351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

eşim asker traşına çok yakın bi traş olmaya başladı :26: hem saç hem sakal :26: sözde "gözü alışsın" diyeymiş... gözünü mü alıştırmak istiyor yoksa gönlünü mü bilmiyorum belki de beni alıştırmak istiyor gideceğine

Şimdiden bu kadar duygusala bağlama bence canım keyfini çıkartmaya çalışın her anın. yeterince sıkıntılı günler beklıo zaten. Gitcekler sağsalim de gelcekler inş.:)

benim eşim de son akşam tıraş olup gelmişti ben de çok üzülmüştüm ama ona bile alışıyorsun. gitmeden önceki "gidecek" stresi emin ol daha kötü. gittikten sonra en azından günler azalmaya başlıyor. geçen günler kavuşma gününü yakınlaştırıyor.

bu günlerin tadını çıkar. iyi bir yere de çıkar inşallah. kısa dönemleri çok zorlamıyorlar ve çoğu zaman askerden bile saymıyorlar. benim eşimin komutanı onlara doğru düzgün spor bile yaptırmamış. adam önceden komando yetiştirmiş. kısa dönemleri kaale almıyormuş.

gerçekten üzülme, endişelenme. ilk bir hafta biraz zor geçiyor, sonra alışıyorsun. hatta ben hiç evlenmemiş gibi hissediyorum bazen. bekar gibiyim.
süslenip püslenip geziyorum.

bol bol dua et. gönlünü ferah tut. bak bizimki yarıyı geçti. sizinki de iyi olur inşallah.

Biz de 10 aylık evliyiz ama 6 aydır çok uzak şehirlerdeyiz. Alıştım üzülmem çok diyorum ama askere gönderince belki farklı hissedebilirim. Eşim inşaat teknikeri ama işletmeden 4 yıllığa tamamladığı için işletmeci olarak gidicek. Bana uzak ya da yakın olması sorun değil, gittiği yerde rahat etsin yeter. Albay kızıyım bilirim psikopat komutanın emrindeki askerlerin ne çektiğini.

Biz de 10 aylık evliyiz ama 6 aydır çok uzak şehirlerdeyiz. Alıştım üzülmem çok diyorum ama askere gönderince belki farklı hissedebilirim. Eşim inşaat teknikeri ama işletmeden 4 yıllığa tamamladığı için işletmeci olarak gidicek. Bana uzak ya da yakın olması sorun değil, gittiği yerde rahat etsin yeter. Albay kızıyım bilirim psikopat komutanın emrindeki askerlerin ne çektiğini.

inşallah rahat edecekleri yerlerde olurlar yavaş yavaş bizlerde bu topikte tanışsak mı artık ben ilkay 24 yaşındayım.. denizli'deyim çalışıyorum, psikologum neenone sanırım sende psikologsun

Eminim çok zor olduğuna bu zamanların.. bakalım sabır sabır diye diye geçiricez o günlerimizi. uzun mu çıkıcak kısa mı,yakın bi yer mi,neresi olucak diye her gece rüyalarıma giriyo artık bu durum bazen bi an önce açıklansın artık diye bekliyorum,sonrasında da şu zamanlarımız hiç geçmesin diye düşünüp duruyorum

sevdiceklerimiz hemen yapıp gelirlr inşallah. şöyle bi de güzel bi yere çıktı mı askerliği en azından içim bi nebze rahatlıcak

şuan günler nasıl çabuk geçiyorsa, onlar gittiğinde de çabuk geçsin sabredip beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok

inşallah bizim de öyle kaynaştığımız bi arkadaşlığımız olur
desteklerinize çok ihtiyacım var.herkes bunu pek anlamaz, kimse bilmez bu beklemeyi nasıl olduğunu

inşallah rahat edecekleri yerlerde olurlar yavaş yavaş bizlerde bu topikte tanışsak mı artık ben ilkay 24 yaşındayım.. denizli'deyim çalışıyorum, psikologum neenone sanırım sende psikologsun

28 benim yaşım da. İş sebebiyle Erzincandayım. Sen nerde çalışıyosun ilkay?

