• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
solgarin ile solar biotrin aynı seymı ?
kızlar son n oktayı koyucam ccok yazdım bugun ben hep su hıkayeyı duydum
ben medıcal sektorde calısıyoruma ma ısın kokunde baslangıcında saglık medıcal bır fabrıkada
herkez sunu anlattı benım bır ark, bır akram,bır komsum varı
sacları cok dokulunce fılanca yerde(hepımız aynı cevrede oturuyoruz) bır berbere goturduler sacları kazınmıs(erkek bunlar) hafıf kanatılıp sarımsak bastırılmıs bu hıkayyeı nettede ayrı ayrı kısılerden okudum duydum dınledım
dermaroller soncuta derıye gırdıgınde orada tedavıye musaıt bır zamand ılımden bahsedılmıs ılk 15 dk
o knulan vıdeoyu gorunce korktum :S
youtube hanı..

bafa medıkalı arıcam sımdı
O benim çok eski bir yazım :50: dikkate alma onu canım .
Neyse doğrusu Solgar 5 mg Biotin ama nazın dediği gibi illla ki bir takviye alacaksan dışarıdan ,medobıocomplex e al derim :16:

tatlım sarımsağa devam haftada 2 kez yapacağım zaten onuda hafta sonları yapacam malum kokudan dolayı. ama dökülmede azalma yok gibi. işin garibi roller başladıktan sonra zaman zaman dökülme oldu ama hiç bu kadar şiddetli ve uzun sürmemişti. rolleri artık günaşırı yapıyorum. çünkü ertesi güne halen ağrı devam ediyor resmen ağlaya ağlaya yapıyorum. bol duaya ihtiyacımız var hepimizin. rabbim duy sesimizi......

Acaba tentürü mi yaptı böyle :( Belirli bir süre sadece derma roller ve sarmısak yapsan canım .
Gece yatmadan başta sen olmak üzere ,herkese dua ediyorum .
Tanrım hepimizin sıfalıgını versin inş.

aminnnnnnn aminnnnn

türlü türlü seyler var hangısıne ınansın ınsan bılemıyor ceyız yapragıını ılk kez duydum
ve dr gıtmeyı neden reedıyorsun bence hemen ıyı bır doktora gıtmelısın

benım demırım 150 145 referans yanı yuksek
demır bgalma kapasitesi 230 referans 250-450 arası
ferritin 10 referans 13-150

nasıl bu doktor bana hersey normal dıyebılır anlıyamıyorum
folik asit 4,18 referans 4,8-37,3

sızın dusuk cıkan demırınız bunların hangısıne gırıyor black swan gecen hafat bende bu sayfaları okumayı reddedıyordum senı anlıyorum

Bence başka bir doktora daha görün .
Eve gidince ben de son değerlerime bakayım ,karşılaştırırız benimkiyle .

şimdi tahlil sonuç kağıdımdan baktım. ağustos başında yaptırdım bu tahlili.

demir(serum) 40 normal değer: 50-170
folat 4.29 normal değer: 5.38 - den büyük
ferritin 15 normal değer:10-291
demir bağlama 298 normal değer 228-425

bu son ikisi normal çıkmış sanırım, sadece ilk ikisi koyu renkle yazıyordu tahlilde. t3 t4 ve b12 de de sorun yok.

Bence başka bir doktora daha görün .
Eve gidince ben de son değerlerime bakayım ,karşılaştırırız benimkiyle .
tamam canım cok tesekkur ederım
kuzenım bakalım nasıl yorumlucak aksam ugrucak bana bakalım sonra gerekırse elbette gıdıcem

bu son ikisi normal çıkmış sanırım, sadece ilk ikisi koyu renkle yazıyordu tahlilde. t3 t4 ve b12 de de sorun yok.

sen zaten ama demır hapı kullanıyorsun dımı
folatı ılk kez duydum

benımde t3-t4 b12 fılan ve cınko normal cınko normal sekerım normal
buarada folat folık asıtmıs
ıkı tanemı hap kullanıyorsunn

sen zaten ama demır hapı kullanıyorsun dımı
folatı ılk kez duydum

benımde t3-t4 b12 fılan ve cınko normal cınko normal sekerım normal
buarada folat folık asıtmıs
ıkı tanemı hap kullanıyorsunn

ben demir ilacını hap olarak değil flakon olarak içiyorum. minik şişelerde. doktor folatın da düşük ona da yazayım demişti. onun için bir aylık bir folik asit hapı yazmıştı. bir kutu o zaman bitti. ben demire devam ediyorum şuan.

