Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet maddi durumlari cok iyi ama cimri fazlasiyla. Allahdan esim cimri degil. Bencede esimin sucu yok. Bazi yorumlari okuyorum ya gercekden adetlerimizi bilmiyorlar yada esime suc atma dertlerindeler. Adetleru cok iyi biliyor KV canin. Liflere kadar doldurduysa bir alisvere cikalim diyebilirdi. Madem terlik almissin ayak numarami sor. Hic olmadi direk cöpe bastim zaten.Eşiniz ya da kv cimri mi? Cimri falan degillerse bos verin. Esinizin bir sucu yok ki hemde. Erkekler anlamaz ki bu islerden. Kvdenizin yapmasi gerekiyormus oda ya adetleri bilmediginden ya da senin onemseyecegini dususmedigi icin yapmamis. Sizi anliyorum icinizde ukde kalmis. Kendiniz yapin bohcanizi en guzelinden icinizde kalmasin
Annemde adetlerimizi yerine getirdi. Erkek tarafiba el öpme adetine herkese bohca hazirladu. Dedigin gibi gömleklere kadar markaydi. Bende senin gibi yapsaydim.Olmayan yirtik olanlari götürseydimPijama dedin de simdi hoplarlar üzerine adeti bilmeyen cok kisi varmis buradaSen yat kalk haline şükret yine almışlar.
Bana nişanlı iken gelen bohça da
-Annesine alınıp ama giymediği yıkanmış penye pijama oda bir beden büyük
-ayakkabı çanta
-etek ve gömlek havlu ve başörtü
Ki biz eşime yaptığımız bohça da anne babasına ablasına da aldık hediyeler ve eşime ben hep kaliteli olanlardan aldım
Eşime ablası (annesi hasta olduğu için görümcem ilgilendi keşke hiç ilgilenmeseydi ya neşe) evde yollar önceki çarşaflardan koymuş allah bilir belki de kullandılar görünce ben şok tabi.
Ama düğünden sonra annesine hep geri götürdüm ayıp yeni geline koyulmaz bunlar dedim
Ben anlatsam halinize şükredersiniz
amaaan taktığınız şeye bak. Ne kaldıysa içinde git al. aparayla yerine konabilecek şeyler sonuçta. çul çaput yani bana göre çok önemli değilArkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Canim konu bornoz degil. Madem aliyorsun. Beni ara bi deger ver ve sor. hangi beden? Yada hangi ayak numaran var. ben böyle seyleri bekledim. Iki süsleseydin. Bi sandik alsaydin zormuydu yani. Insanlar adetleru biliyor. Neden böyle yaptiklarini anlamis degilim.Yeniden nişan nikah zamanlarıma dönsem hiiiç bir şey almazdım gereksiz.
Sandık, gecelik vs dediğiniz şeyler evde kullanılmadan dolapta yer kaplıyor sadece.
9 senedir evde bekleyen bir sürü ıvır zıvır var. hepsini bu yıl uzaklaştırma kararı aldım. ihtiyacı olana vereceğim, kullanılmayacakları da atacağım.
Bence hiç kafanıza takmayın maddi şeyleri.
Maneviyatınız sağlam olsun. Aile huzurunuz olsun.
Bornozunuz yıprandıysa yenisini alın ve eskiyi evden çıkartın.
Nevresim dediğiniz şeyler de zevkinize göre alınabilecek şeyler.
Umursamayın.
Çünkü bu sektör, ucu bucağı olmayan bir sektör. Her şeyi de alsanız başkasında olup sizde olmayan gözünüze batacak illaki.. o sebeple şükredin aile huzurunuz kaçmasın.
Demekki adetlerimizi sizde biliyosunuz. Pijama setine bornoz takimina burda hoplayan insanlar oldu. terlik bana da olmadi bastim cöpe.sanirim nisan gelin bohcasini bilmeyen cooook insan var. el öpme bohcayi desem onu da bilmezler. Belkide türkiyede kalkmisdir. Belcikada yasadigim yerde adetlerimiz hala devam ediyor.iste bu adetleri bu yuzden bende sevmiyorum. Guzel yanlarida var adetlerimizin ama bu bohca mohca isleri berbat. Benim bohcamdada sabahlik tarzi biseler vardi icine benden 1 tane daha sigardi nesela:) terlik vardi gelin terligiymis hayatta giymedim. Bosa israf o parayi ogluna verseydide harcasaydik daha iyi olurdu,
Kendi kendinebohca yapsan ayni sekilde sevineceksen yap ne diyelim:))
Annemde adetlerimizi yerine getirdi. Erkek tarafiba el öpme adetine herkese bohca hazirladu. Dedigin gibi gömleklere kadar markaydi. Bende senin gibi yapsaydim.Olmayan yirtik olanlari götürseydimPijama dedin de simdi hoplarlar üzerine adeti bilmeyen cok kisi varmis burada
Ya kendi anlatamadim herhalde. annem sandigimu ceyizimi fazlasiyla hazirladi. El öpme bohcalarina kadar herseyi dört dörtlük yapdi. Konu erkek tarafindan gelen nisan ve gelin sandigi. belki adeti bilmiosunuz. Size elleri bos geldilerse bilemedimCeyizi kiz tarafi yapmaz mi? Yapsaydiniz icinizde kalacagina.
