30 yas sendromu

:) ya dogurulur tabi ki, yumurtalik kalitesi ve sayisi azaldigi icin biraz daha zor olabilir. Olmayadabilir. Kadin dogum uzmanlari 35 sonrasinda kontrollerle gebe kalinmasini oneriyor. Yoksa 60 yasinda bile anne olan var... ki zaten kariyer is guc derken bir cok kadin 35de ancak anne oluyor:)

artık evlenmek o kadar zor ki, doğru insanı bulmak ve yuva kurmak.
hadi onları yaptın, o evliliği yürütmek ve üstüne bi de çocuk yapmak. hepsi birbirinden zorlaştı günümüz şartlarında
çünkü eskiden bu kadar beklenti ve imkan yoktu. herkes köyünde, mahallesindeki gençlerle evleniyordu. kariyer takıntısı, maddiyatta çok fazla beklenti vs. yoktu.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. aminnnn..

30 sadece bir sayı. sizleri üzen şey; toplumun onu sayı yerine sosyal bir baskı aracı olarak kullanması. hamileliği düşünürsek 35'e kadar yolunuz var. 5 senede bir ton insanla tanışırsınız.

Ne kadar yerinde ve güzel bir yorum ... Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Cahiller için bilgilendirme...

35 yaşından sonra anne olmak

Down sendromlu görülme sıklığı annenin yaşı ile beraber artar. Bu risk anne 20 yaşındayken 10000 de 1; anne 35 yaşındayken 1000 de 3, anne 40 yaşındayken ise 100 de 1’dir. Down sedromu ve başka kromozomsal anormalliklerin yaşlı annelerde daha sık olmasının nedeni annenin yumurtalarının yaşlanması ve zaman içinde zararlı madde, kimyasal, röntgen ve enfeksiyonlara daha çok maruz kalmasından olduğu düşünülmektedir.

Down sendromunun tedavisi olmamakla beraber doğum öncesi tanı yöntemleri ile rahim içinde tanısı konabilmekte ve gerekirse gebelik sonlandırılmaktadır.

Yaşı 35’in üzerinde olan annelerde yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalığı gelişme riski artmıştır. Ayrıca düşük, erken doğum ve doğum sonrası kanama daha sıktır.

Günümüzde ileri yaşta çocuk sahibi olmak isteyen kadınların sayısı artmıştır. Kadının yaşı ilerledikçe yumurtalıkların fonksiyonları yavaşlar ve yumurtalar yaşlanır dolayısı ile gebelik elde edilmesi zorlaşır. Otuzbeş yaştan sonra her menstruel siklusta ovulasyon (yumurtlama) olmayabilir. Yaş ilerledikçe Down Sendromu gibi kromozomal hastalıkların görülme olasılığı ve düşük ihtimali artar.

İleri yaş gebeliklerde hipertansiyon, kalp problemleri, preeklempsi (gebelik zehirlenmesi), diabet daha sık görülür. Gebelik öncesi dönemden itibaren iyi takip edilirse ileri yaştaki birçok kadın sağlıklı çocuk sahibi olabilir.

Tübal cerrahi geçirmiş, endometriozis hastalığı veya myomları olan kadınlara ve diabet, kalp hastalığı, hipertansiyon gibi sağlık problemleri olan kadınların mümkün olduğu kadar erken bebek sahibi olmaları önerilir.

30 sadece bir sayı. sizleri üzen şey; toplumun onu sayı yerine sosyal bir baskı aracı olarak kullanması. hamileliği düşünürsek 35'e kadar yolunuz var. 5 senede bir ton insanla tanışırsınız.

30 sayi da 35 sayi degil mi?

Bahcelerde maydanoz, gel bize bazi bazi.

Kızlar 30 A geldik evlenemedik diye düşünmeyin
İnanın evlilik var evlilik var
Bence bir kadının hayattaki en önemli tercihidir Nasıl bir evlilik yaptığı
İnanın bu dünyada cenneti de yaşarsınız cehennemi de
Çocuk konusuna gelince
Evliyim 31 yaşındayım ve hala çocuğum yok eşimden dolayı
Yani hiçbirşeyin garantisi yok
Bu bir kumar malesef
Ben evlenirken bilebilir miydim böyle bir sorunla karşılaşacağımı
Adamların içini açıp bakamıyoruz maalesef
Allah herşeyin hayırlısını versin o yüzden

35 ten sonra doğurulmuyor diye birşey demiş miyim?

Ben SİZ diye hitap ederken siz kendinizde nasıl bir hak gördünüz de sen dediniz çok merak ettim.
35'e kadar yolu var demek Türkçe'de ne anlama geliyor acaba?
Malum cahilim de bir bilgilendirseniz.

Ben SİZ diye hitap ederken siz kendinizde nasıl bir hak gördünüz de sen dediniz çok merak ettim.
35'e kadar yolu var demek Türkçe'de ne anlama geliyor acaba?
Malum cahilim de bir bilgilendirseniz.

"35'e kadar yolu var" cumlesi sig olmakla birlikte toplumsal baskinin bir diger sekli. Kulturlu (!) arkadasimizin bunun farkinda olmamasi ne garip!

34 yaşına girdim evlenmeyi filan düşünmüyorum salla gitsin annenin babanın kıymetini bil sana destek olacak birileri var benim kimsem yok

"35'e kadar yolu var" cumlesi sig olmakla birlikte toplumsal baskinin bir diger sekli. Kulturlu (!) arkadasimizin bunun farkinda olmamasi ne garip!

Belki de biz geriyizdir.
Yalnız şu an bu konuda olan Türkçe öğretmeni filan varsa ( konunun uzmanı oldukları için soruyorum yanlış anlamayın sakın) lütfen bir açıklarlar mı??
Bir de cümleyi düzgün ve açıklayıcı kursaydı pek çok bilgili üyemiz biz de öyle anlamazdık sanırım.
Emrivaki konuşma tarzından ve SENLİ\BENLİ muhabbetinden de anladığımız kadarıyla her konuda bilgisi mevcuttur.

Ben de 30 yasinda evlendim ve artik evliliyi dusunmediyim bir anda.O adam oyle bir zaman cikiyor ki karsina hesapsiz kitapsiz.boyle umutsuz yazma 30 yas kadinin en guzel ve en verimli zamani.insanlari bos ver ben evde kalmisdim bile insanlara gore amma simdi iyike beklemisim dediyim bir insanlayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…