Merhaba, senin belli ki genetik dökülmen var anneden dolayı. Beni de pco tetikledi ve maalesef erkek tipi. Benim saclarim da seninkiler gibi onden seyrelmeye başladı her banyoda biraz daha azaldı ve tepe bölgem gitgide seyreliyor ilk hedefim acilen dökülmeyi durdurmak bu yüzden minoxil kullanıyorum. Gün asırı yıkanıyorum sacim islakken karanfil suyu doluyorum sonra roller üstüne de minoxil sıkıyorum. Banyo etmek benim icin de işkence biliyorum ki herseferinde biraz daha azalıyor saclarim. Geçecek umudum var. Bu arada kadın doguma da gitmen gerekiyor hormon bozukluğu ve pco da erkek tipi dökülme yapıyor.

sevgili sevsevil;
ben senin dokulme sebebinin neden oldugunu hala anlayamadim.sorularima cevap verebilir misin lutfen.cevaplarsan daha iyi anlayacagim.senin dokulmen tiroidin calismadigi icin mi?yoksa tiroid tedavisine baslayip bir donem ilaca ara verdigin icin mi ve bu donemde de ilac icmeydigin icin diger hormonlarinida mi bozdun ?yoksa sac dokulmenin tiroidinle bir alakasi yok mu?

pco sorunun gebelikten oncede varmiydi yoksa hamilelikten sonra mi olustu?hamile kalamama sebebin pco mu yoksa tiroidinmiydi?
yada erkek tipi dokulmen genetik mi?yani benim bilmek istedigim;pco'lu dogumdan sonra mi oldun yoksa dogumdan oncede pco lumuydun???ve bu pco nun tiroidinle alakasi var mi?cunku normaldedogumdan belli bir sure sonra sac dokulmenin durmasi gerekiyor.bunu anlamak istiyorum.

aslıdna hıc gelmesem baska bı sayfada karsılassak daha ıyıydı ama olsun :2:
demekkı ben karıstırdım solgarın ıle boitini soraım ben o zaman sen ne kullanmıstın pekı buarada benımde dokulen saclarım cok ınce tellı bana kaba taslak stresten dokulme dedı 2-3 gun once mevsımsel dıyecektı ama bende panıgı gorunce mezoterapı fılan doktorum tuhaf davranıyor sende mezoterapi yaptırmıssın gecıcı cozumlermı tum bu ugrastıklaırmız:26:

aslıdna hıc gelmesem baska bı sayfada karsılassak daha ıyıydı ama olsun :2:
demekkı ben karıstırdım solgarın ıle boitini soraım ben o zaman sen ne kullanmıstın pekı buarada benımde dokulen saclarım cok ınce tellı bana kaba taslak stresten dokulme dedı 2-3 gun once mevsımsel dıyecektı ama bende panıgı gorunce mezoterapı fılan doktorum tuhaf davranıyor sende mezoterapi yaptırmıssın gecıcı cozumlermı tum bu ugrastıklaırmız:26:

