• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

337.Dönem de Eşi-Nişanlısı-Arkadaşı Askere Gidecek Olanlar

Herkeslere selam
Herhalde tüm sorularınıza en iyi yanıtları ben verebilrim:1: 333. Dönemde eşimi gönderdim hemde asteğmen olarak 12 ay yani halen asker benim eşim martta geliyor inşallah.
337 dönemde de kardeşimi gönderdim. neyseki o kısa dönem mayısta da ona kavuşucam.
Yemin töreni cuma olur sabah 9-10 gibi başlar öğlene biter izin kağıdını yazar ve akraba yada eşine askeri teslim ederler pazar gününe kadar izinli olur yani otelde evde kalabilir. şehir dışına çıkmamak kaydıyla. En zoru ilk bir hafta sonrası çabucak geçiyor. Üzülmeyin olurmu:31:

Son düzenleme:
berrudemircim babaeski çok güzel sessiz sakin bi yerdir memleketim diye demiorum.askerlikte rahattır buralarda hiç merak etme yani,,,kızlar ankarada askeri olan yokmu yawwwwwwwwwwww:26::26:

Selam kızlar!Bi ara forum açılmadı giremedim deli oldum!Herkes sesini duymuş sevdiğinin ne güzel!Benimki de sabah aradı 9 da bi de 11de aradı akşam da 5 gibi aradı tele yetişemedim :(((((( Bi daha arasın diye bekliyorum.Bugün sesi biraz daha iyiydi alışıyolar sanırım yavaş yavaş.İçim rahatladı birazcık.:72:

gün içerisinde iş telaşesinden bişey anlamıyosun akşam el ayak çekiliyor bilgisayar karşısına geçiyorsun başlıyor kafandaki tilkiler dolanmaya :43::43: burda başka erzurum olsaydı en azından bilgim olurdu biraz :43:
hımm kimki o:26:
zaten beklentilerimi hep minumumda tutuyorum, ama şafağımı deiştirmem 154 bildim bugünü öyle kalsın , 154le mutluyum :1:
[/QUOTE]

ben yazmıştım ama farketmedin sanırım canım benim eşimde erzurum merkez hava sav. ama ayın 15 de teslim olacak

kızlar demın telekomu aradım..ev telefonunu cebe yonlendırme hakkında bılgı almak ıcın :23: cok kontor gıdıyor dıye bundan sonra sevgılım ev telefonunu arayacak :)
yonlerndırme ıslemı, ev telefonunuzdan cevır sesını duydugunuzda: *21* - - - - - - -# bu bosluga yonlendırmek istenen numarayı giriyorsunuz,basına sıfır koyarak..
örn; *21*053-------# gibi

Uygulamanın iptali için:# 21 # tusluyorsunuz ev telefonunuzdan..
ucretlendırmeyı sordum telekom a; arayan kısı sızı ev telefonundan arıyormus gıbı ucretlendırılıyormus yanı kontoru ev telefonunu aradıgında nasıl gıdıyorsa aynen oyle gıdıyor..şöyle dusunun; o evı arıyor,ev telefonunuz da sızın cebınızı arıyor :)

ben demın aynen boyle yonlendırdım ev telefonunu ve annemın telefonundan evı aradım..cebım caldı :) fakat annemın telefonuyla ararken arama sesını duyamadım..bu yuzden de askerlerınıze yonlendırecegınızı onceden soyleyın kı arama sesını duymadıklarında sasırmasınlar :) bılmıyorum belkı de bır tek bende boyle oldu ama sız yıne de haber verın derım ben...

bılgınız olsun ıstedım :)

