30 yaş sendromu:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yaa benim en yakin arkadasim da sizinle ayni durumda oyle uzuluyorum ki ona canim benim. Ama hic belli olmaz bu isler mav ayrica yasinda bisey yok artik tahsil hayati is arama calisma sureclerinden dolayi evlilikler de gecikiyor hersey kismet unutma.

venüs oğlak burcuna geçince noluyomuş ben oğlak burcuyumda güzel şeyler duyarım belki diye umutlandım :))

Amaaaan kizzz napcan evlenipte, kocanin coraplarini topla , bulasiklari yika, kiyafetleri utule ohhooooo omrun gider. Ben eriniyorum walahaa evlenmeye

canım calsyorum onlısans mezunuyum cevremdekıler den tanıştıracak adam yok daha 2 gun once bırıyle tanıştırmak ıstedıler adam sızofren cıktı telefonda gorustum sadece ıyıkı arkadaşıma nasıl ıftıralar attı ucuz atlattım böyle olunca ınsan daha cok uzuluyor butun mallar benımı buluyor dıye

olur tanısalım olur yanı

arkadaşım bekarlık sultanlık. bende 33 deyim ama umurumdada değil. Bi ara takıyordum kafama ama ..etrafıma baktıkca.. şanslı olduğumu hissediyorum.
zaten olacaksa olacaktır. Hiç sıkıntı yapma ..hem 30 lu yaşlar bir kadının en güzel yaşıdır. unutma

benım burda bı arkadasımın kaynı var 34 yasında hanı derler ya evı yatı katı arabası olsun dıye bunların hepsı var onda yatı var turızımle ugrasıyo zaten gecen sene sıfır spor bı araba aldı ıkı katlı evı var evlenecek dıye evı bos tutuyolar ama gelgelelım evlenemedı bı turlu , benım yakınımda kız olsa ( buralı degılım) oda yok kızkardesım falan olsa ısterdım ama yok bazen dıyorum kımı parasızlıktan evelenemz kımıde herseyıyle hazır olur kader olmaz tum bekarlarında senınde hakkında hayırlısı olsun ınsallah

.

Seni anliyorum. Ben bile evlilikten korkarken, insanlar oyle uzerime geliyorlarki bazen bende çok uzuluyorum evlenemedigim için. Ama inan bana evlilik çok zor. Sana annemden babamdan ornek vermek istiyorum. Benim ailem kuçuklugumden beri anlasamiyorlar. hergun cenaze evi gibi bir evde yasamak inan bana kolay degil.

Hayirlisini iste.
Umarim karsina omur boyu mutlu olabilecigin biri çikar

ben de 29 yaşındayım ve bekarım. mutlu bir yuva kurma özlemiyle yanıyorum diyebilirim.çevremdeki evli arkadaşlarımı kuzenlerimi gördükçe daha çok hüzünleniyorum..demek ki herşeyin bir zamanı var. o yüzden çok fazla buna takılıp kalmamak lazım. geç olsun ama senin için en iyisi olsun. allah herkese hayırlı bir insan nasip etsin..

Mav ben de öyleyim ama çok kafana takma..kaç yaşndasın?Bir insanın bir insanı bulması kaç yaşında olacağı belli olmuyor..Ben üç kişiyi sevdim hayatımda.Üçü de beni sevdi zamanında..Birinde 28,birinde 32 birinde 35 yaşındaydım..Yollarınızın nezaman kesişeceği belli olmuyor..Ama olmadı onlarla..
Dualar varmış onları bulup oku,internette varmış..Ben hiç okumadım..Şimdi bir ayrılık acısı yaşıyorum...Daha sonra ben de okurum..OLACAĞI VARSA DA YOKSA DA KAFANA TAKMAN BİRŞEY FARKETMEYECEK.O YÜZDEN DÜŞÜNME...YOKSAY...Üstelik boşanmış olmadığın için daha çok şansın var.Bizim o da yok..Bir arkadaş 40 yaşında boşanmak zorunda kaldı...Eşi istemediği için çocuğu da yok...Kendinde bir şans görmüyor..Hani kendini daha iyi hisset diye söylüyorum.yaşın da 35 yok sanırım..
Sanırım terapi etkisi için konu açıyorsun,ben bu konuda açamam mesela..

Son düzenleme:
boşanın ozaman evlılık kotuyse:)=

Evli degilim ki hiiicc uzulme, kaderin kismetin gelirse olur zaten. Daha 30 yasindasin genceciksin.. walaha benim anam 35 yasinda 2 ci evliligini yapti bekar bir heriflen. Annem buluoda senmi bulmican bekar bir kiz olarak? Elini salaaa elisi gelir :))

Hep bunlar çevre baskısı, aile baskısından oluyor. Evlen artık ne zaman evlencen, evde kaldın, çocuğunda olmaz, tüp bebek peşinde koşturursun faan filan bitmiyor değil mi? Boşveeerrr üzüldüğünü saın belli etme, yapıştır lafları ağızlarına bir daha konuşamasınlar. Biyoloj,k saat meselesi var işte ama o da belli olmuyor. Anannem 39 yaşında teyzemi dünyaya getirmiş, karşı komşumuz 33 yaşında hamile kalıp doğurdu, annem 36 yaşında hamile kalmış.. Kardeşimin kaynanası son çıcğunu 35 yaşında doğurmuş bak bunların hepsi doğal yollarla. aşılama veya tüp bebek değil..