Canim ben shen min diye tablet kullandim pei arkadasimizda bu tabletten kullaniyor icerigi diger citaminlere gore daha zengin ve biotin oranida yuksek medibiocomplex e de kullandim ida guzel bir urun biotin miktari cok cok iyi bir cok vitamin kullandim ama bana gore en iyileri bu ikisiydi. Ben gecen sene agustos ayinda bir ameliyat gecirdim ve narkoz mahvetti saclarimi altta genetik bir sebeb yatinca ve iki ay onceye kadarda durmak bilmedi doktor doktor gezdim isinde en iyi doktorlari arastirip gittim ve gittigim doktotlardan sadece ikisi sac dokulmemi anlayabildi doktorda cok onemli kesinlikle sonuc erkek tipi sac dokulmesi hormonlarim herseyim normal sadece erkeklik hormonun sinirin cok az ustunde. Doktor genetik bir dokulme yasiosun dedi inanamadim ilk basta cunku ne anne taafimda ne baba tarafimda kel yok erkeklerde var ama yaslilikta sadece uat taraflarda alinda cok az dokilmus saclari nasil olur boyle genetik dedigimde cok gecmisindede olsa illaki yasayan vardir dedi ve doktor sac diplerime bakinca erkek topi sac dokulmesi yasadigimi anladim ince kalin saclar birbirine karisik vaziyetteydi yani saclarim %30 incelmis sekilde buda gerekenin ustunde tabi. Gnluk 700 telleri gordym doktorum tek care minox dedi ama killanmadim ilk baslandiginda saclari cok dokuyormus biraktigindada saclarini cok dokuyormus omuur boyu kullanicaksan baslamalisin dediler bende baslayamadim zaten bebekte dusundugum icin kullanamadim bence guvenebilecegin iyi bir doktora girmelisin dokulme sebebini kesin ogrenmelisin. Brollerini duzenli uygula ve kendine birde filtreli dus basligi edin ben arkadaslarimin tavsiyesiule yaptim bunlati ve cok memnun kaldim sen dogumu yenimi yaptin peki he bide unutmadan otacinin isirganli sac bakim toniginide killaniyorum suan gecicek canim benim insallah rahat ilsun icin 700 tellik dokulen bir sac problemi son bulduysa eminimki sizinkide son bulucak

sevgili sevsevil;
ben senin dokulme sebebinin neden oldugunu hala anlayamadim.sorularima cevap verebilir misin lutfen.cevaplarsan daha iyi anlayacagim.senin dokulmen tiroidin calismadigi icin mi?yoksa tiroid tedavisine baslayip bir donem ilaca ara verdigin icin mi ve bu donemde de ilac icmeydigin icin diger hormonlarinida mi bozdun ?yoksa sac dokulmenin tiroidinle bir alakasi yok mu?

pco sorunun gebelikten oncede varmiydi yoksa hamilelikten sonra mi olustu?hamile kalamama sebebin pco mu yoksa tiroidinmiydi?
yada erkek tipi dokulmen genetik mi?yani benim bilmek istedigim;pco'lu dogumdan sonra mi oldun yoksa dogumdan oncede pco lumuydun???ve bu pco nun tiroidinle alakasi var mi?cunku normaldedogumdan belli bir sure sonra sac dokulmenin durmasi gerekiyor.bunu anlamak istiyorum.

bir bilsem jolly :) baştan anlatayım. evlendim ve doğum kontrol yöntemi olarak doğum kontrol hapı kullandım, 2 sene. bebeğe karar verdik hapı bıraktım adet düzenim değişti saçmaladı resmen normal değildi. hamile de kalamayınca dr a gittim, birkaç tahlil istedi yaptırdım, tsh 6,45 çıktı. o gün öğrendim hipo olduğumu ve bunu doğum kontrol hapına bağlamıştım o zaman hormonlarımı bozdu diye ama bunun gerçekliğini bilemeyiz. tiroid ilacı kullandım değerlerim normale geldikten 2 ay sonra hamile kaldım. hamilelikte çok titizlendim ilacıma ve yoruldum. doğumu yapar yapmaz tiroid ilacını kestim bıkmıştım ilaç kullanmaktan ve nolacağını merak ediyordum, aralıklarla tsh baktırdım üst sınıra yakın ama normal aralıkta görünüyordu. bu arada doğumdan 2-3 ay sonra benim saç dökülmem başladı hiç ama hiç takmadım bugün geçer yarın geçer... bebeğim 16 aylıktı sütten kestim saçlarımı emzirmek döküyor diye ama dökülme kesilmedi. dermatoloğa gittim vitamin vs verdi ve anlamadı saçımın derini. kullandım dökülme durmadı biraz azaldı, sonra tekrar azdı. acıbademde bir dra gittim dahiliye ve kadın doğuma gönderdi. tiroid sınırın çok az üstüne çıkmış ve antikorlarda biraz yüksek 'subklinik hipotiroidi', dr ilaç vermeyim takip edelim dese de ben klinik bulgularını yaşıyordum ve düşük doz ilaca başladım. kadın doğumda ise fsh-lh dengesizliği çıktı ama pcolusun demedi. burada peri pco olabilir misin diye sorunca çok güvendiğim doğum druma gittim ultrasonda pcolu olduğum çıktı, testesteron ve dhea normal. diana 35 e başaldım. sonra çok eskiden tanıdığım işinin erbabı bir dermatolağa gittim son olarak ve dökülmen erkek tipi dedi ve muhtemelen pco sebep oluyor. şu anda psikolojik çöküntü içindeyim, durum bu :) bu arada kefil olabileceğim iki doktorun adını vereyim dermatalog Sertaç Sever, kadın doğum Gazi Yıldırım, internetten araştırabilirsiniz.

