• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşında üniversite okumak

hayır ütopik değil, hatta harika bir karar. insanlar türkiyede maalesef belli bir yaştan sonra oturup ölmeyi bekliyorlar. ama yaş alıyoruz diye memnun olmadığımız bir hayatı sürdürmek zorunda değiliz. kendinizi kaç yaşında gerçekleştirmek isterseniz o yaş doğru yaştır 💖 dilerim hayallerinizdeki bölümü okursunuz 💖

hayır ütopik değil, hatta harika bir karar. insanlar türkiyede maalesef belli bir yaştan sonra oturup ölmeyi bekliyorlar. ama yaş alıyoruz diye memnun olmadığımız bir hayatı sürdürmek zorunda değiliz. kendinizi kaç yaşında gerçekleştirmek isterseniz o yaş doğru yaştır 💖 dilerim hayallerinizdeki bölümü okursunuz 💖
Çok sağolun🤍evet neden olmasin ki ayni sehirde kazanmak icin uğrasip,sonrasinda okuyup bir yandan calisabilirim de😊

Yok o beni kapi önüne koyamaz Allah'ın izniyle herkes onun rezilliklerini yani yakin cevremiz aile vs biliyor,ben calismaya basladiğimdan beri benim onu bosamamdan korkuyor gecen gün eve gec geldi diye eve almadim mesela yok artik eskisi gibi her yaptiğina susan ben...

O zaman sıkıntı yok. Çocuğun ünv sınavı olmasa başka şehir de olur derdim ama bu şartlarda olmaz. Aday kılavuzunuz var mı,İstanbulda her yer ünv artık uygun puanlı okullara baktınız mı? Bence kesinlikle bulursunuz, özel okula maddiyet yetiyorsa özel ünvye de %100 girersiniz.

Bir erkek aldattığı ve siz de bunu bütün çevrenize bildirdiğinizde rezil falan olmuyor. Sadece size acıyan gözlerle bakıp çocuk avutur gibi avutuyorlar. Çünkü kimse sizin kahrınızı çekmek istemediği için sırt çeviriyor ve siz de finansal durumu Baha e edip sizi aldatan kocanızla bir yastığa baş koymaya devam edecek kadar onursuz bir hayat sürdürdüğümüz için kendinizi acınacak duruma düşürüyorsunuz. Hayırlı olsun bu bilgi.
Hayır ya ben aldatan insandan tiksiniyorum iğreniyorum ana aldatilana acıyan gözlerle falan bakmiyorum

O zaman sıkıntı yok. Çocuğun ünv sınavı olmasa başka şehir de olur derdim ama bu şartlarda olmaz. Aday kılavuzunuz var mı,İstanbulda her yer ünv artık uygun puanlı okullara baktınız mı? Bence kesinlikle bulursunuz, özel okula maddiyet yetiyorsa özel ünvye de %100 girersiniz.
Çok teşekkürler😊evet detayli öğreneceğim ama birikimlerimi cocuklarin eğitimi icin kullanacağim özel okul konusunda.

Çok teşekkürler😊evet detayli öğreneceğim ama birikimlerimi cocuklarin eğitimi icin kullanacağim özel okul konusunda.

Bence cocuklarin okulunun parasini adamdan alin, hatta sizin okulun parasini da. Madem serefsizlik yapip aldatti bari bir ise yarasin oksijen israfi olarak yasamasin.

Hayır ya ben aldatan insandan tiksiniyorum iğreniyorum ana aldatilana acıyan gözlerle falan bakmiyorum
Evet ben de esimden tiksiniyorum sonucta bu cirkinliği yapan o ve diger evli kadinlar ama o kadinlarin esleri ya da o erkeğin esleri tiksinilmeyi ya da nefret edilmeyi haketmiyorlar.Acinacak durumda olan bu cirkinliği yapan evli kadin ve evli erkekler ben bosanmaya cesaret edemedim zerre destek olanim olmadığı için böyle oldu diye acinanak durumda değilim çünkü cocuklari maddi olarak mağdur edecektim,calismaya iki yil önce başladım önce güclenip sonrasinda iyi bir meslek edinip bosanmak en dogrusu olur insaAllah...

