+30 yaş üstü yalnız kadınlar sizce neden yalnızsınız?

Kaynım 41 yaşında. Memur. Efendi. Zeki. Eğitimli. İnanın gerçekten de dürüst ve iyi biri. Esprili, eli açık, sosyal. Ama kadınla kızla işi yok. Evlenmek istiyor ama artık umudu kalmamış.

Geçenlerde tam bu tarife uyan bir kızla tanıştırmışlar. Kaynım ideal eş adayı bana güvenin. Bu devirde böyle sadık ve güvenilir koca bulunmaz. Kız 35 yaşında. kaynımı tanımaya hiç çalışmamış. Hep dik dik konuşmuş. Halbuki azcık işi bilse kaynım dünyaları sererdi önüne. Sonunda tabii ki 1 ay sonunda görüşme sona erdi.

Bu kız ortamlarda kendine uygun birini bulamadığından dert yanıyordur eminim. Acaba ne istiyordu da bulamadı. İnsan hayret ediyor. Karşınızdaki kişiye şans verin. Tanımaya çalışın. Hemen en başta resti çekmeyin derim. Bu kız gibi olanların yalnız kalmasına şaşmamak lazım.

Evet kaynımı beğenmek zorunda değil ama evlilik istiyorum demiş görüşme başında. Ee kaynım da tam aile babası olacak insan. Boyu var postu var işi var gücü var. Başka ne olması gerekiyor evlilik için. Şimdi kaynım boşverdi. Belki de kimseyle görüşmeyecek. Yazık yani evlenilecek erkeklerin böyle yalnız kalması da kötü.

Keşke iyiler hemen eşleşse, hemen birbirini bulsa. ne güzel olur.

Ben ilk adimi atmaya korkmayan bir kadinim.
15 yaşından başladım aktif flörtleşmeye ve begendiğim bir erkeği asla kacirmam kacirmadimda :) avci gibi avladim:)
Ay napayım ben mi kahveye çaya davet edeyim puff yapamam ya ters teperse diye 🙈🙃 bir de hep şunu derler ya erkek adım atacak kız atarsa erkek soğur vs vs...aman ne bileyim öyle böyle diye diye kaldım kendimle baş başa 🤧

Ay napayım ben mi kahveye çaya davet edeyim puff yapamam ya ters teperse diye 🙈🙃 bir de hep şunu derler ya erkek adım atacak kız atarsa erkek soğur vs vs...aman ne bileyim öyle böyle diye diye kaldım kendimle baş başa 🤧

Cay veya Kahve değilde herhangi bir etkinlik olabilir mesela.
Ben hep öyle yürüdüm :)
Mesela, sohbet konusu Sinema veya tiyatro....hemen ordan giriş yapip, işte yeni gelen filme beraber gideriz gibi gibi...

Ters asla tepmez. Adam evli veya sevgilisi yoksa asla ama asla geri cevirmez. Kirka merdiven dayamiş bir kadinim ve dünya capinda flörtleştim ama geri cevirenini görmedim. Eşimide ayni böyle avladim. Sohbet konusundan girdim ve marangozda "Date" ayarladim. Orda işimiz bitince teşekkür için bir kahve vs vs derken hooooop ağima düştü

Kaynım 41 yaşında. Memur. Efendi. Zeki. Eğitimli. İnanın gerçekten de dürüst ve iyi biri. Esprili, eli açık, sosyal. Ama kadınla kızla işi yok. Evlenmek istiyor ama artık umudu kalmamış.

Geçenlerde tam bu tarife uyan bir kızla tanıştırmışlar. Kaynım ideal eş adayı bana güvenin. Bu devirde böyle sadık ve güvenilir koca bulunmaz. Kız 35 yaşında. kaynımı tanımaya hiç çalışmamış. Hep dik dik konuşmuş. Halbuki azcık işi bilse kaynım dünyaları sererdi önüne. Sonunda tabii ki 1 ay sonunda görüşme sona erdi.