bu arada jolly bilmen gereken diğer bişey var hep söylemeyi ihmal ettim, tiroid ilacının saç döktüğü bir şehir efsanesidir, saçı döken tiroid ilacının dozunun yüksek gelmesidir. bunu iyice araştırdım yoksa ben kullanmak istemezdim. ayrıca pco ya sebep olan genelde hipotiroidmiş, genel bir hormon bozukluğu oluşturuyor bünyede, genelde de ikisi birarada ve Allah korusun şeker hastalığıyla da beraber görünebilirmiş yani bunlar birbirleriyle bağlantılı şeyler.

bir bilsem jolly :) baştan anlatayım. evlendim ve doğum kontrol yöntemi olarak doğum kontrol hapı kullandım, 2 sene. bebeğe karar verdik hapı bıraktım adet düzenim değişti saçmaladı resmen normal değildi. hamile de kalamayınca dr a gittim, birkaç tahlil istedi yaptırdım, tsh 6,45 çıktı. o gün öğrendim hipo olduğumu ve bunu doğum kontrol hapına bağlamıştım o zaman hormonlarımı bozdu diye ama bunun gerçekliğini bilemeyiz. tiroid ilacı kullandım değerlerim normale geldikten 2 ay sonra hamile kaldım. hamilelikte çok titizlendim ilacıma ve yoruldum. doğumu yapar yapmaz tiroid ilacını kestim bıkmıştım ilaç kullanmaktan ve nolacağını merak ediyordum, aralıklarla tsh baktırdım üst sınıra yakın ama normal aralıkta görünüyordu. bu arada doğumdan 2-3 ay sonra benim saç dökülmem başladı hiç ama hiç takmadım bugün geçer yarın geçer... bebeğim 16 aylıktı sütten kestim saçlarımı emzirmek döküyor diye ama dökülme kesilmedi. dermatoloğa gittim vitamin vs verdi ve anlamadı saçımın derini. kullandım dökülme durmadı biraz azaldı, sonra tekrar azdı. acıbademde bir dra gittim dahiliye ve kadın doğuma gönderdi. tiroid sınırın çok az üstüne çıkmış ve antikorlarda biraz yüksek 'subklinik hipotiroidi', dr ilaç vermeyim takip edelim dese de ben klinik bulgularını yaşıyordum ve düşük doz ilaca başladım. kadın doğumda ise fsh-lh dengesizliği çıktı ama pcolusun demedi. burada peri pco olabilir misin diye sorunca çok güvendiğim doğum druma gittim ultrasonda pcolu olduğum çıktı, testesteron ve dhea normal. diana 35 e başaldım. sonra çok eskiden tanıdığım işinin erbabı bir dermatolağa gittim son olarak ve dökülmen erkek tipi dedi ve muhtemelen pco sebep oluyor. şu anda psikolojik çöküntü içindeyim, durum bu :) bu arada kefil olabileceğim iki doktorun adını vereyim dermatalog Sertaç Sever, kadın doğum Gazi Yıldırım, internetten araştırabilirsiniz.

sevgili sevsevil;
eger fsh-lh dengesizligi ciktiysa dogumdan sonra sen nasil hamile kaldin???bu ilginc.
tiroid ilacini kesmen hayatinda yaptigin en en en en en en en buyuk hata.tiroid vucudun orkestra şefi.
yani dogumdan once pco'lu olmaman mumkun degil,dogumdan once de vardi ve sen farkinda degilsin bence.dogumdan sonra test yaptirdin ve doktor bakti teşhis etti.cunku pcodogumdan sonra olusabilecek birseydegil.butun bunlarasebep tiroid ilacini birakip butun hormon degerlerini alt ust etmende sebep.su an tiroid ilaci kullaniyor musun?sanirim sende Hasimatosun???antikorlarim yuksek dedin cunku.

