimkinin yapmadigi kalmadi bana evlendikten sonra da devam etti

ha simdi etrafinda iki geline esit davranilmayinca olanlari canli gördüğü icin tutustu, iki oglu var bana yaptigini digerine yapamaz. durup durup sen de öyleydi ona yapilani kiskanma diyo, iyi anlas diyo...

kadin kinama bile gelmedi o kadar rica ettik soyledik de aramiz da arabayla bes dk suruyodu

ona simdiki kivranmasi yeter, oh iyi oldu

tamam istemiyosan istemiyosun da o kadar kudurmaya kotuluge ne gerek vardi

Bende bu 'icimde kaldi' meselesini anlamiyorum.. aradan 4 yil gecmis ve hala aklina geliyor...

Bana gore 'icimde kaldi' demek, baskalarinda gordum, onlarin var, benimde olsun demek.. kiskanmak, ozenmek yani.. bunu 7 yasindaki kizim yapsa sacmalama derim... herkesin hayati farkli, kimseye ozenme, hele esya, kiyafet gibi seylere hic ozenme derim...

Hic bir zaman kolay bir hayatim olmadi... ama cok sukur rabbime hic bir zaman 'bu da icimde kaldi' demedim.. cunku benim hayat gorusume ters... baskalarinin hayatina gore hayatimi sekillendirmem.. onun var benim niye yok dersem mutsuz olurum, ki sen bi ceyiz icin 4 yildir mutsuzsun... cok korkunc bisey bu...

Pastayi cicegi sen almissin, sacini sen yaptirmissin, sandigin bile yokmus.. ne kadar basit seyler.. gercekten cok basit... lutfen ufkunuzu genisletin.. baskalarina gore degil, kendinize özgü yasayin..

araniz iyiyse takilmayin ya, huy iste cimri

belki onun elinin en bol hali budur, ne kadar guzel yaptim diye dusunuyodur

bizim iki taraf da adetlere gore yapmak istedi. esimle biz de bisey demedik tamam dedik

benim kaynana beni istemedigi icin soyleyip rica ettigimiz halde hic bir adetimizi yapmadi, ortaligi karistirip ara bozmak icin de hep yalan soyledi iftira atti...

nisan bohcasi onemli diye biz de soyledik ama sana gelenden beterdi emin ol, bide gerinerek cok guzel diye ortada gezdi

eskiden uzulurdum artık amaaaannnn diyorum. sizin kaynana en azindan seviyomus, benimkinin yapmadigi kalmadi bana evlendikten sonra da devam etti

ha simdi etrafinda iki geline esit davranilmayinca olanlari canli gördüğü icin tutustu, iki oglu var bana yaptigini digerine yapamaz. durup durup sen de öyleydi ona yapilani kiskanma diyo, iyi anlas diyo...

kadin kinama bile gelmedi o kadar rica ettik soyledik de aramiz da arabayla bes dk suruyodu

ona simdiki kivranmasi yeter, oh iyi oldu

tamam istemiyosan istemiyosun da o kadar kudurmaya kotuluge ne gerek vardi
Inanmiyorum. Saka gibi. Ay neler varmis. Ben cok abarttim herhalde:KK17:. Eskiden üzülmüssün bende belki birgün amaaan diyip gecerim. Bohca benim bildigimde önemlidir. Ama burda onu öyle görmeyen doktorlar var. yapcak bisey yok. Kültür farki diyelim gecelim. Mutlu olalim önemli olan o

Önceden her ihtiyaç anında alınmazmiş yokluk vs var gelinin evlenince giyeceği çamaşır çorap vs kişisel ihtiyaçları bu şekilde temin edilirmis, ben ailemden uzaktaydim nişan için alınanları siz gelince hazırlanmak uzun sürer diye topladım götürdüm kıyafet eşarp ayakkabi vs kayınvalidem bu gelin bohcayi önden kendi götürdü demisti:21: birde burda bir marketten pijama almış öyle günlük kullanılacak benim o rengi ve deseni bı bildiği için bohcada vardı hatta fiyatı 12₺ idi dört beş yıl önce, hiç aklıma gelmedi değerim bu kadar mı diye. Evlendim düşük yaptım sabahın 5 i kayınvalidem ve kayınpederim baş ucumda buldum uyaninca:KK9::KK9: canım babam canım annem, birde ayağa kalkınca bayıldım birkaç defa narkozdan düşüp bir yeri incinmesin diye altıma lazimlik tuttu annem.
Velhasıl ne çul caput ne altın bilezik değer mi o çok ozel ve ihtiyaç anında hissedilen birsey

