• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yas sendromu

Merhaba..
Suana kadar herseyim çok şükür isteyince hemen oldu.. maddi sıkıntım da olmadı.. ailem her konuda destek.. tek sıkıntı ve son zamanlarda brni sürekli ağlatan konu 30 yaşındayım ve hala bekarim.. ve bu konuda ümidim kayboluyor her geçen gün...bu güne kadar çok talebim oldu ben istemedim ailemin özel istekleri bi baktım tarih beni 30 lu yaslarima ulastirmis.. ve suan çok mutsuzum çünkü bu konuda çok acizim hiç bişey yapamıyorum.. bence guzel biri degilim ve yasimdan dolayi artik bundan sonra benim istediğim gibi birinin beni istemeyecegini düşünüyorum.. mucizelere ihtiyacım var.. dua edemiyorum etsem kabul olmayacak gibi veya hangi yüzle.. Velhasıl çok caresizim..
30 yaşımın ortasında evlendim. hatta şöyle söyleyeyim. tanıştım 3,5 ayda sözlendim 1 sene içinde evlendim. 6 aylık evliyim.ç ben bile şaşırdım bu hıza ama Allah a binlerce kez şükürler olsun çok mutluyum. bu işler nasip. he bana kalsa ben hala evlenmezdim de eşim ikna etti beni. baya uğraştı.

yaşınızda ve hala bekar olan o kadar çok arkadaşım var ki, benim çevremde hatta o yaşta evliler azınlıkta.
bence çevrenizden kaynaklı biraz bu düşünceleriniz.
biraz kafayı dağıtın, gezin tozun kendinize gelirsiniz diye düşünüyorum.
hayırlı bir evlilik yapmanızı dilerim, zira bu dönemde evlilik zor iş.
bazı türdeki evlilikleri görünce insan bekarlık sultanlıktır diyor.

Merhaba..
Suana kadar herseyim çok şükür isteyince hemen oldu.. maddi sıkıntım da olmadı.. ailem her konuda destek.. tek sıkıntı ve son zamanlarda brni sürekli ağlatan konu 30 yaşındayım ve hala bekarim.. ve bu konuda ümidim kayboluyor her geçen gün...bu güne kadar çok talebim oldu ben istemedim ailemin özel istekleri bi baktım tarih beni 30 lu yaslarima ulastirmis.. ve suan çok mutsuzum çünkü bu konuda çok acizim hiç bişey yapamıyorum.. bence guzel biri degilim ve yasimdan dolayi artik bundan sonra benim istediğim gibi birinin beni istemeyecegini düşünüyorum.. mucizelere ihtiyacım var.. dua edemiyorum etsem kabul olmayacak gibi veya hangi yüzle.. Velhasıl çok caresizim..
Yaşamdaki amacınız evlenmek mi???

Bişeyi ="Nil desperandum, post: 46004540, member: 709239"]Yaşamdaki amacınız evlenmek mi???[/QUOTE]
Biseyi istemek onu hayatın amacı haline mi getirir..
evlilik sadece bi erkeğe duyulan ihtiyaç midir.. beraberinde birçok güzelliği peşine takmaz mi mesela aile olmak çocuk sahibi olmak onları hayata hazırlamak.. Bazı güzel duyguları tatmak.. (tabi ki her güzelliğin beraberinde getirdiği olumsuz şeylerde olabilir..)
Velhasıl yaşami amacı doğrultusunda zaten suan yaşadığımı düşünüyorum bunu bi aile olarak da yaşamak beni daha mutlu eder dusuncesindeyim -inşallah-

Merhaba

31 yasindayim bekarim inan bunu umursamiyorum. Sonuc olarak evlilik oyle hadi hemen olsun illa evlilik olsun diye yapilacak birsey degil. Guzel degilim demissin. Cirkin kadin yoktur bunun altini ciziyorum. Kendine bakmalisin. Ayrica umutsuz ve negatif dusunceler seni ancak dibe ceker bu dusuncelerinden kurtulman gerekli. Sen ne istedigini bilen bir bireysin ve inan her yas cok guzel. Sendroma gerek yok Mahpeykersultan Mahpeykersultan