bu arada jolly bilmen gereken diğer bişey var hep söylemeyi ihmal ettim, tiroid ilacının saç döktüğü bir şehir efsanesidir, saçı döken tiroid ilacının dozunun yüksek gelmesidir. bunu iyice araştırdım yoksa ben kullanmak istemezdim. ayrıca pco ya sebep olan genelde hipotiroidmiş, genel bir hormon bozukluğu oluşturuyor bünyede, genelde de ikisi birarada ve Allah korusun şeker hastalığıyla da beraber görünebilirmiş yani bunlar birbirleriyle bağlantılı şeyler.

pardon anlamadim neden kullanmak istemezdin?canim tiroid degerin yani TSH'ın normal deger araliginda ise sain dokulmez ayrica seker hastaligin ve PCO 'n olmaz.bunuanlatmaya calisiyorum.sen ilacini birakmissin sıkıldıgın icin.kullansaydin bunlari yasamazdin.kendi elinle kendi hormonlarini bozmussun.

pardon anlamadim neden kullanmak istemezdin?canim tiroid degerin yani TSH'ın normal deger araliginda ise sain dokulmez ayrica seker hastaligin ve PCO 'n olmaz.bunuanlatmaya calisiyorum.sen ilacini birakmissin sıkıldıgın icin.kullansaydin bunlari yasamazdin.kendi elinle kendi hormonlarini bozmussun.

doğumdan sonra tiroidimde düzelme oldu kendim takip ettim üst sınıra yakın ama normal aralıkta çıkıyordu tsh. saç dökülme sorunumdan sonra baktığımda da atıyorum 4 olması gerekirken 4,30 çıktı ufak sapma, antikor 4 olması gerekirken 23 çıktı (ben bunu aşırı yükseklik olarak görürken dr 100 leri 1000 leri biliyoruz dedi) yani subklinik başlangıç düzeyinde hipotiroid teşhisi koydu. istersen ilaç vermeyim takip edelim çok gerekli değil dedi. bu yüzden bu ilaç saç dökse kullanmak istemezdim dedim. şuanda 25 lik kullanıyorum. tahlillere şiddetli yansımasa da bende bu hastalığın belirtileri var mesela dil büyümesi, uyku hali, halsizlik, sarı beniz. o yüzden kullanmaya başladım ve devam edicem, bu kutu bitsin tahlil yaptırıcam bakalım değerler nolmuş. hamilelikten önce pco varsa ki olabilir bana bunu doktorlar söylemedi. ama hiç saç dökülme problemim olmadı. ne zaman doğum yaptım o zaman başladı. şimdi hem tiroid ilacı hem pco için doğum kontrol hapı kullanıyorum, sence dökülme biter mi bu tedaviyle? yoksa pimi çekmiş bir kere geri dönüşü olmaz mı? ne dersin..

GUNAYDIN bayanlar
sımdı
3 gun yıkanmayan saclarımı yıkarken elbetet da cok dokuldu saymaya calıstım 25 gorunce bıraktım cunku tarakta herhalde 150-200 tane vardı
sonrasındada baya akmıstır sacımdan cekmeıdm ama morelım bozulcak dıye
su on cızgımden rahatsızdım azıcık yandan ayırdım ne goreyım Allahım on saclarımın dıbındede var ama onlar bıraz buyuk 2-3 cm saclar (bu sacların ısrarla kırılmıs oldugunu soyluyor kuzenım) hepsı aynı boyda degıl kabul uclarında boya olanda var buda kabul ama boyanırken sacım demekkı kucuktu ve uzadılar
ve kızlar ıslak sacta da bellı oluyor sakal gıbı saclarım var
dıplerde :nazar::nazar::nazar::nazar: bunlar ılacla olmamıstır herhalde 7 gun olacak bugun spreye baslayalı herhalde kendı dogasında gelecek olan saclar geldımı yoksa ılk cıkısları mesela jıletten sonra o koklenme olarak gormem lazımdı dıye dusunuyoruma ma tabı sacın dıbınde bunları gormek zor olbılır
parmagımla dokundugumda dıken gıbı elıme battı

