351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

benimkide son bir ay kala öyle dolaşmıştı, birlikte gitmiştik berbere onu beklemiştim. malum her bir dakikayı değerlendiriyordum yazınızı okuyunca o güne gittim birden, tuhaf oldum içim burkuldu. ama gelmesine az kaldı, inşallah sizlerinde böyle geçsin askerlik dönemleri. her türlü yardıma- çıktığı yer bakımından sorunuza açığız kızlar... merak etmeyin kaderdaşlar olarak burada herkes birbirine yardımcı oluyor herşey geçecek güzel günler gelecek :) ne de olsa 1GünGelecek1GünKalacak. :)

Askeriyenin içinden biri olarak hala dayak olmasa da vurmaların olduğunu biliyorum. Ama tabi bunun mutlaka sebebi vardır. Ya komutanın ruh sağlığı yerinde değil ya da askerin disiplinsiz davranışları mevcuttur. İstediğin kadar şikayet et, soruşturma açtır, koca adam tokat yedikten sonra komutan ceza alsa nolur, onun ruhundaki yarayı geçirmez. Umarım düşündükleri gibi sorunlar yaşamadan bitirirler askerliği.
Siz ne güzel son zamanlarınızı birlikte geçiriyorsunuz. Ben son 10 gün görebileceğim onu, şu an o da yalnız ben de yalnız.

merhaba kızlarr ,

önceliklee Allah sağ salim sevdiklerimize sevdiklerinize kavuştursun :) bu topic açıldığına göre bizimkilerin (349) yaklaşmasına az kaldığı için mutlu oldum açıkçası.. sizi öyle iyi anlıyorum ve alıyoruz ki :) bu günlerin çook kıymetini bilinn asla tartışmayın bol bol sarılın buluşun görüşün... morallerinizi bozmayın hep en iyiyi düşünün ve bi an önce ekim gelsinn diye bekleyin :) ilk günler hatta belki ilk ay zorlanabilirsiniz aramadı ne zaman arayacak birşey mi oldu diye kendinizi harab etmeyin bizim topice girip bakarsanız bu gibi konusmaların çokluğunu görebilirsiniz fakat sonraları ne kadar azaldığınıda göreceksiniz :)

güle güle gidip güle güle gelsinlerr insallah Allah hepimizi sevdiklerimize kavuştursun..

sormayın.. bugün içimde o stresle uyandım. 1 ay kaldı askere gitmesine sevdiğimin dedim içimden sabahdan beri de huzursuz,sıkkınım zaten

canım inan ilerde keşke bu kadar stres sıkıntı yapmasaydım diceksin inan her günüm baş ağrısı ve stres ve mide ağrısıyla geçmişti.. ve kafam hep orda olduğu için seviglimle geçirdiğim günlerden doğru düzgün birşey anlamamıştım.. nereye düştüğü belli olacağı gece bilgisayar başına tünedim gece 12 oldu site açılmıyor 1 oldu yok mide ağrılarım başladı.. (ülserim var) mide bulantısı bir yandan... saat 2 oldu yok deniyorum deniyorum açılmıyor bir yandan ağlıyorum bir yandan annem hadi hastaneye diye itekliyor bir yandan meraktan içim içimi yiyordu.. saat 2:30 gibi tekrar denedim şansımı derken telefon çaldı ve 'belli oldu' dedi...o ana dair hatırladığım tek şey bu.. mersin çıkmıştı... sonra geriye 2 gün kalıyor düştüğü yere göre çamaşır atlet havlu traş takımı vs vs alışveriş telaşı tanıdıklara uğrama telaşı derken zaten anlamıyorsun günlerin nasıl geçtiğini..

ve o gün geldiğinde havaalanı yolunda hem gözlerim doluyor boğazım düğümleniyor hem ailesi yanımızda zor tutuyorum kendimi..çantasını veriyoruz biletini alıyoruz ve beklemeye başlıyoruz.. zaman öyle hızlı akıyor ki hiç akmadığı gibi.. uzun bir ayrılık daha önce hiç yaşanmamış tadı kokusu hissettirdiği herşeyi çok farklı... sonra gidiyor telefonun başında saatlerce bekliyorsun her sese koşuyorsun ve arıyor.. böyle bir gün iki gün geçiyor.. o da alışıyor oraya.. özlem hiç bitmiyor.. sonra bir gün yemin törenim şu tarihte diyor.. imkanın varsa gidiorsun... öyle bir moral ki.. 1 aydan sonra artık hersey daha kolay geliyor.. önce 100 lere geliyorsun sonra iki basamaklılar.. sonra plakalar derken bir bakmışsın ki 353.dönem topici açılıyor :)

yazdıklarım çok karamsar korkutucu gelebilir aslında amacım kendinizide sevdiğinizide olumsuz düşünerek morallerinizi bozarak 1 ayınızı geçirmemenizi sağlamak.. Allah hepimizin sevdiğine kavuştursun dualarınızı eksik etmeyin ordayken değişebilirler hem daha duygusal hem daha kıskanç belki biraz daha sinirli olabilirler..alttan alın sinirlenmeyin moral verin... burda bizler için hayat aynı devam ediyor belki özlemle.. ama onlar çok çok çok bambaşka bi yerdeler...

kızlar üzülmek yok... moral verin bol bol bol ve şu günleriniizi çok güzel geçirin....

