Evet devam ediyor dökülmem yazıyı okudum teşekkürler..diğer link açılmadı aman iyiki açılmadı moralim dahada bozulurdu cok zor durumdayız..Alısıcaz belki ama zaman işte ve moral tabiiki....Maya karanfil filan yapmayada çekiniyorum..karanfil suyu sürdüm birkaç gün dökülmem arttı geri bıraktım..bugün bıttım sabunu ile yıkadım bir o kalmıştı denemediğim..Bakalım o ne yapıcak ..birde benim sacımın derisi ağrıyor yahu doktor psikolojik diyor ama gerçekten ağrıyor bunu anlatamıyorum hekimlere..büyüteçle bakıyorlar birsey yok diyip geçiyorlar..Umarım bu günleri atlatırız kızlarelmaziyecim, saçlarım 370 tel dökülüo dedin sanırım. Geçen gün gazete de bir dermatoloğun ve saç derisinde uzman bir dermatoloğun yazsını okudum hemen bulup buraya da koyacağım. Bu kadar dklyorsa dikkat - Hrriyet SALIK -YAAM
Yanlış anlamadıysam tarama sonucu dökülme yalancı dökülme olarak geçiyormuş. bu yüzden taramalardan kaynaklanan dökülmenin en azından %30unu es geç. Herşeyde önce moral bunu eminim sen de biliyorsundur. bu kadar rahat gibi konuştuğuma bakma aslında benim saç derimi görsen tel tel saçım var kapatmak için hem peruk takıorum görünen yerleri de krepe ile saç varmış gibi gösteriyorum. ama moralimizi bozduğumuzda saçımızı istediğimiz gibi yapamıyoruz bile verecdeğin şeklide veremiyorsun.
İyi olacak Rapunzelo nun dediği gibi mayalı kürü yapabiliriz belki biraz daha hacimlenir. İnşallah minoxil çok iyi gelir. Yeter ki moral faktörü iyi olsun.
1 yıl 1 aydır her gün her teli sayıyorum.. yastıktakileride unutmuyorum hiç kaçırmadan kaçırdığımı düşünürsem üzerine sayıyorum..Patolojik bir hal aldı bu durumum cok fena... Haklıssın Sisimel saymamak gerek,ama yapamıyorum..Birde anaphese diye sampuanima daphe hapi kirdim attim.. yeni basladim bu uygulamaya..
MSM, BIOTINE, ve balik yagi haplarina baslicagim yakinda..
En bastan beri sizleri takip ediyorum. Ve bir cok hepinizden sunu fark ettim.. buna basladim diosunuz.. sonra bir ay geciyor baska bsye atliyorsunuz.. iyi dgl.. sonuc almak icin en azindan 1sene gecmesi lzm...
Ben 1 senedir yani gecen 2 sene evel bu yuzden dolayi depresiyona girdim kizlar.. hep uyudum hep yattim karanlikta.. ne ise gittim nede okula 1 sene bosuna gitti.. stress yapmayin.. saclarinizi saymayi birakin.. takmayin.. dokulen dokuluo zaten..
Cevremizde yanliz dgliz..
Ama anlamadigim su ki 17 yaslarimda bir kiz vardi nerdeyse keldi..sac onlerde cok ama cok acilmisti.. bu ay kizi gordumde saclari benden gur.. nsl becerdi bunu dusunuyorum.. belkide peruk..
Bir ablam var onun saclarida onleri kel nerdeyse..fbkta resimlerine incelemistim.. saclari suan dolgun dolgun.. peruk taktigna eminim kisa zamanda sac cikmaz.. ama taktigi peruk cok hos.. kahkul ve baglamis arkadan cok hos..
Bakin iste insanlar hayatlarina devam edio.. takmayin olur mu..
Bu arada araniza geldim giriyorum :)).takip etmeye devam.edicem
1 yıl 1 aydır her gün her teli sayıyorum.. yastıktakileride unutmuyorum hiç kaçırmadan kaçırdığımı düşünürsem üzerine sayıyorum..Patolojik bir hal aldı bu durumum cok fena... Haklıssın Sisimel saymamak gerek,ama yapamıyorum..(
Canım vallahi öyle örneklemeler yaptınki hak vermemek elde değil bizde alışıcaz.. Sen basarmıssın barışık olmayı..,peki minoxil kullanıyormusun?Birde su var.. kel olsan bile.. peruk var.. ektirme yontemi var..
Dua edin iste yuzunuzde bir sorun yok.. gecen tvde bir kadin var.. burun kanseri gecirmis burununu kesmisler tamamen.. ortada buyuk bir delik vardi.. cok uzulmustum.. kadin doktor doktor geziyordu takma burun icin.. bu daha kotu dglmi.. bu kadin birde yemek yerkene tat alamiyor parfum kokluyamiyor hayati boyunca..hayati kendisine zehir olsa bile hayata guzel bakiyor.. kendinizi yipratmayin..
