• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.çocuk ve Kürtaj

Asla aldırmazdım hiç bir canlının yasam hakkı elinden alınmamalı diye düşünüyorum söylede bir gerçek var bugün karnındakini aldırıpta yarın evdeki çocuklarından olanı da duydum o yüzden de çok korkardım. Gelen nasibiyle gelir, k.bakmayın size hak vermiyorum siz sadece kendinizi düşğndüğünüz için doğurmak istemiyorsunuz ortada bir can var , ha çocuk hasta olur düşğk riski olur sağlığınız için mecbur kürtaj olursunuz ama diğer türlü hiç bir şeyle bir canı kıyaslayamam
Şunu merak ettim. 5 çocuğunuz var diyelim. İstemeden hamile kaldınız altıncıyı doğurur muydunuz yoksa aldırır mıydınız?

Asla aldırmazdım hiç bir canlının yasam hakkı elinden alınmamalı diye düşünüyorum söylede bir gerçek var bugün karnındakini aldırıpta yarın evdeki çocuklarından olanı da duydum o yüzden de çok korkardım. Gelen nasibiyle gelir, k.bakmayın size hak vermiyorum siz sadece kendinizi düşğndüğünüz için doğurmak istemiyorsunuz ortada bir can var , ha çocuk hasta olur düşğk riski olur sağlığınız için mecbur kürtaj olursunuz ama diğer türlü hiç bir şeyle bir canı kıyaslayamam
Sana bise deyimmi hep aklıma gelir neden aklima geliyorsa o arkadasimla suansa görüşmüyorum sebebi bu degil ama
Bu doğurdu..
Dogurduktan 2 ay sonra hamile kaldı.
Neymis efendim sehre uzak yerde oturuyorlarmista eczaneden hap alamamis esine de "icime boşalma bak"demis
Eside boşalmış
Hamile kalmış
Gitti kürtaj oldu... ne diyo biliyor musun
Ben bilmemne ayında 2.cocugu istiyorum hangi ay hamile.kalmam lazım .
Ben zaten hemen hamile kalırım
Yok kocasi ceketini assa hamile kalırmış.
Ve bizim cocugumuz olmadığını biliyor ben asilama da yaptirdim ama ona söylemedim
Bunu nasil.yapar aklim vicdanım almıyor hani kocası da aldir falan dememis kendisi bakamazmis efendim diger cocuk küçükmüş vs sonra hep kabus gibi seyler gormus evin icinde bir erkek cocugu görmüş mesela. Ya bide utanmadan nasil boyle konusuyor
Hemde benim yanimda
Simdi asla gorusmuyorum sebep bu degil onun karari tabiki sebep surekli bana cocugundan bahsetmesi
Bir de bence şirk yani. Diyor ki mesela ben eylulde hamile kalcam ya haniii 2.ye ya nerden biliyorsun nerden? Diyemiyorsunda cok büyük konusuyor ALLAH ıslah etsin kendisini

Buradaki yorumları okuyorum da bazı yorumlar çok gerçek dışı, ütopik geliyor, gece gece güldüm.. :KK47::KK70:
Bir çocuk maması 140 tl, çocuk bezleri olmuş 45 tl, bunun hastalığı var, okulu var, kursu var, eğitimi var, var da var..
Allah bağışlasın 2 tane çocuğunuz varmış.
Şimdi buradaki üyeler diyor ya kardeşlerinin beşiği ile giysisi ile büyür diye öyle olmuyor.
Benim babamlar 4 kardeşler ve babam çok istediği halde dershaneye, eğitimlere gidememiş, 10 yaşında dedemle okuldan sonra sokaklarda satıcılık yapmış, diğer kardeşlerine bakabilesinler diye tüm çileyi babam çekmiş, istediği kurslara gidememiş hep mahrum büyümüş hep keşke 1 kardeşim olsaydı da yokluk içinde yaşamasaydım der.
Yani burada hepimizin tuzu kuru, biz ne dersek diyelim çocuklar bir hırka, bir beşikle büyümüyor.
Diğer iki çocuğunuza haksızlık olacaksa onlar istedikleri her şeyden mahrum kalacaklarsa bence aldırın.
Unutmayın anne, babaların çocuk üzerinde hakları var ise onların da sizin üzerinizde hakkı var.
Ya ileride size keşke kardeşim doğmasaydı da daha iyi şartlarda okuyup adam olsaydım derlerse???
Bunu demeyeceklerinin garantisi yok.
Türkiye'de hayat çok pahalı, yaşamak çok ama çok zor.
Eğer Türkiye'de şartlar farklı olsaydı size bence doğurun derdim.
Lütfen şunu dikkate alın, 3.çocuğunuza parasızlıktan mama alamadığınızda sizin canınız yanacak.
Umarım sizin ve çocuklarınız için en iyisi olur..:dua:
Kesinlikle katılmıyorum size hiç te ütopik düşünmüyorum, ortada bir can var ve bu canı mamayla bezle beşikle nasıl kıyaslıyorsunuz siz ya, bunun her şeyden önce dini boyutu var çocuğu aldırınca diğer çocuklarının okuyup iyi yerlere geleceklerinin, en iyi şartlarda yer içeceklerinin garantisi var mı? Belki de o çocuğu aldıracagı için hiç bi işi yolunda gitmeyecek tek taraflı bakmayın. 2 si çocukta 3. Sü ne? Allahın verdiği canı nasıl dünyalık şeylerle kıyaslıyorsunuz nasibe inancı varsa konu sahibinin zaten aldırmaz herşey kader kısmet, lütfen toz pembe bakmayın

