• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Ya ister istemez yorum yaadan gecemiycem. Yinede bisiler almışlar anlasiyorsunuz esinde iyi maddi skintilarida iyi suan kisitlama varsa bilemem ama kendiniz alip yapadiginiz icinizde olan kalan neyse alin oglani almissiniz degerde veriyorsa yapmak istedigini al şimdi ceyizmi kaldi hersey hazir ve bubkiz tarafa düşer erkek dugunu gelinligi nisani ev esya olabilir yaparlarsa bu normalde bunu kvler dert eder gelinlere basimda oldugundan bilirim birsey yapmis gibi ama dert ediyormuyum Hayır mutlu olayim huzur olsun birde gusel aile anlasan hos sohbetli olsun ne isteyim:)

Valla bornozumu,havlumu,mutfak aletlerimi,nevresim takımlarımı,mutfağın herşeyini,yatak odasının herşeyini,perdeleri,nişanı,sözü herşeyi içinde benim ailem yapmıştı. Düğünde erkek tarafının yapması gereken herşeyi eşim yapmıştı. Düğünden sonra toplanan altınlarla ödemiştik. Bende bazen düşününce kendimi salak gibi hissediyorum ama fazla takılmıyorum. Çünkü eşimin ailesinin yapmadığı herşeyi eşim fazlasıyla yaptı,yapıyor. Sizde eşinizden memnunsanız daha ne istiyorsunuz? Üstelik kayınvalideniz de iyi insanmış. Bence daha fazla düşünüp kendinizi doldurmayın. Mutşuluklar
Evet takiyla bizde de dügün salonu ödenmisti. Benim annemde perdesine kadar yaptirdi. dedigim gibi eve girdigimizde kürdan bile eksik degildi. Herseyi cok güzel yapti annem. Aslinda dogru diyosunuz. Ben son zamanlarda dolmaya basladim. Cevremdekiler sürekli ceyizlerini yolladiklarindan dolayi. Esimle ve Kv le sorunum hic yok. sadece icimde kaldi okadar. Allah yukarda KV bir melek cok iyi bir insan. cok tatli dillidir. Böyle oldugu icinde bazi seylere anlam veremedim sadece. Maddi durum desen o da cok iyi.Neyse icimi dökmüs oldum en azindan. Önemli olan mutluluk.

Benim ailemin durumu çok çok iyiydi. Bu çeyiz olaylarında tabiki hiçbirşeye tenezzül etmedim. Ben herşeyimi almıştım. Kayınvalide de çeyizde 3 bavul kıyafet havlu bornoz makyaj malz falan ne ararsan vardı 2 de sandık vardı. Hatta onlar açılırken benim kuzenler bile şok oldu falan neyse. (Bir de bu herkesin içinde açma adeti var:olamaz: )

5 yıldır gayet iyiydik. Geçen sene kadın bana bir hareket yaptı gözümden düştü. Bilmiyorum yani. Bence alınandan yapılandan çok davranışlar ilişkiler daha önemlidir. Senin de aran iyiymiş eşinin ailesiyle çok takma oyüzden. Git herşeyi kendi beğendiğin gibi al zaten 4 yıl geçmiş üstünden hala bu konuda takılman ilginç geldi.

Millet simdi buna da normal der. Tabiki calisiyorsun takini da kendin alcaksin diye avukatlar yazar simdi.
Millet olarak ben geldim, çok şükür işim gücüm vardı, annem de evini verdi içini de eşinle istediğimiz gibi dayadık döşedik(10senelik evliyim hala zevkime göre şeyler alıp kullanmadıklarımı dağıtıyorum) Eşimin teyzesinin biri koltuk takımımın bir kısmını diğeri ise halıyı düğün hediyesi olarak aldı. Onun dışında kimsenin bir iğnesi yoktur evimde. Ama mutluyum çok şükür. Ha söylemedim değil mi altınları da eşimle yaptık, düğün sonrası herşeyi sattık borç ödemeye. Düğünden hiçbir şey kalmadı, ama şu an kat be kat var çok şükür.
WOLFROG WOLFROG ne yapsam bende mi boşasam?

Iyi de madem bukadar dert ettigin birseydi, evlenirken bana uymuyor deyip biraksaydin. Her yorumunda annem soyle yapti, annem boyle yapti deyip duruyorsun. Erkek tarafi mobilya ve beyaz esyayi almadi mi? Geri kalani zaten kiz tarafi alir. Ayrica tektasi esin almaliydi, annesi niye alsin? Esin pasif kalmis. Tektasini bile annesine aldirtmis. Gelin almaya kuafore gelip parayi yine esin odememis. Esinin bu yaptiklarini gormuyorsun kayinvalideye takmissin. Ayrica ceyizi, bohcayi sacma ve gereksiz bulanlardanim bende. Bohca fotograflarina bakip ic gecireni de yeni gordum. Baska isin mi yok?

