İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

evet cnm bende katılıyorum bılıyormuyuzkı avrupadakı öğrencılerın kullandıgı wc lerı
bılıyormuyuzkı onların okuldakı sıralarının boyutlarını
duşunun 8.sınıfa gıden bı öğrencı ıle 5.5 yaşındakı öğrencı aynı boyutlarda sıralarda oturuyo kıı öğrencılerın ayakları bıle ermıcek yere

Ayrıca arkadaşlar ben bu yılki 1. sınıf ögrenci çalışma kitaplarını ve
ögretmen kılavuz kitaplarını inceledim.

Ögrenci çalışma kitabı 2 adet,
bir tanesi kes kullan şeklinde, çocugunu anaokuluna gönderenler bilirler...
Diğeri de örüntü oluşturma, varlıklar arası ilişkiler vs vs şeklinde kademeli olarak devam ediyor.
Kitabın son aşamasında E ve L sesleri veriliyor...

Ancak;
Söylenenler sadece 3 aylık uyum sürecinde uygulanacak olanlar...

Dolayısıyla yine dediğime geliyoruz,
pek çok ögretmen o uyum sürecini 1 ayda bitirecek,
aynen eskisi gibi devam edecek...

Tabi yine de belli olmaz...

Son düzenleme:
bugün okula gittik,çocuğum sorun çıkartmadan sınıfında durdu,birkaç tane ağlayan çocuk vardı, ama öğretmen durumu idare etti..
tuvaletlere bir gözattım,hatta çocuğumla birlikte gittik,
ellerini yıkamak için sabunluğa uzanamıyor,lavabonun çeşmesine yetişemiyor..

5,5 yaşındakilerin durumunu merak ediyorum,nasıl yapacaklar?Eki Görüntüle 507410

öğretmen liste verdi;anasınıfı listesi gibi boyalar çoğunlukta..

nisan ayında okumayı öğrecekler diye bir duyum aldım, doğruluğunu bilmiyorum
oysa ki sömestir de okumayı söküyordu çocuklar..

Son düzenleme:
Az önce bir öğretmenin konusu vardı, sınıfımda yerler beton parke yaptırmak için yardım istiyorum diye...
Üstelik denememiş birşey değil ki. Daha önce bizim çocukluğumuzda 6 yaş grubu sınıflar denendi, olmadı. Aile büyüklerimin tümü emekli öğretmen, üstelik ideallerle yetişmiş öğretmen okulu mezunu eşsiz öğretmenler. Hiçbiri de bu işin şu kısmı olumlu demiyor.
Ben bile okula başladığımda yaşıtlarımdan ay farkı küçüktüm, mecburduk köy öğretmeniydi annem babam. El kaslarım tam gelişmeden yazıya başlamak zorunda olduğum için yazım çirkindir. Üstelik 5 yaın pedegojisi ile 6 yaşınki farklıdır. Bizim sistemimizde ilköğretim 6,5-7 yaş pedegojisi ile başlar. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Ben göndermezdim oğlum o yaşta olsaydı. Verirdim cezasını ya da yaptırırdım kaydını devamsızlıktan kalmasına razı olurdum. Rapor da almazdım, ileride karşısına çıkacak..

ben normal yaşında okula başladığı halde,çocuğumu düşünüyorum..
en basiti nasıl yemek yer?nasıl tuvalet ihtiyacını giderir diye bile düşünüyorum..

önceki sayfalarda yazan birinin iddia ettiği gibi dizikolik olup vs vs.vs tuvalet eğitimi verememiş olmaktan dolayı değil
bilakis tuvaletinde, el yıkamasında ,yemeğinde fazlaca ilgili olmaktan dolayı acaba yapabilir mi diyorum...
ev ortamı tuvaletlerine, lavabosuna alışkın bu yaştaki ve daha küçük yaşlardaki çocuklar için düşünmeden edemiyoruz
E elde avuçta tek çocuk, ne kadar tek başına yapmasına teşvik te etsek, yine de gereğinden fazla yardımcı oluyoruz..

