27 yaş depresyonu, arkadaşlar ve ilişkiler

Bebek tebrıgı ıcın arayan dostuna ınsan, darısı sana derdım ama bırını bıle bulamadın, sosyal medyadan bak bul Hahahahaha demez ya. Dememeli.
Bu neyin kotu kalbi.
Evlenmek neyin basarısı?

Yani ben korkarım boyle davranmaya, allah basıma bela verir diye diyemem boyle seyler dusmanıma bile. Allah verdi Allah alır cunku.

Allahtan korkmayan insanlardan da korkarım, ne agızlarının ayarı olur ne kalplerinin.
Lutfen bu kadınla bir daha ıletısım kurma, hıc kurma?

En büyük hatayı zaten anlatmakla yapıyorum ne acı en yakınlarımıza anlatamayacaksak kendimizi ya da anlamayacaklarsa yakın olmamızın ne anlamı var ki?
Elbette geç yaş değil daha yolun başı ama aynı yaştaki arkadaşımın bana büyük bir olaymış ya da yolun sonuymuş ne bileyim umutsuz vakaymışım gibi yansıtmasına sinirleniyorum

Mesajınızı okuyunca arkadaşınızım (!) ağzına kürekle vurasım geldi. Gerçi bende de var bi tane benzerinden.

Tabi ki herkes isteklerine göre ilerlemeli sırf o bana baskı yapıyor diye, o istiyor diye biriyle birlikte olacak değilim. Ebeveynim değil ki bana akıl versin, öğüt versin yaşıtım beraber büyüdüğüm İnsan. Onun onayına değil zor zamanlarımda yanımda olup geçecek demesine ihtiyacım vardı yapmadı kalbim kırıldı. Ama bugünlerde geçecek inşallah kimin hayatı aynı kalıyor ki. İnşallah en yakında toplarım hayatımı :)

Sevgili KK kadinlari artik lütfen 25 veya 27 veya 29 yasindayim haaaala evlenemedim konulari acmayim gözünüzü seveyim
31 yasina gelipte evli olmamami asla dert etmezken, hatta sevgilime az daha bekleyelim ne acelemiz var derken, dert sahibi olcam yakinda

Saka bir yana, size 31‘den söylüyorum: cok gencsiniz daha :) Önünüzde güzel yollar var, eminim. Su an kötü bir dönemden geciyor olabilirsiniz, ama bu asla her zaman böyle olacak demek degil. Elbette sorunlarinizi asip güzel günler yasiyacaksiniz ve kalbinizi daha hizli attiran sizi heyecanlandiran birisiyle karsilacaksiniz :)

Bu sürecte size kötü gelen seylerden ve insanlardan uzak durun. Belki arkadasinizin niyeti kötü degil, belki tarzi öyle ve aklinca size yardim ediyor tecrübelerini paylasiyor ama size iyi gelmiyorsa mesafe koyun araniza bir süre.
En kötü ihtimal sizin üzerinizden egosunu tatmin ediyor ki o zaman zaten hak ediyor mesafeyi.
Sizin onun aklina ihtiyaciniz yok, herseyin üstesinden kendiniz de gelirsiniz :)

Alındım demedim ki, kalbim kırıldı. Önemli ve acılı bir süreçten geçerken çocukluktan beri beraber olduğum insanın desteğine ihtiyaç duydum. Ama o zamanda yanımda olmak yerine beni sahip olmadığım, onun sahip olduğu için beni eleştirebileceğini düşündüğü yerlerimden yaraladığı için incindim. Konumda bu açık ve net bence. Başkalarının sözlerine değer vermemekle ne güzel yapıyorsunuz tebrikler, beni yakınlarım incitince üzülüyorum. Her insan farklı. Konumun evlilik ve kendime verdiğim değerle alakası yok.

Son düzenleme:
sen dert etmissin kendine bu durumu keske evlenmicem evlenince madalyonmu takiyorlar hayatimi yasiyorum deyip gecistirseydin birilerinin senin icin arayislari biter sende asik oldugun kisiyle insallah evlenirsin bu isler yasa bakmiyor ayrica
Ay onu dedim ama bu insanlarla başa çıkılmıyor emin olun her lafa verilecek cevapları var. Uzatmamayı en doğrusu buldum.

Aynı yaştayız ve bende sınava hazırlanıyorum. Arkadaşınız buldumcuk olmuş. Çevrenizi değiştirmelisiniz. Böyle hadsiz insanları hayatınızda tutmayın. Benım sınıf arkadaşlarımda evlendi ama çoğu bekar ve hiç bir zaman bu toplara girmedik. Lafı dahi açılmadı. Mesleğinizi elinize alın bu daha önemli salın onları kemdinize en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Hayır yani evlenmişte başı göğe mi ermiş? Buldumcuk

Ya neler var bana dediği de hiç söylemeyim şimdi...

Ama bu gerçek 27 kulübü
Allah korusun, o kulüp farklı diye biliyorum 27 laneti.

27 zor bir yaş aslına bakarsanız bence 30 a kadar öyle.
Tam gençlik bitiyor, hayat kuruluyor, kimlik oturması yaşanıyor ama bizim ülkede bunların çoğu gerçekleşemiyor.
Küçük bir azınlık ancak 27 yaşında kariyerinde sağlam bir yer edinmiş, güzel para kazanıyor, sosyal hayatı iyi ve hayat arkadaşını bulmuş olur.

Nasıl ki ergenlik dediğimiz çocukluk bitim dönemi var ise ve bize psikoloji karakter oturmasının 30 a kadar uzanan bir süreç olduğunu söylüyorsa, bu da benzer bir sancılı süreç.
Şahsa mahsus değil, sorgu dönemi, kendini sınıflandıramamak.
Ama sınıflandırmaya da gerek olmadığı 30 larda öğreniyor insan işte:)

Aman böyle tipler o kadar cokki güzelim hiç uzerinde bile durmaya bile değmez. İnsanın en yakını annesidir babasidir bence kardeşine bile anlatsan yeri gelir küçük görür seni kendinde cesaret bulup sonrada hakkını almaya çalışır. Ben bunları yaşadım. Onun için alçak tarafını kimseye vermeyeceksin. Arkadaş mis ne arkadaşı ya arkadaş dediğin taksici müşteri ilişkisinden başka birsey değilki ne kadar paran yada menfaat var oraya kadar götürürler seni. Aci ama gerçek bunlar.

Sınavlar, hayatımı yaşamayı isteme şeklim, flörtlerim her şey ama her şey eleştiri konusuydu artık. Bir yerde durduk düşündüm dedim ki ben mi kötü düşünüyorum ya ben mi abartıyorum. Daha anlatmadığım o kadar çok şey var ki. Ama bana dedikleri çok yıprattı beni. Hem yanımda olmaması hem de söyledikleriyle daha da dibe çekmesi ne bileyim çok kırıldım ya

Ay onu dedim ama bu insanlarla başa çıkılmıyor emin olun her lafa verilecek cevapları var. Uzatmamayı en doğrusu buldum.
ne kadar gec evlenirsen o kadar iyi hem daha oturakli ne istedigini bilerek girersin bu yola erken evlendikde noldu bos bos konusuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…