Günaydın hanımlar genelde 349.dönem topiğine bakıyorum bu sabah 351'i ziyaret edeyim dedim. nezmn teslim oluyo askerleriniz. sizi bekliyorum ben benim nişanlım asteğmen 347.dönem. bekleyip duruyorum benm devrelerim kavuştu 349'larda kavuşucak bir ben kaldım bitmek bilmiyo ama bitecek bı süre birlikte şafak sayıcaz inşlh

12 nisanda teslim olacak bizimkiler. Bir an önce gidip gelsinler inşallah.

Aile danisma merkezinde calisiyorum ama su siralar is degistiriyorum. Bi sirkete geciyorum. Sen nerde çalışıyorsun erzincanda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındayım ben de. Eş durumundan tayinimin gelmesini bekliyorum.

1 ayınız kalmış hayırlısıyla iyi bir yer çıkar ve gidip gelirler inşallah.

sormayın.. bugün içimde o stresle uyandım. 1 ay kaldı askere gitmesine sevdiğimin dedim içimden sabahdan beri de huzursuz,sıkkınım zaten

hiç sıkma canını canım, arkadaşlarımında dediği gibi son günlerin tadını çıkarın göz açıp kapayıncaya kdr gelicek o gün ve askerini uğurlucaksın. oyüzden kendinide üzme askerinide. dua edin kısa dönem çıksın, uzun çıksa bi yönden iyi yanlız devrelerin kavuşunca afedersin ama insana koyuyor birazcık yaşadım biliyorum

Eşim çok mutsuz gideceği için. Özgürlüğüne çok düşkün olduğu için askerliği sadece insanı insan yapan değerlerin elinden alınması olarak görüyor. Emir almaktan nefret eder, '28 yaşındayım ve bu yaştan sonra dayak yersem bu benim çok ağrıma gider diyor. Askere gideceği için etkilenmiyorum demiştim ama artık askerlik sonrası psikolojisi için çok endişeleniyorum.

haklısın, bu işin bir de sonrası var .. kişilik yapılarına göre askerlikten ne derece etkilenecekleri farklılaşır ama mutlaka her biri etkilenecek ve bir takım değişiklikler olacak:44:

eşimde emir almayı sevmez ama şuanda kendini oradaki herşeye hazırlıyor .. askere giden arkadaşlarını dinliyor falan ama yaşayınca farklı olacağına eminim ne kadar kendini hazırlasa da ..

Kısa sürede alışır emir almaya.Sebepsiz ve gereksiz saatlerce bekletilmeye.Anlamsız verilen işleri yapmaya.Hepsi alışıyor.Bu arada öyle dayak falan yok askeriyede.Kaç yaşında birde eşiniz 18 yasında er değil ya hatta onlara bile el kardıramıyorlar.Bir şikayette başlarına gelecekleri biliyorlar çünkü.Meraklanmayın.5 ay geçiyor.Sizleri bir tek sıcak zorlayacak bizleri çetin kış zorladığı gibi.Döndüğünde de kısa sürede adapte olur.Canınızı sıkmayın şimdiden.

Son düzenleme:
Ben de sizdenim kızlar merhaba:) benimki nisanda teslim oluyor, galiba 351 oluyormuş şimdi öğrenmiş oldum.. inşallah hayırlısı ile gidip gelirler.. kısa/uzun, doğu/batı neresi hayırlısı ise orası çıksın diye dua ediyorum hep.. çünkü biz bilemeyiz ki nasıl rahat olacaklar, nerde can güvenlikleri daha iyi olacak vs. Allah bilir.
Daha geçende 2 ay vardı şimdi sayılı günler kaldı ne çabuk geçiyor bu tatlı günler.. ama olumsuz düşünmeyelim nasıl olsa askerlik yapacaklardı bari aradan bir an önce çıksın dimi:) tabi ki çok zor, daha gitmeden sanki o gitmiş gibi içim eziliyor ama bunu dile getirmezsek kendi kendimizi terapi yapmış gibi oluruz, bence mümkün olduğunca olumsuz şeyler yazıp kendimizi de sevgilimizi de çevremizi de üzmeyelim.. bol bol dua ve şans dileyelim.. inşallah çooook çabuk geçecek askerlik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…