geçen yıl anasınıfında yardımcı teyze,stajer ablalar vardı.. yemek, tuvalet konusunda yardımcı oldular..
bu çocuklar teneffüs olayı falan yaşamadılar kendi içlerinde sınıflarında eğlendiler ,öğrendiler..
şimdi teneffüs olacak bütün büyük çocuklarla aynı yerde teneffüse çıkacaklar,
tam yaşında gidenler bir şekilde kendilerini kollayabilecekler,5,5 yaş civcivler gibi tedirgin kalacaklar..

madem 5 yaş grubunu 1.sınıfa başlatacaklar,o zaman okullara 4 yaşlar için 3-5 anasınıfı daha ilave edilsin
ondan sonra bu sisteme geçilsin..
ama ana sınıfı açmak maliyetli geldiğinden
hadi madem siz de yaşı gelen 1.sınıfların arasına karışın, arada kaynaaaar gidersiniz diye düşünülmüş...
küt diye çocuklar 1.sınıfa başlıyorlar

eğitimci bir kuzenimizin sene sonu doğumlu çocukları vardı,okul yaşı geldiğinde göndermedi ,bir sonraki sene gönderdi..
onlar da çocuklarının 1 yılı kaybolsun istemezler.. ama bişey biliyorlar ki yapıyorlar

haydi çocuklar okula... demek öyle basit değil yani..

Daha öncede çocuklarımız avrupaya göre okula geç başlıyor diye yakınıyolardı.Sanırım bu hükumet yaptı diye tepkiniz:) Açıköğretim isteyen ister öyle okur, ister evlenir tasası size mi kaldı sanki çok düşünüyolar hey Allahım

size katılıyorum aynen ben 2005 doğumlu aralık doğumlu oğlumu geçen yıl göndermedim.çevremden sınıf öğretmenlerinden aldığım tecrübeyle sabit fikirlerden yola çıktım.bu sene neler yaşıcaz ders konusunda müfredat hafif mi kalacak ne olacak bilmiyoruz ama bildiğim tek şey var ki oda anne olarak içim rahat.çocuğum ezilirmi,nasıl yapar,aman tuvalet işi nasıl olacak yemek işi nasıl olacak,tenefüslerde ne olacak gibi kaygılarım yok çok şükürbizim okulumn müdürüde bilinçli ve belli bir seviyeye gelmiş insanların hepsinin 5,5 yaşındaki çocukları için rapor aldığını söyledi.Bu çocuklar nereye yetişecek böyle koşturuluyolar 5,5 yaşında anlamış değilim gönderen velileride anlamış değilim.zaten önlerinde uzun bir okul süreci var,bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasınlar bu günler bi daha geri gelmicekama erken yaşta bazı dayatmalara maruz kaldıkları için bunun izini tüm hayatları boyunca taşıyabilirler((

benim kızım da seneye başlayacak
5,5 yaşında olacak
ben öğretmenim ve sistemin artısını eksisini bizzat içinde göreceğim
lakin çok kaygılıyım kızlar
birincisi ANKARA da bir okulda olmama rağmen wc lerde merdivenlerde her hangi bir düzenleme yapılmadı farklı yaş grupları aynı sınıfta birleştirilmiş sınıf gibi olacak kaliteyi ve eğitim eşitliğini ortadan kaldıracak
öğretmenler okuma yazmaya geçişte acele eder mi bilmiyorum ama müfettiş gelip sürekli baskı yaparsa eder
tüm bu kaygılarıma rağmen çocuğumu göndereceğim çünkü anaokulunda 2.yılı ve iyice sıkılacak bir yıl daha giderse
ben en azından aynı okulda yanında olma şansına sahibim
diğer annelerin kaygılarını ve endişelerini çok iyi anlıyor ve haklı buluyorum

sizin çocuğunuz olduğu zaman 5,5 yaşına yaşına kadar beklemenize gerek yok doğar doğmaz teslim edersiniz bu sisteme arkadaşım.Anne olmadan bunları konuşmak kolay,o çok arkasında durdurduğunuz dayatma için belli bir kısmın rızası yok biliyosunuz.herşey buradan öyle atıp tutmakla olmuyor,yaşanılan canlı örnekler var.maltepedeki okulda anasınıfındaki çocuğun tuvalette lavabonun düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatmak isterim.istanbul gibi metropol bir şehirde üstelik anaokulunda oluyor bunlar.bütün okullarda yöneticiler velileri uyarıyor rapor alın diyor ezilmesin diyor,ama tabi eğitimciler kimki dimi,başımızdakilerden iyimi bilecek