Allah aşkına 1 sandık için mi agliyorsunuz ?
Gidin alın bi sandık içine doldurun bornoz yazma çul çaput , gidip gelip bakın mutlu olun madem.
7 yıllık evliyim yazma patik dantel kenarlı havlular bir kere takmadim giymedim alıp atasim var hatta annemin emeği olmasa.
+ bu saydiklarinizin yarısı çeyreği bana gelmedi , Çeyiz sermede hepsini gözlerine soktum. Bir bornoz muhtac misiniz ya boşverin.

Valla benim bunlar bile olmadı durumlar farklıydı : ) bosger ne takıyorsun Ya bohcada gelen çoğu şey kullanılmıyor bile :)

Allah aşkına 1 sandık için mi agliyorsunuz ?
Gidin alın bi sandık içine doldurun bornoz yazma çul çaput , gidip gelip bakın mutlu olun madem.
7 yıllık evliyim yazma patik dantel kenarlı havlular bir kere takmadim giymedim alıp atasim var hatta annemin emeği olmasa.
+ bu saydiklarinizin yarısı çeyreği bana gelmedi , Çeyiz sermede hepsini gözlerine soktum. Bir bornoz muhtac misiniz ya boşverin.
Sandık için değil onun değerinde sandık bohça olmadı diye ağliyor arkadaş:KK12:

Evet sende haklisiniz. Türkiyede evlenmeden bile birlikde yasayanlari da biliyoruz. Ayri eve cikanlari da görüyoruz. Uni uni okucam diyipde sehir disina cikanlari da görüyoruz. Bende uni okudum ama baba evimden okudum. Sende haklisin biz avrupalilar geride kalmisiz

Şehir dışında okuyunca ne oluyor anlamadım? Ben sizin üniversite okuduğunuza da hiç inanmadım da neyse.

Evet Türkiye'de her adet eskisi gibi yerine getirilmiyor, çünkü gerek yok.
Bohçaymış da kıza makyaj malzemesi, kıyafet vs alınırmış da baba evindeki eskilerle gitmesinmiş. Evet eskiden böyleydi çünkü hazır tekstil ürünleri yoktu. O bohçalara marka gecelikler değil entarilik kumaşlar koyulurdu gelin kız zevkine göre kıyafet diksin giysin diye. Patik, tülbent vs olurdu o bohçalarda. Marka bornoz takımları, üst segment markaların pahalı fondötenleri far paletleri, ipek gecelik takımları değil.
Adet adet deyip duruyorsunuz, kayınvalideniz adet neyse onu yapmış işte. Pamuklu paçalı don da koysa iyi olurmuş tabii.
Günümüzde bu adetlerin vardığı nokta hanım kızların kendi alamayacakları markaları erkek tarafından beklemesi, erkek tarafını soymaya çalışmasından başka bir şey değil.

Ayrıca eşimin suçu yok diyorsunuz da size yüzük almayan, pasta paralarını, gelin başını size ödeten o. Kayınvalidenizin hiçbir ilgisi yok bunlarla.
Olayı getirdiğiniz nokta çok çirkin. Size şehir dışını geçtim yurt dışında okumak da fayda etmemiş.