Son düzenleme:
Evet bulunduğumuz sehir İstanbul tabi ki her imkan var ve kizimin kendine ait bir cevresi vs var bunlari bozmak ona haksizlik olur diye düsündüğüm icin kararimi sorguluyorum...
İstanbulda da yerleşemiyorsanız daha da yerleşemezsiniz.

Devlet Üniversitesi şart mı Bir sürü Özel Üniversite var mutlaka birine %100 burslu yerleşirsiniz.

Düzeninizi de bozmazsınız.

Bence cocuklarin okulunun parasini adamdan alin, hatta sizin okulun parasini da. Madem serefsizlik yapip aldatti bari bir ise yarasin oksijen israfi olarak yasamasin.
Evet haklisiniz ben de bunu yapmasini isterim yani eğitim konusunda özel okulda vs okumama destek vermesini ama o benim daha da güclenmemi istemez çünkü onu bosayacağimdan korkar.

Ben konu açıldığından beri içime sindirememiştim bu bencilliğinizi bugün bir üye çıkarttı olayın gerçek yüzünü.
Madem şehir dışında okumaya bütçeniz olacak eşinizle anlaşmalı boşanın ve o zaman düzen kurun? Psikoloji okuyacaksınız da terapist olabilmek için yüksek lisans yapacaksınız da iş yeri açmak için maddi güç bulacaksınız da oho.. efsane ütopik ve bence anne olduğunuzun farkına lütfen varın! Sınav yılında bir evlat sahibi anne böyle sonu olmayan maceralara atılma hayali kurmamalı. Zannediyormusunuz mezun olunca herşey bir anda değişecek? Hiç birşey değişmeyecek. Veteriner hekimim ve egzotik yüksek lisans mezunuyum. Devlet memuruydum ama eş durumundan atanma durumlarım olduğu için bulunduğum şehirde masa başı sekreter gibi çalışma hayatım olmuştu tarım orman da mesleğimle alakasız resmen..
Tüp bebek için tedaviydi, hamilelikti, doğumdu derken istifa ettim ve ayrıldım memurluktan. Neden?? BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK İÇİN.
Sizi aldatan adamın hala eline bakıp onun maddi gücüyle bir yerlere gelme hayalini çok mide bulandırıcı :(

Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
Ben olsam bulunduğum şehir dışına çıkmam. Okuma kararınız çok güzel lakin okuduğunuz üniversite ve bölüm iyi olsun derim. Sizi tatmin etsin. Başka şehirde okurken maddi ve manevi hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Yani bence çok sıkı çalışıp iyi puan almaya bakın derim. Belli yaştan sonra bazı şeyler daha zor oluyor. İnsan konfor alanı arıyor.
Benim arkadaşım İst .yaşıyor ve İst'da tekrardan üniversite okudu.Kendi evinden gidip gelmesine rağmen çok zorlandı. Onun da bir çocuğu var. Ama sonucu çok güzel oldu atandı.
Okuyacağınız bölümün atamasını. Türkiye'de ki geçerliliğine ya da ihtiyacı göz önünde bulundurun.
Çocuklarınızı boşuna oraya buraya sürüklemeyin. Gelmek istememeleri gayet doğal. Kendi sehriniz derim. Hedefiniz sadece bu olsun.