Canım vallahi öyle örneklemeler yaptınki hak vermemek elde değil bizde alışıcaz.. Sen basarmıssın barışık olmayı..,peki minoxil kullanıyormusun?
Ben tam bir yıldır kullanıyorum ama son zamanlarda biraz azalttım kullanmayı ..aslında bevek yapana kadar kullanmam lazım spnucta başladım birkere ha şimdi bıraktım ha 2 sene sonra.. bu arada dökülmeyi azaltmıyor sadece sıktığın yerde saç çıkartıyor..bende öyle oldu yaygın olarak saçlar yine seyrek..Evet kulaniyorum.. 2 bucuk sene nerdeyse 3 sene oluyor.. onumde aciklar vardi doldurdu tamamen dolmadi ama memnunum..saclarim kalinlasti canlandi..
Annemin saclari dogumdan sonra dokulmus.. oda kulaniyor minoxidil onun saclarida guclendi..
Belkide minoxidil sayesinde moralim yerine geldi.. bunun yaninda dogum hapini iciniz. Minoxidili biraksaniz bile saclarin dokulmez fazla..
Kel kaldiktan sonra minoxidil fazla fayda etmez .. dokulmeyi durdurmaya calisin hemen.. ben size kalbimle tavsiye ediyorum.. 3 yilik tecrubem var.. tecrubem olmazsa kulan demezdim..
Onunla beraber baska yontemler uygulayabilirsiniz... dermaroller.. sac bakimi sarimsak.. vitamin haplari..
Erkek tipi dokulmeniz varsa.. sadece dermaroller veya sarimsak sampuani veya baska seyler fayda etmez..hormonlarinizi duzeltin once... ve doktorunuz ne onerdiyse onu kulanin.!!
Ben tam bir yıldır kullanıyorum ama son zamanlarda biraz azalttım kullanmayı ..aslında bevek yapana kadar kullanmam lazım spnucta başladım birkere ha şimdi bıraktım ha 2 sene sonra.. bu arada dökülmeyi azaltmıyor sadece sıktığın yerde saç çıkartıyor..bende öyle oldu yaygın olarak saçlar yine seyrek..
Sen sürekli günde iki defa 5 pafmı uyguluyorsun..ön açıklıklarını yada tepe gözle görülür kapattımı..
Merhaba arkadaşlar...
Aslında bu yazıyı bi 3-4 ay sonra yazmayı planlıyordum, önceki-sonraki resimlerimi ekleyerek bilgilendirmek istiyordum ama her gece uygulamayı yaparken aldığım sonuca hayretler içinde bakarken, aklıma burada takip ettiğim peri, naz, edalar :) ve diğerleri aklıma geldiğinden kendimi bir an önce yazmak konusunda sorumlu hissettim ve nihayet üye oldum.
Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim ki, bende bile işe yaradıysa sizlerde daha çok işe yarayacağına inanın. Yazacaklarım biraz uzun olacak ama hem doğru durum değerlendirmesi yapabilmeniz için hem de ben de içimi dökebileyim diye detaylı anlatacağım.
33 yaşındayım , 19 yaşımdan beri saç dökülmesi sorunu yaşıyorum, saçlarımdaki seyrelme durumu: ön çizgide hiç bozulma yok yani şakaklardan içe doğru bi dökülme yok ama ön kısım, tepe kısım kulak arkaları belirgin boşluklar var. tabi bunlar en yoğun olan seyrek yerler yoksa her yerden saç diplerim görünüyor. o nedenle hiç kısa saç kullanamıyorum ve saçlarımı toplamadan dışarı çıkamıyorum, salık bırakamıyorum ( ( burada paylaşılan resimlerdeki saçlar bende olsa yatıp kalkıp şükrederim yani düşünün )
tahmin edersiniz ki senelerdir her türlü araştırma yaptım, bir sürü ilaç, serum, sprey, tonik, bitkisel kürler vs vs herrrrşeyyy kullandım (shen min , pantogar, proscar, vichy, bioxin, minoxidil, biomen, bioblas, ısırgan otu, sarımsak, entele , argan-zeytin-ozon-sarımsak ne tür yağ varsa hepsini) ayrıca mezoterapi yaptırdım ama ne yaptıysam sonuç daha fazla dökülen, kupkuru cansız saçlar oldutek belirgin etki kelimdeki parlaklığın gözalıcı oluşuydu :)) bir de gitgide bozulan psikoloji, umutsuzluk, özgüven kaybı..
