• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaş depresyonu, arkadaşlar ve ilişkiler

ben 26 yaşımda evlendim, 6 senelik evliyim.
Geçen düğün videosuna baktım ve resmen çocukmuşum, aman Allahım!!
Ailem nasıl izin vermiş anlamadım, evladımın yoluna serilirim yani o yaşta evleneceğim derse😂
Ya ben de zaten çocuk gibi hissediyorum kendimi, evlilik sorumluluğu falan alamam şu an gerçekten küçüğüm ahajsks
Hayatımı oturtmamışım daha
Haa hoş yakışıklı sevgilim olsun ona hayırrr demem 😂
Ama aslında neye kızıyorum biliyor musunuz? Bu arkadaşımla böyle problemler yaşadık hadi onu çıkarttım hayatımdan. Ya bu evlenenlere acayip yeni özellikler ekleniyor yemin ederim. Oyunda levelı atlayınca yeni özellik açılıyor ya hah tam onun gibi. Ya ben yıllarca arkadaşlarımı tanıyamadım ya günümüz kadınlarında bir şey var

Geçen sene ekşi'de 27 yaşla ilgili bir başlığa uzun uzun yazmıştım. Bu konuyu görünce bir bakayım dedim. O zamanlar içli içli yazdıklarımı şimdi okuyunca komiğime gitti. O bol sendromlu dönüm noktası hayat bilmem nesi 27 bitti. 28 oldum hatta yeni yıl başlangıcında sene olarak 29 olacağım. Zaman öyle birşey ki ne dertler kalıcı ne sevinçler. Sayılara, kişilere, kalıplara özel anlamlar yüklemeden olabilecek en güzel şekilde yaşamak gerekiyor.

Geçen sene ekşi'de 27 yaşla ilgili bir başlığa uzun uzun yazmıştım. Bu konuyu görünce bir bakayım dedim. O zamanlar içli içli yazdıklarımı şimdi okuyunca komiğime gitti. O bol sendromlu dönüm noktası hayat bilmem nesi 27 bitti. 28 oldum hatta yeni yıl başlangıcında sene olarak 29 olacağım. Zaman öyle birşey ki ne dertler kalıcı ne sevinçler. Sayılara, kişilere, kalıplara özel anlamlar yüklemeden olabilecek en güzel şekilde yaşamak gerekiyor.
Her şey güzel oldu ama değil mi sonunda ?

Ya ben de zaten çocuk gibi hissediyorum kendimi, evlilik sorumluluğu falan alamam şu an gerçekten küçüğüm ahajsks
Hayatımı oturtmamışım daha
Haa hoş yakışıklı sevgilim olsun ona hayırrr demem 😂
Ama aslında neye kızıyorum biliyor musunuz? Bu arkadaşımla böyle problemler yaşadık hadi onu çıkarttım hayatımdan. Ya bu evlenenlere acayip yeni özellikler ekleniyor yemin ederim. Oyunda levelı atlayınca yeni özellik açılıyor ya hah tam onun gibi. Ya ben yıllarca arkadaşlarımı tanıyamadım ya günümüz kadınlarında bir şey var
Var var, muradına erinde mertebe kazanıyorlar.
Ben de evlendikten sonra her düğününe gittğim arkadaşımı gelin odasında kıstırıp ‘bak ben bir b.k yedim, sen yeme kaş göz yap kaçırırım seni’ demiş ve sarhoş muamelesi görmüş insanım.

Evlenince gördüler anyayı konyayı😂😂😂

Bir tanıdığımız vardı, 38 yaşında evlendi.
O güne kadar ağzı var dili yok, sessiz sakin ve ne sorsan ‘siz ne derseniz olur bana farketmez’ diyen tip imzayı attı, bir değişti😂
Adam oldu resmen, akıl vermeler, oraya gidilmezse ben gelmemler, siz çok şöylesiniz bla bla başladı, vay anasını dedim neymiş şu imza😂😂😂

Kendini ancak bir erkeğin gölgesinde konumlandıranlar elbet değişir;)

