30 aylık kızım ve yemek krizimiz

Ben böyle durumlarda gerçekten bir sorun var mı diye test etmek için makarna yapıp veriyorum ;eğer yemezse diyorum diş vs bir sorun var ama makarnayı yiyorsa diyorum ki inat yapıyor .
30 ay azı dişlerinin zorladıgı bir zaman da olabilir ;sizi çok iyi anlıyorum
azı dişlerini 22 aylıkken çıkardı ve bitirdi.Diş konusunda hızlıydık.O süreçler zordu.yine diş diyordum.ama şimdi sebep bulmak zor.resmen inadından yapiyor.makarna dahi yemiyor.az evvel süt istesi içti.
anne sütü bitirdim dedi.sanki beni mutlu etmek istercesine.
ama yemej yersen daha mutlu olurum dedim.
ah kızım ah

Benim iki kızımda hep iştahsız az yemek yerler bazen 3 yaşında ki kızım gunu kahvaltı ve çorbayla bitirir. Evet zayıflar ama bilişsel gelişimi sosyal becerileri çok iyi.çocuklar bizim hassasiyeterimizi çok iyi biliyorlar size tavsiyem yemeğini verin yemiyorsa ısrar etmeyin diğer öğünü bekleyin.bir de çikolata abur çubuk vermeyin onlar hem tok tutar hemde o tatlara alışınca ev yemekleri istemez.sağlıkla buyutun kızınızı

Benim kızımda 2 olacak, annemde yemiyor. Sizinki de kvde yemiyor. Kendilerince var bir sebebi ama biz anlamıyoruz. Ben şöyle yapıyorum ; yemek yemiyorsan çikolata, tatlı meyve vs yok. Başka yemekte yok. Yasak herşey. Sonra hiiiiiiiiç ilgilenmiyorum. Aç mısın, gel mama vereyim falan sıfır. Annemlerde öğrendi kimse ağzını açmıyor. Sonra biz sofrada iştahla yiyoruz. Gel demek yok. Aradan biraz geçiyor, çikolata vs istiyor. O yok ama mama verebilirim diyorum ve o zaman yiyor. Sürekli böyle her 3-4 gitmeye bir. İlgilenmeyip umursamayınca vazgeçiyor sanki. Benim kız da 2600 doğdu, 2400e düştü, sütüm olmadı falan kompleks derecesinde takmıştım yemesine. Büyüdükçe arttı. Bunu biliyorlar. Ve bunu kullanıyorlar. Tek kırmanın yolu umursamıyor gibi yapmak.

Ac oldugu halde yemiyorsa bir problemi olabilir. Mide veya bagirsakta.
Memlekete gidip gelmekle alakasi oldugunu sanmiyorum

Bu konu benim hayatımdaki şuan en büyük sorun.
Delireceğim..
Evet cidden yardıma çok ihtiyacım var.
Detaylı yazacağım durumunu.
2 yaşına kadar herşeyi yiyen bir kızım vardı.
Asla yemek sorunumuz yoktu.
Çok sağlıklı beslendik ve bu durumdan dolayımı bilmiyorum ama hem fiziksel hem bilişsel olarak yaşıtlarından ilerde oldu hep.
Herşey geçen yaz eşimin memeleketine gidince başladı.
Orda inanılmaz inatçı olmaya başladı.
O zamanlar 20 aylıktı.
Yemek secmeye başladı.
Yinede iyi yiyordu.
Sonra evimize geldik.
Ben bu durumu hep 2 yaş sendromuna bağlıyordum geçecek diyordum.
Ve cidden iyiydi.
Hatta geçen sömestr tatilimde istanbula ailemin yanına gittiğimde daha iyi oldu.
Tamamen iyiydi huy olarakta.
Geçen ayın başında yine eşimin memlektine gittik ve yine huyu suyu komple değişti.
Eşimin ailesini severim onlarda sever bizi sorun yok.
Ama herseferinde kızımın onlara gidince zor olması ve bu neden böyle acaba söylemleri yoruyor.
Aslında böyle değildi diyorum ama inandıramadım.
Neyse kızım oraya gittiğimizden bu yana altını zor değiştirir,kıyafetini değiştirmez,zorla değiştirirsem dayak yemiş gibi ağlar.
Ve en önemlisi asla bişey yemiyor.
Evet hiçbirşey yemiyor.
Kafayı yemek üzereyim.
Çikolata abur cubur yesin bari diyorum en son çare.
Yok asla yemiyor.
Yahu bi çocuk çikolata bile yemezmi???
az evvel kızım için 5. çeşit yemegi yaptım.
Tüm gün inatla sadece bu var ya ye ya aç kal dedim.
asla yemiyor asla.
Deli gibi aç.
yemek ver anne diyor.
getiriyorum yemiyor.
Günlerdir aç.
alma ve armutu çok severdi.
Eşimin memeleketine gittigimiz gün onuda bıraktı.
Bugün benim zorumla biraz simit,biraz nar ve çok az ayran ile duruyor.
Yahu delireceğim.
Heo böylemi gidecek.
Allah aşkına.
2 yaşına kadar yemek için deliren kızıma ne oldu?
bu bi süreçmi.
tecrübeli anneler yorumlarınız yöntemleriniz çok önemli