Ben konu açıldığından beri içime sindirememiştim bu bencilliğinizi bugün bir üye çıkarttı olayın gerçek yüzünü.
Madem şehir dışında okumaya bütçeniz olacak eşinizle anlaşmalı boşanın ve o zaman düzen kurun? Psikoloji okuyacaksınız da terapist olabilmek için yüksek lisans yapacaksınız da iş yeri açmak için maddi güç bulacaksınız da oho.. efsane ütopik ve bence anne olduğunuzun farkına lütfen varın! Sınav yılında bir evlat sahibi anne böyle sonu olmayan maceralara atılma hayali kurmamalı. Zannediyormusunuz mezun olunca herşey bir anda değişecek? Hiç birşey değişmeyecek. Veteriner hekimim ve egzotik yüksek lisans mezunuyum. Devlet memuruydum ama eş durumundan atanma durumlarım olduğu için bulunduğum şehirde masa başı sekreter gibi çalışma hayatım olmuştu tarım orman da mesleğimle alakasız resmen..
Tüp bebek için tedaviydi, hamilelikti, doğumdu derken istifa ettim ve ayrıldım memurluktan. Neden?? BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK İÇİN.
Sizi aldatan adamın hala eline bakıp onun maddi gücüyle bir yerlere gelme hayalini çok mide bulandırıcı :(
Fedakarlik konusunda benimle yarisamazsiniz emin olun ben sadece sehirdisinda cocuklarla okuyabilir miyim? acaba diye farkli fikirleri duymak icin konu actim benim aldatilmam esimin karaktersizliği benim karaktersizliğim değil bundan ben utanmiyorum bunu yapan evli kadin ve evli erkekler utansin benim ayibim değil,birinin bunu ortaya cikarmasi önemli değil zaten bu konuda konu actiğimi biliyorum burada son konuyu okuyanlarin bilmesinde sorun yok.
Beni aldatan adam madem benim hayatimi mahvetti neden parasini baska evli kadınlara yedirmek yerine benim eğitim masraflarima harcamasin?Bu kadar cirkinligi yapan onlarken ben mi eğitim için parasını harcattiğim icin suclu oluyorum?...

Sağolun tabi konu vs calisip,soru cözûyorum sözelim iyi ama benim tek sorunum matematik olmamasi o yüzden yüksek bir puan alamam.
Yine naçizane tavsiyem. Hangi alanda başarılı iseniz o alanda bir bölüm okuyunca. Mesela sözeliniz çok mu iyi. O alanda en iyi bölüm ve üni hedefleyin. Yine arkadaşımdan örnek vermek istiyorum. Lisede iken İngilizcesi çok iyi idi. Ama oku kimya okudu. Evlendi ikinci üniversitesini ingilizce öğretmenligi okudu ve atandı. Bekarken uzak bir şehirde okudu. Ahhh kafam diyor. İnsanın bulunduğu şehirde okuması gibi yok. Hele bu şehirler İst ve Ankara ise.. Kendi çocuğum okumak isterse İst.disina çıkmasını şahsen istemem. Çok iyi bir bölüm olmadıkça...

Evet 2019'da biriyle aldatildiğimi öğrendim ama daha fenasini yani beni önüne gelenle aldattiğini evime,yatağıma kadar evli kadinlari da soktuğunu öğrendim tabi bu defa bütün ailesine,kendi aileme durumu bildirip bosanmak istediğimi belirttim ama ekonomik vb sebeplerden bosanamadim hemen bir is buldum ve 2022'den beri çalışıyorum ama neden iyi bir bölümü bitirip meslek sahibi olmayayim dedim,cocuklarim icin iyi bir eğitim almalarina olanak vermeyeyim ki diye düşündüm o yüzden üniversiteyi okumayi istedim ama sehirdisi olmaz kizim icin artik bulunduğum sehirde okumak icin ugrasacağim bir yandan da calismaya devam edeceğim insaAllah...
2019 da bunu fark ettiğiniz an kendinize katkınız olmalıydı. Bana göre geç kalmışsınız.

Başka anlamda kendinizi geliştirin. Güzellik, bakım, tırnak tasarımı vs. Meslekleri biraz araştırın. Belki böyle daha hızlı yol katedersiniz.

Bir erkek aldattığı ve siz de bunu bütün çevrenize bildirdiğinizde rezil falan olmuyor. Sadece size acıyan gözlerle bakıp çocuk avutur gibi avutuyorlar. Çünkü kimse sizin kahrınızı çekmek istemediği için sırt çeviriyor ve siz de finansal durumu Baha e edip sizi aldatan kocanızla bir yastığa baş koymaya devam edecek kadar onursuz bir hayat sürdürdüğümüz için kendinizi acınacak duruma düşürüyorsunuz. Hayırlı olsun bu bilgi.
Eğer boşanmayacaksa evlilikteki sorunların dışarıya yansıtılması bence de çok rezillik. Kendini ve eşini başkalarına dedikodu malzemesi yaptıktan sonra çevredekilerle sağlıklı bir ilişki kurmak zor. Ancak aldatan erkek niye rezil olmasın gayet de oluyor. Arkadaşımın da böyle bir eşi var. Normalde arkadaşlarımız ve eşleriyle görüşürüz ama bu adamı arkadaşımın eşli görüşelim ısrarlarına rağmen istemiyor ve görüşmüyoruz. Arkadaşımın ailesi de nefret ediyor ve her yerde kötülüyor.