Bu konuya yazılan yorumları okuyup psikolojimi bozmicam gercekten yasayan bilir derler ya o hesap ama sizin durumunuzu bilmek istemiyorum çünkü öyle bir durum yok umarım gaflete düşüp o çocuğu aldırmazsınız söyleyeceklerim bu kadar.

Merhaba arkadaşlar hiç aklıma gelmezdi böyle bir konu açacağım. Kızım dört yaşını dolduruyor, oğlum 16 aylık birkaç gündür kanamam vardı bugün doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim şu an 122 değerinde bu hafta içi bakılacak dış gebelik normal gebelik mi şu an çok kötüyüm ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir haftadır bir işte çalışıyorum maddi zor bir dönemdeyiz ve de tam dört yıldır çocuk emziriyorum aralıksız vücudun çok yorgun hissediyorum kendimi bu gebelikte korunurken oldu yani normal korunuyorduk üç kere spiral taktırmama rağmen düştü hap kullandım emziren annelere özel çocuğun devamlı kustu sütten geçmiş hiçbir şey tutmadı anlayacağınız ben de ve bu sonuçu oldu şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar çok kötü bir durumun içindeyim hep büyük konuştum konuda kesinlikle kürtajı istemem diyordum ama bununla beraber psikolojik çok zorlanırım gibi geliyor artı iş hayatım tabii ki tamamen bitireceğim ama önemlisi bu değil yani çok muhim bir karar her açıdan vicdanen kesinlikle rahat olmayacağım diğer türlü ama doğursam da bir çok şey hayatında çok değişecek bi yandan vicdanı kaldırmak zor ama şartlarımda ağır siz olsanız napardınız üç küçük çocuk nasıl olur ? Kürtaj tecrübeleri olanları da okumak isterim.
Karar vermeden önce lütfen çok iyi düşünün.Ben şu an bebeğiniz adına çok üzgünüm.(Kürtaj lehine karar vermeniz ihtimalinden dolayı)İki evladınız varmış Allah bağışlasın.Çok yorgunsunuz,
bebek bakımı hem maddi hem manevi oldukça yıpratıcı bir süreç haklısınız ama korunmanıza rağmen Allah size bu yavruyu vermiş.Lütfen karar vermeden önce dini açıdan araştırma yapın,dini hükmü çok iyi biliyorsanız bile yapın.Vicdanen çok ağır bir yük bu.Ayrıca "bu videodan sonra kürtaja tövbe ettiler"yazısını okuyun.Amacım sizi asla üzmek değil.Zaten hassassınız ama gerçekten çok etkilendim.Son karar sizin elbette.Siz olsaydınız ne yapardınız diye sormuşsunuz.Ben asla kıyamazdım.Kimi arar bulamaz,kimine de fazla gelir.Herkesin imtihanı farklı.Umarım bu imtihanı geçersiniz.

