- Konu Sahibi esraylmz03
-
eşim asker traşına çok yakın bi traş olmaya başladı :26: hem saç hem sakal :26: sözde "gözü alışsın" diyeymiş... gözünü mü alıştırmak istiyor yoksa gönlünü mü bilmiyorumbelki de beni alıştırmak istiyor gideceğine
sormayın.. bugün içimde o stresle uyandım. 1 ay kaldı askere gitmesine sevdiğimin dedim içimdensabahdan beri de huzursuz,sıkkınım zaten
Kısa dönem mi uzun dönem mi gideceği belli değil herhalde 1-2 gün önce belli oluyormuş (üniversite mezunu). ben de bu işleri pek bilmiyorum kızlar başına gelmeyince araştırmıyorsun, şimdi yavaş yavaş öğreniyorum cahilliğime verin:) ama biz nedense hep kısa dönem gibi planlar yapıyoruz. inşallah hayırlısı olur.. 2 hafta kaldı, hiç bu konu hakkında konuşmamızı istemiyor, ona dikkat et buna dikkat et orda şöyle davran falan filan diyorum ister istemez, çünkü korkuyorum, ama tek istediği bu konuyu bi daha açmamam çünkü strese giriyormuş bunları konuşunca. ben iyiliğini düşündüğüm için söylüyorum ama o da haklı, çünkü orası farklı bi dünya özgürlük yok. en iyisi onu üzmemek..
nasıl davranması gerekiyor, ilişkiler nasıl oluyor orda kızlar tecrübelerinizi dinlemek istiyoruz..
Kısa dönem mi uzun dönem mi gideceği belli değil herhalde 1-2 gün önce belli oluyormuş (üniversite mezunu). ben de bu işleri pek bilmiyorum kızlar başına gelmeyince araştırmıyorsun, şimdi yavaş yavaş öğreniyorum cahilliğime verin:) ama biz nedense hep kısa dönem gibi planlar yapıyoruz. inşallah hayırlısı olur.. 2 hafta kaldı, hiç bu konu hakkında konuşmamızı istemiyor, ona dikkat et buna dikkat et orda şöyle davran falan filan diyorum ister istemez, çünkü korkuyorum, ama tek istediği bu konuyu bi daha açmamam çünkü strese giriyormuş bunları konuşunca. ben iyiliğini düşündüğüm için söylüyorum ama o da haklı, çünkü orası farklı bi dünya özgürlük yok. en iyisi onu üzmemek..
nasıl davranması gerekiyor, ilişkiler nasıl oluyor orda kızlar tecrübelerinizi dinlemek istiyoruz..
bencede konuşmayın ...Bu durum gideceği yere göre değişiyor yani çok rahat olan cep telefonu kullanan eşiyle sevgilisiyle sürekli görüşende var..
Benim eşim ank da denetim sıkı orada telefon yok bi haftada 2 kez görüştük hep ankesörlüyle (ama benim eşim üşenir ankesörlüye gitmez telefon sırası beklemez ondan haftada 2) ama ayda bir evci iznimiz oldu çok şükür ayda 1 mutlaka görüştük ... haftasonları çarşı izinleri oluyor zaten acemilikten sonra yakın olursa gidersiniz olmazda msn de telfnda da görüşürsünüz haftasonları...Merak etmeyin inş kısa dönem çıkarsa biter gider...uzun dönem dediğimizde zaten 12 ay maaş alıyorlar..yedek subay olarak yapıyorlar...Avukat,psikolog,doktor gibi yani ihtiyaç dahilinde bir branştansa ve sınvada yedek subay olarak yapğmak istiyorumu işaretlerse bu ihtimal yüksek...Ama avukat olup kısa dönem çıkanda var Hakkınızda hayırlısı...
Merhaba öncelikle Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın tecrübeyle sabittir ki en önemlisi bu!! Ben eşim 349. dönem askeri acemi birliği balıkesire usta birliği istanbula çıktı. Açıkcası çok mutlu olmuştum bu yerlerin çıkmasına çünkü üniversiteyi balıkesirde okuduk ve ailemde istanbulda ikamet ediyor. Gel gör ki acemi birliği eğitimi (balıkesir) oldukça zorlu geçti. Aynı dönem gidenler sadece yürüyüş eğitimi alırken bizimkini sürekli çamurda süründürdülerO orda ben burda hasta olduk. İstanbulda rahatlarız dedik evci filan çıkarırım ben burdayım değil evci çarşıya bile çıkarmadılar doğru dürüst yine de şükürler olsun ki ziyaretçi olarak gidebiliyorum yanına.... Bir arkadaşım manisada yaptı acemiliğide ustalığıda o çok rahattı telefonda kullandı irtibatı hiç kesilmedi kimseyle.
Kısaca tamamen şansınıza kalmış şeyler. Şimdiden şöyle davran böyle davran diye konuşmak yersiz çünkü karşılaşacağı insanlara bağlı ne olacağı... Morelinizi yüksek tutmaya çalışın ve iyi insanlarla karşılaşması için dua edin. İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur.
kızlar okudum yazdıkarınızı bir bir.. dediğiniz gibi demek ki şansa bağlı çok değişiyor, yakında olup görüşememek de var, tam tersi de var. yani Allah hayırlısını versin. Birbirimiz için çok dua edelim. En önemlisi sağ salim sağlıklı dönmeleri ve rahat olmaları aslında.. yedek subay olarak işaretlesin mi peki? kısa mı uzun dönem mi daha iyidir?