Herkeslere selam
Herhalde tüm sorularınıza en iyi yanıtları ben verebilrim:1: 333. Dönemde eşimi gönderdim hemde asteğmen olarak 12 ay yani halen asker benim eşim martta geliyor inşallah.
337 dönemde de kardeşimi gönderdim. neyseki o kısa dönem mayısta da ona kavuşucam.
Yemin töreni cuma olur sabah 9-10 gibi başlar öğlene biter izin kağıdını yazar ve akraba yada eşine askeri teslim ederler pazar gününe kadar izinli olur yani otelde evde kalabilir. şehir dışına çıkmamak kaydıyla. En zoru ilk bir hafta sonrası çabucak geçiyor. Üzülmeyin olurmu:31:

canım ya benim nişanlım da 12 ay yapcak.
yemin töreninden sonra 15 gün yol izni varmış,
biz nişanlıyız illa eş ya da ailesi mi olması gerekiyor yanında . sonuçta 15 gün izni var kimse gitmese çıkamıcak mı yani ya da ben çıkaramam mı???

kızlar demın telekomu aradım..ev telefonunu cebe yonlendırme hakkında bılgı almak ıcın :23: cok kontor gıdıyor dıye bundan sonra sevgılım ev telefonunu arayacak :)
yonlerndırme ıslemı, ev telefonunuzdan cevır sesını duydugunuzda: *21* - - - - - - -# bu bosluga yonlendırmek istenen numarayı giriyorsunuz,basına sıfır koyarak..
örn; *21*053-------# gibi

Uygulamanın iptali için:# 21 # tusluyorsunuz ev telefonunuzdan..
ucretlendırmeyı sordum telekom a; arayan kısı sızı ev telefonundan arıyormus gıbı ucretlendırılıyormus yanı kontoru ev telefonunu aradıgında nasıl gıdıyorsa aynen oyle gıdıyor..şöyle dusunun; o evı arıyor,ev telefonunuz da sızın cebınızı arıyor :)

ben demın aynen boyle yonlendırdım ev telefonunu ve annemın telefonundan evı aradım..cebım caldı :) fakat annemın telefonuyla ararken arama sesını duyamadım..bu yuzden de askerlerınıze yonlendırecegınızı onceden soyleyın kı arama sesını duymadıklarında sasırmasınlar :) bılmıyorum belkı de bır tek bende boyle oldu ama sız yıne de haber verın derım ben...

bılgınız olsun ıstedım :)

canım ben bu yöntemi lisede kullanıyodum...
annemler evde olduğumdan emin olmak için ev telefonu bağlatmışlardı benim evime...
ben de böyle yönlendirmiştim...:61: arama sesi de duyuluyordu ozaman...
herhangi bir sorun da yaşamadım...

canım ya benim nişanlım da 12 ay yapcak.
yemin töreninden sonra 15 gün yol izni varmış,
biz nişanlıyız illa eş ya da ailesi mi olması gerekiyor yanında . sonuçta 15 gün izni var kimse gitmese çıkamıcak mı yani ya da ben çıkaramam mı???

Yok canım yol izni için geçerli değil bu sadece yemin töreninden sonraki için için öyle bu.Benm eşim kendisi gelmişti ozman hatta. Seninki meslek kurası demek ozaman benimki 3 ay acemilik yaptı kabus gibi. Umarım dağıtımı başka ile cıkar aynı ile çıkarsa yol izni yok. Birde yol parası veriyolar süper bişe bodruma tatile gitmiştik:9::9::9:

kızlar bu arada ömrüm dediki bu ayın 24 üneymiş yemin törenleri sanırım bütün jandarmaların öyle bilginiz olsun:72:birde bişey sorucam önemli;mesela ben yemin törenine gidicem diyelim nasıl görücem onu yani törenden sonra izin verirlermi bir saat fln?

evet jandarmalarda 24 neymiş benim eşimde öyle söyledi ama kesinmi acaba daha net değilmiş..
Sen evlimisin eğer evli değilsen annesi babası gelecekse bir otel veya adres göstererek evci çıkarabiliyorsun 26sı 5 e kadar..

canım ben bu yöntemi lisede kullanıyodum...
annemler evde olduğumdan emin olmak için ev telefonu bağlatmışlardı benim evime...
ben de böyle yönlendirmiştim...:61: arama sesi de duyuluyordu ozaman...
herhangi bir sorun da yaşamadım...

