Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Benim şakaklarda tek tük saç kaldı .erkek tipi dökülmemi oluyor o zaman .en çok şakaklarda saç kaybı var çünkü :(((((((((((((((((

Tatlım saç dökülme şekli belirleyici olabilir mi bilmiyorum ama, seneler önce bi dr benim sadece saçlarıma bakarak bile erkek tipi saç dökülmesi var ama yine de tahlil yapalım demişti. Benim seyrelme şekliyse her yerden ama özellikle tepe bölgesinden. Şakak çizgisiyse hiç bozulmadi. Güvenilir olması bakımından sen de bi cildiyeye görün bence. Yapılan tahlillerde bi sorun çıkmazsa o zaman erkek tipi dökülme var diyorlar.

Bende saç dökülme problemiyle bayadır ugraşıyorum daha 19 yasındayım 16 yasında başladı tepede seyrelmeler. İzmirde bir doktora gittim bir çok ilaç kullandım artık bıraktım kayseride tekrar bi teste girdim hormonlarıma baktırmak için.her neyse simdi elimde olan bioxinin diye bir markanın deri spreyı yaklasık 30 tl ye almıstım haftada 2 kez kullanıyorum ve onun dısında plesenta yanlıs hatrlamıyorsam bu sampuanı kullanıyorum onun dışında bir şey sürmüyorum sacıma ve allaha bin şükür saçlarımda gelişme var kızlar baya minik minik çıktılar. Umarım yeni çıkan saçlar kuvvetle tutunup uzarlar :)

Mrblar benımde hem sac dokulmem hem de tuylenme sorunum var ama anormal bolgelerde sırtımda cene altımda erkek kılları gbı sakal gıbıydı epılasyona gıdıyorum sımdı ıgnelıye fakat ben cok hastahaneye gıttım bagcılar arastırma...haseki cildiye...cerrahpasa endokrın....bakırkoy sadı konuk endokrınolojı...gıt gıt gıt dhea hormunu 535 lerde cerrahpasadaıkı doktor bana dedıkı bız 600 lerde olunca hormon ılacı verıyoruz hormon bozuklugun yok ee nasıl yok nette ınternette bakınca dhea sı yukseklerın sacı dokuluyor tuylenmesı var cocugu olmuyor ısın aslı hıc doktorlara guvenım kalmadı bu saydıgım hastahaneler arasında kadın dogumada cıldıyeyede gıttım serkıs barısa bıle gıttım ermenı hastahanesınde bana gungoren bakırkoy bu cevrelerde onerebılecegınız bır hastaharne var mı tam olarak neyım var halen bılemıyorum teşhis yok bazı doktorlar dhea bıraz yuksek dedı d kont hapı kullan bazıları kullanma bıseyın yok dedı ama tek bıldıgım dhea 535 lerde ve tuylenme sac dokulmesı var yanı kesın bısey var sımdı gene bahcelıevler semt polıklınıgıı var oranın cıldıyesıne ve kadın dogumuna gıtmeyı dusunuyorum ıyı doktora dusemedım bır turlu gungoren bakırkoy bu cevrelerde arkadaslar ıyı bır hastahane doktor onerırsenız cok sevınırım cok mutsuzum

Geçmiş olsun arkadaşlar..
ben de az önce cerrahpaşa dermatolojiden döndüm. tam bi hayalkırıklığıydı benim için. çok ilgisiz bi doktora denk geldim. saçlarıma bakmasıyla erkek tipi demesi bir oldu. tahlil için sabah kan vermem gerektiğini söyledi, hemogram, ferritin, t4, tsh, folat çinko b12...
ben hormonlarıma da bakılsın detaylı analiz istiyorum dedim. hormonların bizle bi ilgisi yok dedi! ne saçma bişey nasıl ilgisi olmaz anlamadım. sabah kan vermeye gider miyim bilmiyorum ama hiç memnun kalmadım :((( daha önce sağolsun peri, ferritin, çinko, b12 ye baktır demişti de bu doktora o sonuçları gösterdim, demirin düşük çıkmış dedi ama demir hapı falan vermedi. istediği tahlillerden de hemen sildi bu varolanları... kan sonuçlarımdan sonra görüşecekmişiz. anlayacağınız ben de aylardır dr dr geziniyorum hala doğru dürüst birine denk gelemedim :( varsa tavsiyeniz lütfen paylaşın arkadaşlar

mine23 ben de hasekiyle dr.sadi konuka gitmek için randevu almaya çalışıyordum ama sen memnun kalmamışsın sanırım :(

