• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

1 gün dahi düşünmeye değmeyecek şeyler için arkadaslarin ceyizine bakip oturup ağlıyorsun üstelik 4 senedir kafanızda hala aynı sorun. Işe falan girip kafanızı mı dağıtsanız. Objektif bir gözle şunları okuyun siz degerlendirin

Fıstık yeşili miydi :)
Aldıkları ya çingene pembesi ya da fıstık yeşili kullanamayalim diye yapıldığı bariz.
Zaten kullanamadik hepsi çöpe. .
Yok kremdi ama anca eşimin tarafını örtüyordu,gelinin taraf açıkta da kalsa olur dediler herhalde:P

Valla ben yoğun çalışıyondum annem kendi çapında bişeyler sermiş sonra kaldırmış. Ama bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Bu konu ufkumu açtı. Şimdi intikam zamanı. Hepsini pişman edicem heeeepsini
Benim bu durumda daha sert olmam gerekiyor sanırım. Boşanma + tazminat davası açmak hak oldu artık bana

Benim anlamadığım konu sahibi Belçika’da yaşıyormuş .belçikada bu kadar çok çeyiz yapan var mı ?etraftab görüp üzülüyorum demiş

düzeltme yapmam gerek. sandigimi ceyizimi annem dört dörtlük hazirladi. Konu erkek tarafindan gelen BOHCA ve gelin alisverisi ve Nisan bohcasi! Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi insan aliyorsa beni arar ayak numarmi ögrenir. Bunlar ufak seyler.
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Gelin sacimi makyajimi da kendim ödedim. Gelin cicegimi de ben aldim.Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum kendisini.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Arkadaşım olmuş 4 yıl bunlardı düşünmemek için yol ara yapmak için değil eline ne geçecek ki üzülünce herşey zamanında güzel

Kendinizi hala taze yeni gelin olarak mi goruyosunuz ? Bitmedi mi 4 senede ic hesaplasmaniz neden bana bohca yapilmadi,neden gelin buketimi kendim odedim ? Taktiginiz seyler cok avam seyler ya.2 aylik gelin olsaniz tamam diyecegim de 4 yili devirmissiniz.Ceyizlik mi kaldi artik.

milletin kaynanasi her seyi fazla fazla yapio ama evlendikten sonra gelinin agzina s*cio en azindan kaynanadan yana huzurun varya suyu bulandirma derim.

düzeltme yapmam gerek. sandigimi ceyizimi annem dört dörtlük hazirladi. Konu erkek tarafindan gelen BOHCA ve gelin alisverisi ve Nisan bohcasi! Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi insan aliyorsa beni arar ayak numarmi ögrenir. Bunlar ufak seyler.
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Gelin sacimi makyajimi da kendim ödedim. Gelin cicegimi de ben aldim.Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum kendisini.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?

İyi ki maddiyata önem vermiyormuşsun. Yoksa intihar sebebi olurdu bu durum senin için.

Dört yıl... Konuyu açmak ya da hesap sormak için ( neyin hesabıysa) biraz geç değil mi?

Derdinizin dermanının burada olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlamayın, bir psikiyatrdan randevu alın. Dört yıl önceki bir olayı takıntı yapmışsınız. Belki takıntı rahatsızlığınız var ve farkında değilsiniz. Bu dert falan değil çünkü. Ya rahatsızlık ya şımarıklık ya rahat batması. Ölüm kalım değil, namus değil, iftira değil, gelinlik giymemek değil. Nedir yani bohça ?

Uğraşamam diyorsanız iki cümleye bakar: Kayınvalideciğim, dört yıl önce hiç mi değer vermedin de bana eften püften bohça getirdin? Anlat bakalım hele”. Tabi bundan sonra kadın size nasıl yaklaşır, muamma.

Gelin sandigim olmadi
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane parfüm
bi tane krem
bitane de altin küphe
4 yıldır bunu mu düşünüyorsunuz.. evet bazı şeyleri sizin yapmamanız gerekiyordu veya sandık özenli olabilirdi. Ok ama neden hala bunlara kafa yoruyorsunuz.. hayat kısa. Bunlara takılmayacak kadar hem de...

:işsiz:
Şimdi bu şekilde düşünen birini dayatma toplum baskısı vs ye mağruz kalmamış mı diyeceğiz
Böyle davranmak kendi tercihi mi
İşte pembik gelinliğe özenen bunun keşkelerini yaşayan bir kızımız
Hayatta başka derdi yok

Adetleri bilmiyor olabilirsiniz. sizden sonra gelen yorumlara bakarsaniz,yazarlarin cogunda bornoz takimlari erkek tarafindan ceyizde vardi. Konu bornoz degil zaten. Anlayan anladi. belki türkiyede o adetler kalmamistir. bizler yurtdisinda türk adetlerini sürdürmeye devam ediyoruz:halay:

Ne kadar bos islerle ugrasiyorsunuz.
Yok bornoz erkek tarafindan, kurdan dahil hersey kiz tarafindan filan.
Bombos ici bos takintilar bunlar.
Bornozum soyle degil sandigim ozensiz diye ben degerli olmuyor muyum?
Umrumda olmaz acikcasi.
Milletin bohcasni gorup agliyorsaniz icten ice baya hirs yapmissiniz.
Yoksa profilinizdeki is tanimina uyan davranislar degil bunlar.

Madem kadını seviyorsun, onunla iyi anlaşıyorsun hiç deşme bu konuları, aranı da bozma

Çeyiz çeyiz diyorsunuz sonra da çeyizi bilmiyorlar diye kızıyorsunuz. Sizin dediğiniz çeyiz değil bohça. Çeyiz denilen kızın veya erkeğin (bizde erkeğin de çeyizi olur) bekarken aldığı evlenedikten sonra kullanmak üzere evine getirdiği eşyalardır. Siz nişan bohçasından bahsediyorsunuz. Ki ona da bornoz seti konduğunu duymadım ben. Kendim aldım bornoz setini.
Neyse heves etmiş olabilirsiniz, beklentileriniz olabilir pek tabi ama olmadı diye 4 sene boyunca ağlamak çok saçma. İnsanların tepkisi ona. Kendinizi üzdüğünüze değer mi cidden? Hem madem böyle beklentileriniz vardı neden söylemediniz eşinize?

Gelin sandigim olmadi
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane parfüm
bi tane krem
bitane de altin küphe

Allah iyiliğinizi versin. Bende tam 4 senedir evliyim yani artık bunları okadar geçtim ki. Hayatınızda sanırım bir değişiklik olmadı sizin? İş miş ne bileyim bizde bir de çocuk var. İnanın şuan bohçanda ne vardı deseniz birini sayamam :KK70:
Evet sizin ödediklerinizi genelde "erkek tarafı" öder. Ama boşverin beaa. Evliliğinize bakınn. Napıcanız bornozu süslü çeyizi artık.

Back