Kıyafet değiştirirken bağıra çağıra ağlamak bizde de var son günlerde. Altını almak da aynı. Hatta diyorum ki sokaktan geçen biri kapıyı çalacak çocuğa bir şey mi yapıyorsunuz diye öyle ağlıyor ki..
İştahı da çok azaldı Çoğu zaman aç uyuyor biliyorum yemiyor ama inatlasiyor
Benimki 20 aylık
Sizin yazınızı okuyunca mekan değişikliğine bağladım

Hep memlekete gidince sorun çıkartıyor demişsiniz..
orada siz olmadan başkaları ile yalnız kalıyor mu hiç?
insanın aklına her şey geliyor artık, şiddet ya da tacize uğramış olmasın?

Aynı şey benim de başıma geldi. Kızım 2 yaşındaydı ve eşimin memletine gitmiştik, bayramdı. Ne bir şey yedi, ne bir kimsenin yanına gitti, hiç dibimden ayrılmadı. Wc ye gitsem kapının önünde ağlayarak bekledi. Aynen dediğiniz gibi çikolata dahi yemedi bol bol uyudu. Hava değişikliğine verdik, yada arabada gelirken klima rahatsız etmiş olabilir diye düşündük. Ama o bayram bize baya zor geçti. Evimize döndüğümüzde her şey düzeldi.

Üzülmeyin ben o sorunu doğdu doğalı yaşıyorum kızım ve şuan 3 yaşında 3 ay önce kreşe başlattım biraz düzene girer gibi oldu okullar kapandı ve şuan 15 günlük bebeğim var kıskanlık krizinde hiç birşey yemiyor yediremiyorum malesef 3 yaş sendromu da başladı sanırım ve elveren Gül bebek büyüyen çocuklar da mı oluyor bu sorun anlamıyorum gerçekten sabırlı olun çeşit yemek yapmayın yemek isterse zaten heryerleri onu da yiyor ben bir ara başka yemek yok mecbur yemelisin diyerek yediyordum kaç kez önünü getirip götürdüm aynı yemeği seçenek sunmadım aburcurda kestim mecbur açlıktan az az da olsa yedi