Bugün 31 yaşına bastım. 30 yaşından sonra baktın evlilikte hevesin yok bu evlen baskıları azalıyor gerçi benim sivri dilim de etkili. Herkesi baya bir payladım da ehehehe. Çocuk sevseydim ve isteseydim çoktan evlenirdim ama işte çocuk meselesi yüüznden gerçekten evlenmiyorum.

Çünkü evlenince o baskılar bitmeyecek hani evleneyim de kurtulayım diye düşünme sakın çünkü daha korkuncu hem kendi ailenden hemde erkek tarafından kayınvalide, kayınpeder, görümce elti birde evli ve çocuklularsa korkunç bebek yap baskıları, iğnelemeleri gelecek.

Son düzenleme:

cnm merhaba üzülme elbette çıkar kısmetin,evlilik çok güzel tavsiye ederim ama doğru birini bulursan tabi:)
inşallah bulursun takma kafana

ben 22 yasımda evlendım 4 senelık evlıyım.... evlenmek cok güzel sey ama bak bizimde baska dertlerımız var... bizde bebegımız olsun dıye ugrasıyoruz... tedavıler.... sana dıyecegım sanmkı evlenınce hersey bıtıyo... rabbım dagına göre kar verıyo.... herkesın sınavı farklı sen sen ol asla isyan etme sabret dua et belkıde senın kaderın baskalarının duasıdır... en kısazamanda hayırlı bı eş ve evlılık kurman dilegiyle....

Son zamanlar da kk. da bu tarz konular okur olduk..
Evlilik kader, kısmet , nasip işidir..
Ama artık günümüz şartlarında artık bu işler sekteğe uğradı denebilir. Artık herkes kendisi buluyor ciddi bir insan bulmak oldukça zor Görücü usulü artık kalktı gibi bir şey. Sadece evlenmek için birisini bulup ta evlenirseniz de hata yaparsınız... Yaşın boyun posun önemi yok.. Alnına ne zaman yazıldıysa o zaman yuva kurarsın.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım

bu konuda oldukca cok konu actım ama her konumda farklı arkadaslardan cvp alabılıyorum bunları okumak bana guzel gelıyor herkezın elıne saglık arkadaslar allah ısteyen herkeze es nasıp etsın bızler ısteyenler evlenesın yuva kursun

Ben nezaman bıseyi çok ıstesem sureklı dusunsem olmaz nezaman umıdımı kestım dıkkatımı baska seylere verdım ozaman gerceklesıverır bazen bırseyı cok ıstememek gerekır olacagı varsada olmuyor çünkü evrene olumsuz sinyaller gidiyor
cok yogunlasma bı bakmıssın hayallerın gercek oluvermıs hadi hayırlısı
Bide şöyle bir durum var, neden olmuyor şuda evlendı bununda sevgılısı var dıye ısyan etmemek gereklı belkıde ALLAH sizi sınıyordur sabrınızı.Ben bulamıyorum bendemı bır tuhaflık var dememelı bence nasıp bu işler rabbim nasıp eylerse oluyor bıraz ALLAHTAN istemedi rabbimden beklemeli RABBİMDE bunu istiyor herşey biz insanların elinde olsaydı dünyada mutsuz insan olmazdı.
Başımdan gecen bır olayı anlatıcam ozaman anlarsınız neden boyle dusundugumu ben 2sene oncesıne kadar dedıgım dedık birisıydım bır sey ıstıyorsam o mutlaka istedıgım an olucak birsey yapıcaksam ıstedıgım an yapıcam kımseyı dınlemezdım.
Bır kıs aksamı tutturdum ev sınema sıstemı almaya gıdıcem dıye esımle gıdıcez abım aradı o sıra konustuk dedım bole bole .....'ya gıdıyoruz ev sınema sıstemı almaya abımde ıyı anlar butur cıhazlardan ve daha oncede demıstı ben gotuturum sızı benım arabayla gıderız dıye o aksamda cok yorgunum yarın gıdelım dedı,ben ınatla hayır bugun alıcaz dedım oda tamam benı bekleyın ben gelıp sızı alıcam dedı dısarı cıkmadan evvelde esım yarın gıderız demıstı ben ılla bugun alıcam dedım neyse abım geldı arabaya bındık 5 dakıka gıttık gıtmedık araba kontrolden cıktı ve barıyerlere carptık o an hepımızın yasadıgı korkuyu anlatamam araba kendı etrafında donmeye ve barıyerlere carptı durdu ve ben o sıra oluyoruz dedım kesınlıkle ölücegimizi dusundum ve saatlerce kend"ıme gelemedım soka gırdım hastaneye goturduler ayagım acıyordu ama o sıra pek bırsey yok gıbı geldı annemde ufak sorunlar verdı onunla ılgılendık sonra eve geldık benım ayak bır sısmıs bır moralmıs anlatamam 1 sene bunun acısını yasadım ve o kazadan sonra sureklı her sözümden evvel ALLAH nasip ederse demeye başladım mütiş tırstımve hersey sadece bizim istediğimiz gibi olmuyormuş anladım...

Son düzenleme:
Slm kizlar bende ayni dertten muzdaribim ama ben kendim icin degil erkek kardesim icin :) eli yuzu duzgun edepli ahlakli imanli bi kiza denk gelemedik.. Valla ben artik buralardan bakar oldum ister gorucu usulu deyin ister oyle sey olurmu deyin ama ben ciddiyim ... Yati kati var diyemem ama namazinda abdesinde isinde gucunde bi cocuktur bende iyi bi gorumce olurum valla soz:) siz beni dinleyin belkide icinizden birinin kismetidir:) en dogrusunu rabbim bilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…