- 24 Mart 2009
- 3.120
- 4.228
- 658
- Konu Sahibi Crescent Blue
Çocukların düzenini bozmak bana mantıklı gelmedi acikxasi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rezil olan eş değil çocuklar ve sen. 6 sene önce almadığın kararı şimdi alıp kızının hayatını mahvedemezsin. Bu ekonomik durumda psikolojisini mahvettiğin kızların ön planda olmalı. Çok istiyorsan olduğun şehirde ya da arabayla taşımayla gidilecek bi şehirde olmalıYok o beni kapi önüne koyamaz Allah'ın izniyle herkes onun rezilliklerini yani yakin cevremiz aile vs biliyor,ben calismaya basladiğimdan beri benim onu bosamamdan korkuyor gecen gün eve gec geldi diye eve almadim mesela yok artik eskisi gibi her yaptiğina susan ben...
Çocuklarının kulağına gitti. Onların açısından bi baksana? Çilekeş anammm mı diyorlar yoksa içten içe nefret mi ediyorlar? Benim annem de boşandı. Ben bi yaşa gelene kadar babamın aldattığını bilmiyordum bile. Hem de çocukların hsyatabskoşı değişiyor. Aşk ilişkileri etkileniyor. Sen evde sürekli kavga edip aynı yatağa giriyorsun aldatılıp rezil edip o adama yemek yapıyorsun. Çocukların bakışını bi düşün.Rezilliklerine daha fazla sessiz kalamadim çünkü düzgün insanlar diye anilmayi haketmiyorlar...
Ve diyelim ki kamuda yaş sınırı yok atanmak istiyor. Diyetisyen psikolog ftr gibi bölümler en mağdur bölümler. 90 altı atama yok. 2 yıllık sağlık bölümleri tıkır tıkır atanıyor. 65le atanan var. Benim çevremde geç okuyup atanan çok var. Annem öğretmen aynı okulda çalıştığı bi kadın 40 yaşında atanmış doğu görevini yapmış. Bi tanıdığımı kocası aldattı 2 yıllık bölüm okumuş. Güvenlik olup atandı. Özel sektörde zaten şansı yok. 30 yaşındaki insana bile bu yaşa kadar ne yaptın diyorlar. Psikologlar ücretli staj yapıyor. Para verip buluyor yani stajı para almayı geç. Bi yüksek lisans 1 milyondan fazla. Kızının hayatını mahvetmiş zaten şimdi de rol çalma peşinde.Eğitimin yaşı tabi ki yoktur, her yaşta insan kendine bir şeyler katar ama okumanın yaşı olduğuna ben de inanıyorum. Elinde maddi manevi her imkan olan, çok kariyer odaklı olmayan insan tabi yine okur da gerçekten 18 yaşındaki gibi olmuyor. Ben ÖSS derecesi yapmış insanım mesela, benim için o iş gözü kapalı yapılacak şeydi gerçekten. Gel gör ki 30dan sonra zihnim asla 18 yaş gibi değil, algım farklı, azmim farklı. Amaç kültür olsun, işte bir meslekten diğerine geçmek olsun, hobi olsun tabi ki her yaşta okunur da, sıfırdan kariyer çizmek için 39 yaş +sınav +4 sene lisans+2 sene yüksek(psikolog olmak istiyor)+ bir yerlerde iş bul tanın vs. Gerçekten gec gelmiyor neden olmasın diyen varsa hayatında hem buna mecbur kalmamıştır hem de hic böyle bir şey denememiştir diye düşünüyorum. Ya biz gizli gizli ders çalışıp birbirimize haber vermeyen hırslı bir nesildik, şimdi başla ülkede dil öğrenirken kendimi gerizekalı gibi hissediyorum, algılarim yarıya düşmüş gibi geliyor. İş edinme amaçlı mecburen okumayla keyfeleder okumayı ayrı tutmamız lazım bence.
Kültürel anlamda okunur da kariyeri sıfırdan inşaa etmekten bahsediyorsunuz siz. 60 yasinda okuyup ne ara çalışılıp ne ara emekli olunacak? Sizin ömür 130 sene herhaldeNeden olmasin? İnsan isterse 50 yasinda da 60 yasinda da eğitimine devam eder.Tabi cocuklar icin sehirdisina cikmasam da bulunduğum sehirde hem calismaya hem de okumaya devam etme niyetindeyim.Sözüm meclisten disari ama tam bir geri kafalilik eğitimde yas sinirini savunmak...
