• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşında üniversite okumak

Uslüptan bahsedecek son kişi bile olamazsiniz çünkü bana saygisizca "onursuz"diyen sizsiniz tabi ki sizi boş boş konusmayin,saygili olun,haddinizi bilin diye uyaracağim.Sizin annenizin aldatilmasi anneniz icin bosanmamasi onursuz yasamak degildi ama babaniz icin onursuz bir yasamdi emin olun.Cevrenizdeki insanlar basitler dmek ki kime nasil tepki vereceğini bilememis diyelim çünkü acinmasi gereken anneniz ve siz değilsiniz zaten...

Yoo annem boşadı ve kendine onurlu bir haya kurdu.
Kazık kadar çocuklarınız var. Çalışmamak kolayınıza geldiği için çalışmadınız.
Siz sürekli birilerine tutunduğunuz simbiyotik bir hayat istiyorsunuz ve açıkça sizi finanse eden kocadan ayrılmanızın tek koşulunun, yine ailenizin sizi finanse etmesi olduğunu söylüyorsunuz.
Bu bağlamda bana onur, gurur, had ya da üsluptan bahsedecek son insan sizsiniz.
Zaten yazdıklarımı da yanlış yorumluyorsunuz. Türkçe paragraf sorularına ağırlık verin.

Evet ben de bunu anlamiyorum kadin evde senelerce cocuklari büyütmek icin cabalarken adam rahatca calisip,gücleniyor bir yandan ama kadinin iyi bir mesleği yoksa üzerine o kisi evli kadinlarla her türlü cirkinliği yapıyorsa,kadinin ailesi asla bosanmaya destek vermiyorsa burada kadin sadece mağdur olur neden kadin bosanamadiği icin onursuz olsun ki?Bunu yapanlar karaktersiz ve onursuz...
Ben şartlar elvermediği için boşanamayan kadınları onursuz karaktersiz olarak görmüyorum ancak boşanmayacaksanız da sağa sola duyurmayın bu olayları. Kendinizi dedikodu malzemesi yapmaya ne gerek var? İnsanlar bunları unutmuyor. Sizi ve eşinizi her gördüklerinde aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri söyleyecekler arkanızdan.

Konunuza gelecek olursam: bence şu an bu konuyu açmanız için çok erken. Daha üniversite sınavına girmemişsiniz bile. Girersiniz, puanınız, sıralamanız belli olur ondan sonra ne yapsam diye düşünürsünüz. Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi.

Bir de hiç pollyanna olamayacağım. İşe gidiyosunuz, 2 çocuk var. Matematik hiç yok. Yaş dolayısıyla beyin 18 yaşındaki rakipleriniz kadar çabuk öğrenmiyo. Sizin günde 10 saat falan ders çalışmanız lazım. Yani bana pek olacak iş gibi gelmedi. Belki açık öğretim olur anca.

Yoo annem boşadı ve kendine onurlu bir haya kurdu.
Kazık kadar çocuklarınız var. Çalışmamak kolayınıza geldiği için çalışmadınız.
Siz sürekli birilerine tutunduğunuz simbiyotik bir hayat istiyorsunuz ve açıkça sizi finanse eden kocadan ayrılmanızın tek koşulunun, yine ailenizin sizi finanse etmesi olduğunu söylüyorsunuz.
Bu bağlamda bana onur, gurur, had ya da üsluptan bahsedecek son insan sizsiniz.
Zaten yazdıklarımı da yanlış yorumluyorsunuz. Türkçe paragraf sorularına ağırlık verin.
Sartlar elvermeği icin bosanamayan kadinlar aldatildiği ve bosanamadiği icin onursuz olmuyor bunu yapan evli kadinlar ve evli erkekler karaktersizler.Ben anneniz icin diyelim ki bosanamadi diye babanizdan onursuz olmadiğini bunu yapan yani aldatan onursuz olur dedim.Siz tekrar tekrar okuyun lütfen...

Ben şartlar elvermediği için boşanamayan kadınları onursuz karaktersiz olarak görmüyorum ancak boşanmayacaksanız da sağa sola duyurmayın bu olayları. Kendinizi dedikodu malzemesi yapmaya ne gerek var? İnsanlar bunları unutmuyor. Sizi ve eşinizi her gördüklerinde aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri söyleyecekler arkanızdan.