Hele de konu sahibinin eşi gibi evli kadınlarla düşüp kalkan bir adamla hiçbir erkek de arkadaş olmaz. Kendi karısına/sevgilisine de yan gözle bakar diye düşünür. Ancak g…t adamlar evli kadınlarla düşüp kalkan adamlarla arkadaş olur.

Kadın aldatılmasına rağmen ilişkiye devam ediyorsa zararı kendinedir. Erkeğin yaptığının zararı karısınadır. Sizin dediğiniz şey intihar edenden nefret edip başkasını öldürenden nefret etmemek gibi bir şey.

Bunları fikriniz değişsin diye de yazmadım. Erkekler rezil olmuyor diye genel bir yorum yazdığınız için yazdım. Bizler için yaptıkları gayet de rezil bir durum. Erkektir yapar mantığında bir insan değilim, böyle bir olay duyduğumda aklıma ilk karısının evliliğe devam etmesi değil adamın şerefsiz olması geliyor.

Eğer boşanmayacaksa evlilikteki sorunların dışarıya yansıtılması bence de çok rezillik. Kendini ve eşini başkalarına dedikodu malzemesi yaptıktan sonra çevredekilerle sağlıklı bir ilişki kurmak zor. Ancak aldatan erkek niye rezil olmasın gayet de oluyor. Arkadaşımın da böyle bir eşi var. Normalde arkadaşlarımız ve eşleriyle görüşürüz ama bu adamı arkadaşımın eşli görüşelim ısrarlarına rağmen istemiyor ve görüşmüyoruz. Arkadaşımın ailesi de nefret ediyor ve her yerde kötülüyor. Hele de konu sahibinin eşi gibi evli kadınlarla düşüp kalkan bir adamla hiçbir erkek de arkadaş olmaz. Kendi karısına/sevgilisine de yan gözle bakar diye. Ancak g…t adamlar evli kadınlarla düşüp kalkan adamlarla arkadaş olur.

Kadın aldatılmasına rağmen ilişkiye devam ediyorsa zararı kendinedir. Erkeğin yaptığının zararı karısınadır. Sizin dediğiniz şey intihar edenden nefret edip başkasını öldürenden nefret etmemek gibi bir şey.

Bunları fikriniz değişsin diye de yazmadım. Erkekler rezil olmuyor diye genel bir yorum yazdığınız için yazdım. Bizler için yaptıkları gayet de rezil bir durum. Erkektir yapar mantığında bir insan değilim, böyle bir olay duyduğumda aklıma ilk karısının evliliğe devam etmesi değil adamın şerefsiz olması geliyor.

Sizin çevrenizde rezil olur bu adamlar. Benim çevremde de olurlar. Ama biz buradaki birçok hikayede de katı gerçeklik olarak gördük ki "erkektir yapar" cümlesine toslayıp kalan çok kadın var. Gerçekten de erkektir ve yapıyor ve ülkenin her yerinde ilmek ilmek örülen Anadolu irfanı erkeğin "ufak tefek hovardalıkları"nı hoş görüyor.
Hanımefendi üslupsuz birisi olduğu için bana boş boş konuşma demiş ama ben bu hikayeyi annesi sayesinde deneyimlemiş bir kadınım. Babamın aldattığını biliyordu ama elinde somut delil yoktu. Kırklı yaşlarının başında bambaşka bir hayat kurdu kendine. Boşanma ilanımından 3 ay sonra da şehrin en lüks otelinin en ihtişamlı salonunda düğün yaptı babam. Herkes de o düğüne gidip deliler gibi eğlendi.
Ben babamı hayatımdan silkeleyip atalı 10 yılı aşkın zaman oldu çünkü başkasının alkış tuttuğu şey rezillik idi.
Ama ben o dönem insanların "ay yazık yaaa. Bu kadıncağız da bu yaşında dul kaldı. Bari ana-kız başımıza kalmasalar" düşünceleriyle dolu acıyan bakışlarını da gördüm. Üstelik ben o dönem hem ikinci üniversitemi okuyordum hem de kendime ait bir işim vardı.
O yüzden maalesef üzülerek söylüyorum ki bazı şeyler tecrübe ile sabit.
Üsten üsten kocasını rezil ettiğini söylüyor ya, aslında onun için de akıllardan geçen "çocukları ile başınıza dul şekilde kalmasa bari" acıması.