Bu kız ortamlarda kendine uygun birini bulamadığından dert yanıyordur eminim. Acaba ne istiyordu da bulamadı. İnsan hayret ediyor. Karşınızdaki kişiye şans verin. Tanımaya çalışın. Hemen en başta resti çekmeyin derim. Bu kız gibi olanların yalnız kalmasına şaşmamak lazım.

Evet kaynımı beğenmek zorunda değil ama evlilik istiyorum demiş görüşme başında. Ee kaynım da tam aile babası olacak insan. Boyu var postu var işi var gücü var. Başka ne olması gerekiyor evlilik için. Şimdi kaynım boşverdi. Belki de kimseyle görüşmeyecek. Yazık yani evlenilecek erkeklerin böyle yalnız kalması da kötü.

Evlenmeyi istemek, sadık ve güvenilir olmak iyi eş olacak anlamına gelmez ki. Bunlar zaten evlenmeyi düşünen her insanda olması gereken asgari özellikler.

Belki sıkıcı bir adamdır, sohbeti akmıyordur, ilgi alanı, hobisi vs yoktur ya da bunlar uyumsuzdur. Bazen dinlediğin müzik türünün farklı olması bile yetiyor bir insanı elemek için. Yani beğenmemek için birçok sebep olabilir. Saydığınız sebepler beğenmek için yeterli değil zaten. Ha çok yokluktadır kadın, evde kaldım endişesindedir kabul eder.

Evlenmeyi istemek, sadık ve güvenilir olmak iyi eş olacak anlamına gelmez ki. Bunlar zaten evlenmeyi düşünen her insanda olması gereken asgari özellikler.

Belki sıkıcı bir adamdır, sohbeti akmıyordur, ilgi alanı, hobisi vs yoktur ya da bunlar uyumsuzdur. Bazen dinlediğin müzik türünün farklı olması bile yetiyor bir insanı elemek için. Yani beğenmemek için birçok sebep olabilir. Saydığınız sebepler beğenmek için yeterli değil zaten. Ha çok yokluktadır kadın, evde kaldım endişesindedir kabul eder.
Bunu imza kaşeli bir şekilde asmak lazım bir erkekle evlenmek için onun efendi iyi kibar işinin iyi olması yeterli olmuyor arada bir elektrik çekim olmayınca en muhteşem biri de olsa olmuyor muhtemelen çevresi kadına hadi yaşın geldi git buluş baskısı kurdu o da mecbur gitti dik dik o yüzden konuştu ilk buluşmaya bile ici soğuk giden taraf tabi ilk seferde yok diyecek devamı gelmez ki birde bunun tanı zamanla seversin baskısı var yok dedikçe diretirler yorumu yazan kişiye ithafen söylemiyorum klasik ülke gerçeği

Evet dert oldu.ne farkınız var? Çok mu güzelsiniz?
Ehhh aynı anda 5 sevgilisi olan sen kadar olamasam da bi giderim var demek ki. Yüzük takmadığım zamanlarda direkt gelip tanışmak isteyen arkadaşıma aileme tanıştır diyenler oldu. Sosyal medya hesaplarım mesaja kapalı LinkedIn hesabıma gelip yazanlar oldu iş ortamında görüp. Ayrıca çevremde bir sürü insan var 30 40 yaşında hala flört ediyor ilişki yapıyor. Tek bana özel değil. Niye bu kadar tetiklendin?

bence sızın söylediğiniz mezun olur olmaz evlenip çalışan kadinlar ile benim bahsettiğim kendilerini yetiştirip, ayaklarının üzerinde duran kadınlar aynı değil.

burada da görüyoruz çalıştığı halde kocasından harçlık alan, aldığı parayı kullanamayan kadınları. benim tanımımdaki kadınlar, bu kadınlar değil ama istatistiksel olarak onları da dahil etmek isterseniz edersiniz tabi

Hayır, evli/ilişkisi olan kadınlar kariyersiz gibi bir iddiam yok. Sadece öncelikleri bu değil diyorum. Öncelikleri kendileri, kariyerleri olduğu için +30 yaşa kadar yalnız kalmışlar veya bunu tercih etmişler diyorum.