Artık o kadar yılmış yorulmuş ve bezmiştim ki dökülmeye karşı kullandığım herşeyi ama herşeyi (şampuana kadar) bıraktım. sağlıklı saçları olan kimseler gibi,dökülmeyle ilgili ne bir makale okudum ne kür uyguladım ne hiç bişey. aradan 1.5 sene geçmişti ki (2 ay önce) havuza girip çıkınca ıslanan ve kafa derime yapışan saçlarımı gören ablam "saçların için bişeyler yap çok kötü görünüyor" dediyüzüme bi tokat yemiş gibi hissettim. ilk defa biri bana bu kadar açık net acımasızca ama iyi niyetle bi ikazda bulunuyordu. o gece saatle neredeyse sabaha kadar saç derimi inceledim hüngür hüngür ağladım. (((((((( Allahıma yalvardım ne olur bir çözüm bulayım diye. İşte bu forumu o zaman keşfettim. o kadar benzer çaresizliklerdi ki...
Ama geçen hafta bu kez, yeni saçlarımı görünce sevinçten Rabbime şükrederek ağladım. Hiç sevinçten ağlamamış olduğumu da o zaman farkettim. İçimde büyük bir minnet duygusu tarifsiz bi histi benim için.... Sizleri düşünerek ne olur onlar da netice alsınlar, hepimizin yüzü gülsün bu derdimiz bitsin dedim. ve ben inanıyorum. hepimiz çok güzel neticeler alacağız inşallah..
Lafı çok uzattım kızlar hepinize okuduğunuz için teşekkür ederim.
Gelelim uyguladığım ve mucizevi etkisini gördüğüm uygulamayı nasıl yapacağınıza..
*** ilk iş olarak hangi şampuanı kullanıyorsanız kullanın (ben şu an loreal arginine direnç kullanıyorum) şampuanınızın içine,100 ml için 5-6 diş sarımsak (soyulmuş ortadan kesilmiş) 1 er çorba kaşığı saf zeytinyağı, argan yağı, varsa lavanta yağı ve 1-1,5 çorba kaşığı "çam balı" ekliyoruz.
*** saçlarımızı yıkamadan 20 dk önce, saç derimizi arındıracak gözeneklerin açılmasını sağlayacak şekilde kafa derimize masaj yapar gibi sıcak suyla duruluyoruz. yumuşak bi havluya sarıp 3. adıma geçiyoruz.
***1 çorba kaşığı kuru mayayı küçük cam kaseye koyup üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırıyoruz çok soğumadan sıcağa yakın ılıklıkdayken saç diplerimize friksiyon yaparak uyguluyoruz. 15-20 dakika kadar saç diplerimizde kalması gerekiyor. ama maya saçlı derideyken beklemekten ziyade friksiyona devam ediyoruz.
*** 15-20 dakika sonunda hazırladığımız şampuanı bir iki çalkalayarak, saçlarımızı ıslatmadan mayalı saçlarımıza uyguluyoruz. bu esnada uygulamayı zorlaştıracak kadar katı durumdaysa bi-iki avuç dolusu kadar su ile sıvılaştırarak saçlarımızı köpürtüyoruz. bu şekilde yaklaşık 5-10 dakika kadar, mesela vücudumuzu yıkayıp durulayana kadar kalıyor, sonrasında başımızı öne eğerek duruluyoruz.
***havluyla kurulayıp nemli kalan saçlarımıza fısfıslı şişeye koyduğumuz karanfil suyunu saç diplerimize püskürterek friksiyon yapıyoruz. saçları tararken tarağa da bu karanfil suyundan püskürtüyoruz. bütün saçı bu şekilde tarıyoruz. bu uygulamayı 15-20 dakika kadar saçlar kurudukça tekrar karanfil suyuyla dipleri ıslatarak ara ara friksiyonla ara ara tarayarak uyguluyoruz. işlem sonunda saçlarımız öylece kalıyor durulamıyoruz.
Ben bu uygulamaya 2 ay kadar önce başladım. Çok düzenli bir şekilde (o zaman yıllık izindeydim ilk iki hafta sabah-akşam karanfil suyu uyguladım hem de uzun uzun acele etmeden uyguladım) banyoya girmeden önce mutlaka maya uyguladım. şimdi iş icabı sabahları hiç bir şey yapamıyorum ama akşamları karanfil ve banyo öncesi mayaya devam ediyorum.