Rabbim şimdiden sabır versim yarenlerim son bir ay çok zor oluyor okadar iyi anlıyoruzki sizi aynı şeyleri yaşadık çünkü son hafta hele o son hafta geldiginde asker alışverişine çıktıgımızda aglamadan alışveriş yapmak hayatımda yaptıgım enzor alışverişti(askeriye içeride kullandırmada gerçi hiçbirini ama )gözlerine bakamazdım askerimin baktıgımda aglıycam diye kaçırırdım gözlerimi oda benden kaçırırdı daha güçlü görünürdü ama içten içe zoruna gidiyordu ayrı olmak belki evli degildik ama hep dipdibeydik çok zor geldi asker tıraşında yanındaydım o saçlarına hiç kıyamazdıki o okadar zorduki bunlar ilk biray yemin törenine gidene kadar zorlanıcaksınız gözünüzü korkutmak değil amacım ama yaşadık inanın öyle oluyor ilk gönderilen gün birşey oturuyor insanın içine 1aydan sonra biraz daha rahatlıyor şuan dahada rahat böyle düşünerek motive olun geçiçek inşallah üzerlerinde bir yüktü bu askerlik onu atlatınca herşey daha güzel olucak rabbime şükürler olsunki bu bir bayrak biz aldık size teslim edicez sizde bir başkalarına herşeyin hayırlısını istedim bunun için dua ettim bunun için dua edin rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah dualarımız sizinle

canım dua edin rahat ıyı bır yer cıksın sonrasını zamana bırakın kendılıgınden oluyor herşey.rahat bır yerde olursa tlf da kullanabılıyor.biz kullanamadık sıkı bır yer oldugu ıcın 14.5 aydır ankesor basındayız.bak ben uzun donem gecırdım askerım ankarada görevde ılklerde benı haftada bır aradı artık alıstım onsuzuga dedım sonra 2 gunde bır aradı 2.5 aydır hergun arıyor daha rahat gıbı bana hıssettırdıgı bu.ılk gunler bıraz sıkıcı olucak alısmak ıstemıcek ama alısıcaksınız benı aracagı gun ben gun ıcınde hıssederdım telefonu yanımdan ayırmazdım gercekten arardı ıyıce kafayı yıyorum derdım bu hısler cok tuhaftı sımdı ıse 456 gunden 17 gun kaldı cok sukurr.askerım 30 mart donuyorr ..Allah ım sızlere sabır versın umarım hakkınızda hayırlısı olur rahat edersınız hepınız..

349.dönem eşiyim..İlk gittiğinde 347 lerin topiğine bakmıştım gelmelerine az kalmıştı nasıl özenmiştim onlara plaka sayıyorlardı derken 10 dan geriye düştüler herkes ilk buluşacağı an için planlar yaptı yazdı alışverişler yapıldı saçlarda değişiklikler kokoşlanmalar :) çook özenmiştim ve gözlerim dolmuştu ama şimdi 59 diyorum ben siz teslim olduğunuzda 1 ayları kalıcak bizimkilerin ...Sizin üzüntünüz bizim sevincimiz demiyoruz sakın bunları okuyunca yanlış anlamayın diyoruz ki geçiyor....sizde 353.göreceksiniz ve aynı şeyleri hissedeceksiniz...Evli olanlara da şunu söyliyim evci izinleri oluyor eşler gidip cıkarabiliyor kocasını ..Bu izinler terhis süresini uzatmıyor yani o 5 aylık sürecte hakkı olan izinler..Benim eşim yemin töreni dahil 3 kez evciye çıktı yan ayda bir görüştük evci dısında da ben 6 7 saat demedım calısmama ragmen yorulmama ragmen 1 günde olsa yerinde de olsa ziyarete gittim 5-6 saat sohbet edelim diye..anlıyacagınız burada üzülen evli kişileri görünce üzülüyor anlıyorum onları ama sunu bilin şafaktan önce izinleri saycaksınız görüşmek için fırsatınız olucak ıns o izinleri sayarken bakcıasınız şafak bitiyor...Ayrıca kafanıza sakın kötü şeyler sokmayın askerde değişir psikolojisi bozulur emir alamaz şu bu...Tüm erkekler genel olarak bundan hoşlanmaz egoları yüksektir erkeklk gururları ama oraya gittiklerinde kısa bir sre içinde bunun sadece geçici bir süreç olduğunu,5 aylığınına üstlendikleri bir rol olduğunu anlayacaklar kaldı ki orada aynı değerde aynı kültürde aynı durumda psikolojide pek çok arkdşları olacak içiniz rahat olsun..Eskilerin bir bildiği vardır di mi askere gitmeye kız vermemzlermiş