çocuğun yok... belli .
sırf muhalefet olsun,laf etmiş olmak için de konuşulmaz ki..
damdan düşersen halden anlarsın ancak,
şimdi istediğin kadar ahkam kesebilirsin

2 gun sonra cocuk aglayıp eve kosunca anne ben hıc bır sey anlamıyorum dıye odasına kapanırsa, sız de ogretmenı suclarsanız ıste o zaman anlarsınız. hazırbulunusluk dıye bır sey var ogrenın de yorumlayın lutfen bunun egıtımını aldık bız.

Hayır sistem olması gerektiği gibi değil diye. Avrupada zorunlu eğitim 3 yaş civarında başlar ama asla ilköğretim değildir. İngiltere'de yaşadım ben. 7 yaşına kadar sadece oyun oynanan temel kavramların verildiği tıpkı kreş gibi okullara gider çocuklar. Bütün gün ayakkabıyla kendinden büyüklerin arasında sıralarda oturdukları okullara gitmezler 7 yaşına kadar. Yeterli bilginiz yok sanırım. Daha önce talep edilen buydu. 5,5 yaşında çocuğun günde 5-6 saat tahta sırada oturması değildi.

evet birde saat sorunu var, 3 e başlayacak oğlum son saat bayağı bi uçmuş oluyo, hem fiziksel hem ruhsal çok yorgun olduğunu anlayabiliyorum
5 yaşındaki çocukların son 2 saat birşey anlayabileceklerini ya da yerlerinde durabileceklerini hiç sanmıyorum, 5,5 yaşında bi çocuğun dikkat süresi 20 dk bile değil, 40-45 dk ders, 10 dk tenefüs şaka gibi, daha da kötüsü hem ilkokul hem ortaokulu bünyesinde barındıran ve iki eğitim yapan okullarda tenefüs 5 dk ya indirilecekmiş, bu çocuk yetişkin değil 10 sn de tüm ihtiyaçlarını gidersin, wc lerde sıra olacak, onu bekleyecek, evde bile bu yaş grubu tuvaletetn 10 dk da anca çıkıyor, ayrıca nerde oynaması koşması, dinlenmesi için zaman, sonrada bu sistemden verim beklenecek pöhh, bunları öngörmek için pedagog, öğretmen vs.. bile olamaya gerek yok

Son düzenleme:
"Avrupada 60 aylık okula başlarken bizim ülkede neymis efendim 66 aylık çocuğun tuvalet alışkanlığı yokmus kimse kusura bakmasın tembelliğe alışan yurdumun zamane anneleri cocuklarına edep terbiye öğretmek yerine dizilerde dedikodu aleminde zaman geçirdikleri için bu tür endişelere kapılıyor ve yeni sistemde sorun buluyor.Asıl sorun çocuğun ilk eğitim aldığı yer olan kendi evinde görüp öğrendikleridir bu konuda çok acı ve sinir bozucu tablolar ile karşılaşıyorum küçücük çocuğun ağzından küfürler eksik olmuyor .

Birde ellerde pankart slogan atıyorlar 'çocuk gelin istemiyoruz' diye bu yeni sistemin evlenmekle ilgisi ne onuda anlamış değilim.
3 yaşındaki çocuk yabancı şarkı söylerken bilgisayar ile haşırneşirken erken saatte kreşlere gönderilirken endişe duymayan zihniyetin tuhaf annelik babalık içgüdüleri gereksiz

Zamane çocukları akıl küpü ve ağaç yaş iken eğilir.