Valla bana kalırsa hiç gitmesin beklesin bedelli yapsın :)) Ama ikisi arasında da seçim yapmak gerekirse ben yapabildiği en kısa şekilde bitirsin askerliğini derim :) Şöyle bir gerçek de var güzelim asker adayının mesleği çok önemli atıyorum eşin bilgisayar mühendisidir gideceği dönem askeriyenin bu meslekte ihtiyacı vardır kısada işaretlese uzun çıkabiliyor.
evet doğru söylüyorsun canım. ama artık kesin gidiyor bu dönem dönüşü yok:) benim duygusal tarafım kısa dönem yapsın gelsin diyo, ama uzun dönemler daha rahat oluyormuş bi de para biriktiriyolar o açıdan daha mantıklı.. 12 nisanda görücez bakalım nereye gidecek. bi de yaz mevsimine denk geleceği için 351. dönem gidecekler yanında ne götürsünler ? eşofman falan veriyolar mı orda? yoksa o da mı değişiyo yerine göre:)
bu arada senin eşinin mesleği neydi?
canım inan ilerde keşke bu kadar stres sıkıntı yapmasaydım diceksin inan her günüm baş ağrısı ve stres ve mide ağrısıyla geçmişti.. ve kafam hep orda olduğu için seviglimle geçirdiğim günlerden doğru düzgün birşey anlamamıştım.. nereye düştüğü belli olacağı gece bilgisayar başına tünedim gece 12 oldu site açılmıyor 1 oldu yok mide ağrılarım başladı.. (ülserim var) mide bulantısı bir yandan... saat 2 oldu yok deniyorum deniyorum açılmıyor bir yandan ağlıyorum bir yandan annem hadi hastaneye diye itekliyor bir yandan meraktan içim içimi yiyordu.. saat 2:30 gibi tekrar denedim şansımı derken telefon çaldı ve 'belli oldu' dedi...o ana dair hatırladığım tek şey bu.. mersin çıkmıştı... sonra geriye 2 gün kalıyor düştüğü yere göre çamaşır atlet havlu traş takımı vs vs alışveriş telaşı tanıdıklara uğrama telaşı derken zaten anlamıyorsun günlerin nasıl geçtiğini..
ve o gün geldiğinde havaalanı yolunda hem gözlerim doluyor boğazım düğümleniyor hem ailesi yanımızda zor tutuyorum kendimi..çantasını veriyoruz biletini alıyoruz ve beklemeye başlıyoruz.. zaman öyle hızlı akıyor ki hiç akmadığı gibi.. uzun bir ayrılık daha önce hiç yaşanmamış tadı kokusu hissettirdiği herşeyi çok farklı... sonra gidiyor telefonun başında saatlerce bekliyorsun her sese koşuyorsun ve arıyor.. böyle bir gün iki gün geçiyor.. o da alışıyor oraya.. özlem hiç bitmiyor.. sonra bir gün yemin törenim şu tarihte diyor.. imkanın varsa gidiorsun... öyle bir moral ki.. 1 aydan sonra artık hersey daha kolay geliyor.. önce 100 lere geliyorsun sonra iki basamaklılar.. sonra plakalar derken bir bakmışsın ki 353.dönem topici açılıyor :)
yazdıklarım çok karamsar korkutucu gelebilir aslında amacım kendinizide sevdiğinizide olumsuz düşünerek morallerinizi bozarak 1 ayınızı geçirmemenizi sağlamak.. Allah hepimizin sevdiğine kavuştursun dualarınızı eksik etmeyin ordayken değişebilirler hem daha duygusal hem daha kıskanç belki biraz daha sinirli olabilirler..alttan alın sinirlenmeyin moral verin... burda bizler için hayat aynı devam ediyor belki özlemle.. ama onlar çok çok çok bambaşka bi yerdeler...
kızlar üzülmek yok... moral verin bol bol bol ve şu günleriniizi çok güzel geçirin....
evet doğru söylüyorsun canım. ama artık kesin gidiyor bu dönem dönüşü yok:) benim duygusal tarafım kısa dönem yapsın gelsin diyo, ama uzun dönemler daha rahat oluyormuş bi de para biriktiriyolar o açıdan daha mantıklı.. 12 nisanda görücez bakalım nereye gidecek. bi de yaz mevsimine denk geleceği için 351. dönem gidecekler yanında ne götürsünler ? eşofman falan veriyolar mı orda? yoksa o da mı değişiyo yerine göre:)
bu arada senin eşinin mesleği neydi?
bazen hemen ilk günden eşofman vermiyorlar. ben eşime koymuştum o istemediği halde. sonra eşofmanlar hemen dağıtılmamıştı herkes perişan olmuş ama eşim rahat rahat koyduğum eşofmanlarını giymiş.
ayy iyi ki düşünmüşsün hakkaten iyi olmuş.. başka ne götürebilir yanında? el ve ayak kremi diye birisi söylemişti. başka aklımda bişey yok. bi de mevsimine göre yanına bişeyler alması önemli galiba . yazın ne lazım olabilir?
bu verdiklerimizi acemilikte yani ilk ay götürememe ihtimali var mı?usta birliğinde mi verelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?