3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkiyüzlülük değil. Yani siz “ne güzel hiçbir güvencesi olmadan çocuk yapmış helal olsun ne bilinçli, ne kadar sorumluluk sahibi bir anne yarın öbür gün kocasının başına bir şey gelirse de Allah Kerim ” diyorsanız o başka bir şey.

İşte konu sahibi atanamamış evlenmiş. Sonra ailesi aşağılamış muhtemelen o da kapı süsü yaparak kendini kollamış ailesine karşı. Ki asla 2 küçük çocukla kapı süsü yapılıp 20-30 bin kazanılmaz zaten. Ben esnaflığı da biliyorum evden çalışmayı da. Millet asgari ücretle akşama kadar neden çalışsın ki oturup kapı süsü yapar. Ailesi de bu şartlar altında 3. Çocuğu duyunca böyle karşıladı. Üslupları hoş değil ama durum bu

"Sözde" başka kadının hakkını savunurken çalışan kadınları aşağılamak yani iyi ki öğretmenlik yapmamissiniz . Vizyonunuz hayatta gideceğiniz yer belli . Herkesin bir çapı vardır bu hayatta ben buna cidden inanırım . Sizin de yolunuz belli . Aileniz için üzgünüm ama bu konu beni derin düşüncelere boğdu . Hem üniversitelerde verilen eğitim , hem çocugumuzun bireyselleşmesinin yanında vermemiz gereken mesajlar yani çok çok şeyi sorguladım . Ayrıca madem kötü bir aileniz var söylediklerini yapmayın . Dolapta eti olan ama kurabiye kokusuna hasret çocuklar he literatüre geçmesi lazım . Kurabiye kek iyi şeyler değildir . Ayrıca bunları yapması gereken tek kişi anneniz de değil. Toplumsal cinsiyet rollerine kendini bu kadar kaptıran bir kadın çocukları büyüyüp evlenince işte kaynanalik yapmaya çalışıyor .

Ay güldüm valla at ya sen sana helal. Kendinden emin olman çok güzel arkadaşlar da anlamıştır ama lütfen daha fazla yazma özgüvensiz bir imaj çiziliyor öyle olunca.
Ben kendimi kimseye ispat etmek zorunda değilim.
Herhalde çok konu açmam karşıya böyle bir fırsat veriyor.

Alakası yok. Cahillik bambaşka bir konu. Annem evhamını üstelik ilkokul mezunu aşırı bilgili kültürlü bir kadındır. Ama keşke üniversite bitirip ehliyetini alıp gezip tozsa bize hayatını adamasaydı babama katlanmasaydı. Annem gibi donanımlı bir insan topluma da faydalı olabilirdi

Atanamayıp evlenen insanlarında kendi tercihi hiç sevmediğim şey acımasız eleştiri...

İnsanları ağzı olan konuşur boşveer yaaa... Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değiliz...

Konu sahibi senden şey vibe'i aldım . Annesi babası eğitimli çalışan ama kendisi sıradan ,eğitim almamış birini bulmuş bulduğu sevgilisinin ailesi de geleneksel . Sırf koca buldum diye hayatı bırakmış ve o geleneksel düzene adapte olan kadın . Benim de ailenin tek kızı olan , inşaat mühendisi arkadasim böyle biriyle evlendi . En son perdeleri çekiyordu eve hapsolmuş. Sizden de var değişik bir güruh olarak görüyorum sizi . Neyin eksikliğini yaşıyorsunuz bilmiyorum ama üzücü umarım ben çocuğuma bu eksikliği yaşatmam

Kek kurabiye eksikliği dermissin şimdi bu yoruma

Benim bahsettiğim şey tam olarak ikiyüzlülük. Sizinle alakalı değil genel olarak bu böyle. Biz istediğimizi,istediğimizi şekilde eleştirelim ama kimse bize un ufak imada bulunmasın tam olarak bu konuya yapilan yorumlara uyuyor. Konu sahibi kek,kurabiye deyince ona yapılan tüm hakaret ,küçük görmeli mesajların önüne geçiyor bu vallahi komik.

Ben mesleği olmadan çocuk yapan kadına helal olsun da demem cahil de demem. Meslek sahibi olmayı, çalışmayı elbetteki önemli buluyorum bu arada ama anneliği bunun üzerinden değerlendirmiyorum.

Tahin hanım cahil kime denilir biliyorsunuz değil mi ? Bilmeyen kişiye denilir . Neden bu ima yapılıyor. Eşinin bir dükkanı olduğundan bahsetmiş . Bu dükkan işleri kötüye gitmiş . Tamamen kötüye gidebilme durumu var mı ? Evet var. Malum ekonomi belli . Iyice dar boğaza geçiyoruz ki enflasyon düşsun . Bu da insanların para harcamamasi demek . Bu en çok küçük esnafı etkiler . Şimdi bu durumda üçüncü çocuğu yapan kişiye ekonomi bilmiyor denilir mi evet denilir.

Yok ben bilmiyordum cahil kime denir.
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

Yok ben bilmiyordum cahil kime denir.
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim insanların imada bulunduğu şey belli . Herkesin yorum yaptigi şeyde belli . Yorum yapılmasını, eleştirilmeyi istemiyorsa konu sahibi konusunu kapatabilir . Eğitimli insanın bakış açısı bu olur . Ikiyüzlülük olmuyor bu yani . Ben saygı duymuyorum çocuk yapmak bir nevi bencillik yok ben bir değil , iki değil üç tane yapacağım gelecekteki belirsizlik beni ilgilendirmiyor demek çok büyük bir bencillik ve saygı duyulacak bir taraf göremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…