Buradaki her yorumu okudum ve bazı yorumlar çok gerçek dışı, çok ütopik geldi, gece gece baya güldüm.. :KK47::KK70:
Bir çocuk maması 140 tl, çocuk bezleri olmuş 45 tl, bunun hastalığı var, okulu var, kursu var, eğitimi var, var da var..
Şimdi buradaki üyeler diyor ya kardeşlerinin beşiği ile giysisi ile büyür diye öyle olmuyor.
Benim babamlar 4 kardeşler ve babam çok istediği halde dershaneye, eğitimlere gidememiş, 10 yaşında dedemle okuldan sonra sokaklarda satıcılık yapmış, diğer kardeşlerine bakabilesinler diye (Babam en büyük çocukmuş maalesef) tüm çileyi babam çekmiş, hep mahrum büyümüş hep keşke 1 kardeşim olsaydı da yokluk içinde yaşamasaydım der.
Yani burada hepimizin tuzu kuru, biz ne dersek diyelim çocuklar bir hırka, bir beşikle büyümüyor.
Diğer iki çocuğunuza haksızlık olacaksa onlar istedikleri her şeyden mahrum kalacaklarsa bence aldırmayı düşünebilirsiniz.
Ya ileride size keşke kardeşim doğmasaydı da daha iyi şartlarda okuyup adam olsaydım derlerse???
Eğer Türkiye'de şartlar farklı olsaydı size daha farklı şeyler yazardım.
Lütfen şunu dikkate alın, 3.çocuğunuza parasızlıktan mama alamadığınızda sizin canınız yanacak, buradakilerin değil.
Ben de aynısını diyorum siz gibi. Aldırdığı zaman seneler sonra tekrar 3. ye hamile kalıp o bebek dogdugunda güzel bir şekilde yetiştirdiginde veya diger çocukları hayırsız çıktıgında ya da olur da yaş geçip biraz da manevi degerlere önem verip vicdanı sızladıgında burda aldır diyenler olmayacak yanında öyle degil mi? İnsanların dogup yeşerecek bu en güzel mucize varlıgı yok etmeye hakkı yok bana kalırsa

Zor bir karar, ancak yaşayan bilir. Unutmayın ki sizin hem fiziksel hem psikolojik sağlığınız var olan 2 evladınızın bakımı için çok çok önemli. Bir yorumda eşinizin de sizin için korktuğunu yazmışsınız,şuanda panik içindesiniz bir an önce sakinleşin ve eşinizle tekrardan herşeyi gözden geçirin. Hakkınızda hayırlısı.

benzer bi durumdayim. 2 cocugum var baska cocuk istemiyorum.
prezervatif yirtilmasi sebebiyle bi aksilik oldu ertesi gun hapi aldim. ya yine de olursa diye cok korkuyorum.
buna ragmen olursa aldirmayi aklima dahi getirmem, cunku embriyo olustugu an bebegin sac renginden ileride kime benzeyecegine kadar herseyi belirli oluyor aslinda.
evlilik icinde olmus, sagligi tehdit etmeyen durumda sayet cocugu aldirirsam direkt evlat ayrimi yapmis olurum diye dusunuyorum. neticede su an yanimda olanlar da bir zamanlar embriyo idi. su an embriyo olan allah izin verirse bi kac ay sonra kucaginda olacak.
ben boyle birsey yapsam kendimi yer bitiririm acaba kime benzeyecekti, acaba yemek sececek miydi? huylari nasil olacakti gibisinden.

yaslari da guzel aslinda elbette cok zorlanacaksin ama basaracaksin.
2 hafta sonra hamileyim diye konu acarsam birileri bana bunlari hatirlatsin :(

Kesinlikle katılmıyorum size hiç te ütopik düşünmüyorum, ortada bir can var ve bu canı mamayla bezle beşikle nasıl kıyaslıyorsunuz siz ya, bunun her şeyden önce dini boyutu var çocuğu aldırınca diğer çocuklarının okuyup iyi yerlere geleceklerinin, en iyi şartlarda yer içeceklerinin garantisi var mı? Belki de o çocuğu aldıracagı için hiç bi işi yolunda gitmeyecek tek taraflı bakmayın. 2 si çocukta 3. Sü ne? Allahın verdiği canı nasıl dünyalık şeylerle kıyaslıyorsunuz nasibe inancı varsa konu sahibinin zaten aldırmaz herşey kader kısmet, lütfen toz pembe bakmayın