Amaaan dünya malı dünyaya.. çula çaputa ne çok değer veriyoruz. O dediklerin şu anda olsaydı sana ne katacaktı? Sağlığın yerinde mi? Ağzının tadı var mı? Kayınvaliden de iyiymiş. Aç burda ne kayınvalideler var bir oku. Manen huzurun olsun. Bırak üç parça şeyde alınmamış olsun.

Koca buldun da kaldı ki 4 sene önceki çeyiz meselesini taktin.

Bunlari kiz tarafi yapmaz bizde.
Nisan alisverisi adi altinda bir alisverise cikilir bir de bohca getirilir ama karsilikli. Ben de esime yaptigim bohcaya don falan koymuştum:D Onlar da nişan alisverisinde gecelik, bornoz, sabahlik vs almislardi ama bunlar koyulmadi bohcaya. Sacma sapan bir adet, olmamasi daha iyi.

Haklisin. esimle inan 4 sene icinde birkez olsun tartismadim,kavga etmedim. Cok saygili seviyeli evliligim var. Allahim herkese böyle evlilik versin gercekden. Ama dediginiz dogru. Son günlerde aklima geldikce hirsimi esimden cikartmaya seytan zorluyor!! sonra sus diyorum kendi kendime asla acma bu konuyu diyorum. düsürme sakin kendini diyorum. susuyorum. ama haklisiniz bende de oluyor...
Erkek olsam ben de evlenmekten aşırı korkardım. 4 yıldır mutlu mesut yaşıyorsun bir akşam eve geliyorsun kadında surat beş karış. Noldu Tülay diyorsun 4 sene önce annenler bana güzel bohça yapmadı içimde kaldı arkadaşlarımın çeyizlerine baktıkça ağlıyorum deyip hır çıkarıyor. Hayır ne yapılabilir yani artık. Biri de kendi bohçanı al çeyiz serme yap demiş; yap evet millete gülecek şey lazım. Ailenin ilk gelini olmama rağmen diye de yazıp yazıp durmuş konu sahibi; ilk geline hak çünkü herşey beşinci gelin olsa sorry canım ilk dört gelinde vazifemizi ifa ettik sana heves imkan kalmadı denecek ya.

Şu meseleyi büyütüp kendinize sorun etmeniz bana iki şey düşündürttü; ya evliliğinizde mutlu değilsiniz ya da hayatta gerçekten hiç büyük sorunlar, acılar yaşamadınız, kafaya takacak dert arıyorsunuz. Eşinizin ailesi mükemmel olmayabilir, hatta kötü insanlar bile olabilir. Ama onların yaptığı&yapmadığı şeyleri 4 sene kafaya takmak normal bir psikoloji değil. Yani şuan mutluyum, iki tasın tarağın da canı cehenneme, hayat bundan daha fazlası ve günler bunları takmaya değmeyecek kadar kıymetli diyemiyorsanız, bence bunun sebeplerini bulmalısınız.

Allah başka bir dert verir bunları unutursunuz allah korusun.

Bu saydıklarınızın hepsini kız tarafı alır. Öyle süslü püslü çeyizleri gelin kendi yapar. 4 yıl olmuş gelmiş geçmiş bir bornozuda kendin alican demi ? Hayatını niye zehir ediyorsun kendine değer mi ?

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?

Abovvv 4 senede yastık çarşafınız olmuştur yüzünüze bi krem almışsınızdır herhalde
Teselli olacaksa söyleyeyim bana kayınaile tarafından 1 iğne bile hediye eden olmadı. Ne evlenirken ne de şu anda bebek beklerken

Benim herşeyim 4dört dörtlüktü. Şimdi ev taşıyacağım vermeye yer arıyorum. Atsan atılmaz hepsi yep yeni duruyor. Boş işler bunlar. Sen evinde kocanla huzurluysan gerisi boş. Üstelik dört yıl geçmiş. Allah başka dert keder vermesin.:işsiz:

Ben kvnizde suc bulmadim,esiniz yapmaliydi. Erkek ne anlar demeyin,artik herkes her seyi anliyor da yapiyor da isine gelirse tabii. Esiniz yapmaliydi bunlari,insan dusunceli olur bakar ki anasinda ses yok cikar kendisi alir. Benim esim annesiyle sorunluydu gorusmuyordu her seyi kendisi almisti. Ben de yardim etmistim.

Madem uzuluyorsunuz,hevesiniz de var,cikin alin,kendiniz icin susleyin. Keyfini cikarin,ozel hissedin. Uzulmeyin bir bohca icin.

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Siz dertsiz başınıza dert arıyorsunuz. Bunun başka açıklaması olamaz.

bu saydıklarınızı mı aldılar?vahh bana vahh şimdi ben kendime üzüldüm
hiç birini almadılar hepsini annem aldı yaptı..
dogru yerde dogru zamanda dogru kelime ile konuşmuş olsaydınız onlar da ne alacaklarını ne yapmalarını istediginiz bilirlerdi.
eksikleriniz varsa lazım ise alın.
millete göre ayarlamayın heveslerinizi özenti yaşamaya gerek yok

Back