3 çocuğumla eşimden boşandım bir abla veya anne olarak nasihat ve tavsiyenize ihtiyacım var

aysegul345

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2025
24
16
3
22
Öncelikle hayatıma dair pek birşey söylemek istemiyorum çocukluğumdan beri bataklık zaten Baba nın ailenin sahiplenmemesi falan çok uzatmak istemiyorum o zulümle geçen günlerimi. 17 yaşında üvey babası tarafından satılan bi çocuktum üvey babam beni satmasın diye tabiki o zamanki çocukluk veya cahillik veya adını ne koymak isterseniz mecbur kaldığım evlilikten 3 çocuğum oldu, şimdi yapmasaydın 3 tane nasıl oldu dersiniz o konularada girmek istemiyorum korku, tehtid zulüm insana herşeyi yaptırır ama bir anne olarak asla pişman değilim çocuklarımdan 7 ay önce boşandım annemin evine geldim ilk geldiğimde eşim çocuklarımı kaçırdı ve aylarca görmedim sonra merhamet doldu sanırım içine tekrar irtibata girdik ailesiyle konuştum bu arada bana resmi nikah dahi kıymadı bunu da söyleyeyim. Ailesiyle de annem konuşarak çünkü başka kimsem yok 3 kardeşimden başka. Çocukları bana anlaşmalı olarak getirdiler. Çocuklarım babasına çok düşkünler bu arada kızım 4 buçuk diğer kızım 2 buçuk ve oğlum 1 buçuk yaşında . Hergün görüntülü konuşuyorlar aramızdaki anlaşma 2 ay bende 1veya 2 ay onlarda kalması bu konuda siz olsanız ne yapardınız aklımda iki şey var ya çocuklarımı annemi kardeşimi alıp buralardan gitmek ya da şartlarını kabul etmek, yalnız tek düşüncem annem diğer iki kardeşim üstüne benim çocuklarıma nasıl bakacak ben çalışırsam zaten yaşı ilerlemiş bir kadın. Bilemiyorum ne yapıcam bilmiyorum.

Resmi nikah yoksa velayeti kendi aranızda mı ayarladınız? Eğer öyleyse bunu hukuki olarak düzeltmeniz lazım bana kalırsa öncelikle. Çünkü babaları yine alıp gidebilir. Mahkeme kararı ile karşılıklı gün belirleyin. Belki çocuklar için nafaka da alabilirsiniz o şekilde.

Konu mahkemeye gitsin istemiyor bence ki devlet bana verir mi sizce işim yok gücüm yok kurulu bir düzenim yok

Konu mahkemeye gitsin istemiyor bence ki devlet bana verir mi sizce işim yok gücüm yok kurulu bir düzenim yok
Çocuklar küçük anneye verilir diye düşünüyorum. Mahkemede sizin haklarınız korunmuş olur. Çocuk başına aylık nafaka alabilirsiniz. Tabi ben avukat değilim nasıl işlenir bilmiyorum ama

Aman yarabbi ne kadar zor bir hayat
Film gibi
Çalışmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor
Ama zor da olsa yaparsınız

Üvey babanız sizi satarken anneniz ne yapıyordu
Fark etmemesi imkansız imkansız
Sinir oldum

Üvey babam yaşımı bekliyordu reşit olmamı elektrik faturası geldi kira geldi kızın ödesin ne yapıyosa yapsın yoksa ben bilirim yapacağımı gibi imalar dövmeler annem bilmiyorum umutsuz bir vaka benim gözümde psikolojik sorunları da var aynı zamanda üvey babamdan boşanalı çok oldu bizim hayatımızda değil şuan çok şükür çalışırım elbette ama annem yapabilir mi bakabilir mi sanmıyorum.

Mahkeme yuz kızartici vs bir durumunuz olmadigi sürece çocukları size verir nafakada bağlar.
Nafaka çocuk başına 2 bin TL hepsi süt ve bez kullanıyor ayrıyeten 20 yaşında ki kız kardeşim çalışıyor sadece eve bakmaya çalışıyor sizce yeterli olur mu?

İş mahkemeye gitse çocukları sana verirler çünkü resmi nikah yok ve mağdur edilmiş bir kadın var , gücünüz varsa mahkemeye verin alın çocuklarınızı, müracaat ederseniz size barodan ücretsiz avukat da verirler , rabbim yardımcınız olsun ne diyeyim ...

Evet babasının soy adını kullanıyorlar
Canım bence mahkemeye başvur, çocuklarını büyük ihtimalle sana verecekler zaten. Çocuk başına nafaka bağlanır. Hatta sana bile bağlanabilir resmi nikah yapmamış seni mağdur etmiş çünkü. Ondan sonra kaymakamlığa, belediyelere başvuru yapmaya git. Her yer senin durumunda ki kadına yardım bağlar. Eline bu şekilde biraz para geçer. Belediyelerin ücretsiz kreşleri var çocukları oraya yazdırabilirsin, part time olsun işe girebilirsen süper olur. Onlar kreşteyken sen çalışırsın. Saatlerini ona göre ayarlarsın.

Benden artık esirgemezler abileri ablalarıyla görüşüyorum durumları çok iyi bu sürede çocuklarıma da çok güzel bakmışlar babası dalga geçer gibi ay dan aya elime ne geçerse veririm fazlasını da bekleme git çalış diyor herkesten yediğim kazık bir yana bari hayatımdaki bir insan dan iyilik görseydim. Çocuklarım için yaşıyorum sadece kimseye beklentim kalmadı anneme bile

Çocuklar küçük anneye verilir diye düşünüyorum. Mahkemede sizin haklarınız korunmuş olur. Çocuk başına aylık nafaka alabilirsiniz. Tabi ben avukat değilim nasıl işlenir bilmiyorum ama
Aylık 2 şer bin TL diye biliyorum bu ekonomide neye yeter sizce bacıma da yük oluyorum böyle bilmiyorum işte ne desem eksik kalıyor

Kaç yaşındaki çocuklar için bu kreşler bir bilginiz var mı

Kaç yaşındaki çocuklar için bu kreşler bir bilginiz var mı
Yaş gruplarına göre ayrılıyor benim bulunduğum şehirde. Bir belediyeye gidin bilgi alın, yardım içinde başvuru yapın. Allah yardımcınız olsun umarım güzel bir çıkış yolu bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…