Ayrıca, partneriniz sizi dibe çekmese bile, zamanınızın bir kısmını partnere ayırdığınızda başka şeylerden vazgeçmiş olmanız gerekiyor. bu zamanı ayırmadi bu kadınlar diyorum. Yani, sizin yazdıklarınız ile benim söylediklerimin alakası yok.
Yok yine önceliğini kendine verip eğitimine kariyerine bakabiliyorsun partnerle beraber. Kötü tecrübeleriniz bunu değiştirmiyor. O zaman arkadaş aile ilişkileri de buna engel. Ya da o sizin tercihiniz

Mesela, sohbet konusu Sinema veya tiyatro....hemen ordan giriş yapip, işte yeni gelen filme beraber gideriz gibi gibi...

Ters asla tepmez. Adam evli veya sevgilisi yoksa asla ama asla geri cevirmez. Kirka merdiven dayamiş bir kadinim ve dünya capinda flörtleştim ama geri cevirenini görmedim. Eşimide ayni böyle avladim. Sohbet konusundan girdim ve marangozda "Date" ayarladim. Orda işimiz bitince teşekkür için bir kahve vs vs derken hooooop ağima düştü
Tamam eğer gene hoşlandığını düşündüğüm benim de hoşlandığım biri çıkarsa umarım çıkar 😀🙈ilk adım benden gelsin nolacak sanki 🤧 ay ne iyi olmuş ya maşallah 😍 marangoz da mı date ayarladınız aslında direkt hoşlandığını belli edecek adım atacak değil de yine de bir araya gelmeyi sağlayacak ortam oluşturulmalı anladığım kadarıyla 🙃

Tamam eğer gene hoşlandığını düşündüğüm benim de hoşlandığım biri çıkarsa umarım çıkar 😀🙈ilk adım benden gelsin nolacak sanki 🤧 ay ne iyi olmuş ya maşallah 😍 marangoz da mı date ayarladınız aslında direkt hoşlandığını belli edecek adım atacak değil de yine de bir araya gelmeyi sağlayacak ortam oluşturulmalı anladığım kadarıyla 🙃

Kesinlikle öyle. Hafif hoslandiğini belli etmekte sakınca yok ama bir buluşma için güzel (farkli) bir aktivite bence daha uygun ve doğal.
Baktin fos cikti hiç olmasa güzel bir aktivite yaşamış olursun.

Evet, konu asla güzel olmayan sehpalardan açılmıştı. Yok işte, firsatim olsa ben daha güzelini yaparim derken hoooooop bir marangoz atölyesi buldum ve buluşmayi hemen ordan bağladım.
Sehpa hala evimizde durur. Güzel bir anısı var bizim için

Kesinlikle öyle. Hafif hoslandiğini belli etmekte sakınca yok ama bir buluşma için güzel (farkli) bir aktivite bence daha uygun ve doğal.
Baktin fos cikti hiç olmasa güzel bir aktivite yaşamış olursun.

Evet, konu asla güzel olmayan sehpalardan açılmıştı. Yok işte, firsatim olsa ben daha güzelini yaparim derken hoooooop bir marangoz atölyesi buldum ve buluşmayi hemen ordan bağladım.
Sehpa hala evimizde durur. Güzel bir anısı var bizim için
Ne güzel bir anı olmuş işte ben de böyle romantik tanışmaları seviyorum hani kader iki kişinin karşılaşmasını ister de sürekli güzel komik anlarda o kişiler bir araya gelir ya aynı o şekil 🥲☺️ görücü arkadaş tanıştırması vs o yüzden bana çok zorlama geliyor sevmiyorum 🤷‍♂️ umarım güzel anılı bir tanışma hikayem olur benimde size bir ömür mutluluklar dilerim 😘

Yok yine önceliğini kendine verip eğitimine kariyerine bakabiliyorsun partnerle beraber. Kötü tecrübeleriniz bunu değiştirmiyor. O zaman arkadaş aile ilişkileri de buna engel. Ya da o sizin tercihiniz
O alıntıda yazanı anlamadım . Kadının medeni durumu ne olursa olsun sonuçta çalışıyor mu calışıyor. Bence ayaklarının üzerinde durmak medeni durumdan bağımsız ekonomik bağımsızlığının olmasıdır.