Dini konulara girmeyeceğim çünkü şikayet edilmek istemiyorum.
Bence siz de girmeyin. Şikayet edilirsiniz.
Dünyada yaşadığım için dünyalık şeylerle kıyaslıyorum.
Ve evet kıyaslıyorum çünkü ailemde örnek var.
Babam en büyük örnek.
Hiç bir istediği olmadı, hep mahrum büyüdü ve ciddi yokluk çekmişler,öyle samanlık seyran olmadı.
Ve mutsuz bir çocukluk, her şey için kavga dövüş yıllar geçmiş.
Sokaklarda 10 yaşında satıcılık yapmış yeri gelmiş dayak yemiş.
Değer mi?
Bence değmez.
Benim düşünceme göre durumun yok ise aldırırsın.
Çünkü hep şuna inandım. Anne babaların çocuk üzerinde hakkı var ise çocuğun da anne, baba üzerinde var.
Konu sahibi ciddi maddi sıkıntıdan bahsediyor.
Benim yorumum bu siz katılırsınız veya katılmazsınız, o sizin kararınız.

kalbi ztn hemen atiyor... konu sahibi asla aldirmayin. Yani kondomla korunsaydin bence hamile kalmazdin...yok söyle korundum kaldimda vs bana inandirici gelmiyor. O cocugu günahi ne?
Kalp hemen atabilir ama 5. Haftadan önce duyulmuyor ..
Kürtajda yasal süre 10. Haftaya kadar ya o bakımdan :işsiz:

Dini konulara girmeyeceğim çünkü şikayet edilmek istemiyorum.
Bence siz de girmeyin. Şikayet edilirsiniz.
Dünyada yaşadığım için dünyalık şeylerle kıyaslıyorum.
Ve evet kıyaslıyorum çünkü ailemde örnek var.
Babam en büyük örnek.
Hiç bir istediği olmadı, hep mahrum büyüdü ve ciddi yokluk çekmişler,öyle samanlık seyran olmadı.
Ve mutsuz bir çocukluk, her şey için kavga dövüş yıllar geçmiş.
Sokaklarda 10 yaşında satıcılık yapmış yeri gelmiş dayak yemiş.
Değer mi?
Bence değmez.
Benim düşünceme göre durumun yok ise aldırırsın.
Çünkü hep şuna inandım. Anne babaların çocuk üzerinde hakkı var ise çocuğun da anne, baba üzerinde var.
Konu sahibi ciddi maddi sıkıntıdan bahsediyor.
Benim yorumum bu siz katılırsınız veya katılmazsınız, o sizin kararınız.
Yalnız eski zamanda degil iz birçok yöntem var korunmak adına. Siz kaç senesinden bahsediyorsunuz

Kar
Buradaki her yorumu okudum ve bazı yorumlar çok gerçek dışı, çok ütopik geldi, gece gece baya güldüm.. :KK47::KK70:
Benim babamlar 4 kardeşler ve babam çok istediği halde dershaneye, eğitimlere gidememiş, 10 yaşında dedemle okuldan sonra sokaklarda satıcılık yapmış, diğer kardeşlerine bakabilesinler diye (Babam en büyük çocukmuş maalesef) tüm çileyi babam çekmiş, hep mahrum büyümüş hep keşke 1 kardeşim olsaydı da yokluk içinde yaşamasaydım der.
Diğer iki çocuğunuza haksızlık olacaksa onlar istedikleri her şeyden mahrum kalacaklarsa bence aldırmayı düşünebilirsiniz.
Eğer Türkiye'de şartlar farklı olsaydı size daha farklı şeyler yazardım.
Lütfen şunu dikkate alın, 3.çocuğunuza parasızlıktan mama alamadığınızda sizin canınız yanacak, buradakilerin değil.
Katılıyorum ..

• Beğen
Reactions: 000
Agziniza sağlik,çok guzel ifade etmissiniz.Diger iki cocugun maddi ve manevi acidan zorluk yasama ihtimaline karsilik bu yavru canindan olsun oyle mi?Bu soylemlere lutfen kulak asmayin.O daha hucre,cani yok vs tarzi soylemlere de...Vicdan diyorum baska da birsey demiyorum.

