• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Aman boşverin... Benim rahmetli kayınpederim bizim için biriktirdigi parayı gorumceme vermişti,gerekeni yapsın diye... Görümcem kafasına göre bilezik, yüzük, küpe ,saat almış. Hiçbiri tarzım değil... Hiç kafaya takmadim ,çalışıyordum istediğim her şeyi kendim aldım. iyi ki öyle yapmışım. Evimde kırık iğneleri yok. Sever sayarim ama mesafemiz bellidir kimse benim hayatıma karisamaz.

Ceyizi kiz tarafi yapmaz mi? Yapsaydiniz icinizde kalacagina.

Benim de hic suslu seylerim olmadi. O kullanilmayacak seylere para sacacagima dunya turu yaptik :)

Ben her seyin ortak olmasindan yanayim. Ama sadece nikah pastasini sizin yaptirmaniz konusunda az bucuk size hak verebilirim.

Ya neden değerinizi maddiyatla ölçüyorsunuz?
Çok afedersiniz de siz mal mısınız ki değeriniz yapılan bohcayla bir olsun .
Bu sitede herşeyin en iyisi yapılıp düğünden sonra hizmetçi gibi kullanılan gelinler var , öyle olsa daha mi iyi ?
Size güzel davranıyorlarsa, kırmıyorlarsa hizmetçi gibi görmüyorlarsa değer veriyorlar demektir .
Değerinizi böyle şeylerle ölçün .

Sandık, çeyiz kız tarafı yapar erkek tarafı gelin bohçası verir açık ası ne çeyiz sandığı yaptım ne istedim sadece eşime pijama terlik cüzdan parfüm kemer ikimize bornoz içeren bir set yaptım.o da bana gecelik terlik almıştı hepsi bu evlendikten sonra zevkine göre herşeyi alıyorsun zaten

Benimde çeyiz sandığım vs Olmadı. Bende bşy talep etmedim ama sonradan çok pişman oldum. Çeyiz sandığı Saçma siz kendinizde alırsınız bornozu , aynayı bunlar önemli değil bunlara takmayın altına vs takın bence

Erkek olsam ben de evlenmekten aşırı korkardım. 4 yıldır mutlu mesut yaşıyorsun bir akşam eve geliyorsun kadında surat beş karış. Noldu Tülay diyorsun 4 sene önce annenler bana güzel bohça yapmadı içimde kaldı arkadaşlarımın çeyizlerine baktıkça ağlıyorum deyip hır çıkarıyor. Hayır ne yapılabilir yani artık. Biri de kendi bohçanı al çeyiz serme yap demiş; yap evet millete gülecek şey lazım. Ailenin ilk gelini olmama rağmen diye de yazıp yazıp durmuş konu sahibi; ilk geline hak çünkü herşey beşinci gelin olsa sorry canım ilk dört gelinde vazifemizi ifa ettik sana heves imkan kalmadı denecek ya.

Ben sormuştum konu sahibine, iyi bir bohça için kv'de evine taşinp hizmet etmeye razimi diye cevap yok.

Sadece kendi çikarlarina göre gelenek görenek. Yil olmuş 2018 ve Türkiyede halen birçok kadin daha yeni taniştiği kv'deden, oğlu ile yattiğinda giyeceği geceliği, bornozu bekliyor :olamaz:

Kadinlar böyle kendini alinan, verilen mal gördükçe, kadin haklari sadece bir rüya kalir.

kendi kendine nişan bohçası yapmış erkek kişisinin eline tutuşturmuş nişan günü getirin demiş, verdiği para yetmeyince üstünü tamamlayıp nişanlık almış, bu da yetmemiş gelinliğini, damatlığı almış biri olarak sizin kadar takmıyorum. geç gitsin. paran varsa içinde kalanları kendine hediye et :KK51:Not: erkek tarafının durumu benden baya bir hallice:KK37:mezara göndermeyeceğimden emin olabilirler. :süslü:

iste bu adetleri bu yuzden bende sevmiyorum. Guzel yanlarida var adetlerimizin ama bu bohca mohca isleri berbat. Benim bohcamdada sabahlik tarzi biseler vardi icine benden 1 tane daha sigardi nesela:) terlik vardi gelin terligiymis hayatta giymedim. Bosa israf o parayi ogluna verseydide harcasaydik daha iyi olurdu,

