• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

Gideceğini daha yeni idrak edebildim.. gözyaşlarımı tutamıyorum..

sakin ol canım..bende öyleydim..gözlerinin içine bakamadım hiç..baktığım an gözyaşlarımı tutamıyordum..ona sarıldığımda gözyaşlarımı arkadan sşler öyle dönerdim..çok zorr...ama geçiyor..yaran kabul bağlıyor diyeyim

Gideceğini daha yeni idrak edebildim.. gözyaşlarımı tutamıyorum..

öncelikle Allah sabır versin.. Geçicek sayılı gün demiyorum. Çünkü bi Allah bilio bi sevdigin ne kadar zorlandıgını. Ama daha vaktiniz var en iyi şekilde geçirin günlerinizi. Değil 1 hafta 1 ay 1 saati 1 dakikayı özlüyosun yokluğunda...

Benden ufak bi tavsiye sadece. Yerler belli olduğunda Manisa acemi, usta Kıbrıs Girne Füzeci her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Şimdiden Allah yar ve yardımcınız olsun...:72:

Son düzenleme:
Kızlar Allah razı olsun sizden iyi ki varsınız.. Hayırlı tezkereler hepinize, Allah kavuştursun en kısa zamanda. bu aralar işe konsantre olmam lazım işler bekliyor, ama olmuyo kafamdan atamıyorum. gitmesine az kaldı, burda olmasına rağmen telefonla konuşurken bile ağlayasım geliyo sesini duyduğumda. ama belli etmemek lazım, onların işi daha zor. Hayırlısı buymuş, dayanmak lazım.
Gitmesine kaç gün kaldığını geriye doğru saymaktansa, şafak saymayı tercih ederim.. Bir an önce gitseler de gelseler artık.

Şarkılarımızı, duygusal şarkılar dinlemek, fotoğraflarımıza bakmak, onunla gittiğim yerlere gitmek, onun sevdiği şeyleri yapmak hepsi yasak bana artık. yoksa bu halden kurtulmak çok zor..

Şarkılarımızı, duygusal şarkılar dinlemek, fotoğraflarımıza bakmak, onunla gittiğim yerlere gitmek, onun sevdiği şeyleri yapmak hepsi yasak bana artık. yoksa bu halden kurtulmak çok zor..

sizin için şuan tüm bunların hepsi çok zor gibi gözüküyo ama inan bi süre sonra zorda olsa alışıyosun. gün geçtikçe özlemin daha da artıyo ama tüm bu saydıklarının hepsi canını acıtsada yapıyosun.
umarım hayırlı yerler olur hep öyle dua edin. sağ sağlim gidip gelicekler inşallah.

ben 347. dönem yareniyim nişanlım asteğmen, 6 aydır görmüyorum sevdiğimi izinde kullanmadık hiç bitene kadar da kullanmayacağız sanırım.

sizin için şuan tüm bunların hepsi çok zor gibi gözüküyo ama inan bi süre sonra zorda olsa alışıyosun. gün geçtikçe özlemin daha da artıyo ama tüm bu saydıklarının hepsi canını acıtsada yapıyosun.
umarım hayırlı yerler olur hep öyle dua edin. sağ sağlim gidip gelicekler inşallah.

ben 347. dönem yareniyim nişanlım asteğmen, 6 aydır görmüyorum sevdiğimi izinde kullanmadık hiç bitene kadar da kullanmayacağız sanırım.

Amin.. Dediğin gibi hayırlısı neyse o olsun.. Allah hepinizin yardımcısı olsun ve sabır versin.
Erken dönmek için izin kullanmıyorlar hiç, ama öylesi mi daha iyi, yoksa bi kez olsun görüp hasret gidermek mi iyi bilmiyorum..

