Sadece bir gün hiç olmadığım gibi biri olmak isterdim.

Allah korusun çok üzülürüm onların azap çekmesini istemem. Affettim onları. Annemden bir şey görmedim ama genelde bir şey demezdi. Babam yapardı hep. Benden sonraki kardeşlerim hiç bu muameleyi görmediler nedense. Evin en büyüğüyüm benden bir küçükle aramızda 6 yaş var. Onlar bir kez dayak yememişlerdir. İstedikleri zaman kapandılar kimse de onlara örtün demedi. Pantolon da giydiler hala da kısa giyerler bir kez olsun onlara ağzını açıp bir şey söylemişliği yoktur babamın. Neden mi? Çünkü benim zamanımda köydeki insanlar babamı doldururdu bu niye hala açık niye hala pantolon giyiyor vs. Büyüdüğümde onların kızları küçüktü ve şimdi hepsi açık saçık geziyor…babam da zamana ayak uydurdu diyelim. Affetsem de her seferinde yüzüne vururum. Sen bana şöyle yaptın böyle yaptın hiç düşünmedin mi yaşlanınca kim bana bakacak diye derim. Dediği tek şey cahildik kızım ve bir pişmanlık. Tabiki de içimden o günlerin nefretini atamam ama garip bir şekilde de bağımı sevgimi koparamıyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum.
iyi de küçücük çocuğa vururken sana merhamet etmemis kimse niye sen merhamet edesin ki?
bilmiyorum belki de o kadar ezmisler ki seni kendine yapılanı bir sekilde normallestirmissin.
sana tek önerim online türk psikolog
kendini seviyorsan, kendini sevmek istiyorsan ciddi bir sekilde ruh sagligini onarmalisin.

iyi de küçücük çocuğa vururken sana merhamet etmemis kimse niye sen merhamet edesin ki?
bilmiyorum belki de o kadar ezmisler ki seni kendine yapılanı bir sekilde normallestirmissin.
sana tek önerim online türk psikolog
kendini seviyorsan, kendini sevmek istiyorsan ciddi bir sekilde ruh sagligini onarmalisin.
Normalleştirmedim tabiki de farkındayım. O kırgınlık içimde tabiki.. Ama bilmiyorum şahsen ben kimseye kıyamıyorum.

Bir kuaföre gidip saçımı boyatamam çünkü o özgüvene sahip değilim
Kuaföre gitmek bana her zaman çok iyi gelir. Ortamı gözlemliyorsun, sana işlem yaparlarken de kendini bir iyi hissediyorsun yani o hissi tarif edemem. Bence gitmende fayda var. Ama gidemem dersen de evde kendi saçlarını boyayabilirsin. Elinden geldiği ölçüde çabalamaya devam et. Kendini mutlu edecek şeyleri sen daha iyi bilirsin

cildinize, hormonlarınıza iyi gelecek doğal yağları, çayları, vitaminleri araştırın. botox, dolgu çok çirkin görünüyor açıkçası ve çok gençsiniz. siz kendi doğal güzelliğinizi ortaya çıkarmaya çalışın bence. kimyasal değil doğal bakım yapın hem dışarıdan cildinize hem de yediklerinizle içten bakım. internetteki kadın tipleri beyninizi ele geçirmesin, herkesin doğal bir güzelliği, havası var. daha renkli veya açık renk giyinebilirsiniz belki pozitif bir enerji verir. iyi hissettirecek kitapları okuyun, kişisel gelişim kitapları gibi bakış açınızı değiştirebilecek şeyler. bence kendinizle ilgilenseniz bu bile iyi gelecek size, salınca çoğumuz çirkin hissediyoruz. kilo vermek için değil de sağlıklı kalmak için, yaşlanınca sıkıntı çekmemek için spor yaptığınızı düşünün. bakış açısı bu konularda değişebilir amaaa
ondan hariç istemediğiniz bir şeyi yapıyorsunuz, içten gelmeden yapılacak bir şey değil, hem de örtü olmadan da iman etmek mümkün. benim sadece namaz kılarken başını örten tanıdığım var. hiç örtünmeden iyi ve ahlaklı yaşayıp sizin gibi inanan insanlar var. örtü takmanın da binbir türlü yolu var, mesela köylerdeki nenelerimiz bone takmazlardı. namazın nasıl yapılacağını kim söylüyor? başörtüsü nereden gelip dine girmiş? nasıl örtünüleceğini kimler söylemiş? pek çok ibadet şartının dine nasıl girdiğini araştırdınız mı hiç? dinlerin kökeniyle ilgili bir sürü kitap var, bu uygulamaların kökeniyle ilgili internette videolar var. bakın ben de inançlı bir insanım yanlış anlaşılmasın ama inanç başka din (ve mezhepler) başkadır. bunlar kültürel baskılar, inanmaya, cennete şart koşulması yozlaşma hatta bana göre. herkes aynı tanrı'ya inanıyorsa neden herkes başka şart koşuyor? neyse uzatmak istemiyorum saygısızlık olmasın size. benim açılan arkadaşım oldu, kendisi de eşi de konya'lıydı, kocasının da desteğiyle mutlu mesut yaşıyorlar. eşinizin sizi düşünmesi lazım. genelde açılmak isteyen insanlar kimsenin görmeyeceği yerlerde saçları açık gezip deniyorlar ama bebekle ne kadar mümkün bilmiyorum mümkünse 1 kere olsun deneyin.

