Bence de sorunun kaynağı eşi ama herkes birbirnden memnunmuşKanaryanın eşi düzelmedikçe sorunları bitmez.
Kanaryanın eşinin aile yapısını az çok çözdüm. Birbirlerinin özel hayatlarına saygıları yok. Birbirlerine lanlu lunlu konuşuyorlar. Bunlarla kavga etsede çözüm olmaz. En mantıklısı evi çok uzağa taşımak bu da tabiki imkansız. Kv gitse kızı var.
Burada çok konu okudum. Şunu anladım. Kv ve görümce ne kadar problemli olursa olsun iş eşte bitiyor.Kadın kendi işte çalışıyor, abisini sömürüyor. İyi niyetli olsa neyse sadece şımarıklıktan yapıyor.
Empati yaparak kendimi kanaryanın yerine koymadığı düşündüm, daral geldi yeminle.O binada bu insanlarla yaşamak insanı sinir hastası yapar. S Sunshine1 canım gerçekten bir kıyamet kopar küs şunlarla başka türlü bu konular bitmez. Arsız ailesi bunlar.Ya da eşine de ki ben maaşımı ayırıyorum. Evi geçindir naparsan yap, kime harcarsan harca.
Ben eşimle çoğu sorunumu çözdüm zaten. Aynı apartmanda değilde sanki yarım saatlik mesafede gibiyiz. Kaynanam laf çarpar çocuklar üst katta yinede göremiyoruz diye. Eşim annemde yiyelim diye tutturmaz evimizde saat 10 olsada yeriz. Gittikleri yer beni ilgilendirmez benim hayatım var. Hatta kaynanam pazar nişan var haberin olsun demişti eşime ama ben eşimle annemle teyzemi görmeye gittim yani kimse bana artık öyle müdahele edemiyor. Eşimin doğum günü de kutlandı kaynanam öncesinden planınız var mı diye sordu bu ne kadar büyük gelişme biliyor musunz ? Eşim eksik kalan 1000 tllik bir paranın 600 ünü kapatmış sen dert etme dedi bana mesela ama ben burda eşimi övemem gerek yok. Çoğu zamanda ailesine ben kanaryayı alıyorum işimiz var dediğini bilirim öyle pısırıkta değildir kimse hesap sorup yargılayamaz kararları. Kaynanam olmadığında görümcemle mesafemiz açılıcaktır çünkü bayramda bile bayramlaşmıyorum :) buradaki sıkıntı işte bu kızın böyle salak hareketleri. Kocasıyla araladında benimde bilmediğim birşey olabilir abisi koruyorda olabilir. Bunuda zamanla görücez.Kanaryanın eşi düzelmedikçe sorunları bitmez.
Kanaryanın eşinin aile yapısını az çok çözdüm. Birbirlerinin özel hayatlarına saygıları yok. Birbirlerine lanlu lunlu konuşuyorlar. Bunlarla kavga etsede çözüm olmaz. En mantıklısı evi çok uzağa taşımak bu da tabiki imkansız. Kv gitse kızı var.
Burada çok konu okudum. Şunu anladım. Kv ve görümce ne kadar problemli olursa olsun iş eşte bitiyor.Kadın kendi işte çalışıyor, abisini sömürüyor. İyi niyetli olsa neyse sadece şımarıklıktan yapıyor.
Empati yaparak kendimi kanaryanın yerine koymadığı düşündüm, daral geldi yeminle.O binada bu insanlarla yaşamak insanı sinir hastası yapar. S Sunshine1 canım gerçekten bir kıyamet kopar küs şunlarla başka türlü bu konular bitmez. Arsız ailesi bunlar.Ya da eşine de ki ben maaşımı ayırıyorum. Evi geçindir naparsan yap, kime harcarsan harca.