Bu konu benim hayatımdaki şuan en büyük sorun.
Delireceğim..
Evet cidden yardıma çok ihtiyacım var.
Detaylı yazacağım durumunu.
2 yaşına kadar herşeyi yiyen bir kızım vardı.
Asla yemek sorunumuz yoktu.
Çok sağlıklı beslendik ve bu durumdan dolayımı bilmiyorum ama hem fiziksel hem bilişsel olarak yaşıtlarından ilerde oldu hep.
Herşey geçen yaz eşimin memeleketine gidince başladı.
Orda inanılmaz inatçı olmaya başladı.
O zamanlar 20 aylıktı.
Yemek secmeye başladı.
Yinede iyi yiyordu.
Sonra evimize geldik.
Ben bu durumu hep 2 yaş sendromuna bağlıyordum geçecek diyordum.
Ve cidden iyiydi.
Hatta geçen sömestr tatilimde istanbula ailemin yanına gittiğimde daha iyi oldu.
Tamamen iyiydi huy olarakta.
Geçen ayın başında yine eşimin memlektine gittik ve yine huyu suyu komple değişti.
Eşimin ailesini severim onlarda sever bizi sorun yok.
Ama herseferinde kızımın onlara gidince zor olması ve bu neden böyle acaba söylemleri yoruyor.
Aslında böyle değildi diyorum ama inandıramadım.
Neyse kızım oraya gittiğimizden bu yana altını zor değiştirir,kıyafetini değiştirmez,zorla değiştirirsem dayak yemiş gibi ağlar.
Ve en önemlisi asla bişey yemiyor.
Evet hiçbirşey yemiyor.
Kafayı yemek üzereyim.
Çikolata abur cubur yesin bari diyorum en son çare.
Yok asla yemiyor.
Yahu bi çocuk çikolata bile yemezmi???
az evvel kızım için 5. çeşit yemegi yaptım.
Tüm gün inatla sadece bu var ya ye ya aç kal dedim.
asla yemiyor asla.
Deli gibi aç.
yemek ver anne diyor.
getiriyorum yemiyor.
Günlerdir aç.
alma ve armutu çok severdi.
Eşimin memeleketine gittigimiz gün onuda bıraktı.
Bugün benim zorumla biraz simit,biraz nar ve çok az ayran ile duruyor.
Yahu delireceğim.
Heo böylemi gidecek.
Allah aşkına.
2 yaşına kadar yemek için deliren kızıma ne oldu?
bu bi süreçmi.
tecrübeli anneler yorumlarınız yöntemleriniz çok önemli
Hiç üstüne düşmeyin ve sakin kalmayı deneyin. Benim oğlum4 yaşında ve inanın bu yıla kadar sadece hayatta kalacak kadar yedi ve 3 yıl botunca aynı porsiyonu tedi ve hiç kilo da almadı hep 12 kiloydu. Ama ben hiç ısrar etmedim içi almıyor demek ki dedim tabi bazrn sabrımın taştığı olmuyor değildi ve bu yıl çok şükür geçmişe nazaran çok iyi. Siz giç yemek demeyin alternatif sunmayın istediği zaman verin ve yemiycem dediği zaman peki nasıl istersen diyip kaldırın bakalım. Belki sizden tepki almak hoşuna gidiyordur ve o yolla ilgi çektiğini sanıyordur. Taktik değiltirin ama sakin ve karatlı tutarlı olun 10 gün dayanın

9
Hep memlekete gidince sorun çıkartıyor demişsiniz..
orada siz olmadan başkaları ile yalnız kalıyor mu hiç?
insanın aklına her şey geliyor artık, şiddet ya da tacize uğramış olmasın?
Hiç yanliz kalmiyor zaten anne baba olmadan kimsenin yanında hic birakmadik alışık değil.
o konuyla ilgili bi şüphem yok.
Çok iyiler torunlarinıda çok seviyorlar onlarda çok üzülüyor böyle olunca herşeyi yapiyorlar dursun diye

Kıyafet değiştirirken bağıra çağıra ağlamak bizde de var son günlerde. Altını almak da aynı. Hatta diyorum ki sokaktan geçen biri kapıyı çalacak çocuğa bir şey mi yapıyorsunuz diye öyle ağlıyor ki..
İştahı da çok azaldı Çoğu zaman aç uyuyor biliyorum yemiyor ama inatlasiyor
Benimki 20 aylık
Sizin yazınızı okuyunca mekan değişikliğine bağladım
yanlız olmadıgımı okuyunca bi rahatladım.Bazen insan kendini suçluyor benmi bi hata yaptım diye.
Diyorum biri duysa kesin dövüyorum işkence ediyorum sanar.
İnşallah buda bi süreçtir

