30 yaşındaki görümcemin bitmek bilmeyen 5 yaşındaki çözülmeyen davranışları.

Kesinlikle ben de anlayamıyorum bu durumu.Hic normal seyler degil.Evet esimin ailesine de sorsak benim iyiligimi istiyorlar beni kizi gibi görüyorlar ama o kadar gittim bir kere gitmedim diye ogluna sikayet etmişti kayinvalidem..Kizi gibi gören ogluna sikayet etmez.Siz de kendi istediginiz periyotlarda gidin,ne de olsa öyle de yaranamiyorsunuz böyle de.En azindan sizin isteginiz olsun.Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin
bızımkıde hep oyle der bızım mutlulugumu ıster kızı gıbu gorurmus cırvalamak. ben asla ınanmıyorum buna cunku ben evlendım bılezıklerımın parasını kredı cekıp almıslardı kp. aglamıs param yok dıye ve bıze odettıler onu bıle. sımdı gorumcem evlendı ,bılezıklerını kv. almıs ortak araba almıslar ama arabaya bıle bınemıyor. bunlarıda asla unutmadım esımede dedım zaten benı zorlayamaz kı oda herseyın farkında bunlar bırıke bırıke ne oluyor sogukluk.

İstiyor. Başka şeyler istiyor hesap soruyor bağırıyor alıcaksın neden almadın diye bağırıyor. Hani böyle mahalle karıları olur ya özür dileyerek benzetme yapıyorum ama aynı öyle bağırıyor.
Konu günler öncesinin ama yazmadan duramadım. Siz hanımefendiliğinizi bozmadıkça bu daha da azgınlaşıyor gibi. Böyle çemkirdiği bir zamanda, hayırdır evimizin ortakçısı mısın alamadık, zorla aldırmak hakkını sana kim verdi, çok istiyorsan kocana aldır deyin. Bu kadın kibarlık yaptıkça ayarı kaçıyor. En azından bir defa kavga edersiniz siz sağ o selamet olur. Hakikaten mavistezin görümcesiyle sizinki yarışır. Hayret bir şey

evlenınce eskı hayatın gıbı olamıyorsun benım esımınde aılesı cok kalabalık ve kardesten zıyade hepsı yapışkan gıbılerdi. ılk evlendıgımızde sureklı kv. bıze gelın burda kalın ama sureklı ınsanı delırtecek sekılde , ama bız hıc tavız vermedık. eger bır kere gıttıgımızde orda kalsaydık suan evımın duzenı olmazdı. bu arada aynı ılde yasıyoruz kalma mevzusu bana cok sacma gelıyor. vakıtlıce gıdersın oturur yer ıcer kalkarsın, ne dıye kalıcam.
halaları,amcaları,dayıları,yengelerı, anane babanne hepsı bu baskıdaydı ılk zamanlar. sureklı ooo sız buralara gelır mıydınız .sız yasıyormusunuz vs vs . her hafta gıderken bıde :) ama asla musaade etmedım,eşimde etmedi.sonucta onun alısık oldugu yaşamda oydu ama sınır çizmeyi bilmek gerek, bekarken hayat başka evlenince bambaşka.
cok sukur bır sene ugrastık şuan 3.yılımız ıkı yıldır rahatız.
Bende müsade etmiyorum yılmıyorum emin olun vazgeçmeyeceğim. Çoğu şey düzeldi de işte bu konu böyle saçma bi hal aldı.

Bende müsade etmiyorum yılmıyorum emin olun vazgeçmeyeceğim. Çoğu şey düzeldi de işte bu konu böyle saçma bi hal aldı.
kesınlıkle, yoksa uzulen en cok sız olursunuz.
benım bır gorumcem var oda mesela bazen abı benı alsana annemlere gotur vs dıye arardı en son bı konu oldu senın kocan ne ıse yarıyor dedı eşim :) o oldu daha da benı al gotur bırak olayı olmadı. kımse kusura bakmasın en onlar ıcın calısyoruz nede onlar ıcın yasıyoruz