Kısa dönem mi uzun dönem mi gideceği belli değil herhalde 1-2 gün önce belli oluyormuş (üniversite mezunu). ben de bu işleri pek bilmiyorum kızlar başına gelmeyince araştırmıyorsun, şimdi yavaş yavaş öğreniyorum cahilliğime verin:) ama biz nedense hep kısa dönem gibi planlar yapıyoruz. inşallah hayırlısı olur.. 2 hafta kaldı, hiç bu konu hakkında konuşmamızı istemiyor, ona dikkat et buna dikkat et orda şöyle davran falan filan diyorum ister istemez, çünkü korkuyorum, ama tek istediği bu konuyu bi daha açmamam çünkü strese giriyormuş bunları konuşunca. ben iyiliğini düşündüğüm için söylüyorum ama o da haklı, çünkü orası farklı bi dünya özgürlük yok. en iyisi onu üzmemek..
nasıl davranması gerekiyor, ilişkiler nasıl oluyor orda kızlar tecrübelerinizi dinlemek istiyoruz..

bencede konuşmayın ...Bu durum gideceği yere göre değişiyor yani çok rahat olan cep telefonu kullanan eşiyle sevgilisiyle sürekli görüşende var..

Benim eşim ank da denetim sıkı orada telefon yok bi haftada 2 kez görüştük hep ankesörlüyle (ama benim eşim üşenir ankesörlüye gitmez telefon sırası beklemez ondan haftada 2 ) ama ayda bir evci iznimiz oldu çok şükür ayda 1 mutlaka görüştük ... haftasonları çarşı izinleri oluyor zaten acemilikten sonra yakın olursa gidersiniz olmazda msn de telfnda da görüşürsünüz haftasonları...Merak etmeyin inş kısa dönem çıkarsa biter gider...uzun dönem dediğimizde zaten 12 ay maaş alıyorlar..yedek subay olarak yapıyorlar...Avukat,psikolog,doktor gibi yani ihtiyaç dahilinde bir branştansa ve sınvada yedek subay olarak yapğmak istiyorumu işaretlerse bu ihtimal yüksek...Ama avukat olup kısa dönem çıkanda var Hakkınızda hayırlısı...

Merhaba öncelikle Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın tecrübeyle sabittir ki en önemlisi bu!! Ben eşim 349. dönem askeri acemi birliği balıkesire usta birliği istanbula çıktı. Açıkcası çok mutlu olmuştum bu yerlerin çıkmasına çünkü üniversiteyi balıkesirde okuduk ve ailemde istanbulda ikamet ediyor. Gel gör ki acemi birliği eğitimi (balıkesir) oldukça zorlu geçti. Aynı dönem gidenler sadece yürüyüş eğitimi alırken bizimkini sürekli çamurda süründürdüler O orda ben burda hasta olduk. İstanbulda rahatlarız dedik evci filan çıkarırım ben burdayım değil evci çarşıya bile çıkarmadılar doğru dürüst yine de şükürler olsun ki ziyaretçi olarak gidebiliyorum yanına.... Bir arkadaşım manisada yaptı acemiliğide ustalığıda o çok rahattı telefonda kullandı irtibatı hiç kesilmedi kimseyle.
Kısaca tamamen şansınıza kalmış şeyler. Şimdiden şöyle davran böyle davran diye konuşmak yersiz çünkü karşılaşacağı insanlara bağlı ne olacağı... Morelinizi yüksek tutmaya çalışın ve iyi insanlarla karşılaşması için dua edin. İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur.

kızlar okudum yazdıkarınızı bir bir.. dediğiniz gibi demek ki şansa bağlı çok değişiyor, yakında olup görüşememek de var, tam tersi de var. yani Allah hayırlısını versin. Birbirimiz için çok dua edelim. En önemlisi sağ salim sağlıklı dönmeleri ve rahat olmaları aslında.. yedek subay olarak işaretlesin mi peki? kısa mı uzun dönem mi daha iyidir?

