- 25 Eylül 2011
- 7.403
- 11.081
-
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
malesef dün sakin kalamadım.Sakin olun, yemediğinde 5 çeşit alternatif sunmayın. Böyle süreçler oluyor zaman zaman. Aile yanında da çocuklar huy değiştiriyor. İnatlaşmayın üstüne varmayın. Sakin kalırsanız inadını sürdürmez, 2 yaş en zor dönem
hayir bu konuda hic goturmedim.artik ne dusunegimi sasirdimDoktor gördü mü? Aç olduğu halde yememesi bana fiziksel bir sorunu olduğunu düşündürdü. İnat değil sanki sadece.
İlk çocukta yeteri kadar sabır olmuyor insanda, biraz sabır gösterseniz rahat olabilseniz her şey çok daha kolay oluyor. İlk kızımda yaşadığım hiçbir sorunu ikinci kızımda yaşamadım çünkü çok fazla sabırlıyım artık, karşımdakinin sadece bir çocuk olduğunu hiç unutmuyorum, ilk kızımda çok tecrübesiz ve sabırsızdım,çocuğun karakteri üzerinde olumsuz etkiler kalıyor davranışlarımızdan dolayı. Çocuktan olgun tavır beklemeyin, yemediğinde gerilip kendinizi Doldurmayın,hiçbir çocuk açlıktan ölmez bizim şartlarımızdamalesef dün sakin kalamadım.
allahim hemde en zoru..
ve biz cok zor geçiriyoruz bu dönemi
cidden rahatladim okuyunca.Tesekkur ederimİlk çocukta yeteri kadar sabır olmuyor insanda, biraz sabır gösterseniz rahat olabilseniz her şey çok daha kolay oluyor. İlk kızımda yaşadığım hiçbir sorunu ikinci kızımda yaşamadım çünkü çok fazla sabırlıyım artık, karşımdakinin sadece bir çocuk olduğunu hiç unutmuyorum, ilk kızımda çok tecrübesiz ve sabırsızdım,çocuğun karakteri üzerinde olumsuz etkiler kalıyor davranışlarımızdan dolayı. Çocuktan olgun tavır beklemeyin, yemediğinde gerilip kendinizi Doldurmayın,hiçbir çocuk açlıktan ölmez bizim şartlarımızda
Valla yemiyorlar ;kaç kere aç bıraktım da benim oğlan yemedi .Bir de bu dönemler de 1 ay bile çok farkediyor ,o yüzden genelde ay söyleniyoraç ise kendi yiyecektir elbet, vitamini demiri eksik değilse bence üstelemeyin. bilmediğimden soruyorum neden 2.5 yaşında yerine 30 aylık diyorsunuz?
aslında 2.5 yaşında derim hep.İlk 1 yaşına kadar ay ay değişim gösterdiği için ayını söylüyoruz ordanda alışkanlık kalıyor sanırım.Bi sebebi yok alışkanlık diyelimaç ise kendi yiyecektir elbet, vitamini demiri eksik değilse bence üstelemeyin. bilmediğimden soruyorum neden 2.5 yaşında yerine 30 aylık diyorsunuz?
koronadan korkuyorum keşke daha evvel götürseydimFizyolojik bir sorunu var sanki. Yemek ver deyip de yememesinden dolayi boyle dusundum. Bence bir doktora goturmelisiniz,gec bile kalmissiniz
ah ah..tam geçmişti geçen ay cok iyiydi.Tam 2 yaşında oğlum var ;alt değiştirme ve koyafet değiştirme krizi bizde de aynı ;sanki etinden et kopuyor .Yemek konusunda da yine aynı şekildeyiz ;ben de çeşit çeşit yaptığımı bilirim hatta aç bile yatmışlığı var .Biz doğduğundan beri mama destekli gidiyoruz ;yemediği zamanlarda mama veriyorum çünkü gerçekten aç yatıyor ;öyle acıkırsa yer falan tamamen hikaye (en azından bizim için )
Bunların hepsinin 2 yaş sendromu olduğunu düşünmek istiyorum ;ona inandırdım kendimi..
Hastane olmasin,ozel cocuk doktorlari var muayenehanesi olan. En azindan danisma amacli bir gidin. Korona tehlikesi gecince hastaneye de goturursunuzkoronadan korkuyorum keşke daha evvel götürseydim
Ben böyle durumlarda gerçekten bir sorun var mı diye test etmek için makarna yapıp veriyorum ;eğer yemezse diyorum diş vs bir sorun var ama makarnayı yiyorsa diyorum ki inat yapıyor .ah ah..tam geçmişti geçen ay cok iyiydi.
yeme sorunumuzda kalkmıştı.memelekete gittik geldik resmen değisti.
inanın geriliyorum sürekli.
anne mama diyor getiriyorum yemicem diyor.
ve aç geziyor.son 2 gündür tavan yaptı.
resmen aç...
doğuda köy gibi bi ilçedeyim ve malesef karantinaya alındık ilce olarakHastane olmasin,ozel cocuk doktorlari var muayenehanesi olan. En azindan danisma amacli bir gidin. Korona tehlikesi gecince hastaneye de goturursunuz