Elbette yorumlarınız için hep teşekkür edip elinize sağlık demiştim zaten lakin az önceki yorumunuzu tekrar okursanız demek istediğimi anlarsınız. Okurken şok oldum çünkü bu yorumu hakedicek bişey yapmadımBence de sorunun kaynağı eşi ama herkes birbirnden memnunmuş
Aman kalpler kırılmasın diyor ve çekiliyorum ben
Bu evlilikte emeğim var diyebilecek kadar yorum yaptım vaktinde ama halinden memnun olana çözümüm yok
En fazla bi sonraki konuyu okurum o kadar
Sizli bizli olarak devam edeyimElbette yorumlarınız için hep teşekkür edip elinize sağlık demiştim zaten lakin az önceki yorumunuzu tekrar okursanız demek istediğimi anlarsınız. Okurken şok oldum çünkü bu yorumu hakedicek bişey yapmadım
Canım benim elbette fakar cips istemesi bile artık normal kalıyor diğerlerinin yanında. Ben görümceme selam bile vermiyorum ortamda yok gibi davranıyorum ne evime davet ederim ne ararım ne gezmeye çağırırım hiçbirşey yapmam zaten yok gibi. Soğuk savaş yani. Ben yanlış diyorum belki benim yaptığım ona göre yanlış böyle gidyor işte. Emin olduğum bir şey var münakaşaya girmeyeceğim ve yaptığım yolda devam edeceğim.Canım görümcen sıkıntılı. İletişimi miminuma indir. Onun sesi benim bile kulağıma geliyor. Abiiiiiyy cipsss al bana. Ayy ne itici. Büyük konuşmuyorum da aynı ortama girmezdim.
Bak eşimin dayısının eşi var. Kvlerle yedikleri içtikleri ayrı gitmez. Bizimle de düzenli periyotta görüşmek istediler. Ben istemedim. Sonuç aylardır yüzlerini görmüyorum. Eşime dedimki senin kardeşin problemli olsaydı görüşmezdim. Bu kadınla görüşmek istemiyorum dedim. İnsanları zorunlu samimi haline getırmek çok saçma.Bizimde birkaç aile sıkıntımız oldu. Eşim dediki bidaha annemle birbirinizi aramayın, gidip gelme muabbeti olmasın, görüşmeyin o zaman dedi. Yani ortada sorun çıkıyorsa konuşmamak görüşmemek daha mantıklı sanki. Sürekli sorun çıkmasındansa
Biz anca yorum yaparız, yaşayan o evet. Dediğim gibi eşinde iş bitiyor. Kanarya da net olacak.Mesajda yazmak yerine yüzüne söylemeliBence de sorunun kaynağı eşi ama herkes birbirnden memnunmuş
Aman kalpler kırılmasın diyor ve çekiliyorum ben
Bu evlilikte emeğim var diyebilecek kadar yorum yaptım vaktinde ama halinden memnun olana çözümüm yok
En fazla bi sonraki konuyu okurum o kadar
İçerlemek değil de öyle birden çıkışmanıza bozuldum açıkcası. Diyorum ya aşırı geriliyorum bu tarz tepkilerden. Evet bende yutmuyorum ve hakkımı yedirmiyorum zaten. Baba olucaksın kendine gel boşanırız o zaman beslersin kardeşinide dedim. Akşamına alnımdan öpüp neden öyle şeyler dedin diye kırmızı gözlerle baktı bana. İnanın zaten aksi biri olsaydı bende çekmezdim. Kocam köylü değilim :)Sizli bizli olarak devam edeyim
Siz sanırım boşan dememe bu kadar içerlediniz
Boşan demeyi hak eden siz değil eşiniz zaten
Ama aylardır bi buhranda debeleniyor olmanızın tüm sebebi eşinizin ta kendisi
Sürekli anası, bacısı dert edip konular açtıran bi kocayı bal olsa yutamam ben
Siz memnunmuşsunuz eşinizden
O yüzden kalpler kırılmasın dedik ya zaten
Ben çocuğuma bakayım filan işte
Söylemez olur muyum evde de laf söyledim. Karı koca olduğumuzu hatırladın yani dedim. Burda anlatmadım da sabahın akşamına annesine gittik diyede evde konuştum. Döktüm içimi taşırsın o zaman evi düzeltmezsen dedim. Ertesi 3 gün annesine gelemeyiz dedi annesi bağırdığı halde. Ben zaten çoğu şeyde dik durup çözdüm bu görümce meselesi sanırım değişmicek. Eşimin defalarca kez terslediiğinide bilirim ama kız devam ediyor. Zaten ben eşime onu suçladığım için değil kardeşin neyine taciz edip duruyor diye kızdım. Normal haliymiş ben abisiyim sen dert ertme ortada bişey yok dedi. Madem öyle bizde çatır çatır para harcarız o zaman.Biz anca yorum yaparız, yaşayan o evet. Dediğim gibi eşinde iş bitiyor. Kanarya da net olacak.Mesajda yazmak yerine yüzüne söylemeli
Bu kadar sorun yaşanırken neden aynı bina diye tutturuyorlarki.Ev uzak olsa kafası çok rahat olacak.Sizli bizli olarak devam edeyim
Siz sanırım boşan dememe bu kadar içerlediniz
Boşan demeyi hak eden siz değil eşiniz zaten
Ama aylardır bi buhranda debeleniyor olmanızın tüm sebebi eşinizin ta kendisi
Sürekli anası, bacısı dert edip konular açtıran bi kocayı bal olsa yutamam ben
Siz memnunmuşsunuz eşinizden
O yüzden kalpler kırılmasın dedik ya zaten
Ben çocuğuma bakayım filan işte
Kayınvalidemler gitmemiş olsaydı taşınırdım zaten. Burda sadece yatak odaları kaldı gidicekler.Bu kadar sorun yaşanırken neden aynı bina diye tutturuyorlarki.Ev uzak olsa kafası çok rahat olacak.