yaşınızda ve hala bekar olan o kadar çok arkadaşım var ki, benim çevremde hatta o yaşta evliler azınlıkta.
bence çevrenizden kaynaklı biraz bu düşünceleriniz.
biraz kafayı dağıtın, gezin tozun kendinize gelirsiniz diye düşünüyorum.
hayırlı bir evlilik yapmanızı dilerim, zira bu dönemde evlilik zor iş.
bazı türdeki evlilikleri görünce insan bekarlık sultanlıktır diyor.
Ay bugun gorumcemdn ikinci defa bahsediyorum ama dayanamiycam konuscam :)
Gezin tozun dediniz ya aklima ordan geldi.
Simdi kendisinin aylik Allah daha da arttirsin 7-8 bin geliri var. Diger bekar arkadaslari da ayni sekilde. Cok samimi oldugu akrabasi var mesela. Kizin babasinin deri fabrikasi falan var. Hepsinin altinda arabalari vs..
Peki ben esimin memleketine gittigimde nasil bi manzarayla karşılaşıyorum?
Analariyla günlerde dolasan kizlar :)
Yaw arkadas ben asgari ücretle ya da biraz ustuyle bile gece eve zar zor geliyordum. Kizlarla toplanip keyfimize bakiyoduk geziyoduk tozuyoduk. Beleş bulduğumuz her kursa burnumuzu sokuyoduk. Muhtesem tatil beldelerine/otellerine gidemiyoduk ama Hazar golu etrafindaki 3-5 kuruşluk tatil köylerine gidiyoduk.
Yani bunu Diyarbakir gibi yerde yapiyoduk.
E onlara bakiyorum. Isten sonra birbirlerine kahve icmeye gidip "biz niye evlenemiyoruz" diye aglasiyolar.
Arkadas bekarken 7-8 bin gelirim olsaydi ulkenin altini ustune getirir bi sürü p.k dagitirdim.
Mahpeykersultan Mahpeykersultan yanlis anlama belki senin sosyal hayatin gayet aktiftir sana degil bu sozlerim.

Bana çok dua eder misiniz? Allah şimdiden sizi de dualariz hurmetine feraha kavustursun..
Cübbeli Ahmet Hoca'yı sevmem ama adam diyor ki; Benim için dua et diyorsun, etmesine ederim de, ''Kendisi nerede?'' diye sorarsa; ne diyeyim?" Aracıya gerek yok. O'dan başka isteyecek kapımız yok. Bol bol dua edeceğiz, hayırlı kapılar açılsın diye. Bu arada ben de 29 yaşındayım. Hala bekarım :D

bu nasıl bir iftiradır kiminle ne atışmam olmuş benim.???
herkes gibi fikirlerimizi anlatıyoruz sizin işinize gelmiyorsa anlattıklarım suç benim mi?

önüne gelene kulp bulup tersleyen kızlar gelip buralarda dert yanıyor sonra herkes sanki prenslerle evleniyormuş gibi. evlenmek istiyorsan uygun bir adayı daha yakından tanımaya çalışıp için ısındıktan sonra evlenirsin yok o öyleydi yok bu böyleydi diye mükemmeli ararsan bu durumuna şaşmamak lazım. sanki tut önüne gelen birini evlenm demişim diye tepki verilmesin.

erkek işte 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı neyi arıyorsunuz ki?

nekadar acımasızca yorumlar yapılmış..
şaşırıp kalıyorum..
Mahpeykersultan Mahpeykersultan hakkında hayırlısı inşalllah. giyim tarzını değiştir biraz bakımlı olmakta fayda var herzaman..
ALLAH en doğru zamanı biliyordur.. Sabırla beklemen lazım..
İnşallah çok güzel bir evlilik geçirirsin..

bu nasıl bir iftiradır kiminle ne atışmam olmuş benim.???
herkes gibi fikirlerimizi anlatıyoruz sizin işinize gelmiyorsa anlattıklarım suç benim mi?

önüne gelene kulp bulup tersleyen kızlar gelip buralarda dert yanıyor sonra herkes sanki prenslerle evleniyormuş gibi. evlenmek istiyorsan uygun bir adayı daha yakından tanımaya çalışıp için ısındıktan sonra evlenirsin yok o öyleydi yok bu böyleydi diye mükemmeli ararsan bu durumuna şaşmamak lazım. sanki tut önüne gelen birini evlenm demişim diye tepki verilmesin.

erkek işte 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı neyi arıyorsunuz ki?

3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı değil maalesef.
Dünya iyisi, anlayışlı adamlar var diğer tarafta da dediğim dedik abuk subuk adamlar var.
Bdv'de onlarca konu okuyoruz.Hayretler içerisinde.