Amin.. Dediğin gibi hayırlısı neyse o olsun.. Allah hepinizin yardımcısı olsun ve sabır versin.
Erken dönmek için izin kullanmıyorlar hiç, ama öylesi mi daha iyi, yoksa bi kez olsun görüp hasret gidermek mi iyi bilmiyorum..

amin canım
evet 30 gün erken dönücek izin kullanmazsak. dayanamıyoruz şuan çok düşündük kullanalım mı diye ama gelirse geri gönderemem bütün herşey başa döner biraz alışmışken başladığı gibi bitsin istiyorum

kızlar öncelikle allah hepimize sabır versin diyorum. sabretmemiz gereken en büyük zorluğumuz bu olsun diyorum. sağlık sıhhat olunca bekleniyor. ilk ay çok zor geçiyor. hele evliyseniz işiniz daha zor emin olun. düzeni bozmak, yalnız kalmak, birlikte kurulmuş bir hayatı yıkıp tekrar yalnızlığa alışmak çok zor oluyor. ama alışıyorsunuz. erkek arkadaş ya da nişanlınızsa giden en azından ev düzeniniz bozulmuyor. ama yine çok özlüyorsunuz...

hafta sonu eşimle beraberdim. sordum en çok lazım olan şeyleri. askerleriniz giderken mutlaka yanlarında eşofmanlarını götürsünler. kalabalık bir yere gidebilirler. eşofmanlarını, terliklerini hemen alamayabilirler. bir de kendi terliklerini götürürlerse diğerleriyle karışma olasılığı olmaz. herkeste aynı terlik olunca karışıyor ya da çalınıyor.

biz çok tereddüt etmiştik eşofman koysak mı diye. gittiğinde saatlerce alamamışlar, eşofmanlarını getirenler rahat etmiş bir tek. eşim iyi ki koymuşuz demişti kaç kere. zaten bu saydıklarımın hepsi küçük bir çanta tutmuştu. gerçi ben her gidişimde bir sürü şey taşıdım gene ona. mevsim değişti. montunu, gömleklerini vs. götürdüm durmadan. kendilerini yemin törenine kadar idare edecek şeyler götürsünler, ihtiyaçları olanlarını sonra götürürsünüz.

sizin dönem yaza gelecek. yanında eşofman takımı olması iyi olur. çok terlerler, sık yıkarlar. yazın koğuşlar çok fena ter kokar muhtemelen. o yüzden de iyi olur.

spor ayakkabılarını unutmasınlar. ya da giderken onunla giderler. o listede yazıyordu gerçi. ellerine muhtemelen bir liste verirler.

kantinde her şey var diye güvenmesinler. ilk günün şaşkınlığından, moral bozukluğundan ve kalabalıklığından ötürü gidip ihtiyaçları olan şeyleri alamayabilirler. o yüzden tıraş bıçakları, köpükleri yanlarında olsun.

çalınma ihtimaline karşı çok pahalı şeyler götürmesinler.
krem, tırnak makası, iğne iplik vs. kişisel bakımları için gerekli olan ne varsa onları unutmasınlar.

asker cüzdanı alsınlar boyunlarına asmaları için iyi oluyor. yemin törenine kadar idare edecek, diş macunu, diş fırçası, şampuan götürsünler. selpak da bol bol alsınlar. kantinlerde olmuyor genelde.

hakkınızda hayırlısı olsun. belirsizlik en kötüsü galiba. nereye çıkacağını bilmiyorsunuz, rahat olacak mı olmayacak mı bilmiyorsunuz. hatta bi gitse de en azından geçen günler askerliğinden düşse diyorsunuz. en azından ben öyle diyordum. geçen günler ayrılığımızı yaklaştırıyordu. askerde olsa en azından kavuşacağımız gün yaklaşır diyordum. aralık geçer mi derken nisan geldi...

son 45 günümüz... :46:

Son düzenleme:
bir de bilmeyenler için anlatıyorum aile kartı diye bir kart var. ankesörlü telefondan ev telefonu tarifesi ile konuşturan kart. ev telefonu benim üzerimeydi. gidip telekomdan aile kartı çıkarttım. eşim akşam yediden sonra istediği kadar konuşuyor. 3000 dk bedava var. gündüzleri de 100 dakika bedavası var. normal ev telefonu gibi yani. bu bedavalar bitince de ücretlendirme ev telefonunun faturasına geliyor.

illa cep telefonu sokmak için uğraşmasınlar. eşim hiç götürmedi telefon. akşamları bi sandalye çekiyor ankesörlü telefonun başına rahat rahat konuşuyoruz. zaten sadece benim eşimde yok telefon. o yüzden rahat rahat konuşuyoruz. yakalanma derdi de yok. günde 4-5 kere arıyor. uzun uzun sohbet ettiğimiz de oluyor. 1 saatten fazla konuştuğumuz da oldu.

bir de cep telefonunun olmaması ikimiz için de iyi oldu. kavga etme olasılığımız azaldı. insan sinirlendiğinde ulaşamayınca, sonrasında sakinleşiyor, sakin sakin konuşuyor. o an ulaşsam belki kavga edebilirdim.

ankesörlüden arayınca aramaları daha kıymetli oluyor. insan konuştuğu her saniyenin kıymetini biliyor. muhtemelen onların da sizin de psikolojileriniz etkilenecek, kavga etme potansiyeliniz artacak. cep telefonu olsaydı ben hep daha çok kavga ederdik diye düşünüyorum.