O yüzden haydi bütün çocuklar yarın okula...:)

bu yazıyı yazan sayın arkadaşım
çocuklar AVRUPA DA okula 60 aylık başlıyor evet ama 60 aylık çocuğa okuma yazma öğretilmiyor ,60 aylık çocuk başlıyor dediğiniz şey kreş
ve AVRUPA da çocuk onun için düzenlenmiş okula gidiyor
tuvalet alışkanlığı olmadığından değil yeni kaznılmış tuvalet alışkanlığının fallik döneme zarar vermemesi kaygısı ve var olan bina yapılarının çocuk için hayati önem teşkil ettiği için annelerin kaygısı
bir eğitimciyim ve geçen yıl lise binasından bozma ilköğretim okulunda çalıştım
bir çocuğum merdivenden düştü kafatası çatladı
geçen yıl anasınıfı çocuğunun başını lavabo kesti
köyde bir çocuk gözlerimin önünde bayrak direği altında can verdi
sizce ordaki anneler dedikodu yapalım dizi izleyelim diye mi bu kaygıları taşıyorlar
bahsettiğiniz Avrupa da sistem 3 yılda bir değişmez
alt yapı hazırlanmadan çocuk deneme tahtası olarak kullanılmaz
çocuk gelin meselesine gelince anlamadığınız konularda lütfen yorum yapmayın
orada çocuk gelin istemiyoruz diye pankart açanlara sonsuz saygı ve minnetimi sunuyorum
köyde çalıştım 5 sene
elleri yüzüklü 7.sınıfta 8.sınıfta düğünü olan öğrencilerim oldu
engel olmaya çalıştım yapamadım gözyaşlarıyla izledim daha dün sek sek oyanayan ayşe nin ,fatma nın çocuk büyütüşünü
bu sistem dışardan okuma özgürlüğü getiriyor ki sizce ilköğretime zor gönderen hemen kocaya veren adam dışardan mı okutacak o çocuğu
8 yıl zorunlu eğitim belki o çocukları meslek sahibi yapmadı ama en azından evlenmesini erteledi en azından onlara çocuk kalacağı 3 yıl verdi

görmeden tanımadan gidip ofralartda yaşamadan lütfen o hayatlar hakkında yorum yapmayınız
çünkü ben fazlasıyla çocuk gelin kurban verdim şimdi 4.sınıftan sonra evlenecek o kızlar
sistemin evlenmekle ilgisini anlamışsınızdır heralde çocuk gelinler yabancı şarkı söyleyip bilgisayar oynayanlar değil ,hakkari de van da yozgat ta sivas ta haymana da ev işi yapan ahır temizleyen kardeşine bakan kızlar
sizce hala tuhaf annelik iç güdüsü mü ??
beni anladığınınızı umuyorum
umarım çocuklarımız için hayırlı olur her şey ...herkes bilgi sahibi olamadan fikir sahibi oluyor ve olan çocuklara oluyor

Son düzenleme:

Siz bir eğitimci duyarlılığyla gerekeni yazmışsınız zaten, ağzınıza sağlık.
Ve bir umut oldu benim için. Hala annem babam gibi öğretmenler varmış diye sevindim.. Bu ülke onların sayesinde bir adım ileriye gitti. Şimdiki çok afedersiniz yeni yetme öğretmenlerin "onlar çok eski kafalı emekli olmaları lazım, para için çalışıyorlar" dediği insanlar sayesinde. Bir köyde üç öğretmen, annem babam ve bekar bir arkadaşları. Yan köyde öğretmen yok, ben küçüğüm. Yan köye babamı atıyorlar. İki köyde kira verecek para yok, para olsa köylerde ev yok. İki köy arasında yol yok. Hergün 5 km orman içinden patika yolunu karda yürüyerek okuluna gidip gelen bir öğretmen. İlgili milli eğitim müdürüne gittiğinde "Hocam filanca dernek yerine falancanın toplantısına git, senin tayinini geri alalım." cevabı aldığı halde o yolu hergün yürüyen bir öğretmen. Bir başka sahne. Okulda ders bitmiş, annem babam eve gelmiş. Ders derken okulun sobasını yakmaktan tut da sınıfların tozunu almaya kadar geniş kapsamlı bir eğitim öğretim faaliyeti. Yemek yemişiz, 2,40 cm yükseklikte tavanı olan yerlerin döşemesinden soğuk hava üfüren bir lojmanda babam soba ile uğraşıyor. Biz kardeşimle koşuşuyoruz. Annem harıl harıl bulaşık yıkıyor, çay demliyor, çayın yanına atıştırmalık hazırlıyor. Akşama gönüllü okuma yazma kursu var köyün kadınlarına ve daha cazip kılmak için sırf gelsinler diye kursa çayı ikramı köy öğretmeninden. Sırf bir iki kadın birkaç harf öğrenir de ilçeye kendi başına gidebilir belki diye. Hayatını bunca adamış insanlar "olmaz, yürümez" diyorsa sadece hükümet karşıtlığından değildir. Bir kulak vermek lazım.

