3 çocuğumla eşimden boşandım bir abla veya anne olarak nasihat ve tavsiyenize ihtiyacım var

Nafaka çocuk başına 2 bin TL hepsi süt ve bez kullanıyor ayrıyeten 20 yaşında ki kız kardeşim çalışıyor sadece eve bakmaya çalışıyor sizce yeterli olur mu?
hiç olmamasından daha iyi değil mi ?
en azindan cocuklarin bez mama masrafı çıkmış olur ayrıca böyle duzensiz sekilde el kadar cocuklar 2 ay babada kalamazlar.
Mahkeme yoluyla ilerlerseniz bir düzeni olur sadece hafta sonlari alir vs.

Ailesi sana destek oluyorsa reddetme, cocuklar büyüyene kadar sabretmen gerekiyor, gerekirse duygu sömürüsü yap ki çocukları senden almasınlar, ailesi ile iyi geçin şimdilik, politik ol ...

Bu arada korkmayı bırak, benim annem tek başına 3 evlat yetiştirdi devlet yardımları ile Hepimiz memur olduk , Allah annemden razı olsun, sen de pes etme sakın, hersey daha güzel olacak yeter ki çareyi yeniden evlenmekte arama , çocuklarına sahip çık ...

Evlendiginizde eski eşin kaç yaşındaydı? 18 yaşından küçük evlenmissin, 3 cocukla döndüğüne göre muhtemelen adam sana çok kötü davranıyordu. Mahkemeye gitsen senin yararına olur diye düşünüyorum.
Bu arada adamın 3 çocuğa bakacağını da sanmıyorum. Merhametinden değil, bakamadigi için getirmiştir.
Daha çok gençsin. En kısa zamanda iş hayatına başla derim. Çocuklara da annen baksın. Annen kizina bakamamış zamanında, üvey baba eline bırakmış şimdi en azından torunlarına baksın.

Nafaka çocuk başına 2 bin TL hepsi süt ve bez kullanıyor ayrıyeten 20 yaşında ki kız kardeşim çalışıyor sadece eve bakmaya çalışıyor sizce yeterli olur mu?
4.5 yaşındaki neden hala bez kullanıyor?
ortalamada 3 yaşında bezden ayırıyorlar genelde- denediniz mi hiç yoksa çocuk bi ora bi bura olunca deneyip düzen tutturacak ortamı mı olmadı?
çocuklarınızın gelişimleri normal mi?

4.5 yaşı kreşe her türlü verirsiniz aslında ama bezli ise o sorun olabilir

bu yaşta çocuklar 2 ay orada 2 ay orada kalamaz
aynı şehir bile olsa babanın h.sonlarında filan alması lazım

bakın bebeği bezden ayırmak için bile sürekli aynı bakım veren olmalı onu alıştırmalı bu şekilde konuşması, tam katı beslenmeyi geçmesi, kreşi herşeyi etkilenir.

mahkemeya başvurup vekalet ve görüş saati belirlemek eniyisi gibi duruyor
siz çalışmıyor da olsanız babasına göre iyi bakarsınız
2 binerden 6 bin şu anda canı isterse verecek istemezse bişey yapamazsınız

mahkemeye gittiğinide adamın çok çok fazla geliri yoksa daha fazla nafaka çıkmaz
ama çocukları alıp getirmezse bari polisle gidebilirsiniz kapısına

ayrıca yaşım ilerledi ne?
kız kardeşiniz 20 siz 22...
2 yaşla mı yaşınız ilerledi? o nasıl çalışıyor?

Öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ediyorum
Belediye kaymakamlık ne varsa başvur. 2 ay sen de 1 ay babalarında olması çocukların düzenini bir hayli bozar. Yapabiliyorsan vekaleti resmi olarak almak daha sağlıklı olur

22 yaşında millet iş aramaya başlıyor . siz yaşım ilerledi çalışamam kafasında mısınız ?

3 çocukla çalışmak zorundasınız 20 yaşında kardeşiniz kendıne düzen kursa napacaksınız ?
Şuan hıc vermemesınden iyidir ayda 6 bin . arkadaşım iki çocuğuna 8 bin alıyor komşum 3 çocuğuna 21 bın .
Babanın gelirine ve çocukların ihtiyaçlarına göre karar verıyor mahkemeler

4,5 ve 2,5 yaş için bez bıraktırmaya başlayın .

Öncelikle mahkemeye basvurun velayet için çocukların yaşı küçük olduğu için size verirler zaten .