çok şükür şimdiye kadar sorunsuz geçti. bundan sonra da sorunsuz geçer inşallah. sizin de askerleriniz sağ salim gidip gelsin.

kızlarrr eşleriniz sınava girmeye başladı bol bol dua edelim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın güzel yerlere düşürsün... Kocam bugün biletlerimiz sınava girmeye başladı dedi 351. dönemlerin gelmesi bizimkilerin bileti oluyormuş. Hepimiz için hayırlı olur inşallahhh

Esim sinava gitti, dun gece cikti yola:43: cok az kaldi:5: baktikca sarildikca gozlerim doluyo.nasil başedeceğim bilmiyorum. . Canim cok yaniyor kimselere anlatamiyorum:25:

Geçecek mi bu günler:26:

Esim sinava gitti, dun gece cikti yola:43: cok az kaldi:5: baktikca sarildikca gozlerim doluyo.nasil başedeceğim bilmiyorum. . Canim cok yaniyor kimselere anlatamiyorum:25:

Geçecek mi bu günler:26:

iLKAY canım dua et geçer hepsi,herkesin askeri gitti geldiler,biraz toparlan,bak göreceksin gidip hemende dönecek,

Sanırım en zor gunlere giriş yaptık sınavla birlikte .. yeniden yüzlestirdi gideceği gercegiyle..

Eşleriniz sevgilileriniz sınava girdi inşallah hepsi için hayırlı yerler nasip olur dua edin bol bol rabbim sizinle olsun şuanki durumu okadar iyi anlıyoruz bizi gerçekten biz anlıyabiliyoruz yarenler yerleri belli olana kadar diken üzerinde oluyor insan kısamı uzunmu neresi olucak diye inşallah hayırlısını versin rabbim açıklandıktan sonra içinizdeki merak azalıcak o yerle ilgili araştırmalar başlıycak biz herşeyini koymuştuk alışverişinin eksiksiz yaptık diyebilirim ama malesef birkaç kişisel şampuan falan dışında birşey kullandırmadılar kendi kantinlerinden aldırdılar öyle saçma biryere düştük usta birliginde çok rahat kullanıyor ama hepsini çokşükür ilk bir ay çok fazla birşey almamanızı öneririm eşorfman olabilir ama bize kullandırmadılar oranın kıyafetlerini giydi askerim o yüzden ne desek boş bence ilaç almıyorlar thilotu falan kabul ediyorlar ama onlar olabilir gerçi yaza denk geliyor çok fazla hasta olmazlar benim askerim hala hasta birtürlü kurtulamadı hastalıktan :14: güneş kremi alın bol bol yazın sizler çin kurtarıcı olucaktır.

Pttden asker kartı alın şifreli bize çok kolaylık sağladı aile kartlarıda var sanırım iyi oluyormuş biz kullanmadık ama ilk günlerde çok fazla harcanıyor kart ilk gittiklerinde kantinlerde kart sıkıntısı olabilir bence fazla fazla yanında bulundursun.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :nazar::72:

Safranbolu/KARABÜK çıkan olursa seve seve yardımcı olurum :16:

Sanırım en zor gunlere giriş yaptık sınavla birlikte .. yeniden yüzlestirdi gideceği gercegiyle..

ben de evliyim aynı lşeyleri hissettim gitmesine 2 ay kala tuttu telaşı beni...Merak etme dua et...Evci izinleri olacak sen bunu 6 aylık ya da 12 ay cıakrsa 12 aylık bır surec gıbı gorme her ay evcıye cıkma hakkı var ayda bır gorusursunuz sen ıstersen ıkı uc :)yakın olursa haftasonlrıda gıdersın carsıya cıkamasada yerınde zıyaret edersın ben 6 kez gıttım acemılıgınde dayanamıstuım gıtmstm yerınde zıyaret ettım borek corek yaptım sabah 9.30dan aksam 16.30 a kadar otrmstuk sonra yemn torenı oldu ona gıttık cumadan opazara kadar ızınlı oluyorlar...sonra evcı ızınlerı oldu evcı ızınlerını saydım safak dıye kavusmamıza uc hafta kaldı dıye dıye ayları devrdım bak sımdı şafak 44 ..Bunu bir ayrılık gibi düşünme iş seyahati gibi düşün belkı ayda ıkı kez bıle gorusbılıceksın ki çalışıyorsan zaman cok daha cabuk gecer ..

