3 aydan önce ses öğreten öğretmenler hakkında cezai işlem yapılacağı söyleniyor öğretmenler arasında
bu doğruysa nasıl iş ben anlamadım, öğretmene bile insiyatif bırakmayacaklar demekki, onlar ne derse o
sanırsınız onlar derse giriyo onlar o öğrencileri tanıyo
Öğretmenlerin dinliyceğini sanmıyorum ben böyle bir uygulamay canım.Yiğenimin öğretmeni bu haftadan başladı mesela E harfine.
Yazıklar olsun ,
bir degil binlerce nesil katlediliyor,
kimsenin ruhu duymuyor...
Sınıf ögretmenleri ortaokula, liseye ingilizce,
matematik gibi yan alanı her ne ise ona geçecek.
Düşünebiliyor musunuz?
Adam 15 yıl sınıf ögretmenliği yapmış,
bir anda lisede matematik ögretmeni olacak(!)
Bizim çocuklarımızın ögretmenleri de degişebilir haberiniz olsun...
Nasıl yani,
Neden,peki?
Sınıf öğretmeni fazlası mı var?
Dediğin gibi ruhumuz duymuyor cudana.
Ne oluyor,ne değişiyor haberimiz yok.
İşin enteresan tarafı,bu konuları sürekli araştırmama rağmen bir açıklama da bulamıyorum internette.
Yazıklar olsun ,
bir degil binlerce nesil katlediliyor,
kimsenin ruhu duymuyor...
Sınıf ögretmenleri ortaokula, liseye ingilizce,
matematik gibi yan alanı her ne ise ona geçecek.
Düşünebiliyor musunuz?
Adam 15 yıl sınıf ögretmenliği yapmış,
bir anda lisede matematik ögretmeni olacak(!)
Bizim çocuklarımızın ögretmenleri de degişebilir haberiniz olsun...
Nasıl yani,
Neden,peki?
Sınıf öğretmeni fazlası mı var?
Dediğin gibi ruhumuz duymuyor cudana.
Ne oluyor,ne değişiyor haberimiz yok.
İşin enteresan tarafı,bu konuları sürekli araştırmama rağmen bir açıklama da bulamıyorum internette.
özür durumundan yer değiştiremeyen binlerce öğretmeni ki çoğunluğu sınıf öğretmeni bunların , bugün tercih yapmaya zorladılar... eş özünden dolayı yerdeğiştirememişti birçok öğretmen..illeri kapalı göstermişlerdi... düşünün kocası yada karısı bir şehirde kendisi başka şehirde... bu türkiye tarihinde ilkkez oldu... daha önce mutlaka AİLE BÜTÜNLÜĞÜNDEN dolayı tayin çıkardı.. ama bu sene yapmadılar.. tepkiler büyüyünce de ara formül olarak, bari alan değiştiriverin dediler... sınıf öğretmenlerine yan alanlarını ,yoksa zihin engelliler öğ ve tekn tasarım öğretmenliğini seçme zorrunluluğu getirdiler... ya bunları seçecekler yada aileleirnden ayrı kalacaklar.... tabiki sınıf öğrt birçokarkadaşım gibi hepside zorunlu olarak istemeye istemeye bu tercihleri yaptılar....
tabi bu arada insanların yılları emekleri heba oluyor... onların yıllarının yanı sıra alan değiştirdikten sonra okutacakları öğrencilerinde yılları heba olacak ne yazık ki.... tabiki bu öğretmenlerimizde çok iyi öğretmenler ama bir anda bambaşka bir alanda öğretmenlik yapmak ne derece doğru bilmiyorum...
yani anlayacağınız her yerde kaos var....
merhaba
bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. Işin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. Iyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.
Merhaba
Bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. İşin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. İyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.
Merhaba
Bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. İşin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. İyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.
ne güzel,bizim sınıfında geneli 72 ay ve daha büyükler dolasıyla anasınıfına gitmiş olanlar çoğunlukta.İnşallah bizdede okuma yazmaya çabuk geçerler.dün kitaplar geldi baktım şöyle anaokulu düzeyinde çalışma kitabı var,boyama kesme vs.umarım bu kısımları çabuk keserler:26::26:
merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışızbirde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettikokula gidicekmiş pazar günü öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?