Farkettim canim ben de kizi icin söyledim.Nerde görüyorsan oraya gitme sıklığını ya düşüreceksin ya da önceden haberdar olacaksin.Yani ne kadar az bir araya gelirseniz o kadar iyi..Çünkü görümcen bariz seni kiskaniyor.O yüzden onun oyununa gelip ona cevap verme gafletinde bulunma.Umrunda degilmis gibi görün tlfnunla mesgul ol vs.Bir de esin de bu konuda arkanda olmadigi icin orda seni savunmazsa hosuna gider görümcenin, daha da dozunu artirir
Şöyle blöf yap eşine,eğer cocuk gibi hala gorumcenin isteklerini almaya devam ederse yol yakinken cocuk da yokken yollarimizi ayiralim çünkü ben kit kanaat gecinip borç öderken (ki odemesen bile farketmez) kimsenin keyfi isteklerini karşılayamam de.Bence esin durumun ciddiyetini daha iyi anlar bu sekilde..Gerekirse annenlere git fln bunun lafta olmadığını görsün.Yasindan anladigim kadariyla mezun olur olmaz evlenmissin daha ailene bile 2 kuruşun gecmeden neden simarik gorumcene bakacaksın.Eminim esi olmasa,elinde olmasa sen kendin yardimci olursun ama bu durum tamamen simariklik asla kabul etme onlarin aile yapisi öyle diye. Serhat Yabanci'nin "Ailesine sınır cizemeyen eşinize nasil yaklaşmalısınız "diye bir videosu var mutlaka izlemeni öneririm.
Ben de iyiyim canim biliyorsun esimin ailesi ile görüşmüyorum.Kayinpederimi sadece gördüğümde konuşuruz hal hatir fln sorariz.Gorumcem de seninki gibi istekleri olmasa da,ayni huy suy cirkef agresif bise.Onunla görüşmeyi zaten cok onceden kesmistim.Esim kendisi gordugu için o konuda arkamda ama kayinvalidem gizli kapakli yaptigi icin onu henuz farkedemiyor ama ben tavrimda netim bana baski yaparsa boşanmaya kadar giderim.Çünkü aile konusundan ben de cok yıprandım.Benim kayinvalidem mesafe koymaya da izin vermedigi için,ben görüşmeyi direkt kestim gidip gelmiyorum.
Çok haklıısn canım o konuda mezun olduktan sonra aslında aileme güzelce param geçti kendi ceyizimide yapıp evlendim. Kıskanıyor evet eşim arkamda olmazsa daha da hoşlarına gidip yapıcaktır em azından böyle eşim arada yapmayınca karısı karışıyor diye düşünüyorlardır.

Biliyormusunuz görümcemde gizli kapaklı yapar heo der ki gel kanarya sanada ısmarlıyım işte naber bilmem ne hani derdim senle değil imajı verir.

Konu günler öncesinin ama yazmadan duramadım. Siz hanımefendiliğinizi bozmadıkça bu daha da azgınlaşıyor gibi. Böyle çemkirdiği bir zamanda, hayırdır evimizin ortakçısı mısın alamadık, zorla aldırmak hakkını sana kim verdi, çok istiyorsan kocana aldır deyin. Bu kadın kibarlık yaptıkça ayarı kaçıyor. En azından bir defa kavga edersiniz siz sağ o selamet olur. Hakikaten mavistezin görümcesiyle sizinki yarışır. Hayret bir şey
Canım benim eşimle görüştüm eşim bana yapmadığını abisi olarak ondan istediğini söyledi. Tabi ben saydırdım sen kimsin biz karı kocayız diye :) ben de bilirdim laf sokmayı hemde ağlatarak ama kafa yapıları şu “ abi kardeş normal “ . Ben cırladığımda sana noluyor kıskanma abimden istiyorum paragöz dediğinde cidden o saçlarını yolarım onun. Böyle eşime söyledikçe bazen hayır dediğinde en azından aa bak karısı yüzünden almıyor diye anlaşılıyor.

kesınlıkle, yoksa uzulen en cok sız olursunuz.
benım bır gorumcem var oda mesela bazen abı benı alsana annemlere gotur vs dıye arardı en son bı konu oldu senın kocan ne ıse yarıyor dedı eşim :) o oldu daha da benı al gotur bırak olayı olmadı. kımse kusura bakmasın en onlar ıcın calısyoruz nede onlar ıcın yasıyoruz
Düşüncenizde çok haklısınız ama bakın size bir olaydan bahsedeyim. İlk zamanlar bi misafirlikteyken görümcem tutturdu eşime hadi sahile abi diye. Bende oralı olmadım yorgunum ne işim var diye. Bağırıyor abi hadi diye. Eşimde dedi ki “ banane olum al kocanı git sen alla alla” . :) görümcem utanıp susup birdaha dememzlik yapmadı. “ öylemi abi görürsün sen bırak bırak sorucam sana bunun hesabını götürmüyorsun biyere gelmiyorsunda bidaha” :) sonra ne oldu ? Yine cırladı. Bana bak beni işe bırakıcaksın yarın he diye. Yani benim ki yüzsüz anlıyormusunuz ? Anlamıyor asla anlamıyor. Abisine bunları yapan bana nasıl saygısızlık yapar. He yapamaz yaptırtmam ama onu orda yolarım.