Evli olunca insanın öncelikleri değişiyor olabilir. Ama bu demek değil ki ömrünün geri kalanında gelişime kapalı olacak.

Üstelik bekar olup sırf ailesi istemiyor diye kendini istediği gibi geliştiremeyen ( hem hobi olarak hem mesleki olarak) çok insan var.

41 yaşında bekar diye kadınla kızla işi yok diye güzellediğiniz kaynınız belki ikili ilişkilerde kötü. Kadın da evlenmek istiyor diye kağıt üzerinde iyi görünen birine yanıp tutuşması mı gerekiyordu? Belki kadın da kendince zor hallerini göstererek sınamak istedi belki doğru belki yanlış. Belki normal davrandı ama kaynınıza o hareketler zor geldi.
Kadınla kızla işi yokmuş derseniz 20li 30lu yaşlarda flörtleştiğiniz, sevgili olduğunuz evlendiğiniz eşiniz kadın kız peşinde mi koşuyordu demek oluyor? İnsanız, flörtleşmek, arkadaşlık kurmak, sevgili olmak bunlar normal olan şeylerken 40 yaşına gelip sırf yaşı gelmiş diye evlenmek isteyen bir adamı güzellemeniz pek objektif durmuyor.

41 yaşında bekar diye kadınla kızla işi yok diye güzellediğiniz kaynınız belki ikili ilişkilerde kötü. Kadın da evlenmek istiyor diye kağıt üzerinde iyi görünen birine yanıp tutuşması mı gerekiyordu? Belki kadın da kendince zor hallerini göstererek sınamak istedi belki doğru belki yanlış. Belki normal davrandı ama kaynınıza o hareketler zor geldi.
Kadınla kızla işi yokmuş derseniz 20li 30lu yaşlarda flörtleştiğiniz, sevgili olduğunuz evlendiğiniz eşiniz kadın kız peşinde mi koşuyordu demek oluyor? İnsanız, flörtleşmek, arkadaşlık kurmak, sevgili olmak bunlar normal olan şeylerken 40 yaşına gelip sırf yaşı gelmiş diye evlenmek isteyen bir adamı güzellemeniz pek objektif durmuyor.
41 yaşına kadar kadınla kızla işi olmayan adam ya gaydir ya kadınlarla iletişim kurmayı beceremeyen sorunlu bir adamdır. Ya da en kötüsü o yaşa kadar bir ton kadınla takılmış şimdi “iyi aile kızı” arıyordur. Kim bilir kadına ilk buluşmada ne dedi de kadın tersledi.

Son düzenleme:
o partnerle 40 yaşında da tanışsanız o kişiyle (ikinizde bekarsanız yani) yine ilişki kurardınız zaten

kadını aşağı çekmeyen, evlilik/ilişki yükünü kadına yıkmayan, kariyerini destekleyen adam elbette ki var
hatta benim öyle tanığıdım çiftler var ki erkek daha başarılı kadın için ekstra uğraşıyor referans buluyor, motivasyon sağlıyor vs. ve kadının kariyerini resmen birlikte inşa ediyorlar.
bebek planı yapıyorlar kadının kariyerine göre, tatil planı ypaıyorlar yine kadının işine göre.

böyl adamla 20 yaşında da evlensen 40 yaşında da evlensen (birlikte olsan neyse) fark etmez, hatta erken yaşta o adamla birlikte olmak sana ekstra katkı sağlar. hani düzenli ilişkin var mutlusun, adam motive ediyor, yardım ediyor. kariyerin bundan negatifi bırak
pozitif etkilenir.

ancak 1-her erkek bu destek olan tipten değil, çoğu erkek daha kariyerli kadın istemiyor yanında. hani destek olsun ama sen ondan daha fazla yine de olma, olabilecek en iyi ihtimal bu.