Benim de hic suslu seylerim olmadi. O kullanilmayacak seylere para sacacagima dunya turu yaptik :)
Ben her seyin ortak olmasindan yanayim. Ama sadece nikah pastasini sizin yaptirmaniz konusunda az bucuk size hak verebilirim.
Adet farkli varmi bilemedim. baksana ceyizi bilmeyen cok insan cikdi karsima...Aynen bize de birsey diyemezler. annemler sagolsun herseyi iyi yaptilar eksiksiz. Ne diyim makyajimi gelin sacima kadar ben ödedim. konu bornoz degildi. Ama beni anlayan cok kisi vardi.Tesekkür ederim asil ne demek istedigimi anlayana:)Herşeyin adeti farklıdır yapmayana birşey demem ama bizde yapılır
Keşke bana dalga geçer gibi iş yapacaklarına kendi beğendiğin gibi sonra al deselerdi
Çünkü görümcem belki 10-20 sene önce kendi çeyizine aldığı eskitemediği katmış bana göre bu bi hakarettir
Ben üstüne düşenden fazlasını yaptım şükür ki o konuda birşey diyemezler
Tabiiki bilirim:) cogu yerdede yapildigini biliyorum. Yoo Turkiyede hala varDemekki adetlerimizi sizde biliyosunuz. Pijama setine bornoz takimina burda hoplayan insanlar oldu. terlik bana da olmadi bastim cöpe.sanirim nisan gelin bohcasini bilmeyen cooook insan var. el öpme bohcayi desem onu da bilmezler. Belkide türkiyede kalkmisdir. Belcikada yasadigim yerde adetlerimiz hala devam ediyor.
Adet farkli varmi bilemedim. baksana ceyizi bilmeyen cok insan cikdi karsima...Aynen bize de birsey diyemezler. annemler sagolsun herseyi iyi yaptilar eksiksiz. Ne diyim makyajimi gelin sacima kadar ben ödedim. konu bornoz degildi. Ama beni anlayan cok kisi vardi.Tesekkür ederim asil ne demek istedigimi anlayana:)
Valla bilmiyorumOnu ilk defa duydum ben yaa, alınıyor mu gerçekten, yeni adet mi acaba?
Böyle şeyler için başkasına minnet etmeye ne gerek var.Adet farkli varmi bilemedim. baksana ceyizi bilmeyen cok insan cikdi karsima...Aynen bize de birsey diyemezler. annemler sagolsun herseyi iyi yaptilar eksiksiz. Ne diyim makyajimi gelin sacima kadar ben ödedim. konu bornoz degildi. Ama beni anlayan cok kisi vardi.Tesekkür ederim asil ne demek istedigimi anlayana:)
Aynen zaten onu demek istiyorum. sevdigim saydigin anlastigim KV variken,bu degersizligi niye gördüm anlamis degilim. Herseyi de cok iyi biliyor adetlerimizi de biliyor ama neyse yapcak bisey yok. Asla kendimi düsürmem ve konuyu ne esime acarim nede Kv me.Ben belcikada yasiyorum. o dediginizi sene de birkez yapiyorum. Giymediklerimi biriktirip türkiyede durumlari iyi olmayan ailelere götürüyorum. Cocuklar cok mutlu oluyor. Ben daha da mutlu oluyorum.İnsan değer görmediği için üzülüyor
Ama naçizane tavsiyem eşinizle de kv ile aranız iyiymiş hiç konusunu açıpta ortamı germeyin.içinizde ne kaldı gidin imkanınız var ise parça parça alın.
Ben geçenlerde ne yaptım mesela bakın Çan’ımı sıkan görmekten hoşlanmadığım beni mutlu etmeyen kıyafetlerimi hep ayırsın başkasına vermek için o bile beni mutlu etti
Sizde öyle yapın. BEn evde omlardan gelen çarşafları gördükçe kriz geçiriyordum ama verdikten sonra ohh içim rahatladı
Adetleri bilmiyor olabilirsiniz. sizden sonra gelen yorumlara bakarsaniz,yazarlarin cogunda bornoz takimlari erkek tarafindan ceyizde vardi. Konu bornoz degil zaten. Anlayan anladi. belki türkiyede o adetler kalmamistir. bizler yurtdisinda türk adetlerini sürdürmeye devam ediyoruzIyide kendiniz niye almadiniz??
Bornozu kv neden alsin hic anlamadim?