Ay bence sen boşan ya
Valla sen de kurtul biz de kurtulalım bu evliliğin buhranından
Evlendiğinden beri düzenli aralıklarla çözümsüz sorunlar için konu açıp duruyorsun
Ama hiç çözülemiyor
Valla ben burdan bunaldım
Hiç okumadan biliyorum ki konunun içeriği çözümsüz
Çünkü eşine, ailesine bilmem nesine asla söz geçmiyor
Kısa süre idare ediliyor sonra yine aynı muhabbetler
Sen dertlenip durduğunla kalıyorsun
Bu gidişle ya hasta olacaksın ya erken yaşlanacaksın

Ay bence sen boşan ya
Valla sen de kurtul biz de kurtulalım bu evliliğin buhranından
Evlendiğinden beri düzenli aralıklarla çözümsüz sorunlar için konu açıp duruyorsun
Ama hiç çözülemiyor
Valla ben burdan bunaldım
Hiç okumadan biliyorum ki konunun içeriği çözümsüz
Çünkü eşine, ailesine bilmem nesine asla söz geçmiyor
Kısa süre idare ediliyor sonra yine aynı muhabbetler
Sen dertlenip durduğunla kalıyorsun
Bu gidişle ya hasta olacaksın ya erken yaşlanacaksın
Öncelikle analı babalı büyütsün bu gereksiz yükselmeni ve kalp kırıcı konuşmanı lohusalığına bağlıyorum başka açıklaması olamaz zevk mi alıyorsun ? Şurda o kadar güzel yorumlar geldi ki ben senin böyle biliyor musun ? Konu açıp açmayacağımı sana sormayacağım bu 1. Bunaldıysan okumayabilirsin bu 2. Hani anlamıyorum yani sende kurtul biz de kurtul bu ne biçim kinci konuşma tarzı giggles ? Bak anne olmuşsun Allah analı babalı büyütsün gelmişsin atar gider yapıp kalp kırıyorsun. Nerden biliyorsun çözülmediğini ? Söz geçmediğini? Çok ayıp cidden bazen burdaki çoğu kullanıcıya aklım almıyor. Hadi bende kırıcı olayım sende şu içinde ki agresifliği kötülüğü atta evladın da rahatlasın böyle bir anneden yetişmek kötü olsa gerek desem hoşuna gider mi ? Gitmez. Sende yapma bence.

Düşüncenizde çok haklısınız ama bakın size bir olaydan bahsedeyim. İlk zamanlar bi misafirlikteyken görümcem tutturdu eşime hadi sahile abi diye. Bende oralı olmadım yorgunum ne işim var diye. Bağırıyor abi hadi diye. Eşimde dedi ki “ banane olum al kocanı git sen alla alla” . :) görümcem utanıp susup birdaha dememzlik yapmadı. “ öylemi abi görürsün sen bırak bırak sorucam sana bunun hesabını götürmüyorsun biyere gelmiyorsunda bidaha” :) sonra ne oldu ? Yine cırladı. Bana bak beni işe bırakıcaksın yarın he diye. Yani benim ki yüzsüz anlıyormusunuz ? Anlamıyor asla anlamıyor. Abisine bunları yapan bana nasıl saygısızlık yapar. He yapamaz yaptırtmam ama onu orda yolarım.
yaa haklısınız sızınkı baya baya arsızlıga vurmus olayı. saygısız bıde dogru sonucta abısı yanı ondan buyuk bıraz edep adap olmalı. ama nerde. işte bu durumlarda en cok olanda kadına oluyor , daha ince düşünüyoruz cunku

Öncelikle analı babalı büyütsün bu gereksiz yükselmeni ve kalp kırıcı konuşmanı lohusalığına bağlıyorum başka açıklaması olamaz zevk mi alıyorsun ? Şurda o kadar güzel yorumlar geldi ki ben senin böyle biliyor musun ? Konu açıp açmayacağımı sana sormayacağım bu 1. Bunaldıysan okumayabilirsin bu 2. Hani anlamıyorum yani sende kurtul biz de kurtul bu ne biçim kinci konuşma tarzı giggles ? Bak anne olmuşsun Allah analı babalı büyütsün gelmişsin atar gider yapıp kalp kırıyorsun. Nerden biliyorsun çözülmediğini ? Söz geçmediğini? Çok ayıp cidden bazen burdaki çoğu kullanıcıya aklım almıyor. Hadi bende kırıcı olayım sende şu içinde ki agresifliği kötülüğü atta evladın da rahatlasın böyle bir anneden yetişmek kötü olsa gerek desem hoşuna gider mi ? Gitmez. Sende yapma bence.
Yok valla lohusalıktan değil
Yeri geldi güzel yazdım yeri geldi sert yazdım
Ama konular hep sabit kaldı
Sürekli aynı girdapta dönüp duruyor olman sıkıcı olmuştur diye düşündüm tamamen
Sen memnunsan benim için hiç sorun değil
Çözülüyorsa aynı konuların versiyonundan açmazsın tekrar o zaman herhalde
Yoksa ben de isterim ki eşinle, annesiyle, görümcenle olan sorunlarını tamamen gerçekten çöz
En azından kafan rahatlasın
Ama sanmıyorum
Ama umarım çözersin