Selam,
Şu an hayatımı tam oturtamadığım bir süreçteyim, sınavlara hazırlanıyorum o konuda kendimi başarısız hissettiğim yetmiyormuş gibi bir de arkadaşlarımla da işler pek yolunda gitmiyor, aşk hayatım zaten kötü. Flörtler ilişkiye dönmüyor, dönen yürümüyor ben kendimi sorguluyorum, bir yandan hayatımı toplamaya çalışıyorum.
Yaş oldu 27, arkadaşlarım birer birer evleniyor ya da ciddi ilişkileri var.
Evlenenler zaten hiç şaşmıyor, anında değişip özel hayatımı eleştirmeye başlıyorlar. Bazen arkadaşlarımı tanıyamıyorum ya bu mu benim kaç senelik arkadaşım, dostum diyorum. İnanamıyorum bazen hareketlerine
Mesela çok çok samimi kaç yıllık arkadaşım, bana birini önerdi. Önerirken de senden bi iş çıkmayacak ben el atayım dedi neyse ben bu cümlenin üstüne düşünmedim beni çok iyi tanıdığı için bir bildiği vardır dedim hiç önyargılı davranmadım tamam dedim tanıştım.
Sonrasında o elektriği yakalayamadım ve görüşmeyi kestim ama arkadaşım hep beni suçladı. Bu konudaki ısrarı da bitmedi ve o konu üzerinden beni kendi ilişkilerimle vurdu.
Sonra muhabbet birilerini önermeye gelince, istemiyorum artık kendim tanıyıp aşık olmak istiyorum dedim. Bana bu saatten sonra artık o işler zor ancak birisinin önerisiyle olur yaş ilerledi dedi. Ben sevgilimden ayrıldıktan çok üzgünüm yıkılmışım bana o haldeyken bile senin bulduklarını da gördük dedi.(?) Şey gibi davranıyor bana ben salağım doğru insanları bulamıyorum, o buluyor onu da beğenmiyorum.
Devamlı ne olacak bu halin, gerçekten evlenmeyi düşünüyor musun ya sen? Bırak hadi geceleri hala onu düşünüp ağlıyorsun tabi falan diyordu. Velev ki ağlıyorum dost insana bunu söyler mi ya? İş üzerine hayallerim konusunda da ayrı yaraladı orası bambaşka bir konu. Neyse artık görüşmüyorum ama ister istemez yaralandım,şimdi başka birisi bana birini önerdiğinde belki saçma gelecek ama onun sözleri aklıma geliyor ağlamaya başlıyorum. Yok bu yaştan sonra aşık olmak zormuş da bilmem ne.
Çok üzdü beni, söyledikleri. Hala mutsuzum, elimde değil hep onun dedikleri aklıma geliyor. Ben ona daima destek oldum onun bana bu yaptıklarını sindiremiyorum resmen.
Bir de sınırları keskin bir insanım. Şimdi kimse hayatıma müdahale edemesin diye içimi de açamıyorum.
Böyle densiz densiz konuşan bir kaç kişiyi de hayatımdan çıkardım. Lafımı esirgemem ama kimseye bir şey demeden şak diye kesiyorum iletişimi orası da doğru mu tartışılır. Kime neyi anlatıyorum ben diyorum.
Ve kendimi de sorguluyorum ya diyorum ne yapıyorum da bu insanlar kendilerinde bana bunları söyleyecek haddi buluyor.
İş, aşk, sorumluluklar, para, gençliğin boşa gidiyor hissi derken 27 yaş depresyonu gerçekmiş.
Dostlar da başkalaşıp gidiyor hayatımdan, ne diyeyim üzülüyorum.
Hep bu saçma sapan toplum baskısı yüzünden acele edip telaşa giriliyo ve sonu boşanmyla biten evlilikler oluyo sevgiliyken bile yaşım geçiyo düşüncesiyle hatlar göz ardı ediliyo bu toplum baskısı bitmez takılmamak lazım ve rahatsız ediyorlarsa kapalı yaşamak lazım. Bende bu psikolojiye girmiştim çok baskın bi karakter olmama rağmen özel hayatım hakkında haddi aşan yorumlar yapılıyordu ve özelimi kimseye açmadım sosyal medyalarımı kapattım kimse benim hayatımı bilmesin istedim. Çünkü artık " benim yaşımdakiler ya evlendi ya atandı benden bi halt olmaz" dedirttiler bana - ki ben kendimle kavgaya tutuşmaktan çok korkarım- aynı zamnda bu düşüncemin toplumdan kaynaklandığını bilmekteydim üstelik.
Evlendikten sonra genelde bu tarz büyük büyük konuşmalar olur çünkü kocası evinde elinin altındadır o kadının ve rahattır seni anlaması zorlaşır.
Hem bekar olarak senin psikolojini yaşadım hem evli olarak sevgililik muhabbetini boş gören bi kadın psikolojisini yaşadım. Anlatsanda anlayamaz evli arkadaşın seni çünkü boş gelir bu işler açıklası ve boş gelmesi kötü bi arkadaş olduğunu göstermez sadece değişmiştir eskisi gibi akıl vermesini muhabbet etmesini bekleme. Dost acıyı tatlı söyleyendir ama bunu herkes beceremez.
Özel hayatını kapalı yaşa, kimsenin dediğine üzülme kasma kendini yaşın genç ne zamn kafana yatar o zaman evlenirsin acele etme. İş konusundada ülkemizin şartları belli eğitim sistemi belli başarısızlık hissi oluşmasın.
Şunuda unutma evlilik=mutluluk değildir arkadaşlarını falan görünce herkes mutlu bi ben yalnızım psikolojisine girme 😊