İnanmazsınız belki, abarttığımı düşünürsünüz ama sadece 2 hafta sonra saçlarım çıkmaya başladı. Şimdiyse resmen kafamdan saç fışkırıyor ve öyle kalın telli ki anlatamam.. Bu arada dökülmelerim normal seyrinde devam ediyor ( gün içinde hiç dökülmüyor, banyoda da dökülmüyor belki 1-2 teldir) sadece tararken dökülüyor. ama şunu söyliyim yeni çıkanlar o kadar kaliteli ki dökülenlere hiç üzülmüyorum yerine daha kalın telli sağlıklı saç geleceğine inanıp sevinmeye çalışıyorum :)
Bu arada benim saçlarım uzun,kıvırcık, ince telli ve kuru. saç dökülme sebebim yok yani erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum. bir de yanlış kozmetik kullanımından saçlarımı kaybettimbunları özellikle yazıyorum ki karşılaştırma yapın. benzer durumda olanlar muhakkak denesin diye yazıyorum.
çok uzun oldu farkındayım zamanınızı çok aldım hakkınızı helal edin arkadaşlar
İnşallah hepimizin gür saçları olsun..
sevgiler...
Erkek tipi saç dökülmesi yaşadığınıza emin misiniz? İki haftada yeni saçların çıkması böyle bir sorunda ilginç.
Bu yazıyı yazarken emindim, senelerdir hangi dr a gitsem sonuç hep aynıydı. Ama şimdi tekrar dr a gitmek istiyorum sanırım hormonlarımda bi sorun var. Netice belli olsun buradan paylaşacağım. Kisa sürede sonuç alabildiğime ben de şaşırdım. Ama ben çok severek ve inanarak uyguladım ve öyle sanıyorum ki saçlarımı uzunca bi süre bakım yapmadan dinlendirmis oldum. Bu da sonuç almamda etkili olmuştur. Ama şu da var saç dökülmem hiç durmadı hala devam ediyor. Yeni saçların çıkmasından yana çok memnunum. Ve çıkanlar çok kaliteli. Israrla devam etmeyi düşünüyorum. Tüm saçlar dökülüp tekrar çıksa bu sorunum biter heralde :))
Bu yazıyı yazarken emindim, senelerdir hangi dr a gitsem sonuç hep aynıydı. Ama şimdi tekrar dr a gitmek istiyorum sanırım hormonlarımda bi sorun var. Netice belli olsun buradan paylaşacağım. Kisa sürede sonuç alabildiğime ben de şaşırdım. Ama ben çok severek ve inanarak uyguladım ve öyle sanıyorum ki saçlarımı uzunca bi süre bakım yapmadan dinlendirmis oldum. Bu da sonuç almamda etkili olmuştur. Ama şu da var saç dökülmem hiç durmadı hala devam ediyor. Yeni saçların çıkmasından yana çok memnunum. Ve çıkanlar çok kaliteli. Israrla devam etmeyi düşünüyorum. Tüm saçlar dökülüp tekrar çıksa bu sorunum biter heralde :))
Bana açıkçası yanlış teşhis ve boşu boşuna yıllarca üzülmüşünüz gibi geldi iyi bir doktora tekrar gidin derim.
cok üzüldüm canım ya senin için.benimde ön kısımlar baya acılmıstı. cildiyeye gittim minoksil sprey ve medobiokomplek k vitaminini verdi 6 ay hiç aksatmadan kullandım.ilk zamanlar farkı anlayamadım suan bu tedaviyi kullanalı 1 sene oluyo ayrıca bemiks evigen bepanten karısımını 3 aydır hafta 1 kez muhakkak yapıyorum yanında aktardan aldıgım bütün yagların oldugu karısımlarla suan yeni yeni saclarım cıktı. ümitsizlige kesinlikle kapılma tek ihtiyacın olan sabır ins bi faydası olur yazdıklarımın
Canım bu yazıyı bana mı yazdın bilmiyorum ama üstüme alındım :) kendimi hiç uzmuyorum, açıkçası dökülmeye bi türlü çare bulamadım ama bana öyle geliyor ki saçımin sağlıkla yenilenebilmesi bu sayede olacak. Şimdi yine saçlarımı inceledim Allahıma bin şükür o kadar fark var ki... ben senelerce kullandım o minoksili etkisi 6 ay sonra minik ve incecik saçlar olmuştu. Evet saç çıkardığı doğru ama bence kesin çözüm değil. Birakinca aniden hepsi dökülüyor. Senelerdir tonla paralar harcayıp türlü türlü tedaviler uygulamistim. Son gittiğim doktor da erkek tipi saç dökülmesi var seyreklik icin biliyorsun bi çaresi yok saç ekimi yaparsın demişti. O gün öyle umitlerimi kirmis ki 3-4 senedir hiç bir şey yapmamistim. Diyeceğim o ki özellikle erkek tipi saç dökülmesi olan varsa lütfen bu karanfil kurunu denesin. Ben istediğim yoğunluğu elde edince foto da paylaşmak istiyorum.. ki bu gidişle yeni yıla yetişir inşallah :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?