şehir dışına gitmeden oku diyenleri anlıyorum ama bu yaştan sonra okunur mu mantığı açıkçası bana ters. hayır eskiden okumanın yaşı olmaz diyerek cesaretlendirilen ve ne zaman olursa olsun eğitimin faydasına inanan bir toplumken şimdi işler ne kadar da tersine dönmüş böyle. insan sadece meslek sahibi olmak için de okumaz, bir alanda kendini geliştirmek, sistematik bir bakış kazanmak için de eğitim görebilir. pastadaki pay küçüldükçe ve eğitimin sadece meslek için olduğunu düşündükçe sanırım bu pay kavgasından "sen okuma, sakın okumaya kalkma" furyası hızlıca yayılacak gibi görünüyor.
Şehir dışına gitmeden oku diyenleri anlıyorum diye başlamış yorumum dikkat ederseniz MissCherry. Yorumun devamı o yaşta okunur mu kafa kalmaz insanda yorumları içindi. Şimdi böyle söylenince iş farklı yere gidiyor. Ülkede belli okuma yaş kalıpları belirlenmiş ve dışına çıkınca eleştiriliyor. Birçok ülkede üni her yaştan insan tarafından okunuyor. Aksi olsa yaş sınırı getirilirdi. Bir de eski zihin kalmıyor denip durmuş. Hiç sevmem böyle kendimi önermiş gibi konuşmaları ama şu an sayısal bir bölüm okuyorum ve akademik ortalamam sınıfın en iyisi durumunda. Bu kalıp laflar hem kırıcı hem de asılsız geliyor bana.üstelik bırakalım da herkes hayali neyse gerçekleştirsin. Çocukların düzeni bozulmadan kime ne zararı olcak okumasının. Ha konu sahibi İstanbul'da bir yer gelmez diyor ona ben de şaşırdım. İstanbul'da bir yer gelmezse diğer illerde zor gelir bence.Hayat bazı dengelerden ibaret , is, aile ve çocuklar bu dengenin birer parçası. Ortayaşlıysan ve ünv sınavına hazırlanan bir çocuğun varsa düzen degiştiremezsin, nokta. Çocugun varsa çocuğunu düşünmek zorundasın. Ben de dahil kimse konu sahibesibe okuma demiyir, okusun ama akıl ve mantık çerçevesinde o da yasadığı yer Istanbul oluyor. Istanbulda yüzlerce okul var, elbette birini tutturur. Akıllı ol, iyi plan yap, bir tercih kilavuzu edin puanlara bak yazdık, bunun neresi kötü?
Aaa hangi bölüm?Şehir dışına gitmeden oku diyenleri anlıyorum diye başlamış yorumum dikkat ederseniz MissCherry. Yorumun devamı o yaşta okunur mu kafa kalmaz insanda yorumları içindi. Şimdi böyle söylenince iş farklı yere gidiyor. Ülkede belli okuma yaş kalıpları belirlenmiş ve dışına çıkınca eleştiriliyor. Birçok ülkede üni her yaştan insan tarafından okunuyor. Aksi olsa yaş sınırı getirilirdi. Bir de eski zihin kalmıyor denip durmuş. Hiç sevmem böyle kendimi önermiş gibi konuşmaları ama şu an sayısal bir bölüm okuyorum ve akademik ortalamam sınıfın en iyisi durumunda. Bu kalıp laflar hem kırıcı hem de asılsız geliyor bana.üstelik bırakalım da herkes hayali neyse gerçekleştirsin. Çocukların düzeni bozulmadan kime ne zararı olcak okumasının. Ha konu sahibi İstanbul'da bir yer gelmez diyor ona ben de şaşırdım. İstanbul'da bir yer gelmezse diğer illerde zor gelir bence.