Merhaba,

Bir süre önce kafamın tepesi yavaş yavaş açılmaya başladı ve sonunda bir dermatologa gittim. Bir sürü kan testinden sonra bana Panplus ve Vichy Energiser şampuan kullanmamı önerdi.

Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve ciddi fark var. Saçlarımı kestirmeye korkuyordum ve çok dökülüyordu, şimdi daha canlı ve hemen uzadılar.

Panplus biraz pahalı, 90 TL. Günde 3 kere alıyorsunuz ve bir kutu 1 ay dayanıyor. Şampuan da sanırım 30 TL falandı.

Kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim, özellikle panplus'a başlayan arkadaşlarım hep memnun kaldılar.

Çok uzun zamandır bu sorunla baş etmeye çalışıyorum. B12 iğnesi, priorin, pantogar, ducray, folik asit, vichy serum ve şampuan, bioxcin, bioblas, zivagus, dcl şampuan, b12 kapsül, biotin, hsn formula, demir iğnesi kullandığım ilaçlardan yalnızca bir kısmı sonuç mu dönem dönem azalan sonra tüm hızıyla devam eden hayal kırıklığı. Bu ilaçları 6-8 ay şampuanları en az üç ay kullanmışımdır yani bir kaç kullanımdaki izlenimler değil. Gittiğim doktorun sayısını hatırlamıyorum kimi erkek tipi dedi tahlil dahi yapmadan kimi hiç demir eksikliğim olmadığı halde demir iğnesi yazdı bazıları dcl gibi bir markanın tüm ürünlerini yazıp ilgilenmedi artık doktorlara güvenim kalmadı. Bitkisel yöntemleri de denedim ısırgan, lavanta, zeytinyağı-sarımsak, karanfil, ampüller çeşitli yağ karışımları. Bu soruna bir çözüm bulmuş olan varsa lütfen önerilerini bekliyorum.:5: Yazmayı unutmuşum üç kez saçlarımı kazıttım.

Son düzenleme:
Çok uzun zamandır bu sorunla baş etmeye çalışıyorum. B12 iğnesi, priorin, pantogar, ducray, folik asit, vichy serum ve şampuan, bioxcin, bioblas, zivagus, dcl şampuan, b12 kapsül, biotin, hsn formula, demir iğnesi kullandığım ilaçlardan yalnızca bir kısmı sonuç mu dönem dönem azalan sonra tüm hızıyla devam eden hayal kırıklığı. Bu ilaçları 6-8 ay şampuanları en az üç ay kullanmışımdır yani bir kaç kullanımdaki izlenimler değil. Gittiğim doktorun sayısını hatırlamıyorum kimi erkek tipi dedi tahlil dahi yapmadan kimi hiç demir eksikliğim olmadığı halde demir iğnesi yazdı bazıları dcl gibi bir markanın tüm ürünlerini yazıp ilgilenmedi artık doktorlara güvenim kalmadı. Bitkisel yöntemleri de denedim ısırgan, lavanta, zeytinyağı-sarımsak, karanfil, ampüller çeşitli yağ karışımları. Bu soruna bir çözüm bulmuş olan varsa lütfen önerilerini bekliyorum.:5: Yazmayı unutmuşum üç kez saçlarımı kazıttım.

Okadar cok urun denemisin ki.. hic birimi fayda etmedi? Cok uzucu bir durum dmi saclarin goz gore gore azalmasi..
Benim sacima eskiden lastik girmezdi okadar fazlaydi. 4de 3unu kaybettim :(
Takmamayi deniyorum. Taksam cok depressiyona giricem. Eski resimlerime bile bakamiyorum uzulurum diye..
Bende doktora gitmistim hemen bakar bakmaz erkek dokulmesi dedi.
Fazla arastirmadim zaten babam kel annemin saclari seyrek. Dogrudur doktorun dedigi diyorum.
Annen babanda kelik varmi?
Bu arada kulandigin bir urun olsun, ve uzun sure kulan. Cunku sac birden bire cikmiyor ki..
Sana sampuan onermistim, devam ediyormusun? Ducray?