Valla bana kalırsa hiç gitmesin beklesin bedelli yapsın :)) Ama ikisi arasında da seçim yapmak gerekirse ben yapabildiği en kısa şekilde bitirsin askerliğini derim :) Şöyle bir gerçek de var güzelim asker adayının mesleği çok önemli atıyorum eşin bilgisayar mühendisidir gideceği dönem askeriyenin bu meslekte ihtiyacı vardır kısada işaretlese uzun çıkabiliyor.

evet doğru söylüyorsun canım. ama artık kesin gidiyor bu dönem dönüşü yok:) benim duygusal tarafım kısa dönem yapsın gelsin diyo, ama uzun dönemler daha rahat oluyormuş bi de para biriktiriyolar o açıdan daha mantıklı.. 12 nisanda görücez bakalım nereye gidecek. bi de yaz mevsimine denk geleceği için 351. dönem gidecekler yanında ne götürsünler ? eşofman falan veriyolar mı orda? yoksa o da mı değişiyo yerine göre:)

bu arada senin eşinin mesleği neydi?

Son düzenleme:

ben şimdi sana ne kadar koyma bişey hiçbirini kullandırmıyolar desemde senin gönlün rahat etmez koyarsın. Canım kullandırmıyorlar çoğu yerde kendi verdikleri dışında. siyah çorap koy bol bol desensiz olsun bide spor için beyaz çorap koymalısın. tırnak makası iğne iplik koy kantinde de satılıyor ama iyi olmuyor. Asker cüzdanı al mutlaka boyna takılanlardan. Ağır bir valiz hazırlama çünkü bir valizde askeriyeden veriyorlar yük olmasın boşuna. Nereye düşeceği belli olsun hayırlısıyla daha ayrıntılı konuşuruz

Hem ağladım,hem iç çektim yazınızı okurken... İnşallah göz açıp kapayıncaya kadar geçer de o zamanlar bi bakmışım plaka 01 Adana oluvermiş ben de öyle şimdiden planlar yapıyorum.bakalım 15 gün sonra memleketime gidicem artık hem uğurlıycam sevdiğimi,hem de alışverişini yaparız onun.Onu uğurlarken ağlamamamı istiyo benden Kendimi hiç olmadığım kadar tutmaya çalışcam,yoksa çok üzülücek aklı kalıcak biliyorum Sonra da Allahtan okulumun sınavlarıyla filan denk gelmiyo yemin töreni.İnşallah ona gidicem.. Ah ah geçsin şu dönemler herkes sevdiğine kavuşsun artık

bazen hemen ilk günden eşofman vermiyorlar. ben eşime koymuştum o istemediği halde. sonra eşofmanlar hemen dağıtılmamıştı herkes perişan olmuş ama eşim rahat rahat koyduğum eşofmanlarını giymiş.

selam 351ler uzmeyın kendınızı daha cok var gıtmelerine...
bizimkilerinde gelmelerine.....

sorularınız varsa cevaplayabılırım....

ayy iyi ki düşünmüşsün hakkaten iyi olmuş.. başka ne götürebilir yanında? el ve ayak kremi diye birisi söylemişti. başka aklımda bişey yok. bi de mevsimine göre yanına bişeyler alması önemli galiba . yazın ne lazım olabilir?
bu verdiklerimizi acemilikte yani ilk ay götürememe ihtimali var mı?usta birliğinde mi verelim

terlik, tırnak makası, kişisel bakım ürünler, traş bıçağı, köpük, diş fırçası, macunu, iğne iplik artık neye ihtiyacı varsa. yaz olduğu için roll on falan da koyarsın. şampuan, lif vs. şimdi tam hatırlamıyorum. kabus gibiydi zaten. ikimiz de saf saf dolanıyorduk. ben bir de mektup yazıp sıkıştırmıştım en küçük göze. çok zordu her şey o gün.

ilaç almamıştı eşim yasak diye. kantin var zaten. acil bir ihtiyacı olursa alır oradan. iyi traş bıçağı koymadık. bazı yerlerde hırsızlık oluyormuş. yemin törenine gidince iyisinden almıştık çünkü bulunduğu yerde hırsızlık falan olmamıştı.

ilk başta bunlar yeter. sonrasını da yemin törenine giderken götürürsün. tabi yeşil çamaşır ve atlet almayı unutmasın. yaz olduğu için içlik falan almaz. bizimkiler kış olduğu için yün içlik almışlardı. bol bol da çorap koymuştum. bir de spor ayakkabısı götürsün o da lazım. cuma eşimin yanına gideceğim sorarım ona tekrar.

bir de bu önemli, sizinkiler yazın çalışma yapacakları için güneş kremi alsınlar mutlaka. hep güneş altında çalışacaklar. tabi erkekler kabul eder mi bilmem de :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…