d vitamini eksikligi istahsizlik yapar
bu bir surecte olabilir
benim kizimda 30 aylik bayila bayila yedigi yemekleri yemiyor bazen ama sizinki kadar değil.
bizde bi yere gittigimizde zorluk cikariyor ama ben bunun gittigim yerdeki insanlarin onu bunaltmasindan oldugunu biliyorum.
huylarida degisiyor artik bu aylarda ben merkezli oluyorlar kendi isteklerininde oldugunu bu davranislarla haykiriyorlar
bizimkide ben yatmam ben uyumam diye diye uyuyor hemde horul horul.
yemekleri birlikte yapmayi deneyin birde

d vitamini eksikligi istahsizlik yapar
bu bir surecte olabilir
benim kizimda 30 aylik bayila bayila yedigi yemekleri yemiyor bazen ama sizinki kadar değil.
bizde bi yere gittigimizde zorluk cikariyor ama ben bunun gittigim yerdeki insanlarin onu bunaltmasindan oldugunu biliyorum.
huylarida degisiyor artik bu aylarda ben merkezli oluyorlar kendi isteklerininde oldugunu bu davranislarla haykiriyorlar
bizimkide ben yatmam ben uyumam diye diye uyuyor hemde horul horul.
yemekleri birlikte yapmayi deneyin birde
2 yaşına kadar hiç zorluk yaşamadım çok iştahlıydı.2 yaşından sonra seçmeye başladı ama yiyordu yine.
bu iştahsızlık 1 haftadır var.17 kilo.kilo sorunumuz yok.
Bayılarak yediği yemekleri yaptım asla yemiyor.
Az evvel beraber browni yaptık inşallah onu yer:KK43:ah bu caresizlik

2 yaşına kadar hiç zorluk yaşamadım çok iştahlıydı.2 yaşından sonra seçmeye başladı ama yiyordu yine.
bu iştahsızlık 1 haftadır var.17 kilo.kilo sorunumuz yok.
Bayılarak yediği yemekleri yaptım asla yemiyor.
Az evvel beraber browni yaptık inşallah onu yer:KK43:ah bu caresizlik
arada d vitamininden verin

Dönem dönem her çocuk yapıyor bunu ne yazık ki. Bir ara oğlum sadece köfte yiyordu, bir ara sadece tavuk. Tahin pekmezi çok sever, bir ara da sadece onu falan. Zorlamadık, anlamaya başlayınca yemezsen aç yatarsın dedik, bazen yesin diye sevdiği bir şeyi çıkarıyoruz onlardan yersen bundan da yiyebilirsin diyoruz. Öyle böyle yiyor. Ama kreşe başlayınca baya düzeliyor yemesi. Biz öyle baya yol kat ettik. Yemediği şeyleri yemeye başladı.

Muhtemelen gittiği yerde huzurlu olmuyor olabilir. Siz ne kadar seviyorum deseniz bile atıyorum çocuğunuzun yemeğini yediğini bile ister istemez anlatmak göstermek gibi bir kaygıya giriyorsunuz.(bile bile değil bilinçaltından böyle bir şeyin olması mümkün) belki o kaygıyı hissediyordur. Belki de çok komik gelecek ama nazar değen biri olabilir. Ben nazara inanıyorum herşeyi nazara asla bağlamam ama bazı insanların bakışı enerjimizi iştahımızı başarımızı bile düşürüyor bu yaşta iken bile.

Üst ikinci azı dişleri geliyor olabilir, hepsi geçiyor dönemsel kafayı yemeyin sabırlı olun zamana yayın benim de 31 aylık oğlum var 30.ay cidden çok çok zor geçti. Ama geçti geçiyor. Bazen sebebini bile cozemedigimiz donemleri oluyor. İştahsızlık, aşırı inatlasma, çığlık çığlığa ağlama, gece ağlayarak uyanma vs. Bir sürü sorunlar oluyor bu dönem ama hepsi geçiyor bir de bu corona süreci gerçekten biz yetişkinlerde gerginlik yaratiyor ve çocuklar da bunu hissediyor ister istemez

X