:))))) dıyorum ya cocukluk donemımıze gerı donduk resmen :)))))
safak hesabı
arama yonlendırme derken ne hallere dustuk :)))))))
bende oyle hatırlıyorum yanı yonlendırdıgınde hıc bır sey bellı olmuyordu gayette evı arıyormus gıbı oluyordu ama nedense sımdı arama sesı duyulmadı bu sefer bende sasırdım..

Yok canım yol izni için geçerli değil bu sadece yemin töreninden sonraki için için öyle bu.Benm eşim kendisi gelmişti ozman hatta. Seninki meslek kurası demek ozaman benimki 3 ay acemilik yaptı kabus gibi. Umarım dağıtımı başka ile cıkar aynı ile çıkarsa yol izni yok. Birde yol parası veriyolar süper bişe bodruma tatile gitmiştik:9::9::9:
evet canım meslek kurası ama 18 gün acemilik yapcakmış, 31 aralıkta yemin töreni olup 15 gün izin sonrası da nereye gideceği belli olcakmışş inşallah bana yakına gelirr Allahım :69:

yumi canım benımkıde jandarma ya evet 24unde ya da yılbasında olacak demısler yemın torenı ıcın..ama normal de yemın torenı 28 gun sonra olur,dagıtımla beraber olur,yemın torenınde dagıtımda nereye gıdeceklerı bellı olur ve bu yuzden de genelde yemın torenlerınde 2 gunluk ızın verırler,yemın torenın ardından usta bırlıklerıne gıdebılsınler dıye..bu 2 gunluk ızın gıdecegı yere gore de degısıklık gosterebılır..
bızımkıler jandarma oldugu ıcın yemın torenını 28 gun sonra degıl 14 gun sonra yapıyorlar..yanı dedıgın gıbı ayın 24unde..fakat dagıtım ıcın 28 gun beklemelerı gerekıyor..yanı bızımkıler(erken yemın torenı yaptıkları ıcın) yemın torenınden sonra ızın almıyorlar bu yuzden..ızınlerını 28 gun sonra olacak dagıtımda alacaklar..ama yemın torenınden sonra 5 e kadar gorusme ızını verırler mı vermezler mı bılemıyorum..
bu benım,bızım bıldıgımız..erkek arkdasımında verdıgı bılgı bu yondeydı ama ıste kesın ve net dıyemem..
sana demıstım hatırlarsan, jandarmalar dagıtımda uzak yerlere gonderılmıyormus dıye..ıste bu yuzden bızımkılere 2 gunluk ızın vermeyebılırler..hatta ızın bıle vermeyebılırler..

Son düzenleme:
hoşgeldin canım:71:napalım bugün benimde canım çok sıkkın,hiç rahat diilmiş ömrüm,en son 1 saat önce aradı sesi biraz daha iyidi içim rahatladı,merak etme bitanem her zaman arayamıyolar sık sık ara dedim her zaman arıyamıyoruz bunada şükür dedi arayamıyolar yani fırsat oldukça belki birazdan arar bu saatlerde aramıştı aşkımda dün,biraz zaman geçsin çok rahat edicez,tel.de rahat konuşabilicez safim hepimiz:72:

arar cnm merak etme..
Eşim bugün araadı 5.30 da kalkıyorlarmış yüz kere falan sayım yapıyorlar diyor.
Kıyafetleri vermişler giymiş daha kendine aynadan bile bakamamış düşün yani saat 5 ti aradığında.
Sonra yemeğe 6 gibi gitti.Gelip kantinden palaska faln alcakmış,sora yatağını düzeltip kepine arma dikcekmiş..
21.30dada yatıyorlarmış..
Bunları öyle hızlı anlattıki anlatamam..
Alışana kadar biraz zorluk yaşıcaz cnm:(
Mesela benim arkadaşımın nişanlısı uzun dönem 1 yıl oldu şimdi çok rahat telefonla konuşuyorlar istediği saat..inşallah bizimkilerde öyle olur..
5 ay çabuk geçer inşallah:(

Back