- Konu Sahibi esraylmz03
-
Benim esim de nisanda askerstres basladi bile. Ben de askerin yaninda goturebilecegi ihtiyaclri neler olabilir dye bakarken rastladim buraya. Esimle hic ayri kalmadik uzun sure cok zor olacak.ins cok uzaga gtmez .tecrubeli arkadslara sormak istiyorum.esi sevglisi askerde olanlr olmazsa olmaz mutlaka yanina koy dedginiz bi sey varmi simdiden hazrlgimiz yapaym diyorum.birde telefon gorusmeleri neye gore ne sıklıkla oluyir hergun gorusme imkani oluyormu
terlik, tırnak makası, kişisel bakım ürünler, traş bıçağı, köpük, diş fırçası, macunu, iğne iplik artık neye ihtiyacı varsa. yaz olduğu için roll on falan da koyarsın. şampuan, lif vs. şimdi tam hatırlamıyorum. kabus gibiydi zaten. ikimiz de saf saf dolanıyorduk. ben bir de mektup yazıp sıkıştırmıştım en küçük göze. çok zordu her şey o gün.
ilaç almamıştı eşim yasak diye. kantin var zaten. acil bir ihtiyacı olursa alır oradan. iyi traş bıçağı koymadık. bazı yerlerde hırsızlık oluyormuş. yemin törenine gidince iyisinden almıştık çünkü bulunduğu yerde hırsızlık falan olmamıştı.
ilk başta bunlar yeter. sonrasını da yemin törenine giderken götürürsün. tabi yeşil çamaşır ve atlet almayı unutmasın. yaz olduğu için içlik falan almaz. bizimkiler kış olduğu için yün içlik almışlardı. bol bol da çorap koymuştum. bir de spor ayakkabısı götürsün o da lazım. cuma eşimin yanına gideceğim sorarım ona tekrar.
bir de bu önemli, sizinkiler yazın çalışma yapacakları için güneş kremi alsınlar mutlaka. hep güneş altında çalışacaklar. tabi erkekler kabul eder mi bilmem de :)
kızlar bnm de nişanlım gıdıcek nısan daşimdiden ben aglamaklı moddayımmm
Benim esim de nisanda askerstres basladi bile. Ben de askerin yaninda goturebilecegi ihtiyaclri neler olabilir dye bakarken rastladim buraya. Esimle hic ayri kalmadik uzun sure cok zor olacak.ins cok uzaga gtmez .tecrubeli arkadslara sormak istiyorum.esi sevglisi askerde olanlr olmazsa olmaz mutlaka yanina koy dedginiz bi sey varmi simdiden hazrlgimiz yapaym diyorum.birde telefon gorusmeleri neye gore ne sıklıkla oluyir hergun gorusme imkani oluyormu
kabul eder eder:) çok yardımcı oldun canım sağol. Allah kolaylık versin, sabır versin sana da inşallah. acemi birliğinde birtakım kişisel bakım eşyalarına ihtiyacı olur da, içeri bişey almazlar sonra orda rezil olur diye korkmuştum. çünkü insan bilmediği yeri kendine göre hayal ediyor. ama dediğin gibi çok kaliteli şeyler götürmemesi lazım demek ki.aklımda bulunsun. tamam canım eşine sorduğunda haber bekliyorum o zaman..
bizde ilk etapta ıhtıyacı olan herseyı koyduk
bolca ıslak mendıl.selpak.havlu
telefon kartı
ıc camsır 5takım koyduk yetmıs zaten askerıyeden de varyrlar.corap
jılet trasş kremı yuz kremı el kremı tırnak makası
canım peki ıslak mendil selpak vs. orda vardır dimi? boşuna taşımasın gerekli şeyleri götürsün ağırlık olmasın fazladan diye soruyorum.
canım peki ıslak mendil selpak vs. orda vardır dimi? boşuna taşımasın gerekli şeyleri götürsün ağırlık olmasın fazladan diye soruyorum.
düşeceği birliğe göre değişir bu da benim eşim acemiliğini balıkesirde yapmıştı oranın kantininde selpak yoktu! Bende koymamıştım valizine malesefGittiği gibi soğuk aldı çok ihtiyacı olan bişeyi eksik bırakmış oldum Yemekhanedeki peçetelerden koyuyodu cebine... Diğer birliktede olmaz diye doldurdum peçeteyle valizini ama orda da istemediği kadar vardı...
mesela acemı bırlıgı yaptıgı yerde kocamın yemekler cok ıyıymıs..
gunde 5-6tane kıvı yedıgı oluyormus.
çok ıyı beslenıyrlardı
ama usta bırlıgınde hem yemekler berbatmıs..
hemde ac kalkıyorlarmıs saofradan dusunun...
yemekelrı cogu zamna sıfır tuz la yapıyolarmıs..
ve koca koca adamlara 2çorbakasığı pılav koyuyolarmıs..
okadarda egıtım yaptırıyolar o erkek bunyası doyarmı dusunun..
bunlarda sureklı kantınden abur cubur yemek zorunda kalıyolarmıs...
parası olmayanda kuru yemek yıyomus...
kı kocam bana en ındırgenmıs seklıyle anlatyrrr..
ahh karıcım burda nelere tanık oluyoruz bır bılsen dıyor.....
10kg zayıfladı benım kocam usta bırlıgınde...... acemı bırlıgınde kılo almıstııı ama.
evet tatlım kantınlerde oluyormus...
ama bazen yogunluktan bıtebılıyormus.
siz yınede bır paket koyun bence.
ha birde mutlaka yanına grıp ılacı ve vıtamın hapı koyun..içerı sokmak yasak ama gılzesınler bır sekılde
mutlaka alsınlar...
cunku saglıksız ortam cok cabuk hasta oluyorlar...
mutlaka ılacı koyun.... agrı kesıcı fıln.
selincim bilgiler için çok sağol.. ilaç konusunda bana kantinde satılıyo, ve ilaca ihtiyacın olduğunda söylüyosun veriyolar falan demişti(her yerde böyle değil mi acaba) içeri sokmak için boşuna riske atmasa mı kendini?
canım kantinde satılıyormu bılmıyorum..
dun kocamla konustugumda o bana söyledı mutlaka ılac alsınlar dıye..
peceteye gızlesınler soksunlar dedıı.
benım kocam askerde revırde görevlı olmasna ragmen bu bılgıyı paylasmamı ıstedı sızınle...
esya cok yük yapmasınlar herseyı verıyolar dedı.
benım kocam sıvıl hıc bır esyası yok goturmedı.
sadece gıydıgı kazak pantolon ve mont
baska bırseyı yok.
selincim bilgiler için çok sağol.. ilaç konusunda bana kantinde satılıyo, ve ilaca ihtiyacın olduğunda söylüyosun veriyolar falan demişti(her yerde böyle değil mi acaba) içeri sokmak için boşuna riske atmasa mı kendini?
acemı bırlıgınde verıyolar sadece..ya Allah razı olsun senden ve eşinden... evet ben de öyle duydum çok eşya götürmesin diye. peki acemi/usta birliğine göre değişiyo mu yanına alması gerekenler? ikisinde de mi iç çamaşırı-kişisel eşyalar-çorap vs. veriyolar? kişisel eşyalar derken tıraş bıçağı, tırnak makası, tarak gibi şeyler vermiyolardır herhalde ama sana sorayım ddedim yine bi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?