2- yaş ilerlerdi 30+ oldu, zaten burada konu 30+ olmuş kadınlar, 20lerinde evlenmiş olanlar değil ki?
kadının kariyeri var artık (bakın ben cidden "kariyer"den bahsediyorum atanmış öğretmen hanımkız olmaktan bah-set-mi-yo-rum)

belli bir kariyeri olan kadına zaten daha alt seviyede adamın yürümesi ihtimali az
bizim kültürümüz buna izin vermiyor
en kötü ihtmalle denk olacak mümkünse daha iyi olacak erkeğin kariyeri, eğitimi donanımı diye düşünülüyor, isteniyor

işte burada da cortluyoruz

o yaşta o kariyerdeki kadın kendinden daha donanımlı, en kötü ihtimalle denk erkek bulacak da o erkek bir de destekçi olacak...hey yavrum hey yani. ben sadece kendim için değil etrafımda çoğu kadın için konuşuyorum 20lerinin başında tanışıp birlikte büyüyüp evlenen evleniyor zaten, sorunu 20lerinde bu ilişkiyi bulamamış olanlar yaşıyor.

kadının kariyeri büyüyor

erkek içinse doğruya doğru, bazı erkekler de "ne diye kariyer yapmış kadın alıp nazıyla cazıyla uğraşcam yaaa genç güzel alırım, kariyer yapacaksa da ben desteklerim", diyebiliyor --evet etrafımdaki bazı erkekler böyle, zaten böyle olmasa kafama göre bulamıyorum demem demi?

hadi bunların bir kısmı muhafazkar da böyle

ama hiç muhafazakar olmayanı bile böyle hatta şu: ilk eşleri üniversiteden birlikte tanışıp okuduğu eşi, en az 10 sene evli kaldıkları bilikte emek emek kariyer ördükleri eşler.
o kadınlar şimdi prof. oldu, entstitü müdürü, kurum yöneticisi oldu, patentleri, ödülleri vs vs var, durumda, böyle kadının kariyeriyle evlilikleri yürümedi. (örneklerin hepsinde kadının kariyerler dehşet, bazıları eşlerinden daha erken yönetici oldu mesela)
bu adamlar gitti kendilerinden rahat 10-15 yaş küçük daha kariyerinin başında yeni eşlerle evlendi, x ülkeden kadın için y ülkeye gitti, orada yeni kadına iş kurdu, poz,syon buldu etti vs. bakın bu adamlar entelektüel, en kötü ihtimalle liberal değilse sol dünyaya daha yakın, zeki, ennnn iyi okullardan mezun, çoğu y.dışında yaşayan tipler, ama hepsi Türk.

boşandıkları kadınların hepsi bekar. veya kariyerine bakmadan kendi dünyasıyla alakasız biriyle evlendi, o hiç yürümedi 3 ayda boşandı bu sefer.

sizin Türkiye'de kaç tane flörtünüz oldu?

Ben ilk adimi atmaya korkmayan bir kadinim.
15 yaşından başladım aktif flörtleşmeye ve begendiğim bir erkeği asla kacirmam kacirmadimda :) avci gibi avladim:)
Burçlara inanmam ama aynı burçmuşuz gibi hissettim😂 daha göz koyup hop diye kapmadığım kimse olmadı 😅 hiçbir zaman da öyle aylarca sevgilisiz kalanlari anlayamıyorum bu yüzden 🫠

Karı kız ya da erkek peşinde olmak da suç değil bu arada.insanın deli dolu çağları oluyor, sakinleştiği zamanlar oluyor.her yaş grubunda yapılması gereken şeyler farklı.hep aynı şekilde gitmiyor ki.olgunlaşıyorsun.hep derim her yaş usulüne göre yaşanmamişsa ileride başına dert oluyor hem o kişinin hem çevresindekilerin.

Burçlara inanmam ama aynı burçmuşuz gibi hissettim😂 daha göz koyup hop diye kapmadığım kimse olmadı 😅 hiçbir zaman da öyle aylarca sevgilisiz kalanlari anlayamıyorum bu yüzden 🫠

Ben balik burcuyum :) zamparayimdir...iyide zamparalik yapardim... hey gidi günler heeeey.
Aysenimi kızacak ama bende hiç aylarca boş kalmadim ;) kontinentler arasi aşk bile yaşadım.
Zamaninda bir kanadali asker ayarlanmıştım kendime...

Back
X