Kendi kendinebohca yapsan ayni sekilde sevineceksen yap ne diyelim:))

kendi kendine nişan bohçası yapmış erkek kişisinin eline tutuşturmuş nişan günü getirin demiş, verdiği para yetmeyince üstünü tamamlayıp nişanlık almış, bu da yetmemiş gelinliğini, damatlığı almış biri olarak sizin kadar takmıyorum. geç gitsin. paran varsa içinde kalanları kendine hediye et :KK51:Not: erkek tarafının durumu benden baya bir hallice:KK37:mezara göndermeyeceğimden emin olabilirler. :süslü:
Sizin erkek tarafinada yuh

Bana bi çöp alınmadı, kınamda kına getirilmedi (şaka yapmıyorum kaynana ve görünce el kol sallayarak geldi misafir gibi, allahtan tahmin edip kınamı almıştım gelenlere rezil olmadık),takılacak takı sorulmadığı gibi, aldıklarını nikah günü takarlarken gördüm bi de kaynanadan trip yedim evden çıkarken boş çıkmayayım diye annemin pırlantalarını taktım diye...
İlk kez buraya yazıyorum... dert ettim mi? Asla... unutmadım ama bi kere ne eşime ne kv kişisine yansıttım....
Eşim pırlanta, asla üzmem asla kurmam çünkü el üstünde tutuyor, erkek adam bilmez zaten öyle şeyleri...
Kv ye gelince, resmiyiz zaten, ama asla yüzüne vurmam, ama bana bu kadar kıymet veren kadının da kıymeti ben de bu kadar :) asla o resmiyeti de aşmam ama yaptıklarını da sallamam...
Neden birileri bir şeyleri eksik yaptı ya da yapmadı diye bana prenses gibi davranan kocamla huzurumu bozayım?
Kaynana çatlasın ben böyle resmî resmî takılıp onu sallamazlarmış:) ahahaha
kız ben unuttum kendim almayı aklıma bile gelmedi bana vazife değil ya ondan herhalde. onlar da getirmemiş. çerez neyin de yok. Allahtan ben kendim öylesine pasta ikramı yapacaktım. bi o yani :KK53:

millete neme lazımsa bizim çamaşırlarımız bıde onu nişanda serıp mıllet bakmaya gırıtyor.ne tuhaf adetler.çeyız ne evleınınce al işte.bıde sen onlara nişan bohçası yuaptın mı karşılıklı çunku bunlar.

Sen cansin! Bende esimleyim
öyleyim. bir dedigimi iki etmez. hic
üzmez. Zaten ayni yerde calisiyoruz birlikde cikip
birlikde gidiyoruz. Ben öyle yapamam ama. o degeri hic görmedim ama cok deger veriyorum. davet ediyorum aksam yemegine hafta sonlari.ama cok üzüldüm senin adina. Kina konusu saka gibi resmen:KK43: pes yani. iyikide hazirlikliymissin. Özelden yaziyorum sana canim...
kız ben de senlen aynı durumdayım ama bir dediğim bin oluyor . bak şanslısın bu yönden, adama değiyor en azından :KK51:

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
2 kere evlendim ikisinde de bohça denen saçmalıktan istemedim

içinde kalacak baska bırsey mi bulamadın.

eğitim gördün mü meslek sahibi misin

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?

Yeniden nişan nikah zamanlarıma dönsem hiiiç bir şey almazdım gereksiz.
Sandık, gecelik vs dediğiniz şeyler evde kullanılmadan dolapta yer kaplıyor sadece.
9 senedir evde bekleyen bir sürü ıvır zıvır var. hepsini bu yıl uzaklaştırma kararı aldım. ihtiyacı olana vereceğim, kullanılmayacakları da atacağım.

Bence hiç kafanıza takmayın maddi şeyleri.
Maneviyatınız sağlam olsun. Aile huzurunuz olsun.
Bornozunuz yıprandıysa yenisini alın ve eskiyi evden çıkartın.
Nevresim dediğiniz şeyler de zevkinize göre alınabilecek şeyler.
Umursamayın.
Çünkü bu sektör, ucu bucağı olmayan bir sektör. Her şeyi de alsanız başkasında olup sizde olmayan gözünüze batacak illaki.. o sebeple şükredin aile huzurunuz kaçmasın.

Eşiniz ya da kv cimri mi? Cimri falan degillerse bos verin. Esinizin bir sucu yok ki hemde. Erkekler anlamaz ki bu islerden. Kvdenizin yapmasi gerekiyormus oda ya adetleri bilmediginden ya da senin onemseyecegini dususmedigi icin yapmamis. Sizi anliyorum icinizde ukde kalmis. Kendiniz yapin bohcanizi en guzelinden icinizde kalmasin:KK200:

Back