Evlilik diyince elim ayağım boşalıyor benim şu aralar😂 ortalık düzelince sözlencem😑 iki senedir ne güzel bekletiyordum daha da bekletme taraftarıydım çocuk artık meyve verecekti 🙄
Hemen kolunu koluma sürt ve şansını bana geçir. Yoksa çevrem beni çiğ çiğ yiyecek konudan anlaşıldığı gibi :D:D:D
Şaka bir yana umarım her şey içine sine sine umduğundan bile daha güzel olur :)

Hemen kolunu koluma sürt ve şansını bana geçir. Yoksa çevrem beni çiğ çiğ yiyecek konudan anlaşıldığı gibi :KK70::KK70::KK70:
Şaka bir yana umarım her şey içine sine sine umduğundan bile daha güzel olur :)
Ya bacım millete bakma biz üniversitede iken bir hocamız ilk derste şunları dedi. Bakınız karşınızda hukuk fakültesi yanında mühendislik yukarıda tıp fakültesi burada eş adayınızı buldunuz buldunuz yoksa evde kalırsınız🙄 Ben o ara uzun soluklu bir ilişkimde aldatıldım. Bir ton yakışıklı çocuk teklif etti. Tam senin yaşadıklarını yaşadım tamam hoş çocuk tipimde ama elektrık yok. Çevremdekilerde yok işte sen o biçim çocukları beğenmiyorsun bır kere görüşmeden reddediyorsun bla bla. Ya arkadaş çocuğu gördüm ben ilk gördüğümde iyi bir şey hissetmezsem gerisi gelmez beni benden iyi mi bilceksiniz diye bir bağırdım. Hatta telefonumu alıp bana bu kişilerin mesajlarına cevap vermeye kalkıştılar o derece bir cinnete baktı. O laflara bakma için ne zaman kime ısınırsa o zaman ilişkiye başla her türlü denk geliyor. Hatta bak çok saçma stajyer öğretmen iken öğrencimin kuzenı aılesı beğenmişti. Kadın bana ulaşıp kahve teklifi yaptı. Dişçiye gittim çocuk nerdeyse nişan yüzüğüyle gelicekti. Kısaca nerde kimle denk gelceğin belli olmaz. Şu an sevgılımle arkadaşımın düğününde tanışmıştım hayat bu nerde ne zaman olacağı belli olmaz

Var var, muradına erinde mertebe kazanıyorlar.
Ben de evlendikten sonra her düğününe gittğim arkadaşımı gelin odasında kıstırıp ‘bak ben bir b.k yedim, sen yeme kaş göz yap kaçırırım seni’ demiş ve sarhoş muamelesi görmüş insanım.

Evlenince gördüler anyayı konyayı😂😂😂

Bir tanıdığımız vardı, 38 yaşında evlendi.
O güne kadar ağzı var dili yok, sessiz sakin ve ne sorsan ‘siz ne derseniz olur bana farketmez’ diyen tip imzayı attı, bir değişti😂
Adam oldu resmen, akıl vermeler, oraya gidilmezse ben gelmemler, siz çok şöylesiniz bla bla başladı, vay anasını dedim neymiş şu imza😂😂😂