Diyeceksiniz ki ne alaka? Söylediklerim kendi içimden geçirdiklerim. Sizler beni ben sizleri tanımıyorum bu yüzden rahatça da söylemek istiyorum. Kendi isteğimle değil dayakla örtündüm. İlk başlarda çok acı vericiydi. Sonra alıştım. Sürekli bir özgüven eksikliği yaşıyorum. Yaş 25 ama kendimi 16 yaşında bir çocuk gibi görüyorum. Sosyalleşme hayat neşesi sıfır. Tek başıma markete gidip alışveriş yapmak dahi eziyet. Sürekli kendimi birilerine bağımlı gibi hissediyorum. Hayat şartları ve yetiştirilme tarzı diyelim. Yapacağımdan değil de sadece bir gün adım başka bir isim olsa. Saçlarımla istediğim kıyafetle sokağa çıksam acaba bir şeyler değişir mi hayatımda diye düşünmeden edemiyorum. Belki saçmalık gibi gelecek size ama daha özgüvenli olur muyum yoksa hayatımda hiç bir şey değişmez öi diye düşünüyorum. Emin olun bu söylediklerim sadece kendi hayal dünyamda olup biten şeyler. Edindiğim yeni arkadaşlarım yaşımı 37 civarı tahmin ettiler. Açık halimi görünce 25-26 dediler. Bu da biraz sarstı beni. Şu aralar çok da çirkin hissediyorum. Hatta uzun zamandır böyle. Ne şanslı kadınlar var. Ellerine bakıyorum yumuşacık eller. Benim ellerimse bulaşık yıkamaktan ve her bebeğimin altını temizledikten sonra yıkamaktan egzema olmuş yaşlı teyze eli. Saçlarına bakıyorum sık gür parlak boyalı. Benim saçlarımı sadece ben görsem de bonemi çok sıktığımdan kenarları kel kalmış ve kabarık. Yüzleri bebek gibi. Dolgular,botoxlar,yüz bakımları vs. Çok güzel görünüyorlar. Ben mi? Ben 25 yaşımda 37 sanılan o teyzeyim. Yüzümde sivilce izleri, anlımda kırışıklıklar, yanaklarımda gözenekler, sarkık memeler(doğumdan sonra) iğrenç bir kilo(polikistik over) yaşıtlarıma bakıyorum çok üzülüyorum. Mutlu bir evliliğim olsa da acaba hiç evlenmeseydim farklı bir ailede büyüseydim ve şuan 25 yaşımda farklı bir ben olsaydım nasıl olurdu diyorum? Bir derdim değil bir çok derdim var. Neyse çok ağır şeyler yazmayın banlanmayalım. Yorum yapanlara şimdiden teşekkürler..
Allah yardımcın olsun ♡ hiç ummadığın yerden moralin ve hayatın güzelleşsin :( kendini zorla farklı bir şeyler yapmaya, insan beyni sürekli aynı şeyleri yapınca ayni yerde kalınca daha çok bunalıma girip senaryo üretiyor ♡

Valla kanka dünyanın ennn liberal ülkesine gidip de kutuya sıkışmış gibi hissediyorsan o zaman bu işin çoğu kafanda demektir. Tesettür istemiyor musun? Bundan sonra giyme ailen yok tanıyanın yok orada, kim karışacak? Boneyi de sıkma, niye sikıyorsun, en temizi giyme saçların cildin güneş alsın. Eline de bulaşıkta eldiven tak gitsin bunlar gayet kolay işlrr. Her yer park, orman çek spor ayakkabını yürü her gün 1 saat biraz da kalori kıs zayıflarsın. Hepsinden önce daha önemlisi aklını özgür bırakmak. Yaşin çok genç, super de bir yerdesin, mutlaka okumalısın ve de üstüne çalışmalısın. Ingilizcen azsa kursa git, orda da arkadaş edin, sokaklari gez, müze gez yani yani biraz hayatını yaşa. Çok yanlış bir zihniyettesin bence, hayatı kendine dar etmemelisin, aksine hayata açılmalısın.

Son düzenleme:
Back
X