Konunuza gelecek olursam: bence şu an bu konuyu açmanız için çok erken. Daha üniversite sınavına girmemişsiniz bile. Girersiniz, puanınız, sıralamanız belli olur ondan sonra ne yapsam diye düşünürsünüz. Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi.

Bir de hiç pollyanna olamayacağım. İşe gidiyosunuz, 2 çocuk var. Matematik hiç yok. Yaş dolayısıyla beyin 18 yaşındaki rakipleriniz kadar çabuk öğrenmiyo. Sizin günde 10 saat falan ders çalışmanız lazım. Yani bana pek olacak iş gibi gelmedi. Belki açık öğretim olur
Rezilliklerine daha fazla sessiz kalamadim çünkü düzgün insanlar diye anilmayi haketmiyorlar...

Cok sacma 39 yasindan sonra okuduğun universiteden vatana millete ne hayir gelecek, okumanin gayet de yaşı var insanin kafasi bile 35 ten sonra calismamaya baslio. Bu ugurda evin cocuklarin düzenini bozmak da bencillik.
Neden olmasin? İnsan isterse 50 yasinda da 60 yasinda da eğitimine devam eder.Tabi cocuklar icin sehirdisina cikmasam da bulunduğum sehirde hem calismaya hem de okumaya devam etme niyetindeyim.Sözüm meclisten disari ama tam bir geri kafalilik eğitimde yas sinirini savunmak...

Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
Açıktan bir bölüm okusanız

Neden olmasin? İnsan isterse 50 yasinda da 60 yasinda da eğitimine devam eder.Tabi cocuklar icin sehirdisina cikmasam da bulunduğum sehirde hem calismaya hem de okumaya devam etme niyetindeyim.Sözüm meclisten disari ama tam bir geri kafalilik eğitimde yas sinirini savunmak...
Bencede

Evet ben de bunu anlamiyorum kadin evde senelerce cocuklari büyütmek icin cabalarken adam rahatca calisip,gücleniyor bir yandan ama kadinin iyi bir mesleği yoksa üzerine o kisi evli kadinlarla her türlü cirkinliği yapıyorsa,kadinin ailesi asla bosanmaya destek vermiyorsa burada kadin sadece mağdur olur neden kadin bosanamadiği icin onursuz olsun ki?Bunu yapanlar karaktersiz...
Peki bunları anlamak ve önlem almak için geç kalmadınız mi?

Sözüm meclisten dışarı bazı kadınlar da sonlarını hiç düşünmeden evlenir evlenmez ya kocayı, ya çocukları ibahane edip işi gücü bırakıyorlar.

Soruyorsun, ben ev hanımı olacağım, yada çalışamam, çalışmak istemiyorum diyorlar.

Sonra.. sonrası bazıları için hiç iç açıcı olmuyor. İşsiz güçsüz ortada kalıyorlar. Hayata karşı hırs yok hedef yok..

Ben düzenini bozmazdim çocuğumun sizi bilemem iş bulmak için değil gelişmek birşeylere daha farklı açılardan bakmak için okunabilir iş veren olarak genç birine öncelik verirdim tecrübe de gerekecek ancak devlet bir yol açarsa bu kadar genç mezun ıssız olunan bir ülkede belki çok az kısmı bu yaşlardan sonra eğitim aldığı alanda iş bulabilir gerçekçi olursak

Çünkü işveren ne kadar verim alacak buna bakarak karar verir bu doğrultuda 25 yaşında yada 43 yaşında olan iki kişiden 25 yaşındaki her zaman uzun vadede daha kazançlıdır hemen iş bulmak yada iş bulmak biraz bencede hayalperest bir düşünce üstelik tecrübe istenecek onun dışında evet gelişmek keyif almak için okunabilir o yaşlarda

Rezilliklerine daha fazla sessiz kalamadim çünkü düzgün insanlar diye anilmayi haketmiyorlar...

O rezil oluyor da siz de karisi oluyorsunuz.
Eşler toplum icinde birbirlerini temsil ederler evli kaldiginiz surece bu böyledir onun rezilligi sizden bağimsiz bir durum olmuyor.