Ben sürekli sorunla boğuştuğum bi evlilik istemezdim
Her konuda okurken bunalıyorum yaşasaydım kesin hasta olurdum
Empati yapmıştım esasında yani
Ama sen bu hayata alıştın sanırım 🤷‍♀️

Yoksa ben de isterim ki eşinle, annesiyle, görümcenle olan sorunlarını tamamen gerçekten çöz
Ama sanmıyorum
Ama umarım çözersin

Bu şekilde yazmanız gayet normal ama ayy yeter boşan diye kin kusmanız kırıcı sadece. Bende tabiki memnun değilim o yüzden konu açıyorum. Fakat olumlu olumsuz diye madde sıralarsam ben eşimden gayet memnunum. Beni beklettiği için bile kusura bakma hayatım diyen biri fakat yaşadığım sorunlarda fikir alabilirim. Benim insan ilişkilerin iyidir zaten başka sıkıntım yok eşimin ailesi dışında. Annesi babasıda değil artık sadece görümcemin şımarıklıkları kaldı. Hani bilemedim ne yapıcağımı istişare yapmak istedim ve gayet güzel bir şekilde konu açtım. Araları görmemiş olmalısınız ki eşimle de konuştum. Neyse siz bunalmayın başınız ağrımasın bebeğinizle ilgilenin can sıkmak istemem böylesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

Ama sanmıyorum
Ama umarım çözersin

Kanaryanın eşi düzelmedikçe sorunları bitmez.
Kanaryanın eşinin aile yapısını az çok çözdüm. Birbirlerinin özel hayatlarına saygıları yok. Birbirlerine lanlu lunlu konuşuyorlar. Bunlarla kavga etsede çözüm olmaz. En mantıklısı evi çok uzağa taşımak bu da tabiki imkansız. Kv gitse kızı var.
Burada çok konu okudum. Şunu anladım. Kv ve görümce ne kadar problemli olursa olsun iş eşte bitiyor.Kadın kendi işte çalışıyor, abisini sömürüyor. İyi niyetli olsa neyse sadece şımarıklıktan yapıyor.
Empati yaparak kendimi kanaryanın yerine koymadığı düşündüm, daral geldi yeminle.O binada bu insanlarla yaşamak insanı sinir hastası yapar. S Sunshine1 canım gerçekten bir kıyamet kopar küs şunlarla başka türlü bu konular bitmez. Arsız ailesi bunlar.Ya da eşine de ki ben maaşımı ayırıyorum. Evi geçindir naparsan yap, kime harcarsan harca.

Bu şekilde yazmanız gayet normal ama ayy yeter boşan diye kin kusmanız kırıcı sadece. Bende tabiki memnun değilim o yüzden konu açıyorum. Fakat olumlu olumsuz diye madde sıralarsam ben eşimden gayet memnunum. Beni beklettiği için bile kusura bakma hayatım diyen biri fakat yaşadığım sorunlarda fikir alabilirim. Benim insan ilişkilerin iyidir zaten başka sıkıntım yok eşimin ailesi dışında. Annesi babasıda değil artık sadece görümcemin şımarıklıkları kaldı. Hani bilemedim ne yapıcağımı istişare yapmak istedim ve gayet güzel bir şekilde konu açtım. Araları görmemiş olmalısınız ki eşimle de konuştum. Neyse siz bunalmayın başınız ağrımasın bebeğinizle ilgilenin can sıkmak istemem böylesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
Canım görümcen sıkıntılı. İletişimi miminuma indir. Onun sesi benim bile kulağıma geliyor. Abiiiiiyy cipsss al bana. Ayy ne itici. Büyük konuşmuyorum da aynı ortama girmezdim.
Bak eşimin dayısının eşi var. Kvlerle yedikleri içtikleri ayrı gitmez. Bizimle de düzenli periyotta görüşmek istediler. Ben istemedim. Sonuç aylardır yüzlerini görmüyorum. Eşime dedimki senin kardeşin problemli olsaydı görüşmezdim. Bu kadınla görüşmek istemiyorum dedim. İnsanları zorunlu samimi haline getırmek çok saçma.Bizimde birkaç aile sıkıntımız oldu. Eşim dediki bidaha annemle birbirinizi aramayın, gidip gelme muabbeti olmasın, görüşmeyin o zaman dedi. Yani ortada sorun çıkıyorsa konuşmamak görüşmemek daha mantıklı sanki. Sürekli sorun çıkmasındansa

X