Şehir dışına gitmeden oku diyenleri anlıyorum diye başlamış yorumum dikkat ederseniz MissCherry. Yorumun devamı o yaşta okunur mu kafa kalmaz insanda yorumları içindi. Şimdi böyle söylenince iş farklı yere gidiyor. Ülkede belli okuma yaş kalıpları belirlenmiş ve dışına çıkınca eleştiriliyor. Birçok ülkede üni her yaştan insan tarafından okunuyor. Aksi olsa yaş sınırı getirilirdi. Bir de eski zihin kalmıyor denip durmuş. Hiç sevmem böyle kendimi önermiş gibi konuşmaları ama şu an sayısal bir bölüm okuyorum ve akademik ortalamam sınıfın en iyisi durumunda. Bu kalıp laflar hem kırıcı hem de asılsız geliyor bana.üstelik bırakalım da herkes hayali neyse gerçekleştirsin. Çocukların düzeni bozulmadan kime ne zararı olcak okumasının. Ha konu sahibi İstanbul'da bir yer gelmez diyor ona ben de şaşırdım. İstanbul'da bir yer gelmezse diğer illerde zor gelir bence.
Insan yeter ki gercekten okumak istesin 18 yasindakinin yapamadiğini bile cok daha iyisiyle yapabilirBen şartlar elvermediği için boşanamayan kadınları onursuz karaktersiz olarak görmüyorum ancak boşanmayacaksanız da sağa sola duyurmayın bu olayları. Kendinizi dedikodu malzemesi yapmaya ne gerek var? İnsanlar bunları unutmuyor. Sizi ve eşinizi her gördüklerinde aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri söyleyecekler arkanızdan.
Konunuza gelecek olursam: bence şu an bu konuyu açmanız için çok erken. Daha üniversite sınavına girmemişsiniz bile. Girersiniz, puanınız, sıralamanız belli olur ondan sonra ne yapsam diye düşünürsünüz. Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi.
Bir de hiç pollyanna olamayacağım. İşe gidiyosunuz, 2 çocuk var. Matematik hiç yok. Yaş dolayısıyla beyin 18 yaşındaki rakipleriniz kadar çabuk öğrenmiyo. Sizin günde 10 saat falan ders çalışmanız lazım. Yani bana pek olacak iş gibi gelmedi. Belki açık öğretim olur anca.
Neden ben rezil olayim?Tabi ki benden bağimsiz o onun cirkinliği bizim değil.Utanmasi gereken evliyken esimle beraber olan evli kadinlar ve beni aldatan kisi bu onlarin ayibi benim ayibim olduğunu asla kabul etmiyorum.O rezil oluyor da siz de karisi oluyorsunuz.
Eşler toplum icinde birbirlerini temsil ederler evli kaldiginiz surece bu böyledir onun rezilligi sizden bağimsiz bir durum olmuyor.
Cocuklarin kulağina gitmesini ben de istemezdim ama beni aldattiği yillarda zaten bana karsi abuk sabuk herseyi bahane edip kavga ederdi zaten eve huzur vermezdi ki ben sadece neyi neden yaptiğini buldum tabi bosanmayi ben de cok isterdim cünkü hic mutlu degilim bunlari yapan biriyle mutlu olunmaz ama bosanmaya cesaret edemedim,yapamadim ne yazik ki is hayatim yoktu vsÇocuklarının kulağına gitti. Onların açısından bi baksana? Çilekeş anammm mı diyorlar yoksa içten içe nefret mi ediyorlar? Benim annem de boşandı. Ben bi yaşa gelene kadar babamın aldattığını bilmiyordum bile. Hem de çocukların hsyatabskoşı değişiyor. Aşk ilişkileri etkileniyor. Sen evde sürekli kavga edip aynı yatağa giriyorsun aldatılıp rezil edip o adama yemek yapıyorsun. Çocukların bakışını bi düşün.
Sizin plan çok havaiydi.Herkese tesekkürler.Uzun uzun her yönden düsündüm ve egitim konusundaki isteğimi aklimdan cikardim bir firmada ön muhasebe görevlisi olarak calisiyorum,kizlarimin iyi bir egitim almasi icin birikim yapmaya devam edeğim insallah.İlerde gerekirse iyi bir meslek edinmeleri icin özel üniverside eğitim almalari icin destek olmaya calisağim bakalim hakkimizda hayirlisi diyelim artik...
Tabi bizim ikonumuz O'ydu dimiokuyabilirsin merve dizdar okuyor
Herkese tesekkürler.Uzun uzun her yönden düsündüm ve egitim konusundaki isteğimi aklimdan cikardim bir firmada ön muhasebe görevlisi olarak calisiyorum,kizlarimin iyi bir egitim almasi icin birikim yapmaya devam edeceğim insallah.İlerde gerekirse iyi bir meslek edinmeleri icin özel üniverside eğitim almalari icin destek olmaya calisağim bakalim hakkimizda hayirlisi diyelim artik...