Yaşınız sıkıntı değil de uyduruk üniversitelere sırf okumak için şehir dışına çıkmak hele ki yuvası olanların gitmesi bana aşırı derecede mantıksız geliyor. Çok çalışıp İstanbul'da bir yere yerleşmeye çalışın.

Şehir dışına vereceğiniz parayla İstanbul'da vakıfta okursunuz. Alacağınız eğitim size ne katar, orası muamma.

Öncelikle eğer çok istiyorsanız mutlaka yapın. 34 yaş üstü kontenjan ile ben anestezi okuyorum. Sağlığa ilgim merakım çok fazla.Lisans mezunu değilseniz o bölümü okuyabilirsiniz puanları daha düşük. Ben de 37 yaşında iki cocuk annesiyim 😊 o kadar çok ki bu yaşlarda okuyan. 50 kusurlerde bile var. Şartlarınızı çok zorlamazsa mutlaka yapın.

şehir dışına gitmeden oku diyenleri anlıyorum ama bu yaştan sonra okunur mu mantığı açıkçası bana ters. hayır eskiden okumanın yaşı olmaz diyerek cesaretlendirilen ve ne zaman olursa olsun eğitimin faydasına inanan bir toplumken şimdi işler ne kadar da tersine dönmüş böyle. insan sadece meslek sahibi olmak için de okumaz, bir alanda kendini geliştirmek, sistematik bir bakış kazanmak için de eğitim görebilir. pastadaki pay küçüldükçe ve eğitimin sadece meslek için olduğunu düşündükçe sanırım bu pay kavgasından "sen okuma, sakın okumaya kalkma" furyası hızlıca yayılacak gibi görünüyor.

Mesleki eğitim alıp bir yerlere gelen çok insan var bence meslek kurslari daha çok işe yarar amaç iş bulmaksa benim gördüğüm o yaşlarda işe giren yok istatistiki olarak keyif gelişim için evet de 50 yaşında okul bitirip ise girmek de hayal yükselmekte i iş yerinde .Yani şimdi üniversite yetmiyor ki tek dil bile yetersiz çoğu yer için yoksa keyif için gelişmek için elbette okunabilir bunun dışındaki yaklaşımlar gerçekçi değil üzülmeyin sonra ben ondan yazdım Yoksa isteyen 60 yaşında okusun ona karisan yok yani

Yani çocuğu yaşındaki insan başına şef olacak buda beni kasardı benim zoruma giderdi yani herseyi düşünmeli yola sadece akım var diye çıkılmaz mantık budur sadece diploma sahibi olunur çoğu kişi için yaşanacak olan bu bunun için değiyorsa elbet şehir de değiştirilir Fakat genç mezunlarla yarışmak yada onlardan iş kapmak kısmı yaşayıp görülür.iyi forumlar dilerim

Eğitimin yaşı tabi ki yoktur, her yaşta insan kendine bir şeyler katar ama okumanın yaşı olduğuna ben de inanıyorum. Elinde maddi manevi her imkan olan, çok kariyer odaklı olmayan insan tabi yine okur da gerçekten 18 yaşındaki gibi olmuyor. Ben ÖSS derecesi yapmış insanım mesela, benim için o iş gözü kapalı yapılacak şeydi gerçekten. Gel gör ki 30dan sonra zihnim asla 18 yaş gibi değil, algım farklı, azmim farklı. Amaç kültür olsun, işte bir meslekten diğerine geçmek olsun, hobi olsun tabi ki her yaşta okunur da, sıfırdan kariyer çizmek için 39 yaş +sınav +4 sene lisans+2 sene yüksek(psikolog olmak istiyor)+ bir yerlerde iş bul tanın vs. Gerçekten gec gelmiyor neden olmasın diyen varsa hayatında hem buna mecbur kalmamıştır hem de hic böyle bir şey denememiştir diye düşünüyorum. Ya biz gizli gizli ders çalışıp birbirimize haber vermeyen hırslı bir nesildik, şimdi başla ülkede dil öğrenirken kendimi gerizekalı gibi hissediyorum, algılarim yarıya düşmüş gibi geliyor. İş edinme amaçlı mecburen okumayla keyfeleder okumayı ayrı tutmamız lazım bence.

Back