dun aksam aktara gıttım saclarım dokuluyor bu bu bu deıdm
adam bana bır yag verdı spreyde ıcınde 10 kusur cekıst yag var ısırgan yagı cerberetınmı mı ne zzeytınyagı hınt yagı corek otu susam yagı lavanta yagı vb ayretten bırde yılan yagı verdı karıstır DEDI
ee dedım zeytınyaglı sarımsak cok ıyı gelıyormus
o dedı benım bı arkadasım cıne gıttı gecen sene bır koye gıtmıs kelmıs arkadası cınlıler onunla dalga gecmıs sen hıc sarımsak gormedınmı yemeıdnmı dıye sallamıslar sarımsakları
herkezze ayrı ayrı seyler ıyı gelır bır yontemı bulur dedı
sende sınır streste var dedı gunde 3 kere nane demleyıp ıc dedı
o yaglar hafatda 3 kez saca sıkılacakmıs 1 saat sonra yıkancakmıs aslıdna yag almak ıstemezdım almıs oldumb ırde
defne ve zeytınyaglı kalıp sabun aldım hem vucudumu hem sacımı yıkadım sonrada sampuanladım o derın sac tarama korkusu....
bu sabahta taradım asagı yukarı dun gece banyo sonrası ve bu sabaha kadar 250 tEl dokulmustur dıye dusundum

kuzenım sonuclarıma baktı hıcbısey yok hepsı normal kansızlık yapması lazımdı oda yok vıtamın kullanmana gerek yok dedı

bıze gelemedı nobetteymıs bakalımsımdı ne yapayım dıye sordum ama ıcımden bır seste ızne cıkıyorum bugun pazartesı salı bı dr ayarlayıp sonuclarla gıt dıyor

bır ses ıse
gecıcı bır surec yasıyorsun dıyor bılemıyorum

buarada esım aktardan aldıgımız yaglarada sabunlarada ınanmıyor bos ısler dedı
boyle soylersen nasıl ınanayım ben dedım
uzulmus olacakkı eve gelınce sac spreyımı beraber surduk bana gore en acılan ve aslında hep ınce olan sacımın bolgesı şakaklar

opüyorum hepınızı

Canim ben shen min diye tablet kullandim pei arkadasimizda bu tabletten kullaniyor icerigi diger citaminlere gore daha zengin ve biotin oranida yuksek medibiocomplex e de kullandim ida guzel bir urun biotin miktari cok cok iyi bir cok vitamin kullandim ama bana gore en iyileri bu ikisiydi. Ben gecen sene agustos ayinda bir ameliyat gecirdim ve narkoz mahvetti saclarimi altta genetik bir sebeb yatinca ve iki ay onceye kadarda durmak bilmedi doktor doktor gezdim isinde en iyi doktorlari arastirip gittim ve gittigim doktotlardan sadece ikisi sac dokulmemi anlayabildi doktorda cok onemli kesinlikle sonuc erkek tipi sac dokulmesi hormonlarim herseyim normal sadece erkeklik hormonun sinirin cok az ustunde. Doktor genetik bir dokulme yasiosun dedi inanamadim ilk basta cunku ne anne taafimda ne baba tarafimda kel yok erkeklerde var ama yaslilikta sadece uat taraflarda alinda cok az dokilmus saclari nasil olur boyle genetik dedigimde cok gecmisindede olsa illaki yasayan vardir dedi ve doktor sac diplerime bakinca erkek topi sac dokulmesi yasadigimi anladim ince kalin saclar birbirine karisik vaziyetteydi yani saclarim %30 incelmis sekilde buda gerekenin ustunde tabi. Gnluk 700 telleri gordym doktorum tek care minox dedi ama killanmadim ilk baslandiginda saclari cok dokuyormus biraktigindada saclarini cok dokuyormus omuur boyu kullanicaksan baslamalisin dediler bende baslayamadim zaten bebekte dusundugum icin kullanamadim bence guvenebilecegin iyi bir doktora girmelisin dokulme sebebini kesin ogrenmelisin. Brollerini duzenli uygula ve kendine birde filtreli dus basligi edin ben arkadaslarimin tavsiyesiule yaptim bunlati ve cok memnun kaldim sen dogumu yenimi yaptin peki he bide unutmadan otacinin isirganli sac bakim toniginide killaniyorum suan gecicek canim benim insallah rahat ilsun icin 700 tellik dokulen bir sac problemi son bulduysa eminimki sizinkide son bulucak