Son düzenleme:

ağzınıza sağlık,daha nasıl anlatılabilirdi bilmiyorum

Yeğenim bir yıl kreşe, bir yılda özel anaokulumu oluyor kreş mibilmiyorum devlet okulu bünyesinde olmayan bir okula devam etti. Bu süre zarfında ingilizce temel bilgiler (sayma, adını,renkleri söyleme gibi basit şeyler), drama, seramik, resim, müzik(aktif olarak çoğu müzik aletini denedikleri bir ders) vs vs çok yoğun bir programda yetişti. Tüm harfleri biliyor. Özbakım becerilerini kazandığını düşünüyorum. 20ye kadar yazıp, yazılmış olan sayıları tanıyabiliyor. Şuan 5,5 ile 6 yaş arasında kaç aylık tam bilmiyorum.

Bugün ve dün uzak olduğumuz için kameradan konuştuk. Okula başlamadan çok hevesliydi bana mektup yazacaktı babasının bilgisayarından öyle diyordu. Bugün öğretmeni şu vakte kadar bunları öğreneceğiz, yazma şu ayda vs deyince bizimki depresyona girmiş.Ben bunları zaten biliyorum neden okula gidicem, gitmek istemiyorum deyip duruyor. Konunun başında ya ezilirse diye üzülmüştüm ama bizimki tam tersi kendini soyutlamış okuldan. Annesi çok üzülüyor.

Şimdi yeğenimle aynı yaşta olan çoğu çocuk bunları bilmeden okula gidiyor. Sıfırdan başlayacaklar. Ama anasınıfı eğitimi almış olanlar bu süre zarfında okuldan soğuyacak gibi duruyor. Çünkü ilgi ve dikkatlerinin çok çabuk dağılacağı bir yaş. Aynı oyuncakla bir hafta bile oynayamıyor çocuklar. Şimdi biz bu çocuğu nasıl okula alıştırıcaz bilmiyorum.

Bir de tuvalet meselesini sordum. Yeğenim baya uzun yaşıtlarına göre problem yaşamamış da yaşayanlar olmuş. Babası duruyor bu bir haftalık sürede ama okulun şartlarının yeterli olmadığını söyledi.

Tamam bizimki tuvalete sabuna yetişti, saymayı falan biliyor. Alt yapısı uygun olarak geldi hatta fazla geldi çok sıkılmış, üzülmüş. Peki ya 5,5 yaşına kadar herhangi bir eğitim almadan gelenler ne olacak? Ben bu duruma çok üzüldüm. Umarım öğretmeni ona ekstra zaman ayırıpi okuldan soğumamasını sağlayabilir.

Branşçı olmama rağmen sınıfçılar seminerde olduğu için rica ettiler ve 1 haftalığına geçici olarak 1.sınıflara ben bakacağım..
Bugün ilk günümdü ve gerçekten branşçı olduğum için şükrettim...
"Öğretmenim benim tuvaletim geldi ama ben silemem" diyeni mi ararsınız,
"Öğretmenim bizim etek pantolonlarımız var tuvalete girince bunu çıkaramıyoruz ne yapalım" diyeni mi..
Haa sınıftan kaçmaya çalışan ağlayanları da göz önünde bulundurursak, bir dönem bebek avutuculuğuyla geçer sanırım..
Tıpkı 1983'te uygulanmaya çalışılıp da başarısız olunduğu gibi yine aynı olacak gibi görünüyor..

başarısız bi sistem çok doluyum yazamıcam herkes farkında zaten ama öğretmenlerin yorumuna velilerin isyanına kulak asan yok yaptım olacak zihniyetiyle yol alamayız yazık oldu 60-66 aylıklara...we onlarla bir eğitim gören 72 aylıklara...ayrıca bunlara öğretmeye çalışan öğretmenlere de yazık tamam bir dönem 2 harf diyorlarda sonraki dönem hepsini wercez hadi oku dicez yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…