Inanmiyorum. Saka gibi. Ay neler varmis. Ben cok abarttim herhalde:KK17:. Eskiden üzülmüssün bende belki birgün amaaan diyip gecerim. Bohca benim bildigimde önemlidir. Ama burda onu öyle görmeyen doktorlar var. yapcak bisey yok. Kültür farki diyelim gecelim. Mutlu olalim önemli olan o

canim benim bizde de oyledir, kiza verilen deger gelenle yapilanla ölçülür. bi kere evleniyosun insan pamuklara sarmalanmak istiyo ama olmayinca da olmuyo...

ben de dört yillik evliyim. ama bunlari düşünüp uzulmek bana ne saglar ki? ben evlendikten sonra atandim. o zaman gittim icimde kalip maddiyattan alamadigim evimde olmayan acil degil dedigim seyleri aldim tek tek. hem de nasil mutlu oldum kendi paramla alabiliyorum zevkime göre diye

burda milyon tane gorus var tabiki ters gelen de olcak haklisin diyen de olcak

ama mesela herseyi dort dortluk yapilan, istemedigi halde zorla kullanirken sinirlenip bozulan da vardir.

ben eskiden cok uzulurdum ben bu kadina naptim ne dedim de bu kadar ugrasiyo benle diye. sonra biraktim herseyi kapattim defterleri kus gibiyim nasil rahatlik anlatamam sana

bornozun mu yok git arastir sec begen al

terlik mi dert, al en alasini

esinle gidip sec hatta, ben sunu cok begendim beraber sunu alalim kendimize diye

bu arada verilen deger gercekten yapilanla da olculmuyomus, bak kv iyiymis sana. bana hep esin iyi olsun napcaksin culu cauputu dediler, haklilar da. esimle aram kotu olup da kat kat ceyizim olsa neye yarar

ev ikinizin hayat ikinizin, gerisi bu hikayedeki ayrintilar. sen ne kadar kafana takarsan da sizin hikayenizden calar, basrol olurlar sende ya hasta ya hep mutsuz olursun

Ben hic onemsemem.ama.insanin hoşuna gidiyor gerçek kız kardeşim bile aman bohça ne ya hic biseye zahmet etme anne dedi kaynanasina beklemiyordukda ama kadın bir geldi evde herkeze ayrı suslu kutu yapmış not yazmış ablasına annesine VC. Diye herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş çok hosumuza gitti evet o ayrı ama bizde onlara yapmak durumunda kaldık zaten yapacaktı annem ama.daha teferruatlı oldu :) en.iyisi iki tarafta yapmasın yada sadece geline yapılsın :)

Önceden her ihtiyaç anında alınmazmiş yokluk vs var gelinin evlenince giyeceği çamaşır çorap vs kişisel ihtiyaçları bu şekilde temin edilirmis, ben ailemden uzaktaydim nişan için alınanları siz gelince hazırlanmak uzun sürer diye topladım götürdüm kıyafet eşarp ayakkabi vs kayınvalidem bu gelin bohcayi önden kendi götürdü demisti:21: birde burda bir marketten pijama almış öyle günlük kullanılacak benim o rengi ve deseni bı bildiği için bohcada vardı hatta fiyatı 12₺ idi dört beş yıl önce, hiç aklıma gelmedi değerim bu kadar mı diye. Evlendim düşük yaptım sabahın 5 i kayınvalidem ve kayınpederim baş ucumda buldum uyaninca:KK9::KK9: canım babam canım annem, birde ayağa kalkınca bayıldım birkaç defa narkozdan düşüp bir yeri incinmesin diye altıma lazimlik tuttu annem.
Velhasıl ne çul caput ne altın bilezik değer mi o çok ozel ve ihtiyaç anında hissedilen birsey
:DBohça götürmenize güldüm,düşük yapmanıza üzüldüm,iyilik varsa mutlak görünür,içleri iyiymiş,Allah daim etsin.

Canim konu bornoz degil. Madem aliyorsun. Beni ara bi deger ver ve sor. hangi beden? Yada hangi ayak numaran var. ben böyle seyleri bekledim. Iki süsleseydin. Bi sandik alsaydin zormuydu yani. Insanlar adetleru biliyor. Neden böyle yaptiklarini anlamis degilim.

Biz insanoğlunun olumsuz şeyleri kafaya takması daha kolaydır. Zor olan iyilikleri görmektir. Genel anlamda söylüyorum bunları kendimi de araya katarak.
4 yıl önceki duruma üzülme demek istiyorum. Keyfini çıkar. Huzurunu bozma çok eskiye dönerek. K.Validen ne düşünmüş bilemeyiz elbette.

Back