Eğer boşanmayacaksa evlilikteki sorunların dışarıya yansıtılması bence de çok rezillik. Kendini ve eşini başkalarına dedikodu malzemesi yaptıktan sonra çevredekilerle sağlıklı bir ilişki kurmak zor. Ancak aldatan erkek niye rezil olmasın gayet de oluyor. Arkadaşımın da böyle bir eşi var. Normalde arkadaşlarımız ve eşleriyle görüşürüz ama bu adamı arkadaşımın eşli görüşelim ısrarlarına rağmen istemiyor ve görüşmüyoruz. Arkadaşımın ailesi de nefret ediyor ve her yerde kötülüyor.

Hele de konu sahibinin eşi gibi evli kadınlarla düşüp kalkan bir adamla hiçbir erkek de arkadaş olmaz. Kendi karısına/sevgilisine de yan gözle bakar diye düşünür. Ancak g…t adamlar evli kadınlarla düşüp kalkan adamlarla arkadaş olur.

Evet ben de bunu anlamiyorum kadin evde senelerce cocuklari büyütmek icin cabalarken adam rahatca calisip,gücleniyor bir yandan ama kadinin iyi bir mesleği yoksa üzerine o kisi evli kadinlarla her türlü cirkinliği yapıyorsa,kadinin ailesi asla bosanmaya destek vermiyorsa burada kadin sadece mağdur olur neden kadin bosanamadiği icin onursuz olsun ki?Bunu yapanlar karaktersiz...

Son düzenleme:
Sizin çevrenizde rezil olur bu adamlar. Benim çevremde de olurlar. Ama biz buradaki birçok hikayede de katı gerçeklik olarak gördük ki "erkektir yapar" cümlesine toslayıp kalan çok kadın var. Gerçekten de erkektir ve yapıyor ve ülkenin her yerinde ilmek ilmek örülen Anadolu irfanı erkeğin "ufak tefek hovardalıkları"nı hoş görüyor.
Hanımefendi üslupsuz birisi olduğu için bana boş boş konuşma demiş ama ben bu hikayeyi annesi sayesinde deneyimlemiş bir kadınım. Babamın aldattığını biliyordu ama elinde somut delil yoktu. Kırklı yaşlarının başında bambaşka bir hayat kurdu kendine. Boşanma ilanımından 3 ay sonra da şehrin en lüks otelinin en ihtişamlı salonunda düğün yaptı babam. Herkes de o düğüne gidip deliler gibi eğlendi.
Ben babamı hayatımdan silkeleyip atalı 10 yılı aşkın zaman oldu çünkü başkasının alkış tuttuğu şey rezillik idi.
Ama ben o dönem insanların "ay yazık yaaa. Bu kadıncağız da bu yaşında dul kaldı. Bari ana-kız başımıza kalmasalar" düşünceleriyle dolu acıyan bakışlarını da gördüm. Üstelik ben o dönem hem ikinci üniversitemi okuyordum hem de kendime ait bir işim vardı.
O yüzden maalesef üzülerek söylüyorum ki bazı şeyler tecrübe ile sabit.
Üsten üsten kocasını rezil ettiğini söylüyor ya, aslında onun için de akıllardan geçen "çocukları ile başınıza dul şekilde kalmasa bari" acıması.
Uslüptan bahsedecek son kişi bile olamazsiniz çünkü bana saygisizca "onursuz"diyen sizsiniz tabi ki sizi boş boş konusmayin,saygili olun,haddinizi bilin diye uyaracağim.Sizin annenizin aldatilmasi, annenizin diyelim ki bosanamamasi onursuz yasamak degildi ama babaniz icin onursuz bir yasamdi emin olun.Cevrenizdeki insanlar basitler dmek ki kime nasil tepki vereceğini bilememis diyelim çünkü acinmasi gereken anneniz ve siz değilsiniz zaten...

Back