Resmi nikah olmadığı için size nafaka baglanmaz sadece çocuklarınız alır aranızda anlaşma olmazsa hakim belirler nafakayı zaten babanın gelir durumuna göre en azından 3 bin bile alsan mahkeme yoluyla alın çocuklar içinde 2 ay bende 1 ay onda kalsın diye değil mahkemenin belirlediği gibi olsun haftaiçi sizde haftasonu babasında yaz tatilinde 1 ay yatılı babasında olsun gibi.

Haklısınız anne olabilmek çok önemli ben annemden görmedim ama inşallah çocuklarımı hakkıyla büyüteceğim

Gelişimleri gayet iyi büyük kızım bazen tutamıyor kendini diye bağlıyorum bazen devlet kreşleri için Araştırma yapacağım yaşım ilerledi diye bir konuşma yapmadım kız kardeşim e üzülüyorum hepimizin sorumluluğunu nasıl alır diye 8 kişilik bir
aileden bahsediyorum sonuçta

Eski eşinizin ailesiyle anlaşma şansınız var mı aslında sabah onlar baksalar akşam siz alsanız iki ay iki aydan çok daha mantıklı hem çocukların psikolojileri için hem de sizin için sizde çalışırsınız bu sırada belediye kreslerine basvurabilirsiniz büyük çocuk için bu arada böyle ofis tarzı iş yerlerinde yemek dağıtacak ve ofis veya fabrikada yukarı mühendislerin olduğu katı temizleyecek eleman arıyorlar hem iş çok Zor olmuyor hem de size uygun olabilir öğleden sonra cikabileceginiz

Nedeni belli bence. Aranızda yaşananlardan korkuyor. Babasındayken anne kaybı korkusu, sizin yanınızdayken de baba kaybı korkusu yaşıyor. 4,5 yaşında aklı erer bunlara. Bezlenek yerine sorununun çözülmesi lazım. Bunun için de uzmanlardan yardım alınması gerek. Çocuklar niye diye sormayın demişsiniz ama siz soruyor musunuz kendinize? 4,5 yaşındaki büyüyememişken anne baba problemli aile ortamı varken diğerlerini doğurmayabilirdiniz. Her sene hamile kalmamak sizin elinizde değil mi? Adam resmi olarak kocanız değil, sağlık ocağında ücretsiz hap alır veya spiral taktırırdınız.

Annemin psikolojisi bozuk diyorsunuz, nasıl çocuk emanet edecekseniz? Psikolojisi bozuk olmasa bile 3 küçük çocuğa nasıl baksın? Çocuk kreş yaşına gelmiş geçiyor bile, altına kaçırma problemi çözülmezse kreşler de kabul etmez. Bu adam mahkemelik olmak istemiyor, siz reşit değilken beraber olmuş sizinle. Ailesinin durumu iyi diyorsunuz, niye siz evden çıktınız? Kendisi niye gidip ev düzenini size bırakmadı? 6 bin TL yle 3 küçük çocuk bakmak imkansız. Yok ben kabul etmiyorum avukata başvurup dava açıcam diyin. Yazık değil mi o çocuklara, pis herif yapmayı mı biliyor sadece?

Bence kabul edin şartı,en azından anneniz bakarken ara sıra dinlenmiş olur sizde şartlarınızı düzeltene kadar çalışıp,para biriktirir siniz.. Babası sonuçta oda baksın koysun elini taşın altına...

Şuan çocuklara tek bakacak maddi durumunuz yok. Babaları çocuklara karşı kötü değilse bu şekilde sırayla bakabilirsiniz. Yine baba figürü kötü değilse başka yere gidip çocukları babadan ayırmayın derim. Eş ayrı ebeveynlik ayrı. Çocuklar babadayken de işe girin iki ay. Sonra bakıcı ayarlayın. Bakanlığa vs gidip yardım isteyin bakım için ya da yarım gün iş kendinize vs. Gerekli başvuruları da yapın heryere.

çocuklara çok üzüldüm. Altına kaçıran cocuga bez baglayarak ona kötülük yapıyorsunuz malesef. Artık 6 yasında ilkokula baslanıyor . Cocuklar 4 yasında krese baslıyor. Tüm devlet anaokullarında 4 yaş sınıfı oluyor neden araştırmıyorsunuz? Altına kaçırma için de devlet hastanesinden destek alın cocuk doktoruna götürseniz bile bilgi verir. Onun dısında ilk etapta belediye kaymakamlık her yere başvurun. Tabi ki 20 yaşında biri tüm ailenin yükünü alamaz. En azından cocuklara bir süre anneniz baksın sizin artık kreş sonraki seneye kalır çünkü işe başlamanız şart.

Neler yaşamışsınız Allahım size öyle bir güç versin ki bir an önce ayaklarınızın üstünde durun. Bu günlerde geçsin çabucak ama velayeti alın ileede sorun çıkmaması için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…