Kendini ancak bir erkeğin gölgesinde konumlandıranlar elbet değişir:KK66:
Hahaha ya siz aslında benim kafadansınız, ben bunları duyana kadar evliliğin e sini düşünmüş insan değildim. Ki hala da sadece iyi birinin hayatıma girmesi için dua ediyorum, en doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Arkadaşıma geçen sene düğününde her şey güzeldi sen niye evleniyon ki delirdin mi dedim :D
Ama işte insanın en yakın arkadaşları evlenince, artık ortak paydamız kalmıyor galiba ya. Bunu anladım. Anca görümce,kaynana buna ek senin iş hayatın,sınavların, flörtlerin onlar için önemsiz çünkü onlar o levelı atlamış. Aslında ben onları anlayamam hiç kaynanam olmadı ama onlar nasıl beni anlamaz ya beraber yürüdük bu yollarda :D
Allahım beni değişen insanlardan eylemeee onları da benden uzak eyle yarabbimmmmm :D

Hahaha ya siz aslında benim kafadansınız, ben bunları duyana kadar evliliğin e sini düşünmüş insan değildim. Ki hala da sadece iyi birinin hayatıma girmesi için dua ediyorum, en doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Arkadaşıma geçen sene düğününde her şey güzeldi sen niye evleniyon ki delirdin mi dedim :KK70:
Ama işte insanın en yakın arkadaşları evlenince, artık ortak paydamız kalmıyor galiba ya. Bunu anladım. Anca görümce,kaynana buna ek senin iş hayatın,sınavların, flörtlerin onlar için önemsiz çünkü onlar o levelı atlamış. Aslında ben onları anlayamam hiç kaynanam olmadı ama onlar nasıl beni anlamaz ya beraber yürüdük bu yollarda :KK70:
Allahım beni değişen insanlardan eylemeee onları da benden uzak eyle yarabbimmmmm :KK70:
Dinimiz amin😍

Ben tam şeyim, istisna vakayım.
Uzun flört sonrası evlenmeye mecbur kaldım ve hayatımın içine ettim yani.
Ruhum daha 23 lerde geziyor😂
Bu akşam haberlerde burç yorumları var, bizim burca denk geldi kocayla, yeni evlilik çocuk görünüyor dedi
Kocam hemen ‘aman üçüncü çocuk mu geliyor ya’ şaşkınlığı atarken ben ‘boşanma ve yeni cici koca geliyor, ondan yaparım anca çocuğu’ demiş bulundum😂

Sakın ha o güruha inanayım demeyin, düşün yani hayatındaki sorun elti görümce kv mi olsun, bu sebeple bile evlenilmez bence😂

Evlenmek ancak ve ancak hayatını yaşarken onunla daha güzel olduğunu, bir yemeğin yanında gelen garnitürü gibi bütünleştiğini hissettiğin an olmalı.
Bunun da ne yaşı ne sıralamarı var.
Bak ben sana şuan çok özendim, nasıl genç, özgür ve sadece kendinden mesulsün...

Son düzenleme:
BENCE arkadaşının üslubu yanlış olabilir ama dedikleri doğru. Aşktan ziyade mantıklı sevgi aramalısın bu yaştan sonra.
Bu yaş😂😂😂
Hangi yaş?
Öğrencilik bittikten beri daha 3 5 senedir yaşıyor arkadaş, reşit olma yaşı 18, birey olarak kanunen 9 yıldır var yani😂😂
Hangi bu yaştan sonra...