Eğer saçların yağlı ise konozol veya nizirol şampuan kullan.Ben çok memnun kaldım.

Okadar cok urun denemisin ki.. hic birimi fayda etmedi? Cok uzucu bir durum dmi saclarin goz gore gore azalmasi..
Benim sacima eskiden lastik girmezdi okadar fazlaydi. 4de 3unu kaybettim :(
Takmamayi deniyorum. Taksam cok depressiyona giricem. Eski resimlerime bile bakamiyorum uzulurum diye..
Bende doktora gitmistim hemen bakar bakmaz erkek dokulmesi dedi.
Fazla arastirmadim zaten babam kel annemin saclari seyrek. Dogrudur doktorun dedigi diyorum.
Annen babanda kelik varmi?
Bu arada kulandigin bir urun olsun, ve uzun sure kulan. Cunku sac birden bire cikmiyor ki..
Sana sampuan onermistim, devam ediyormusun? Ducray?

Ducraya devam ediyorum hiç bir tedaviyi gerekli olan süreden önce bırakmıyorum hatta bazılarını bir yıl kadar kullandım sonuç alamadığım için bıraktım. Ailede kellik yok bu sorunu yaşayan tek kişi benim.

Eğer saçların yağlı ise konozol veya nizirol şampuan kullan.Ben çok memnun kaldım.

Şu anda Ducray şampuan kullanıyorum bir süre devam etmeyi düşünüyorum en azından sonucunu görmek istiyorum yine de teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.

Şu anda Ducray şampuan kullanıyorum bir süre devam etmeyi düşünüyorum en azından sonucunu görmek istiyorum yine de teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.

Ducray şampuanı bırakmana gerek yok.Zaten Konozol sürekli kullanılmıyor,diğer bir şampuanla birlikte dönüşümlü kullanılıyor.Kullanma talimatında haftada 2-3 kez kullanılabilir diyor.Ben de Organix şampuanla dönüşümlü kullanıyorum.

Kizzz birde dogum hapi ile dene sampuani.. 2ci kutum bitti benim.. 3 ciye gectim :) 2ciyi hapsiz kulandim ama.
Birde minoxidili kulandigim icin faydasini gordum. Bu sampuan kutusundada yazar minoxidili kulanilanlar dahada fazla faydasini gorur diye.
Ay bir mucize ciksada gurlu gurlu saclarimiz ciksaa :((

Kizzz birde dogum hapi ile dene sampuani.. 2ci kutum bitti benim.. 3 ciye gectim :) 2ciyi hapsiz kulandim ama.
Birde minoxidili kulandigim icin faydasini gordum. Bu sampuan kutusundada yazar minoxidili kulanilanlar dahada fazla faydasini gorur diye.
Ay bir mucize ciksada gurlu gurlu saclarimiz ciksaa :((

Ben şampuanın kutusunda öyle bir uyarıya rastlamadım. Şampuanın içerisine yağ, hap, sarımsak koymaya karşıyım çünkü yapısını bozuyor ve daha fazla dökülmesine neden oluyor denemiştim. Tekrar tahlil yaptırıp serum kullanmayı düşünüyorum minoxil kullanmaya cesaret edemiyorum açıkçası vichy dercos neogenic yada kerastase densifique arasında kararsız kaldım kullanan arkadaşların bu serumlar hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.

Neden bir baska sayfaya yoneltiyorsunuz bizi? Burdan yaz biz burda konusuyoruz. Snn yardim etmek bir amacin yok sanirim. Amac reklam

Evet reklam amaçlı yazdım konteyner dolusu karbonat ve jilet stokladık size satmayı planlıyordum...
Ama senin gibi uyanık beni açık etti..

Öncelikle birini bir şey ile itham etmeden önce emin ol. Bu senin karakterini sergiler. O azıda hangi ürünün reklamı verilmiş acaba ??
İftiran için teşekkürler.

Back