Kızlar hakkaten çok dua edelim birbirimize. Sağ salim gitsinler gelsinler inşallah..
İçim eziliyo, kalbim acıyo, görmeye sesini duymaya dayanamıyorum, hiçbir şeye konsantre olamıyorum,düşünemiyorum. Başıma ağrılar giriyor, yolda evde her yerde ağlıyorum, boğazıma bir şey düğümleniyo, belli etmemeye çalışıyorum olmuyo, biliyorum onu da üzüyorum, yapmamaya çalışıyorum, elimde değil.. Kadınlar niye bu kadar duygusal yaratılmış of.. gidene kadar bol bol birlikte vakit geçirin diyor herkes, ama bende tam tersi ona daha çok alışmama ve acı çekmemize neden oluyor. bilemiyorum.. Şu an hayatımda yeni yeni şeyler olmak üzereyken yoğun zamanlarımdayken; mevsim dursun, hayatımda hiç bi değişiklik olmasın istiyorum o gelene kadar.

Bende aylardir kötüyüm . O hep bende once uyur. Onun uyumasini bekliyorum sonra agliyorum ona bakip bakip:14:
Dedigin gibi daha mi cok sarilsam yoksa kendimi duruma alistirmak icin uzaki kalsam bilemedim bi donem. Sonra dayanamadim zaten. Gunlerdir kokusunu icime ceke ceke uyuyorum..

Ayrilik acisi bi taraftan beni sararken diger taraftan tek basima ayakta durmak icin cabaliyorum. Cunku esim hep evimizde isleri ve hayatimi hep kolaylastirdi.. simdi onsuz bi duzene adapte olmam gerekiyor:25:
Allah yardimcimiz olsun.

Bende aylardir kötüyüm . O hep bende once uyur. Onun uyumasini bekliyorum sonra agliyorum ona bakip bakip:14:
Dedigin gibi daha mi cok sarilsam yoksa kendimi duruma alistirmak icin uzaki kalsam bilemedim bi donem. Sonra dayanamadim zaten. Gunlerdir kokusunu icime ceke ceke uyuyorum..

Ayrilik acisi bi taraftan beni sararken diger taraftan tek basima ayakta durmak icin cabaliyorum. Cunku esim hep evimizde isleri ve hayatimi hep kolaylastirdi.. simdi onsuz bi duzene adapte olmam gerekiyor:25:
Allah yardimcimiz olsun.

:( seni çok iyi anlıyorum ne yapmamız gerektiğini de biliyorum, ama yapamıyorum.. askere neden mutlu mesut uğurlanırlar, kötü bi yere gidiyormuş hissini vermemek ve biz de mutluyuz sorun yok normal bi şey bu, gibi düşündürmek için sanırım. biz mutsuz olursak onlar orda bilmediği yerde, bilmediği insanlarla, zor şartlarda ne yaparlar bunları düşünüp üzülmememiz lazım. ve bi şekilde bi ara nasıl olsa gidip gelmeleri lazımdı, askerlik aradan çıkmış olacak hayatımıza daha rahat devam edicez şeklinde düşünmemiz lazım. kızların dediği gibi bi süre sonra alışırız inşallah.. ve insan böyle durumlarda Allaha daha çok yaklaşıyor, ben bi ara tasavvufla ilgili kitaplar okumuştum o kadar rahatlamıştım ki, tekrar başlamayı düşünüyorum, mutlaka faydası olacaktır, tavsiye ederim.

Allah yardimcimiz olsun.

Kıyamamm canım benim Allah yardımcın olsun... Seni dinledikçe bende ağlıyorum; sanki kendi yaşadıklarımı dile getiriyorsun. İnşallah sana yakın bir yere düşer sık sık gidersin yanına dualarım sizlerle

Back