Hep bu saçma sapan toplum baskısı yüzünden acele edip telaşa giriliyo ve sonu boşanmyla biten evlilikler oluyo sevgiliyken bile yaşım geçiyo düşüncesiyle hatlar göz ardı ediliyo bu toplum baskısı bitmez takılmamak lazım ve rahatsız ediyorlarsa kapalı yaşamak lazım. Bende bu psikolojiye girmiştim çok baskın bi karakter olmama rağmen özel hayatım hakkında haddi aşan yorumlar yapılıyordu ve özelimi kimseye açmadım sosyal medyalarımı kapattım kimse benim hayatımı bilmesin istedim. Çünkü artık " benim yaşımdakiler ya evlendi ya atandı benden bi halt olmaz" dedirttiler bana - ki ben kendimle kavgaya tutuşmaktan çok korkarım- aynı zamnda bu düşüncemin toplumdan kaynaklandığını bilmekteydim üstelik.
Evlendikten sonra genelde bu tarz büyük büyük konuşmalar olur çünkü kocası evinde elinin altındadır o kadının ve rahattır seni anlaması zorlaşır.
Hem bekar olarak senin psikolojini yaşadım hem evli olarak sevgililik muhabbetini boş gören bi kadın psikolojisini yaşadım. Anlatsanda anlayamaz evli arkadaşın seni çünkü boş gelir bu işler açıklası ve boş gelmesi kötü bi arkadaş olduğunu göstermez sadece değişmiştir eskisi gibi akıl vermesini muhabbet etmesini bekleme. Dost acıyı tatlı söyleyendir ama bunu herkes beceremez.
Özel hayatını kapalı yaşa, kimsenin dediğine üzülme kasma kendini yaşın genç ne zamn kafana yatar o zaman evlenirsin acele etme. İş konusundada ülkemizin şartları belli eğitim sistemi belli başarısızlık hissi oluşmasın.
Şunuda unutma evlilik=mutluluk değildir arkadaşlarını falan görünce herkes mutlu bi ben yalnızım psikolojisine girme 😊
Ben de sizin gibi baskın bir karakterim ve susuyorsam arkadaşlarıma karşı onları hem incitmek istemediğimden hem de artık gerçekten kime neyi anlatıyorum diye düşünmemden. Ben bunalıma girip yanlış karar vereceğimi pek sanmıyorum çünkü yalnızlığımı, kötü bir birlikteliğe yeğlerim.
Ama siz üstünüze alınmayın lütfen, evlendikten sonra sevgili muhabbetlerini boş muhabbet görüyorsa bekar insanlarla arkadaşlık etmesinler evliler, arkadaşım hem benimle görüşmeyi çok istiyordu hem de laf sokuyordu. Kusura bakmayın buna kimsenin hakkı da yok yani. Eskisi gibi olamıyorsa imzayı attı diye, yollarımıza bakarız. Ki bunu da konuştum onunla açık açık, hayata bakış açımız değişti dedim yok olur mu öyle şey dedi. Yani sevgilisinden yeni ayrılmış dostunuza en kötü umursamıyorsanız bile üzülme geçer dersiniz. Al işte senin bulduğundan ne çıktı demezsiniz, sanmıyorum yani. Zaten hayatımı şu an herkese kapattım kimseye derdimi anlatamıyorum hep içime atıyorum şu süreçleri. Ama keşke böyle olmasa değil mi dostlarımla paylaşabilsem, evlensek de ayrılsak da çocuğumuz da olsa dostlarımız hep hayatımızda kalsa..

Evlenince biseyler oluyor zaten bu millete, bir havalar birseyler.
Evlenseniz bile bu seferde koca yariştirir bu tipler, asla bitmez yani.

Normalde insan silmekten, yalnizliktan vs korkmam ama bazi eski arkadaslik ilişkilerime karsi yumuşaktim ama onu da sildim. Yapacak birsey yok.
Yeni gelin sendromu o 🙄 Canım yok mu sende bir şeyler, diye darlamalarından gına geliyor. Yok yahu yok. Olsa anlatırım, belki anlatmam, bilemiyorum, emin olamadım bak. 😂

Ya bacım millete bakma biz üniversitede iken bir hocamız ilk derste şunları dedi. Bakınız karşınızda hukuk fakültesi yanında mühendislik yukarıda tıp fakültesi burada eş adayınızı buldunuz buldunuz yoksa evde kalırsınız🙄 Ben o ara uzun soluklu bir ilişkimde aldatıldım. Bir ton yakışıklı çocuk teklif etti. Tam senin yaşadıklarını yaşadım tamam hoş çocuk tipimde ama elektrık yok. Çevremdekilerde yok işte sen o biçim çocukları beğenmiyorsun bır kere görüşmeden reddediyorsun bla bla. Ya arkadaş çocuğu gördüm ben ilk gördüğümde iyi bir şey hissetmezsem gerisi gelmez beni benden iyi mi bilceksiniz diye bir bağırdım. Hatta telefonumu alıp bana bu kişilerin mesajlarına cevap vermeye kalkıştılar o derece bir cinnete baktı. O laflara bakma için ne zaman kime ısınırsa o zaman ilişkiye başla her türlü denk geliyor. Hatta bak çok saçma stajyer öğretmen iken öğrencimin kuzenı aılesı beğenmişti. Kadın bana ulaşıp kahve teklifi yaptı. Dişçiye gittim çocuk nerdeyse nişan yüzüğüyle gelicekti. Kısaca nerde kimle denk gelceğin belli olmaz. Şu an sevgılımle arkadaşımın düğününde tanışmıştım hayat bu nerde ne zaman olacağı belli olmaz
İnanamıyorum böyle bir şeyi söylediklerine hem de üniversitede yazıklar olsun.
İşin şakası bir yana benim aşk hayatım yürümüyor. Belki de söylenilen gibi çok dik başlıyımdır kabullendim artık :D

Back