Evet bende bunu çok düşündüm abisi normal hali dediAy tövbe estağfurullah deli mi ne
Hahaha siz araları görmemişsinizdir eşimle cumartesi kavga ettim ben o dürümde alınmadı bu aradaBen kocamla kavga ederdim kesin böyle görümcem olsavarsın kötü gelin olayım. Umrumda mı? Hayır.
36 sayfayı okuyamadım valla. Ama iş eşinizde bitiyor kesinlikle, almıyorum kardeşim desin zorla mı yaHahaha siz araları görmemişsinizdir eşimle cumartesi kavga ettim ben o dürümde alınmadı bu arada
İnşallah giderler. Görümcen ile de bagı tamamen koparır kurtulursunKayınvalidemler gitmemiş olsaydı taşınırdım zaten. Burda sadece yatak odaları kaldı gidicekler.
Ne kadar simartmislar öyle . Öyle bir hale getirmişler ki kendi kendine birşey yapamaz olmuş. Çok üstüne düştükleri için bu davranışları ,kendi basinin çaresine bakmayı ogretmemisler hiç. Ne kadar yanlış bir yetiştirme şekli .Düşüncenizde çok haklısınız ama bakın size bir olaydan bahsedeyim. İlk zamanlar bi misafirlikteyken görümcem tutturdu eşime hadi sahile abi diye. Bende oralı olmadım yorgunum ne işim var diye. Bağırıyor abi hadi diye. Eşimde dedi ki “ banane olum al kocanı git sen alla alla” . :) görümcem utanıp susup birdaha dememzlik yapmadı. “ öylemi abi görürsün sen bırak bırak sorucam sana bunun hesabını götürmüyorsun biyere gelmiyorsunda bidaha” :) sonra ne oldu ? Yine cırladı. Bana bak beni işe bırakıcaksın yarın he diye. Yani benim ki yüzsüz anlıyormusunuz ? Anlamıyor asla anlamıyor. Abisine bunları yapan bana nasıl saygısızlık yapar. He yapamaz yaptırtmam ama onu orda yolarım.
Kayınvalidenin evine görümce taşınmaz değil mi? 36 sayfanın tamamını okudum. İyi bağlamışsın işi yebrik ederim. Görümcen ne garip insan ya, maaş kartı eşte olabilir anlarım da, bir yere gidemeyen, internet alışverişi yapamayan, sipariş veremeyen insan mı olur bu çağda. 70 yaşındaki annem o durumda benim. Hangi çağda büyümüş arkadaş. Bu kadar pasif insan mı olur ya. Biz "safçana" deriz. Hafif düzey zihinsel yoksunluğu olan insanlar gibi, hiç aklı selim davranışı yok. Kendine yetebilme ihtimali yok. Annesi olmadan iş yerinde çalışamayacak kadar eksik nasıl olabilir insan. Ben para kazanacağım kocam bana bir dürümü cipsi çok görecek boğarım adamı (yazılardan bunu çıkardım, kocası yoksun çektiriyor gibi)Kayınvalidemler gitmemiş olsaydı taşınırdım zaten. Burda sadece yatak odaları kaldı gidicekler.
En azından görüşebileceğimiz biz ortak alan kalmaz birbirimize gelip gitmemiz için herkesin kendine dikkat etmesi gerekir benimle de inatlaşırsa abiisyle arası iyice açılır. Bakalım ne olucak.İnşallah giderler. Görümcen ile de bagı tamamen koparır kurtulursun