ben 2010 subat ayında dogum yaptım dogumdan sonrada dokuldu saclarım ve durdu sonra kendlıgınden
yanı epey aslında oldu dogum yapalı
ben senınde tum yazıalrını neredeyse okudum doktorları ıncelemelerı testlerı mınoksıl kullanmaman ıcın ne kadar dırendıgını vs hepsını okudum

sımdı dedıgın gıbı bende baska bır doktora gıdeyım dıyorum

sac bakım tonıgı ne oluyor sac kremınden ayrı bırsey mı o?
bır suru seyıde bırbırıne karıstırıp ortalıgı alabora etmek ıstemıyorumm
7*00 ne demektır ya Allah korusun benım yanımda bugun taraktan topladıgım saclar saysammı napsam bılemedım :50:

bezmialemden pazartesıye randevu aldım ıkzılar dermatolojıye

arkadaşlar galiba bu karanfil suyu saç çıkarıyor!!!

23 yaşındaki stajyer arkadaşımız 2-3 aydır düzenli olarak 15 gün bekletip kullanıyordu.saçları ince telli ve seyrekti çok dolgun gösteriyor diye başlamıştı ama bu sabah saç diplerini diken gibi 1 cm e yakın saçlarla dolmuş gördük.

roller kullanmadı.tek yaptığı karanfil suyu.dustan çıkarken bir bardak döküp tarıyordu duş yapmadığı günlerde fıs fısla sıkıyordu.işe yaramıyor sandık ama bunu da ispat ettik hakkını vermek lazım

karanfil de işe yarıyor...

işin gerçeği galiba ne uygulanıyorsa pes etmemek lazım.sabreden galiba başarıyor.bir gün bile aksatmamış.ama tam ne zaman başladı bilmiyoruz.rahat rahat 3 aya yakın kullandı.

maritsa bu su olayı da sanırım bana 1 hafta da 1 kilo kaybettirdi.bu günden itibaren tartılıyorum daha önce tartılmadan başladım.ama 2-3 gündür etek pantalon ve gömleklerimde bi bolluk farkediyordum bu sabah tartılınca emin oldum.daha dikkatli devam edicem ama emin sayılırım.her geçen gün daha çok alışıyorum.o karın ağrısı ilk günler daha uzun sürüyordu artık 3-5 dk da geçiyor.kabızlık tamamen ortadan kalktı:))

O benim çok eski bir yazım :50: dikkate alma onu canım .
Neyse doğrusu Solgar 5 mg Biotin ama nazın dediği gibi illla ki bir takviye alacaksan dışarıdan ,medobıocomplex e al derim :16:

Acaba tentürü mi yaptı böyle :( Belirli bir süre sadece derma roller ve sarmısak yapsan canım .
Gece yatmadan başta sen olmak üzere ,herkese dua ediyorum .
Tanrım hepimizin sıfalıgını versin inş.

maritsam uzun zamandır giremiyorum siteye inanılmaz yoğun koşusturmaca halindeyim bu sıralar. tentürü bıraktım zaten artık sadece günaşaırı roller ve hafta sonları sarımsak limon yapıyorum. hatta şuan sarımsaklı yazıyorum. emin ol benimde heran aklımdasınız kızlar . sürekli rabbime bize şifa ver diye dua ediyorum. inşallah elbet birimizin duası kabul olacak....

demirin düşük canım ferritn saç dökülmesi için sınır 80 acil demir kullanmalısın bence..

kızlar cinnet geçirmek üzereyimmmmmmm. saçlarım resmen su gibi akıyor. dün sarımsak yaptım rollerle birlikte . bir tomar yaparken döküldü. yıkarken bir avuçç. kuruturken yine bir avuç. bugünde aynı. cidden çıldırmak üzereyim. imdatttttttttttttttttttttttttt

Back