3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı değil maalesef.
Dünya iyisi, anlayışlı adamlar var diğer tarafta da dediğim dedik abuk subuk adamlar var.
Bdv'de onlarca konu okuyoruz.Hayretler içerisinde.

o dünya iyisi, anlayışlı adamlara aşık olunmuyor pek nedense.
yoksa bir kısım hariç kimse kocam beni dövsün sövsün diye evlenmez. dediğim, iyi araştırmak ve tanımakla alakalı ama genelde bir iki buluşma sonrası ısınamadım deyip vazgeçiliyor. e o şekilde nereye kadar?

o dünya iyisi, anlayışlı adamlara aşık olunmuyor pek nedense.
yoksa bir kısım hariç kimse kocam beni dövsün sövsün diye evlenmez. dediğim, iyi araştırmak ve tanımakla alakalı ama genelde bir iki buluşma sonrası ısınamadım deyip vazgeçiliyor. e o şekilde nereye kadar?

Konumuz iyi adamlara aşık olunup olunmaması değil yalnız.
3 aşağı 5 yukarı aynı demişsiniz ona istinaden dedim.
Arkadaşlıklarda bile ısınamadığız insanlarla görüşmeyi sürdürmediğimize göre gönül ilişkilerinde de normal değil mi?
2 buluşmada ısınamıyorsan gerisinde de olmuyor zaten.

Merhaba..
evliyim çocukluyum yaşım 29 daha girmeden sendromuna ben bile girdim rahat ol bu sendrom kaçınılmaz ;)
evlilikse nikah saatin geldi mi pat diye oluyor ben evlenmem derken 4,5 ayın içinde evleniverdim ben bile kendime hayret ediyorum vallahi üzülme ;)

Merhaba..

30 sınrına gelince herkeste bu korku başlıyor merak etme. Bende öyleydim ama ne zaman nerede kiminle tanışacağın belli olmaz. Ben 32 yaşımda evlendim geçen mayısta hem de istediğim gibi biriyle. En yakın arkadaşım da 37 yaşında benden 5 ay sonra evlendi. Boşuna üzme kendini hayatını yaşa ve karşına çıkanları hemen reddetme 1 kere de olsa görüş.

Konumuz iyi adamlara aşık olunup olunmaması değil yalnız.
3 aşağı 5 yukarı aynı demişsiniz ona istinaden dedim.
Arkadaşlıklarda bile ısınamadığız insanlarla görüşmeyi sürdürmediğimize göre gönül ilişkilerinde de normal değil mi?
2 buluşmada ısınamıyorsan gerisinde de olmuyor zaten.

ısınamıyorum diyorsa da o zaman ağlamayacak. hayat bu geçiyor ona ısınamadım buna ısınamadım ee erkekler de sıraya girmiyor sonuçta. dediğim tanımak için çaba sarfetmek.. önce beğenmeyip sonradan aşık olan insanlar da var.

ısınamıyorum diyorsa da o zaman ağlamayacak. hayat bu geçiyor ona ısınamadım buna ısınamadım ee erkekler de sıraya girmiyor sonuçta. dediğim tanımak için çaba sarfetmek.. önce beğenmeyip sonradan aşık olan insanlar da var.

Erkek uye misiniz?

29 yaşındayım ve uzun zmandır sevgilim yok sevgili nasıl bierşeydi unuttum :KK49: Bende bazen senin gibi düşünüyorum ama ben sadece evlilik değil işle de ilgili bazı konuları yolun koyamadım Anladığım kadarı ile sern herşeyi halletmişin .Yani en azından burdan rahatsın anlatabildim mi ? Ben evlilik değil de aetık hayatıma biri girsin diye çok istiyorudum ama anladımki bu işler istemek ile olmuyor akışına bırakmaktan başka çare yok gibi konu sahibi akışına bırakalım iyisi mi :KK19:

Merhaba..
Allah baska dert vermesin :))) ya sacmalamayin, bu isler guzellikle cirkinlikle yasla alakali degil. Ha parayla alakali kesinlikle o ayri mevzu.
Hayati paylasacak biri cikinca olur. Ha isterseniz burdan taliplerinizi arayalim, nasip bu isler. Belki tanistirmak istedigi insanlar vardir üyelerin?
Yalniz cidden 30 olunca kafamiza sopa yiyip yaslanivermiyoruz, kendimizi iyi hissettirecek seyler yapmalıyız her zman,:) üzülmeyin lutfen, allah gonlunuze göresini versin . Tipolojiye degil kimyaya bakmak lazim

30 sadece bir sayı. sizleri üzen şey; toplumun onu sayı yerine sosyal bir baskı aracı olarak kullanması. hamileliği düşünürsek 35'e kadar yolunuz var. 5 senede bir ton insanla tanışırsınız.

Back