anaokuldaki fiziki şartlarla devlet ilköğretim okullarının fiziki şartlarının bile ne kadar farklı olduğunu bilmiyorsun sanırım, lavabolar bile boylarına göre değil, ne de sıralar boylarına göre, merdivenler vs.. vs..
ayrıca nasıl bu kadar genelleme yapabiliyorsun onuda anlamadım, dedikoducu kadınlar, küfürbaz çocuklar diye...
çocuk gelin istememe sebebleri, evden lise eğitimi denmesi, anlamak zor olmasa gerek, heryer büyük şehir değil, kızını ortaokuldan sonra evlendirmeyecek kadar bilinçli olsun
ben normal yaşında okula başladığı halde,çocuğumu düşünüyorum..
en basiti nasıl yemek yer?nasıl tuvalet ihtiyacını giderir diye bile düşünüyorum..
önceki sayfalarda yazan birinin iddia ettiği gibi dizikolik olup vs vs.vs tuvalet eğitimi verememiş olmaktan dolayı değil
bilakis tuvaletinde, el yıkamasında ,yemeğinde fazlaca ilgili olmaktan dolayı acaba yapabilir mi diyorum...
ev ortamı tuvaletlerine, lavabosuna alışkın bu yaştaki ve daha küçük yaşlardaki çocuklar için düşünmeden edemiyoruz
E elde avuçta tek çocuk, ne kadar tek başına yapmasına teşvik te etsek, yine de gereğinden fazla yardımcı oluyoruz..
geçen yıl anasınıfında yardımcı teyze,stajer ablalar vardı.. yemek, tuvalet konusunda yardımcı oldular..
bu çocuklar teneffüs olayı falan yaşamadılar kendi içlerinde sınıflarında eğlendiler ,öğrendiler..
şimdi teneffüs olacak bütün büyük çocuklarla aynı yerde teneffüse çıkacaklar,
tam yaşında gidenler bir şekilde kendilerini kollayabilecekler,5,5 yaş civcivler gibi tedirgin kalacaklar..
madem 5 yaş grubunu 1.sınıfa başlatacaklar,o zaman okullara 4 yaşlar için 3-5 anasınıfı daha ilave edilsin
ondan sonra bu sisteme geçilsin..
ama ana sınıfı açmak maliyetli geldiğinden
hadi madem siz de yaşı gelen 1.sınıfların arasına karışın, arada kaynaaaar gidersiniz diye düşünülmüş...
küt diye çocuklar 1.sınıfa başlıyorlar
eğitimci bir kuzenimizin sene sonu doğumlu çocukları vardı,okul yaşı geldiğinde göndermedi ,bir sonraki sene gönderdi..
onlar da çocuklarının 1 yılı kaybolsun istemezler.. ama bişey biliyorlar ki yapıyorlar
haydi çocuklar okula... demek öyle basit değil yani..
"Avrupada 60 aylık okula başlarken bizim ülkede neymis efendim 66 aylık çocuğun tuvalet alışkanlığı yokmus kimse kusura bakmasın tembelliğe alışan yurdumun zamane anneleri cocuklarına edep terbiye öğretmek yerine dizilerde dedikodu aleminde zaman geçirdikleri için bu tür endişelere kapılıyor ve yeni sistemde sorun buluyor.Asıl sorun çocuğun ilk eğitim aldığı yer olan kendi evinde görüp öğrendikleridir bu konuda çok acı ve sinir bozucu tablolar ile karşılaşıyorum küçücük çocuğun ağzından küfürler eksik olmuyor .
Birde ellerde pankart slogan atıyorlar 'çocuk gelin istemiyoruz' diye bu yeni sistemin evlenmekle ilgisi ne onuda anlamış değilim.
3 yaşındaki çocuk yabancı şarkı söylerken bilgisayar ile haşırneşirken erken saatte kreşlere gönderilirken endişe duymayan zihniyetin tuhaf annelik babalık içgüdüleri gereksiz
Zamane çocukları akıl küpü ve ağaç yaş iken eğilir.
O yüzden haydi bütün çocuklar yarın okula...:)
Daha öncede çocuklarımız avrupaya göre okula geç başlıyor diye yakınıyolardı.Sanırım bu hükumet yaptı diye tepkiniz:) Açıköğretim isteyen ister öyle okur, ister evlenir tasası size mi kaldı sanki çok düşünüyolar hey Allahım
Daha öncede çocuklarımız avrupaya göre okula geç başlıyor diye yakınıyolardı.Sanırım bu hükumet yaptı diye tepkiniz:) Açıköğretim isteyen ister öyle okur, ister evlenir tasası size mi kaldı sanki çok düşünüyolar hey Allahım
"Avrupada 60 aylık okula başlarken bizim ülkede neymis efendim 66 aylık çocuğun tuvalet alışkanlığı yokmus kimse kusura bakmasın tembelliğe alışan yurdumun zamane anneleri cocuklarına edep terbiye öğretmek yerine dizilerde dedikodu aleminde zaman geçirdikleri için bu tür endişelere kapılıyor ve yeni sistemde sorun buluyor.Asıl sorun çocuğun ilk eğitim aldığı yer olan kendi evinde görüp öğrendikleridir bu konuda çok acı ve sinir bozucu tablolar ile karşılaşıyorum küçücük çocuğun ağzından küfürler eksik olmuyor .
Birde ellerde pankart slogan atıyorlar 'çocuk gelin istemiyoruz' diye bu yeni sistemin evlenmekle ilgisi ne onuda anlamış değilim.