Ben de aynısını diyorum siz gibi. Aldırdığı zaman seneler sonra tekrar 3. ye hamile kalıp o bebek dogdugunda güzel bir şekilde yetiştirdiginde veya diger çocukları hayırsız çıktıgında ya da olur da yaş geçip biraz da manevi degerlere önem verip vicdanı sızladıgında burda aldır diyenler olmayacak yanında öyle degil mi? İnsanların dogup yeşerecek bu en güzel mucize varlıgı yok etmeye hakkı yok bana kalırsa

Gaibi bilmiyoruz fakat bildiğimiz şey şu ki, maddi yönden çok sıkıntılı bir durumdalar.
Ve zaten 2 çocuğun masrafları var, bende ona göre yorumladım.
O mucizevi varlık istediği eğitimi, yiyeceği veya bir hizmeti alamadığında da siz yanında olmayacaksınız veya ben.
Bana kalırsa da aldırmayı düşünebilir.

Arkadaşlar yazdığınız için sağolun hepiniz Şuan sadece dış gebelik olsun diye dua ediyorum bu arada söylemeyi unuttum derecesi çok yüksek olmasa da skolyoz hastasıyım ben. Eşimde kendini düşün ölürsün diyor ama ben sonrasında o vicdanı yaşayacağımı biliyorum bir De rahim ağzında büyük yara var dedi Dr ben beta hcg yükselmesinde kanser de etkin oluyormuş öyle bişey olabilir mi o da takıldı aklıma şimdi
Benim arkadaşımın da aynı hastalığı var 2. Dogumdan sonra doktoru kanalları baglatıyor. Arkadaşım ona ragmen korunuyor. :) madem böyle durumunuz var 3. Olmaması adına birşeyler yapmalısınız spiral geçici bir yöntem veya hap veya prezervatif

Gaibi bilmiyoruz fakat bildiğimiz şey şu ki, maddi yönden çok sıkıntılı bir durumdalar.
Ve zaten 2 çocuğun masrafları var, bende ona göre yorumladım.
O mucizevi varlık istediği eğitimi, yiyeceği veya bir hizmeti alamadığında da siz yanında olmayacaksınız veya ben.
Bana kalırsa da aldırmayı düşünebilir.
Az önce de yazdım aynı hastalıgı yaşayan arkadaşım kanalları baglatıyor 3. Çocuk olmasın, hakkına girmeyim diye ve ona ragmen korunuyor. Burada önemli olan önlem daha sonra şartlara bakılır.
Herkes ileri görüşlü olamıyor malesef ya da günü kurtarıyor sonucuna o hücre dedikleri 'parçaları' ödüyor

Aslında her yorum herkese yapılmaz. Herkesin şartları çok çok farklı. Dini açıdan bakarsak sağlık açısından problem varsa aldırılabiliyor. Biz bu sağlık açısını sadece bedensel olarak değerlendiriyoruz. Ancak ruhsal sağlık diye bir durum da var. Araştırırsanız hala emen bebeği olan kadınlara çocuğunu düşürmesi için fetva veren büyük alimler de var. Çünkü hali hazırdaki çocuğun süt hakkı elinden alınmamalı. Tabi ki dinde bir ruhsat bir azimet vardır. Ruhsatları kullanmak size kalmış. Ancak o çocuğu doğurmak en güzeli eğer sağlık probleminiz yok ise.
He dini hassasiyetlerimiz olmayadabilir. İnsanî açıdan bakarsak sadece şunu söyleyebilirim; keşke daha itinalı korunabilseydiniz. Hayatta olan bebeklerinize haksızlık yapmamak adına karnınızdakine haksızlık yapabilirsiniz. Ne büyük mucize bilemezsiniz o. Olması için kırk takla atıyor çoğu insan.
Ancak dediğim gibi herkesin şartları farklı. Sadece bedensel değil ruhsal sağlık da önemli....

Yalnız eski zamanda degil iz birçok yöntem var korunmak adına. Siz kaç senesinden bahsediyorsunuz

Babam 1950 doğumlu.
Şu an ortam daha bozuk, özellikle dışarıda satıcılık yapacak olan 10 yaşındaki bir çocuk için.
Tabi ki bozuk olmayan semtler de vardır ama genel olarak şu an ülkedeki çevre daha ürkütücü..

Back