3 yaşındaki çocuk yabancı şarkı söylerken bilgisayar ile haşırneşirken erken saatte kreşlere gönderilirken endişe duymayan zihniyetin tuhaf annelik babalık içgüdüleri gereksiz
bu yazıyı yazan sayın arkadaşım
çocuklar AVRUPA DA okula 60 aylık başlıyor evet ama 60 aylık çocuğa okuma yazma öğretilmiyor ,60 aylık çocuk başlıyor dediğiniz şey kreş
ve AVRUPA da çocuk onun için düzenlenmiş okula gidiyor
tuvalet alışkanlığı olmadığından değil yeni kaznılmış tuvalet alışkanlığının fallik döneme zarar vermemesi kaygısı ve var olan bina yapılarının çocuk için hayati önem teşkil ettiği için annelerin kaygısı
bir eğitimciyim ve geçen yıl lise binasından bozma ilköğretim okulunda çalıştım
bir çocuğum merdivenden düştü kafatası çatladı
geçen yıl anasınıfı çocuğunun başını lavabo kesti
köyde bir çocuk gözlerimin önünde bayrak direği altında can verdi
sizce ordaki anneler dedikodu yapalım dizi izleyelim diye mi bu kaygıları taşıyorlar
bahsettiğiniz Avrupa da sistem 3 yılda bir değişmez
alt yapı hazırlanmadan çocuk deneme tahtası olarak kullanılmaz
çocuk gelin meselesine gelince anlamadığınız konularda lütfen yorum yapmayın
orada çocuk gelin istemiyoruz diye pankart açanlara sonsuz saygı ve minnetimi sunuyorum
köyde çalıştım 5 sene
elleri yüzüklü 7.sınıfta 8.sınıfta düğünü olan öğrencilerim oldu
engel olmaya çalıştım yapamadım gözyaşlarıyla izledim daha dün sek sek oyanayan ayşe nin ,fatma nın çocuk büyütüşünü
bu sistem dışardan okuma özgürlüğü getiriyor ki sizce ilköğretime zor gönderen hemen kocaya veren adam dışardan mı okutacak o çocuğu
8 yıl zorunlu eğitim belki o çocukları meslek sahibi yapmadı ama en azından evlenmesini erteledi en azından onlara çocuk kalacağı 3 yıl verdi
görmeden tanımadan gidip ofralartda yaşamadan lütfen o hayatlar hakkında yorum yapmayınız
çünkü ben fazlasıyla çocuk gelin kurban verdim şimdi 4.sınıftan sonra evlenecek o kızlar
sistemin evlenmekle ilgisini anlamışsınızdır heralde çocuk gelinler yabancı şarkı söyleyip bilgisayar oynayanlar değil ,hakkari de van da yozgat ta sivas ta haymana da ev işi yapan ahır temizleyen kardeşine bakan kızlar
sizce hala tuhaf annelik iç güdüsü mü ??
beni anladığınınızı umuyorum
umarım çocuklarımız için hayırlı olur her şey ...herkes bilgi sahibi olamadan fikir sahibi oluyor ve olan çocuklara oluyor
bu yazıyı yazan sayın arkadaşım
çocuklar AVRUPA DA okula 60 aylık başlıyor evet ama 60 aylık çocuğa okuma yazma öğretilmiyor ,60 aylık çocuk başlıyor dediğiniz şey kreş
ve AVRUPA da çocuk onun için düzenlenmiş okula gidiyor
tuvalet alışkanlığı olmadığından değil yeni kaznılmış tuvalet alışkanlığının fallik döneme zarar vermemesi kaygısı ve var olan bina yapılarının çocuk için hayati önem teşkil ettiği için annelerin kaygısı
bir eğitimciyim ve geçen yıl lise binasından bozma ilköğretim okulunda çalıştım
bir çocuğum merdivenden düştü kafatası çatladı
geçen yıl anasınıfı çocuğunun başını lavabo kesti
köyde bir çocuk gözlerimin önünde bayrak direği altında can verdi
sizce ordaki anneler dedikodu yapalım dizi izleyelim diye mi bu kaygıları taşıyorlar
bahsettiğiniz Avrupa da sistem 3 yılda bir değişmez
alt yapı hazırlanmadan çocuk deneme tahtası olarak kullanılmaz
çocuk gelin meselesine gelince anlamadığınız konularda lütfen yorum yapmayın
orada çocuk gelin istemiyoruz diye pankart açanlara sonsuz saygı ve minnetimi sunuyorum
köyde çalıştım 5 sene
elleri yüzüklü 7.sınıfta 8.sınıfta düğünü olan öğrencilerim oldu
engel olmaya çalıştım yapamadım gözyaşlarıyla izledim daha dün sek sek oyanayan ayşe nin ,fatma nın çocuk büyütüşünü
bu sistem dışardan okuma özgürlüğü getiriyor ki sizce ilköğretime zor gönderen hemen kocaya veren adam dışardan mı okutacak o çocuğu
8 yıl zorunlu eğitim belki o çocukları meslek sahibi yapmadı ama en azından evlenmesini erteledi en azından onlara çocuk kalacağı 3 yıl verdi
görmeden tanımadan gidip ofralartda yaşamadan lütfen o hayatlar hakkında yorum yapmayınız
çünkü ben fazlasıyla çocuk gelin kurban verdim şimdi 4.sınıftan sonra evlenecek o kızlar
sistemin evlenmekle ilgisini anlamışsınızdır heralde çocuk gelinler yabancı şarkı söyleyip bilgisayar oynayanlar değil ,hakkari de van da yozgat ta sivas ta haymana da ev işi yapan ahır temizleyen kardeşine bakan kızlar
sizce hala tuhaf annelik iç güdüsü mü ??
beni anladığınınızı umuyorum
umarım çocuklarımız için hayırlı olur her şey ...herkes bilgi sahibi olamadan fikir sahibi oluyor ve olan çocuklara oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?